Hahah cok tatli oluyodur o ya. Bikac kisi daha yazmisti. Gozumun onune geliyo uyku tulumlu uyku mahmuru minikler ters donup ne oldugunu anlamayip miyk miyk edişleriİnşallah düzelir en kısa zamanda uykusuzluk çok zor. Benim bebe de iki kere kalkardı her gece. Biri 1-2 gibi biri de 5-6 gibi genelde 8de de kalkardı. Aman Allah'ım dün uyandı durdu hiçbir şey anlamadım uyuduğumdan. Sürekli yüzüstü döndürüyor kendini uyurken ağlıyor sonra da
Bugün parkta benimki de bana hiç pas vermedi. Ay oğlun çok mutsuz dedim. Babası laf attı bir gülücükler bir gülücükler. Ben laf atıyorum beş karış surat. Kıskandım ben valla
Normalde doktorlar ne diyorsa odur benim icin. Bilime ilime inanirim ama bu kilo alimi konusunda hepsi ayri telden caliyor.500 gr sınır diyorlar alması gerekenin en düşüğüymüş
Sorun su ki ikisini de yapiyorGaz olunca ayaklar hep havada oluyor ve emmek istemiyor kendini yay gibi geriyor. En azından bizimki öyle. Diş ise eller en derin uykuda bile ağza gidiyor.
Ben de benzetiyordum. 12 saat uyuyodu ve seviniyordum. Once gunduz uykusu azaldi. Gunde 2-3 defa, toplamda 2 saati gecmeyecek kadar uyuyo. Hala 7de yatip 7de kalkiyor ama gece o kadar cok uyaniyor ki buna sevinemiyorum. Boyle sizlanmali naz aglamasi gibi agliyor gozleri kapali. Normalde emip uyumaya devam eder uyumadi dun. Gozu kapali mikirdaniyor. Sen de disten supheleniyorsun yani. Bakalim... Bu aksam o dis toopundan vericem. Bakalim fark edecek mi?M Mirune ben bebeklerimizin uykularını oldukça benzetiyordum ve bizimki de oldukkça sapıtmış durumda. Normalde uyanmadan emerdi 12 saatlik gece uykusunda 2-3 kere.
Dün gece iyice dağıttı, gece 2 defa 2 şer saat uyanık kaldı emdikten sonra. Gündüz de 1.5 saat uyudu sadece. Hiç ona göre şeyler değil acayip şaşırtıyor beni.
Ben kesin diş diye düşünüyorum, çünkü ağzını açıp çılgın gibi sağa sola saldırıyor, gece çığlık çığlığa ama ağlamak değil.
bakalım bu gece ne olacak.
Ben weewell in makinesini kullanıyorum, sarmama gerek kalmıyor. 42 derecede 8 saat mayaladım. Sonra makinadan çıkarıp oda sıcaklığında 1-2 saat beklettim. Sonra da buz dolabına attım 8-10 saat beklettim.Teorik ve pratik farkli oluyo işte. Teoride her şeyi düzgün yapiyorum. Yilmicam denemeye devam edicem. Bi ogrensem bundan sonra hep yaparim. Cok mu sariyosun, kac saat bekliyosun?
Aaaaa belki rast gelmiştir. Ev yogurdu yapan dq ilk normal yogurtla baslamiyor mu sonucta. Satin alma yogurdun da tutmasi lazim. Isisini ya da icine koydugum yogurt miktarini ayarlayamiyorumdur. Ama senin yapabilmene cok sevindim. Afiyet olsun darisi basima.
Ben daha düşük derecede 5 saat beklettim. Bi daha denicem daha sicak mayalayipdaha cok tutucamBen weewell in makinesini kullanıyorum, sarmama gerek kalmıyor. 42 derecede 8 saat mayaladım. Sonra makinadan çıkarıp oda sıcaklığında 1-2 saat beklettim. Sonra da buz dolabına attım 8-10 saat beklettim.
kıvamı öyle taş gibi değildi, kavanozu -180 ml lik- ters tuttuğumda akmıyordu ama yumuşak kıvamlıydı. Ben öyle taş gibi olsun meraklısı değilim pek. Zaten bebek yemeden önce karıştırıp kıvamını daha akışkan hale getireceğim; böylece eğer isterse bardağından içebilecek (hayaller).
Benim için daha önemli olan yoğurdun tadı. Kendim ekşi yoğurt sevmem hafif bi ekşilik bile olsa yiyemem. O yüzden hep market yoğurdu yedim, ev yoğurdu tercih etmedim. Makinede mayaladığım yoğurt asla ekşi değil, en ufak bi ekşilik yok. Market yoğurdunu maya olarak kullandığım için ve maya miktarını abartmadığım için tatlımsı oldu galiba.
Aa ozaman tutmaması normal. Çünkü araştırdığım kadarıyla en uygun aralığın 42-45 derece olduğu söyleniyor. Genelde de 7-10 saat aralığında mayalamışlar.Ben daha düşük derecede 5 saat beklettim. Bi daha denicem daha sicak mayalayipdaha cok tutucam
Çok şükür Allah korusun. Tekrar geçmiş olsun canım.Parol ictim canım doktora gittim antibiyotik verdi çok zor hiç birimiz yaşamayalım ama covid olmadığım için cok mutluyum buna da şükür
Bir tek kilo aliminda degil kiNormalde doktorlar ne diyorsa odur benim icin. Bilime ilime inanirim ama bu kilo alimi konusunda hepsi ayri telden caliyor.
Canım Bebişin diş etleri damağı kaşınıyor olabilir. Dişi çıkacaktır ağrısı vardır..Diş etlerini serçe parmağınla biraz ovabilirsin. İlk alt iki diş çıkıyor alti da üstü de kaşınıyor maalesef..Ne derdi var çocuğun anlamadım kolik bebek gibi ağlıyor inada bindirdi resmen , birde uyku suremiz 5 dakika ha yani neyine yetiyo o 5 dakika anlamıyorum 1.5 saatte bir 5.dakika uyuyo ya şaka gibi. Resmen gerilim filmi yaşıyorumdünden beri canım burnumda resmen
Yemek yapabiliyorsanız bebiş uyanıkken bravo:) Ben mümkün değil yemek yapmak tuvalete gidemiyorumDiş mi zorluyor yoksa başka nedeni mi var bilmiyorum ama koala gibi üstümde gezmek istiyor yineYemek bile yapamadım sürekli mızmız. Bırakınca ağlıyor ana kucağına koyunca kıyamet kıyamet. Bi ara uslu durunca yemeğe giriştim durmayınca onu da yarım bırakamadım. Sonumuz hayrolsun Korkutuyor beni şu diş. pıt diye çıksaydı birden, ngüzel olurdu ah ah
Canım bizim Doktor da bir ay önce tattırmalara başla dedi ama ben 6. Ayı doldurmasını beklemek istedim.Bir tek kilo aliminda degil ki
Allah hastalik vermesin, hemen hemen her konu da farkli konusuyorlar.
Ben yarin 3.doktora gidecegim mesela.
Boyle herkes farkli soyleyince de guven olmuyor.
Hadi kilo alimi neyse.
O da onemli de..
Bizim sorunumuz alerji mesela.
Doc alerji dr u ek gida tattir dedi.
Karsi odadaki cocuk dr u 6. Ayi bekle dedi.
Doc dr demir ilaci verme dedi, digeri ver dedi.
Biri reflu icin gaviscon verdi.
Digeri gerek yok dedi
Sec begen al yani..
Yarin prof a gidecegim.
Bakalim ondan ne inciler dokulecek
RAnne sutuyle yapmiyorum. Daha once hic yogurt yapmadigim icin normal sutle yspip denemek istemistim. Riske atmamistim. Iyi ki de atmamisim. Olmadi.
Çiğ süt olması gerekiyor ama. Maya hazır yoğurt tutar da.Ben de hazır yoğurt kullandım, sek çiftlik yoğurduydu.
Sizin 3. Çocuktu değil mi?Ben ek gıdalara ilk Sebzelerden başlamak istiyorum daha sonra meyve ( elma, armut) en son yoğurt ile devam edeceğim yoğurt alerjik reaksiyona sebep olabilir o yüzden onu en sona bıraktım.
2.çocuk canım ..Ek besine geçeceğim için çok araştırma yapıyorum açıkçası en mantıklı geçiş bu şekilde canım. Havuç, bal kabağı ve patatesle başlamak en iyisi gibi duruyor.Sizin 3. Çocuktu değil mi?
Hazır yogurt ile maya tutturmayı istiyorsanız itimatın yoğurdunu denemenizi öneririm. Bir iki defa mayasız kalmıştım denedim ev yoğurdundan farksızdı.Çiğ süt olması gerekiyor ama. Maya hazır yoğurt tutar da.
Ooov uzun uzadiya yazmissiniz.Sıcakken yaparsanız tutmaz serçe parmağınızı yakmayacak sıcaklıkta iken 1 yemek kaşığı yoğurdu kaynattığınız süt ile karıştırıp maya elde edeceksiniz.
Mayayı süte döküp karıştırın.Karısımı ister tencerede ister kavanozlalra boşaltıyorsunuz.
Ben fırında yapıyorum.40 derece ısıda 30 dk duruyor.
Fırından 7 saat çıkarmıyorum.7 saat sonra buzdolabına kaldırıyorum. 24 saat de dolapta dinleniyor ve hazır.
1 yıldır bu şekilde yapıyorum hatta taş gibi olsun isterseniz de 1 çay kaşığı tuz yeterli oluyor.Tabii bebişlere tuz olmaz.
Doktor inek sütüyle yapılan yoğurttan verebilirsin yoğurt olunca içinde süt enzimleri kalmıyor dedi. Memleketten keçi sütü getirtiyorum inek sütünden daha sağlıklı.Onunla yapacağım kızıma inşallah.Sağdığım sütle de denerim diyeceğim ama kaynayınca besin öğeleri gidiyormuş anne sütünde de
R
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?