- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Arada yaşıyoruz canım, ben boğzına salya gittiğini düşünüyorumGunaydin kizlar. Bu ara gunler nasil geciyor anlamiyorum. Yazmaya firsat bulamadim ne zamandir.
Ne guzel ek gidadan konusmussunuz. Biz hic baslamadik, 6. Aya kadar beklicem bakalim. Ama bircok sey ogrendim. Hala ek gida alisverisi de yapmadim, yavas yavas ona da baslicam.
Bizim oglan da babaya duskun masallah. Onunla oyunlar oynar, cildirir ama uyku zamani gelince sadece bende uyuyor. Hatta esim bozuldu niye bende uyumuyor diye. Dedim niye seni yorsun, ben gibi katyasi varken
Bu arada diyet yapiyordum alerji icin, yavas yavas açtim. Gaz agrilari hafiledi gibi. Bir sey farkettim ki yogurt yedigim gunler gece daha sık uyaniyor. Suan sut ve sut urunlerine diyete ediyorum o yuzden.
Salyasi cok artti. Bazen oksurugu oluyor, kisa kisa. Gogusten degil gibi. salyaya bagliyorum, umarim bu yuzdendir. Yasayan var mi acaba?
Blw yapmayı düşünen var mı ben gibi
Bende öyle düşünüyordum amaaa biraz araştırınca fikrim değişti. Blw için ilk şart dik oturabilmesi. Gerçi bu farketmeksizin ek gıda için gerekli görülen şartlardan birisi.blw için 6 ay bence erken
8 9 aylar için sanki daha mantıklı
Ben de blw düşünüyorum. Ama korkuyorum da memeyi bile acele emip tıkanıyor.Bebe uyudu ben anca ayıldım zaten şimdi kahve içiyorum
Bebe kabul ederse eğer gazam mübarek olsunGardımı aldım bekliyorum. Son 20 gün
Arada yaşıyoruz canım, ben boğzına salya gittiğini düşünüyorum
Benim bebiş de bezini açarken cırt diye bi des çıkıyor ya, ondan korkuyorSu seslerden korkma olayi normal mi aceba sizlerin bebeklerini merak ettim bacilar. Esneyince fermuar cekince.... Kisaca beklemedigi her seste katila katila agliyor korkup.
Eskisi gibi giremiyorum yazmayi birak mesajlari okumaya bile zaman bulamiyorum ama sayfa sayisindan anladığım kadariyla herkeste ayni durum var
Bir sorum daha 19. Hafta atagi yasayan var mj
Fermuar sesinden de korkar birazSu seslerden korkma olayi normal mi aceba sizlerin bebeklerini merak ettim bacilar. Esneyince fermuar cekince.... Kisaca beklemedigi her seste katila katila agliyor korkup.
Eskisi gibi giremiyorum yazmayi birak mesajlari okumaya bile zaman bulamiyorum ama sayfa sayisindan anladığım kadariyla herkeste ayni durum var
Bir sorum daha 19. Hafta atagi yasayan var mj
Aa cok ilgincmis gercekten. Ama cok hosuma gitti bunu denicemM Mirune ben normal günlük pastorize sutle de normal sutle de yapiyordum yogurt. Cam borcama koyup ocaga koyuyordum kaynatmadan serce prmaginla 7 ye kdar sayiyosun. 7 de hafif ısırmaya baslayinca altini kapatip sutten biraz mayaya karistiriyosun. yani mayayi ilitiyosun. Sonra o mayayi yogurdun icine dokup tahta kasikla karistiriyorum. Ve firina koyuyorum. Firin calismiyor. Sarmamak icin buhariyla firinin icinda sicak duruyor. Aksam
Birakiyordum. Sabah aldiimda hafif sulu oluyor. Buzdolabina koyunca katilasiyor. Bi de bu sekilde dene istersen. Sararak ben de pastörize sütle tutturamadim. Cig sutle olmustu da. Bu sekil daha kolayima geldi.
Cok sevinirim. Sag ol. Eksik olma. Doktor kontrolunuz iyi gecer insallah.M Mirune canim benim kizimin da elleri titriyor. Bugun doktora ilk onu sorcam. Sanki usur gibi surekli elleri titriyor. Yeğenimde boyle degildi. Her cocuk muhakkak farkli ama insan kafasina takiyor. Yazarim doktordan gelince.
A April windFeline yengeclere selam
Olsun. Ben de yengec burcuyum.
Ben de blw yapmayi dusunuyorum amaBebe uyudu ben anca ayıldım zaten şimdi kahve içiyorum
Bebe kabul ederse eğer gazam mübarek olsunGardımı aldım bekliyorum. Son 20 gün
Arada yaşıyoruz canım, ben boğzına salya gittiğini düşünüyorum
Canim bunu oneren zaten alerji dr u.
Bekle diyen cocuk dr
Ama mantik su.
Simdi benm kiz herseye tepki veriyor, alismasi icin bagirsaga sadece tanitmak amacli minicik ver ddi.
Cani sagolsun cok kati bir diet yapiyorum epeydir.
Ondan dolayi boyle dedi.
Ama tabi bunca bilgi kirliliginin icindeaynen bu durumdayim.
Umudum saat 4 de
Diyorlar ki öğürme refleksiyle boğulmayı ayırt edince sıkıntı yok. Acele etmemeli, panik olmamalı ve fazla/büyük gelen parçayı bebeğin çıkarmasını bekleyin yani müsade edin. Aman bilemiyorum deneyerek göreceğizBen de blw düşünüyorum. Ama korkuyorum da memeyi bile acele emip tıkanıyor.
Bölmeli kase 45, önlük 35 liraya almışım ben %50 net indirim olduğunda. Yani normal fiyatları 90-70 liraymış zam gelmediyse. Yazdığına göre önlük pahalı kaçıyor sankiKızlar çoğunuz şu oioi silikon tabak kase önlük almıştınız benim aklım daha yeni başıma geldi ama fiyatları nasıl bilmiyorum şu an önlük 75 bölmeli tabak 76 tl mesela bekleyim mi biraz daha indirim
Bende YouTube hesabını takip ediyordum burası da faydalı oldu teşekkürlerBlw ile ilgili okuduğum bir site faydalı buldum.
Ek gıda geçiş için yerli tüm kaynakların nerdeyse tamamı 6 ay yani 180 günün dolmuş olması diyor. Yabancılar ise 4 aylık diyor. Sebebiyse anne sütü yetmediğin de bebek gelişiminin aksamaması. dik oturabilmesi de şart.
Biz meme+mama gidiyoruz. Süt yetmediğin de mama takviyesi yapıyorum. Destekli dik oturabiliyor. 180 günün dolmasını beklemek istiyorum. Daha ek gıda alışverişi de yapmadım.
Dediğin gibi farklı farklı görüşler var.Minik minik tattırmak da sıkıntı olmaz gibi..Canim bunu oneren zaten alerji dr u.
Bekle diyen cocuk dr
Ama mantik su.
Simdi benm kiz herseye tepki veriyor, alismasi icin bagirsaga sadece tanitmak amacli minicik ver ddi.
Cani sagolsun cok kati bir diet yapiyorum epeydir.
Ondan dolayi boyle dedi.
Ama tabi bunca bilgi kirliliginin icindeaynen bu durumdayim.
Umudum saat 4 de
Saol canım az daha bakınayımDiyorlar ki öğürme refleksiyle boğulmayı ayırt edince sıkıntı yok. Acele etmemeli, panik olmamalı ve fazla/büyük gelen parçayı bebeğin çıkarmasını bekleyin yani müsade edin. Aman bilemiyorum deneyerek göreceğizBen nedense korkmuyorum gibi yani şuan daha çok nasıl olur nasıl tepki verir heyecanındayım belki başlayınca bi miktar korkabilirim
Bölmeli kase 45, önlük 35 liraya almışım ben %50 net indirim olduğunda. Yani normal fiyatları 90-70 liraymış zam gelmediyse. Yazdığına göre önlük pahalı kaçıyor sankiZam mı yaptılar bilmiyorum ama indirimli değil bence o fiyat. Daha fazla ne kadar düşüyordur bilmiyorum canım.
Canım ben marketten veya peynirlerimizi aldığımız şarküteri dükkanı var ordan kendimiz için her zaman 4 kiloluk pet şişelerde çiğ inek sütü alıyorum yine o şekilde alıp küçük 200 ml lik küçük kavanozlarda mayalayacağım. Elimde maya yok o yüzden itimat yoğurt ile mayasini tutturacağim ( bu yoğurtla çok denedim ev mayası gibi güzel tutuyor.Bir de mis gibi yoğurt kokuyor) küçük bir kavanoza 200 - 300 ml civarı 1 tatlı kaşiğı yoğurt yeterli gelecektir. Sütün ısısı serçe parmağinizi hafif yakmalı yani parmağimizin dayanabileceği ısıda olmalı.@MC06ulasimiz @Sahinys bebeğinize hangi sütü ve mayayı kullanarak yoğurt yapacaksınız?? Çok kafam karıştı bu konuda. Çok alternatif var. Siz tecrübeli gibisiniz bi yardım edin.
Açık çiğ süt mü? İnek- keçi hangisi?
Anne sütü mü?
Pastörize market sütü mü?
Günlük market sütü mü?
Maya olarak nasıl maya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?