2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Hahah cok tatli oluyodur o ya. Bikac kisi daha yazmisti. Gozumun onune geliyo uyku tulumlu uyku mahmuru minikler ters donup ne oldugunu anlamayip miyk miyk edişleri
Uykusuzluk cidden cok zor. Simdi bi de calisiyorum. Hic dinlenmis hissetmiyorum. gozumde arpacik cikti bugun. Uykusuzluktan supheleniyorum. Sabaha kadar uyumakta gozum yok. 4 saat deliksiz uykuya hasret kaldim.

Gaz olunca ayaklar hep havada oluyor ve emmek istemiyor kendini yay gibi geriyor. En azından bizimki öyle. Diş ise eller en derin uykuda bile ağza gidiyor.
Sorun su ki ikisini de yapiyor ayaklarini kaldirip gummm diye birakiyor. Ben de 5 aylik olsa da sutu keseyim o zaman dedim laksozlu sut icmedim. Gaz yapacak sey yememeye dikkat ettim. Sonucta uyumayinca ben de uyuyamiyorum. Gazi olmamasi lazim ama hala uyaniyor. Uykusunda ellerini emiyor. Bu gece uyanırsa dis topu verip bakariz artik.

Ne derdi var çocuğun anlamadım kolik bebek gibi ağlıyor inada bindirdi resmen , birde uyku suremiz 5 dakika ha yani neyine yetiyo o 5 dakika anlamıyorum 1.5 saatte bir 5.dakika uyuyo ya şaka gibi. Resmen gerilim filmi yaşıyorum dünden beri canım burnumda resmen

Ben de benzetiyordum. 12 saat uyuyodu ve seviniyordum. Once gunduz uykusu azaldi. Gunde 2-3 defa, toplamda 2 saati gecmeyecek kadar uyuyo. Hala 7de yatip 7de kalkiyor ama gece o kadar cok uyaniyor ki buna sevinemiyorum. Boyle sizlanmali naz aglamasi gibi agliyor gozleri kapali. Normalde emip uyumaya devam eder uyumadi dun. Gozu kapali mikirdaniyor. Sen de disten supheleniyorsun yani. Bakalim... Bu aksam o dis toopundan vericem. Bakalim fark edecek mi?

Ben weewell in makinesini kullanıyorum, sarmama gerek kalmıyor. 42 derecede 8 saat mayaladım. Sonra makinadan çıkarıp oda sıcaklığında 1-2 saat beklettim. Sonra da buz dolabına attım 8-10 saat beklettim.
kıvamı öyle taş gibi değildi, kavanozu -180 ml lik- ters tuttuğumda akmıyordu ama yumuşak kıvamlıydı. Ben öyle taş gibi olsun meraklısı değilim pek. Zaten bebek yemeden önce karıştırıp kıvamını daha akışkan hale getireceğim; böylece eğer isterse bardağından içebilecek (hayaller ).
Benim için daha önemli olan yoğurdun tadı. Kendim ekşi yoğurt sevmem hafif bi ekşilik bile olsa yiyemem. O yüzden hep market yoğurdu yedim, ev yoğurdu tercih etmedim. Makinede mayaladığım yoğurt asla ekşi değil, en ufak bi ekşilik yok. Market yoğurdunu maya olarak kullandığım için ve maya miktarını abartmadığım için tatlımsı oldu galiba.

Ben daha düşük derecede 5 saat beklettim. Bi daha denicem daha sicak mayalayipdaha cok tutucam

Ben daha düşük derecede 5 saat beklettim. Bi daha denicem daha sicak mayalayipdaha cok tutucam
Aa ozaman tutmaması normal. Çünkü araştırdığım kadarıyla en uygun aralığın 42-45 derece olduğu söyleniyor. Genelde de 7-10 saat aralığında mayalamışlar.

Normalde doktorlar ne diyorsa odur benim icin. Bilime ilime inanirim ama bu kilo alimi konusunda hepsi ayri telden caliyor.
Bir tek kilo aliminda degil ki
Allah hastalik vermesin, hemen hemen her konu da farkli konusuyorlar.
Ben yarin 3.doktora gidecegim mesela.
Boyle herkes farkli soyleyince de guven olmuyor.
Hadi kilo alimi neyse.
O da onemli de..

Bizim sorunumuz alerji mesela.
Doc alerji dr u ek gida tattir dedi.
Karsi odadaki cocuk dr u 6. Ayi bekle dedi.
Doc dr demir ilaci verme dedi, digeri ver dedi.
Biri reflu icin gaviscon verdi.
Digeri gerek yok dedi
Sec begen al yani..

Yarin prof a gidecegim.
Bakalim ondan ne inciler dokulecek

Canım Bebişin diş etleri damağı kaşınıyor olabilir. Dişi çıkacaktır ağrısı vardır..Diş etlerini serçe parmağınla biraz ovabilirsin. İlk alt iki diş çıkıyor alti da üstü de kaşınıyor maalesef..
Bizimkinin 2 dişi çıktı ama bugün bile çığlık atıyordu resmen tetagil verdim biraz rahatladı sonra uyuyana kadar ağladı..Yaklaşık bir aydır ara ara bunları yaşıyoruz.

Yemek yapabiliyorsanız bebiş uyanıkken bravo:) Ben mümkün değil yemek yapmak tuvalete gidemiyorum Bugün yer minderi attım mutfakta yere yatırdım işe yaradı bakalım ne zaman sıkılacak.Çok tembel oturmak istemiyor bebek arabasına koyuyorum 10 dk sonra kıyamet koparıyor

Canım bizim Doktor da bir ay önce tattırmalara başla dedi ama ben 6. Ayı doldurmasını beklemek istedim.

Bence 180 günü beklemek çok önemli tertemiz bağırsakları neden erkenden yorulsun, tepki versin.Aceleye gerek yok

Sizin bir de alerjik durumunuz var bazı Doktorları gerçekten anlamıyorum..

Sıcakken yaparsanız tutmaz serçe parmağınızı yakmayacak sıcaklıkta iken 1 yemek kaşığı yoğurdu kaynattığınız süt ile karıştırıp maya elde edeceksiniz.
Mayayı süte döküp karıştırın.Karısımı ister tencerede ister kavanozlalra boşaltıyorsunuz.
Ben fırında yapıyorum.40 derece ısıda 30 dk duruyor.
Fırından 7 saat çıkarmıyorum.7 saat sonra buzdolabına kaldırıyorum. 24 saat de dolapta dinleniyor ve hazır.
1 yıldır bu şekilde yapıyorum hatta taş gibi olsun isterseniz de 1 çay kaşığı tuz yeterli oluyor.Tabii bebişlere tuz olmaz.
Doktor inek sütüyle yapılan yoğurttan verebilirsin yoğurt olunca içinde süt enzimleri kalmıyor dedi. Memleketten keçi sütü getirtiyorum inek sütünden daha sağlıklı.Onunla yapacağım kızıma inşallah.Sağdığım sütle de denerim diyeceğim ama kaynayınca besin öğeleri gidiyormuş anne sütünde de
Anne sutuyle yapmiyorum. Daha once hic yogurt yapmadigim icin normal sutle yspip denemek istemistim. Riske atmamistim. Iyi ki de atmamisim. Olmadi.
R

Ooov uzun uzadiya yazmissiniz. Tesekur ederim. Nasil bi kapta yapiyosunuz. 7 saat cikarmiyorum derken firin 7 saat acik olmuyor tabi di mi? Uzerini ortmemis oluyoruz tutuyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…