2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bebe uyudu ben anca ayıldım zaten şimdi kahve içiyorum
Blw yapmayı düşünen var mı ben gibi
Bebe kabul ederse eğer gazam mübarek olsun Gardımı aldım bekliyorum. Son 20 gün

Arada yaşıyoruz canım, ben boğzına salya gittiğini düşünüyorum

Merhaba kızlar günaydınlar :)
Bu ara oku çık yapıyorum resmen, o kadar kısa kısa uyuyor ki gündüzleri, akşam da eşim biraz beraber vakit geçirelim istiyor

ne güzel yoğurt yapma konuları, ek gıdaya geçiş heeycanlar vs. konuşulmuş hep, bende hangi yoğurt ile mayalayacağımı anlamadım hiç biri bizi aydınlatsın lütfen daha var diye de kasmıyorum ama pıt diye geçecek zaman

baba düşkünlüğüne gelince bizimki de öyle akşam babasıyla oynarken bir katıla katıla gülmeler yaa diyorum tüm gün aynı şeyleri bende yapıyorum bana böyle gülmüyorsun
neyse ki uykuya geçmeden babasının kucağındayken bana da öyle kahkahalar atıyorda gönlümü fethediyor ( sanırım anne azcık daha oynayalım uyutma beni kahkahaları )

Blw bende düşünüyorum ama bir kısım ben yediririm bir kısım kendisi çabalasın maksat tanısın diye
çok kasmıyorum açıkçası ben yine her zamanki gibi
düşünüyorum da bizde Blw uygulanmamış ne gibi bir zararı var

açıkçası bebeğimin tepkisine bakarak ilerleyeceğim :). baktım çok meraklı meraklı veririm tabi ki :)

blw için 6 ay bence erken
8 9 aylar için sanki daha mantıklı
Bende öyle düşünüyordum amaaa biraz araştırınca fikrim değişti. Blw için ilk şart dik oturabilmesi. Gerçi bu farketmeksizin ek gıda için gerekli görülen şartlardan birisi.
Bebeğin nasıl kabul ettiği de önemliymiş. Açıkçası bebişe göre ilerleyeceğim kabul ederse eder etmezse hem kendi takılır hem ben veririm. Zaten bebekler o aylarda( 8-9) kendi kendilerine blw ye geçiyorlarmış

Ben de blw düşünüyorum. Ama korkuyorum da memeyi bile acele emip tıkanıyor.

Su seslerden korkma olayi normal mi aceba sizlerin bebeklerini merak ettim bacilar. Esneyince fermuar cekince.... Kisaca beklemedigi her seste katila katila agliyor korkup.
Eskisi gibi giremiyorum yazmayi birak mesajlari okumaya bile zaman bulamiyorum ama sayfa sayisindan anladığım kadariyla herkeste ayni durum var
Bir sorum daha 19. Hafta atagi yasayan var mj

Benim bebiş de bezini açarken cırt diye bi des çıkıyor ya, ondan korkuyor 5 aydır alışamadı. Öyle ağlamıyor ama yüz ifadesi ciddileşip “o neydi anne?” Der gibi gözlerini kocaman açıp suratıma bakıyor

Fermuar sesinden de korkar biraz

Kızlar çoğunuz şu oioi silikon tabak kase önlük almıştınız benim aklım daha yeni başıma geldi ama fiyatları nasıl bilmiyorum şu an önlük 75 bölmeli tabak 76 tl mesela bekleyim mi biraz daha indirim

Aa cok ilgincmis gercekten. Ama cok hosuma gitti bunu denicem benim firinim hic sucak tutar gibi gelmiyor. Cok dusuk isida acik biraksam da olmaz mi acaba? Kendimi kimya dersinde gibi hissediyorum

Cok sevinirim. Sag ol. Eksik olma. Doktor kontrolunuz iyi gecer insallah.

Ben de blw yapmayi dusunuyorum ama Ankee gibi dudunuyorum. 6 ay erken. Basta yardim ederim. Hem ben karisik yaparim diye umut ediyorum. Hem blw hem klasik.

Blw ile ilgili okuduğum bir site faydalı buldum.

Ek gıda geçiş için yerli tüm kaynakların nerdeyse tamamı 6 ay yani 180 günün dolmuş olması diyor. Yabancılar ise 4 aylık diyor. Sebebiyse anne sütü yetmediğin de bebek gelişiminin aksamaması. dik oturabilmesi de şart.
Biz meme+mama gidiyoruz. Süt yetmediğin de mama takviyesi yapıyorum. Destekli dik oturabiliyor. 180 günün dolmasını beklemek istiyorum. Daha ek gıda alışverişi de yapmadım.

Ben de blw düşünüyorum. Ama korkuyorum da memeyi bile acele emip tıkanıyor.
Diyorlar ki öğürme refleksiyle boğulmayı ayırt edince sıkıntı yok. Acele etmemeli, panik olmamalı ve fazla/büyük gelen parçayı bebeğin çıkarmasını bekleyin yani müsade edin. Aman bilemiyorum deneyerek göreceğiz Ben nedense korkmuyorum gibi yani şuan daha çok nasıl olur nasıl tepki verir heyecanındayım belki başlayınca bi miktar korkabilirim
Bölmeli kase 45, önlük 35 liraya almışım ben %50 net indirim olduğunda. Yani normal fiyatları 90-70 liraymış zam gelmediyse. Yazdığına göre önlük pahalı kaçıyor sanki Zam mı yaptılar bilmiyorum ama indirimli değil bence o fiyat. Daha fazla ne kadar düşüyordur bilmiyorum canım.

Bende YouTube hesabını takip ediyordum burası da faydalı oldu teşekkürler

Dediğin gibi farklı farklı görüşler var.Minik minik tattırmak da sıkıntı olmaz gibi..
Senin gibi alerjik bebek annelerini ayakta alkışlıyorum.Gerçekten sabır gerektiren bir durum yaşıyorsunuz.
Kuzuların sağlığı yerinde olsun da her şey yoluna girer.

Bugünkü prof'un görüşünü merak ediyorum. İnşallah bugün net bir bilgiye ulaşirsın.

Saol canım az daha bakınayım

Canım ben marketten veya peynirlerimizi aldığımız şarküteri dükkanı var ordan kendimiz için her zaman 4 kiloluk pet şişelerde çiğ inek sütü alıyorum yine o şekilde alıp küçük 200 ml lik küçük kavanozlarda mayalayacağım. Elimde maya yok o yüzden itimat yoğurt ile mayasini tutturacağim ( bu yoğurtla çok denedim ev mayası gibi güzel tutuyor.Bir de mis gibi yoğurt kokuyor) küçük bir kavanoza 200 - 300 ml civarı 1 tatlı kaşiğı yoğurt yeterli gelecektir. Sütün ısısı serçe parmağinizi hafif yakmalı yani parmağimizin dayanabileceği ısıda olmalı.

İlk zamanlarda inek sütü tercih etmek daha iyi Keçi sütü ağır gelebilir.

Merhaba kızlar..
Kızım 4.aydan beri mukuslu kaka yapıyordu. Bu süre içerisinde bir kere kanlı kaka yaptı. Ayrıca doğduğundan beri huzursuz bir bebekti.
Doktorumuz süt ve süt ürünleri diyeti yaptırıyordu. Kanlı ve mukuslu kaka geçti ama bebeğim hala huzursuzdu.
Bugün araştırma hastanesine götürdüm. Kan aldılar ve deri testi yaptılar. Deri testinde yumurtaya alerjisi çıktı. Bu zamana kadar boşuna zaman kaybetmişiz. Boşu boşuna diyetle uğraşmışım ve en önemlisi kızım rahatsız olmaya devam etti.
Çok şükür artık neye alerjimiz var biliyoruz ve ona göre hareket edeceğim.
Yumurta alerjisi olan bebeklerde kızamık ve kkk aşılarının hastanede doktor kontrolünde yapılması gerekiyormuş.
Ayrıca doktorumuzun sorduğu birkaç soru vardı . Kafası çok terliyor mu? Sürekli pişik problemi yaşıyor musunuz? Her ikisinin de cevabı evet oldu.
Alerji süphesi olan anneler için yazmak istedim ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…