Her gün aralıklı olarak hem ovuyorum parmağımla hemde tetagil veriyorum soğuk jel diş kaşıyıcısı denemedim ama malesef. Ay inşallah diştendir başka ağrısı sızısı yoktur umarım. Bu kadar ağlamaya huysuzluğa diş belirtisi de yok kabarma beyazlama felan. Sadece aşırı şu gibi salya alıyor ve inanılmaz derecede mukuslu kaka var o kadar. Bir an önce çıksa da rahat rahat uyusa çocuk.Canım Bebişin diş etleri damağı kaşınıyor olabilir. Dişi çıkacaktır ağrısı vardır..Diş etlerini serçe parmağınla biraz ovabilirsin. İlk alt iki diş çıkıyor alti da üstü de kaşınıyor maalesef..
Bizimkinin 2 dişi çıktı ama bugün bile çığlık atıyordu resmen tetagil verdim biraz rahatladı sonra uyuyana kadar ağladı..Yaklaşık bir aydır ara ara bunları yaşıyoruz.
Ev yoğurdu bulamazsan maya olarak activia ile de tutuyor, tarım kredinin hazır yoğurduyla da. Biz marketten 3-5 litrelik çiğ süt alıyoruz, paketli ve kontrollü oluyor. Son kullanma zamanı vs hepsi yazıyor üzerinde, epey yağlı süt yağlı oluyor yoğurdu. Bulamazsam Atatürk orman çiftliğinin günlük pastörize sütü de oluyor ama daha yağsız oluyorBen de hazır pastörize süt ve hazır market yoğurdu ile denedim tutmadı bende çok takmıştim kaç kez denedim olmadı artık annem yapma ben yaparım gönderirim dedi
Sonra annem oğlum için ev yoğurdu yapıyordu ondan denedim tutu ev yoğurdundan mayalasi bulabilirsen daha iyi olur
Ben içimin günlük pastörize sütünü denedim tadı güzel baya güzel de tutuEv yoğurdu bulamazsan maya olarak activia ile de tutuyor, tarım kredinin hazır yoğurduyla da. Biz marketten 3-5 litrelik çiğ süt alıyoruz, paketli ve kontrollü oluyor. Son kullanma zamanı vs hepsi yazıyor üzerinde, epey yağlı süt yağlı oluyor yoğurdu. Bulamazsam Atatürk orman çiftliğinin günlük pastörize sütü de oluyor ama daha yağsız oluyor
Pastorize süt kullandım canım.Çiğ süt olması gerekiyor ama. Maya hazır yoğurt tutar da.
2.çocuk canım ..Ek besine geçeceğim için çok araştırma yapıyorum açıkçası en mantıklı geçiş bu şekilde canım. Havuç, bal kabağı ve patatesle başlamak en iyisi gibi duruyor.
Keyifli anını kovala dedin deAlerji mi var dı sizde canım
Sana uzunca yazmıştım ama çok uzun oldu diye sildim. Şunu diyecektim; bazı doktorlar günde bir kereyle bile mamanın kilo yapacağını söylerken bazıları günde bir iki sefer mama vermenin kilo aldırmadığını söylüyor. Bana bunu doktor dedikten sonra (Anne sütü yeterli zorda kalmadıkça mama verme diye) mamayı kestim ve aynı oranda kilo almaya devam etti yani bize günde bir verdiğim mama kilo yapmamış. Zaten aç kalmasın diye veriyordum. Başka neden olur bilmiyorum canım istersen mama miktarını artır zaten ek gıda dönemi geliyor. Kafana takma belki yapısı öyledir kilo almaya meyilli değildirÖnemli olan persentil takibi. Bazen boya gider vs. Sadece kilo alımı değil doktorların takip ettikleri..
Ben 2-3 sefer verdim ama peşpeşe değil. 6. Ayı bekliyorum canım. Soruna şöyle diyim bir iki verdiğimde tekrarını istedi. Ama dün ağzına değdirdiğim yoğurdu yemedi bile. Ağzından geri sildim. Tükürük yapmadı ama.. Günleri günlerini tutmuyor mudur nedirbirde keyifli olduğu anlarda verin diyorlar ya ne çok aç ne çok tok, uykusu olmayacak vs. Öyle bir anını kovala istersen
Ben marketten çiğ süt alıyorum, mahalleye falan da geliyor çiğ süt satanlar ama güvenemiyorum. Aldıklarım 3 ya da 5 ltlik şişelerde, markalı, üretim yeri zamanı vs belli sütler, marketlerde, süt peynir ürünleri satanyerlerde var. Bulamazsam AOÇ nin pastörize günlük sütüyle yapıyorum. Sürekli yoğurt yaptığımız için mayam hep oluyo ama olmazsa activia veya tarım kredi yoğurt ile yapıyorum. İnek sütü kullanıyorum, keçi sütü ilk zamanlar çok aradım bulamadım, artık aramıyorum,MC06 ulasimiz S Sahinys bebeğinize hangi sütü ve mayayı kullanarak yoğurt yapacaksınız?? Çok kafam karıştı bu konuda. Çok alternatif var. Siz tecrübeli gibisiniz bi yardım edin.
Açık çiğ süt mü? İnek- keçi hangisi?
Anne sütü mü?
Pastörize market sütü mü?
Günlük market sütü mü?
Maya olarak nasıl maya?
Çok tşkBen marketten çiğ süt alıyorum, mahalleye falan da geliyor çiğ süt satanlar ama güvenemiyorum. Aldıklarım 3 ya da 5 ltlik şişelerde, markalı, üretim yeri zamanı vs belli sütler, marketlerde, süt peynir ürünleri satanyerlerde var. Bulamazsam AOÇ nin pastörize günlük sütüyle yapıyorum. Sürekli yoğurt yaptığımız için mayam hep oluyo ama olmazsa activia veya tarım kredi yoğurt ile yapıyorum. İnek sütü kullanıyorum, keçi sütü ilk zamanlar çok aradım bulamadım, artık aramıyorum,
Kesinlikle bence de doğruBizim ki de öylebabayı görünce gülücükler babası gel oğlum dediğinde kendini ona itiyor onun kucağında olunca bana gelmek istemiyor (sadece acıkirsa süt için ) bu benim işime geliyor aslında akşam rahat etsin bari diye düşünüyor canım oğlum (teselli ediyorum kendimi ) ama ben sebebini buldum ben hep yere bırakıyorum hareket etsin diye babası kucakta evin içinde tur atıyor arada balkon site içinde bahçe gezmesi yapıyor bizimkin de bunun etkisi var
AminnOyy yerim onu bizimki de öyle babayı görünce bacaklar kollar pıt pıt durmuyor çığlık atıyor masum kuzularımız yüzleri hep gülsün
O zaman yapısal olabilir canım mamayı da kabul etmiyorsa. 1 ay kaldı şunun şurasında toparlanır inşallah bebeleralerjimiz yok canım şükür sonuçları da temiz çıkıyo hep anlamadım bende sürekli emiyor da beni sütüm var yani ama mama kadar doyurmuyor büyük ihtimalle ben öyle anlıyorum mamayı içince daha huzurlu oluyor sesi çıkmıyor ya normalde 7500 gr civarı olması gerekiyormuş canım bizimki 6475 gr geçen ay 6095 gr dı aylık kilo alımı az genel olarak da olması gerekenden az mamayı artır günde 3 defa ver dedi ama sürekli emiyor zaten bazen mamayı içmiyor bitirmiyo bile
Ek gıdayı da sordum erken dedi yoğurt yedirmeye başladım dedim vermemen daha iyi olur kilo almaması belki ondandır dedi ama hergün vermiyorum ki 3 gün tek verdim onun da böyle etki edeceğini sanmıyorum.
Bu arada teşekkür ederim canım cevapladığın için
YaaValla ben beni sevmiyor diye düşünüyorum akşam akşm 40 dakika resmen sadece babaya baktı aşık aşık. Bende burdayım diye atlıyorum önüne ama nafile
Günü gününe tutmuyor canım dün yapamadım bir ara durdu gibi oldu başlamıştım artık bi kucağımda bebe bi elimde kaşık tencere başında öyle böyle yaptımYemek yapabiliyorsanız bebiş uyanıkken bravo:) Ben mümkün değil yemek yapmak tuvalete gidemiyorumBugün yer minderi attım mutfakta yere yatırdım işe yaradı bakalım ne zaman sıkılacak.Çok tembel oturmak istemiyor bebek arabasına koyuyorum 10 dk sonra kıyamet koparıyor
Bende bu şekil başlayacağım bana da en mantıklısı böyle geldi2.çocuk canım ..Ek besine geçeceğim için çok araştırma yapıyorum açıkçası en mantıklı geçiş bu şekilde canım. Havuç, bal kabağı ve patatesle başlamak en iyisi gibi duruyor.
Ehehe yaaKeyifli anını kovala dedin deben bi foto cekmek icin cocugun 1 hafta keyifli anini kovaladım sonra tam giydirdim elbiseye kustu. Cikarttim tulumu giydirdim uykusu geldi. Kulotlu corabiyla uyuttm uyandi bidaha giydirdim aglandi falan derken 1 haftada cekebildim
Z zelihanurDilko cok gecmis olsun kizlar. Yazcam yazcam anca mumkun oldu.
Bugun 5 ay 11 günlük olduk. 5. Ay kontrolüne bugün gidecegiz bakalim. Hem de yine rota ve menenjit asilarinij 2. Dozlari var.
Bende henüz geçmedim 5 ay 9 günlük.Ben de henuz ek gidaya gecmeyenlerdenim. 5 ay 4 gunluguz. Tadim dahi yaptirmadim, bu ay sonuna dek de yaptirmayacagim, gerek gormuyorum acikcasi. Ki oldukca istahsiz bir bebek, zorla besleyebiliyorum ancak uykusunda. Bu ay sonunda yogurt ve balkabagi ile baslayacagim bakalim. Weewell makinam var ben de 2dir yogurt deniyorum, ustu cok kati oluyor ama ici daha sivi. Sek pastorize gunluk sut ve pinar organik yogurt maya kullaniyorum. 45 derece 8 saat, sonra 1 saat oda sicakliginda bekletip kapaklarini kapatip dolaba koyuyorum. tadi guzel ama kivam istedigim gibi degil henuz.
Canim bunu oneren zaten alerji dr u.Canım bizim Doktor da bir ay önce tattırmalara başla dedi ama ben 6. Ayı doldurmasını beklemek istedim.
Bence 180 günü beklemek çok önemli tertemiz bağırsakları neden erkenden yorulsun, tepki versin.Aceleye gerek yok
Sizin bir de alerjik durumunuz var bazı Doktorları gerçekten anlamıyorum..
Demek ki buzdolabina kapaksiz koymak lazim. Ben takintiliyim buzdolabina ustu acik sekilde hicbir sey koyamiyorumBende henüz geçmedim 5 ay 9 günlük.
Bende balkabağıyla başlamayı düşünüyorum sırası net olmasa da zaten kabak patates havuç üçlüsü ilk aklımdakiler.
Ben evimizin altında şok var diye mis bakraçlık pastörize süt kullanıyorum şimdilik, ilk mayayı activia ile yaptım. İlk mayaladığımın içi sulu gibi olmuştu ama sonrasında daha iyi taş gibi tabir ettiğimiz şekilde oldu. Her iki şekilde de kavanozdan düşmediler test ettim
Bende 8 saat 45 derece veya 9 saat 42 derece olarak kullanıyorum makineyi. Dolaba kaldırınca da kapaklarını kapatmıyorum dinlenme aşamasında. 8 saat sonra kapatıyorum böyle yapınca kıvamı tam oturuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?