2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Her gün aralıklı olarak hem ovuyorum parmağımla hemde tetagil veriyorum soğuk jel diş kaşıyıcısı denemedim ama malesef. Ay inşallah diştendir başka ağrısı sızısı yoktur umarım. Bu kadar ağlamaya huysuzluğa diş belirtisi de yok kabarma beyazlama felan. Sadece aşırı şu gibi salya alıyor ve inanılmaz derecede mukuslu kaka var o kadar. Bir an önce çıksa da rahat rahat uyusa çocuk.

Ev yoğurdu bulamazsan maya olarak activia ile de tutuyor, tarım kredinin hazır yoğurduyla da. Biz marketten 3-5 litrelik çiğ süt alıyoruz, paketli ve kontrollü oluyor. Son kullanma zamanı vs hepsi yazıyor üzerinde, epey yağlı süt yağlı oluyor yoğurdu. Bulamazsam Atatürk orman çiftliğinin günlük pastörize sütü de oluyor ama daha yağsız oluyor

Ben içimin günlük pastörize sütünü denedim tadı güzel baya güzel de tutu
Bende bı dahakine marketen çiğ süt almayı düşünüyorum 5 litre alıp yapamam tutmaz diye ziyan etmemek için önce pastörize sütten deneme ile alıştim artık bende öyle yaparım

MC06 ulasimiz S Sahinys bebeğinize hangi sütü ve mayayı kullanarak yoğurt yapacaksınız?? Çok kafam karıştı bu konuda. Çok alternatif var. Siz tecrübeli gibisiniz bi yardım edin.
Açık çiğ süt mü? İnek- keçi hangisi?
Anne sütü mü?
Pastörize market sütü mü?
Günlük market sütü mü?
Maya olarak nasıl maya?

2.çocuk canım ..Ek besine geçeceğim için çok araştırma yapıyorum açıkçası en mantıklı geçiş bu şekilde canım. Havuç, bal kabağı ve patatesle başlamak en iyisi gibi duruyor.

bizim de doktor bunu önermiş, biz de verdik tattırdık geçenlerde bir de kabak.
doktor bize kendi derlediği bir yazının çıktısını vermişti de bu ayı da anne sütüyle devam edelim deyince çok bakmadım.
Forumda bahsi geçince zaten benimle aynı düşüncede olduğunu gördüm sevindim.
ben ek gıdaya geçmede çok hevesliydim ama doktor bir daha böyle beslenemeyecek deyince hak verdim.
Şimdilik yediklerimize çok bakınca tattırıyoruz o şekilde ama acayip meraklı masaya oturup bizimle yemeye

Keyifli anını kovala dedin de ben bi foto cekmek icin cocugun 1 hafta keyifli anini kovaladım sonra tam giydirdim elbiseye kustu. Cikarttim tulumu giydirdim uykusu geldi. Kulotlu corabiyla uyuttm uyandi bidaha giydirdim aglandi falan derken 1 haftada cekebildim

Z zelihanur Dilko cok gecmis olsun kizlar. Yazcam yazcam anca mumkun oldu.

Bugun 5 ay 11 günlük olduk. 5. Ay kontrolüne bugün gidecegiz bakalim. Hem de yine rota ve menenjit asilarinij 2. Dozlari var.

Ben marketten çiğ süt alıyorum, mahalleye falan da geliyor çiğ süt satanlar ama güvenemiyorum. Aldıklarım 3 ya da 5 ltlik şişelerde, markalı, üretim yeri zamanı vs belli sütler, marketlerde, süt peynir ürünleri satanyerlerde var. Bulamazsam AOÇ nin pastörize günlük sütüyle yapıyorum. Sürekli yoğurt yaptığımız için mayam hep oluyo ama olmazsa activia veya tarım kredi yoğurt ile yapıyorum. İnek sütü kullanıyorum, keçi sütü ilk zamanlar çok aradım bulamadım, artık aramıyorum,

Çok tşk

M Mirune ben normal günlük pastorize sutle de normal sutle de yapiyordum yogurt. Cam borcama koyup ocaga koyuyordum kaynatmadan serce prmaginla 7 ye kdar sayiyosun. 7 de hafif ısırmaya baslayinca altini kapatip sutten biraz mayaya karistiriyosun. yani mayayi ilitiyosun. Sonra o mayayi yogurdun icine dokup tahta kasikla karistiriyorum. Ve firina koyuyorum. Firin calismiyor. Sarmamak icin buhariyla firinin icinda sicak duruyor. Aksam
Birakiyordum. Sabah aldiimda hafif sulu oluyor. Buzdolabina koyunca katilasiyor. Bi de bu sekilde dene istersen. Sararak ben de pastörize sütle tutturamadim. Cig sutle olmustu da. Bu sekil daha kolayima geldi.

Kesinlikle bence de doğru babada hoppa hoppa kucak olunca direk babaya kayıyorlar
Oyy yerim onu bizimki de öyle babayı görünce bacaklar kollar pıt pıt durmuyor çığlık atıyor masum kuzularımız yüzleri hep gülsün
Aminn
O zaman yapısal olabilir canım mamayı da kabul etmiyorsa. 1 ay kaldı şunun şurasında toparlanır inşallah bebeler
Valla ben beni sevmiyor diye düşünüyorum akşam akşm 40 dakika resmen sadece babaya baktı aşık aşık. Bende burdayım diye atlıyorum önüne ama nafile
Yaa yok annesi sevmez olur mu görmediği için özlüyordur babayı

Günü gününe tutmuyor canım dün yapamadım bir ara durdu gibi oldu başlamıştım artık bi kucağımda bebe bi elimde kaşık tencere başında öyle böyle yaptım
2.çocuk canım ..Ek besine geçeceğim için çok araştırma yapıyorum açıkçası en mantıklı geçiş bu şekilde canım. Havuç, bal kabağı ve patatesle başlamak en iyisi gibi duruyor.
Bende bu şekil başlayacağım bana da en mantıklısı böyle geldi Tek fark arada yoğurt tatmış oldu bir sıkıntı da çıkmadı bizde
Ehehe yaa mutlu dediğim kuzu diyorlar ya ne aç ne tok ne uykusuz olsun o anlamda fırsat yakalamak

Ben de henuz ek gidaya gecmeyenlerdenim. 5 ay 4 gunluguz. Tadim dahi yaptirmadim, bu ay sonuna dek de yaptirmayacagim, gerek gormuyorum acikcasi. Ki oldukca istahsiz bir bebek, zorla besleyebiliyorum ancak uykusunda. Bu ay sonunda yogurt ve balkabagi ile baslayacagim bakalim. Weewell makinam var ben de 2dir yogurt deniyorum, ustu cok kati oluyor ama ici daha sivi. Sek pastorize gunluk sut ve pinar organik yogurt maya kullaniyorum. 45 derece 8 saat, sonra 1 saat oda sicakliginda bekletip kapaklarini kapatip dolaba koyuyorum. tadi guzel ama kivam istedigim gibi degil henuz.

Bir de bugün itibariyle 1-2 haftalık uyku saatlerini not almaya başlıyorum. Kitap kalemciyim ben ya uygulama zor gelmeye başladı
Uyku sürelerini tamamen gözlemleyip gece uykusunu öne çekmek için adım attım.
Ne kadar uyku ihtiyacı var, kaç saatte bir uyuyor hangi günler hangi düzende erken uyuyor gibi şeyleri görebilmek adına böyle bir yönteme başvurdum. Net bir tablo olunca yol almam daha kolay olur diye düşündüm. Haydi bismillah

Bende henüz geçmedim 5 ay 9 günlük.
Bende balkabağıyla başlamayı düşünüyorum sırası net olmasa da zaten kabak patates havuç üçlüsü ilk aklımdakiler.
Ben evimizin altında şok var diye mis bakraçlık pastörize süt kullanıyorum şimdilik, ilk mayayı activia ile yaptım. İlk mayaladığımın içi sulu gibi olmuştu ama sonrasında daha iyi taş gibi tabir ettiğimiz şekilde oldu. Her iki şekilde de kavanozdan düşmediler test ettim
Bende 8 saat 45 derece veya 9 saat 42 derece olarak kullanıyorum makineyi. Dolaba kaldırınca da kapaklarını kapatmıyorum dinlenme aşamasında. 8 saat sonra kapatıyorum böyle yapınca kıvamı tam oturuyor.

Canim bunu oneren zaten alerji dr u.
Bekle diyen cocuk dr
Ama mantik su.
Simdi benm kiz herseye tepki veriyor, alismasi icin bagirsaga sadece tanitmak amacli minicik ver ddi.
Cani sagolsun cok kati bir diet yapiyorum epeydir.
Ondan dolayi boyle dedi.

Ama tabi bunca bilgi kirliliginin icinde aynen bu durumdayim.
Umudum saat 4 de

Gunaydin kizlar. Bu ara gunler nasil geciyor anlamiyorum. Yazmaya firsat bulamadim ne zamandir.

Ne guzel ek gidadan konusmussunuz. Biz hic baslamadik, 6. Aya kadar beklicem bakalim. Ama bircok sey ogrendim. Hala ek gida alisverisi de yapmadim, yavas yavas ona da baslicam.

Bizim oglan da babaya duskun masallah. Onunla oyunlar oynar, cildirir ama uyku zamani gelince sadece bende uyuyor. Hatta esim bozuldu niye bende uyumuyor diye. Dedim niye seni yorsun, ben gibi katyasi varken
Bu arada diyet yapiyordum alerji icin, yavas yavas açtim. Gaz agrilari hafiledi gibi. Bir sey farkettim ki yogurt yedigim gunler gece daha sık uyaniyor. Suan sut ve sut urunlerine diyete ediyorum o yuzden.

Salyasi cok artti. Bazen oksurugu oluyor, kisa kisa. Gogusten degil gibi. salyaya bagliyorum, umarim bu yuzdendir. Yasayan var mi acaba?

Demek ki buzdolabina kapaksiz koymak lazim. Ben takintiliyim buzdolabina ustu acik sekilde hicbir sey koyamiyorum olmazsa 1 kavanozu oyle deniyim bugun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…