2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

oyyy kıyamam kuzuma yaaa
ama şeye şaşırdım süt ve süt ürünlerine alerji varsa yumurta da yemiyordu anneler diye biliyorum yaa
doktorun bunu söylemesi en azından denetletmesi lazımdı sanki en başından.
İnşallah geçer bir daha da tekrarlamaz alerjisi.

Canım çok tşk ederim.

Evet canım salyadan ötürü öksürük bizde de var.Bir de boğazına kadar parmağını sokuyor

itimat yoğurt hangi markete var acaba migrosta var mı hiç görmedim belki lazım olur maya olmazsa onunla denerim

Olsun tadını öğrenmiş oldu sıkıntı olmaması da çok iyi ..Yoğurdu en son yedirmek sebzeleri öne almak en iyi yöntem gibi duruyor..Bakalım.. Ek gıda süreci hepimiz için hayırlı olsun.

Merhaba kızlar.
Nasılsınız?

Nihayet robot süpürge denemesini yaptım bugün.
Özellikle lila6 Içın fikrimi yazıyorum.

Öncelikle uygulamayı kurcalayıp diğer özelliklerini anlamalıyım.

Şimdilik sadece oturma odasını supurttum. Silme ozelligini denemeden.
Kapıyı kapadım. Yarim saat boyu aynı yerlerden gelisiguzel gece gece temiz bir iş çıkardı.
Dün süpürmüştük güya.
Epey toz topladı.
Halinin rengi açıldı gibi geliyor

Ancak aynı yerde fazla oyalanması normal mi bilemedim.
Paspası takılıydı su koymadığım halde.

Acaba o silme eforu da mi sarfetti de uzun sürdü dersiniz?

Bir de şarj standını bulmakta zorlandı.
Umarım ilk diyedir. Belki yerini değişmem gerekebilir.

Bunun dışında yerde bir şey bırakmamak için sandalye kaldır. Perdeleri topla epey uğraştırıcı.
Ama yalan yok temiz yaptı robotcum:)

Bakalım ınsallah uzun ömürlü olur.

Güle güle kullan canım. Benim robot süpürgem yok. Almaya değer mi acaba alsam mı bilemedim ya...

Güle güle kullan canım. Benim robot süpürgem yok. Almaya değer mi acaba alsam mı bilemedim ya...
Tesekkurler canım.
Eşyaları az ve yüksek olanlar için ideal bence.
Normalde ille almazdım.
Emeklemeye başlayınca her gün süpürmek eziyet olur diye aldım ben de.

Maşallah canım iştahlı davranması çok güzel inşallah yemeye başladığı zaman da iştahları güzel olur.Bizim doktor da meyve püresini en sona atmış..

Aynı sizin Doktorunuz gibi sebze ile başlatan, öneren çok Doktor var.ve sizin Doktor o kadar haklı ki bir daha bu şekilde beslenmeyecek en temiz, en sağlıklı şekli bu..
Buraya iyi ki yazmışım aynı yöntemi düşünen anneleri görünce içim biraz daha rahatladı.
İnşallah kuzularımızın ek besine geçişleri de güzel olur. İştahla mamalarını yerler

Salya öksurugu bizde de var.
Bazı günler daha çok artıyor.
Bazı günler duruluyor.
Ne zaman çıkaracak acaba dişini.

Ek gıda olarak yoğurttayim 1 aydır.
Zeytinyağı katıyorum biraz azar azar gittik.
Şuan tatlı kaşığı kadar yiyor. Çıkardığında hiç zorlamıyorum.

Ben de acele etmek istemiyorum.
Düzeltilmiş 5 aylık.

Armut suyunu sevdi püre hic istemedi.
Belki de zor olacak bilemedim. :/

İnşallah canım ya eşim de yok iyi çocuk diyor etli butlu abisi böyle değildi diyor ama yok yani aylık kilo alımı az olması gerekene göre geri ben mi çok takıyorum anlamadım ama normal olsa doktor normal der yani bende kafalar karışık anlayacağın birde doktor ağzına baktı diş çıkarabilir bu aralar dedi 1 haftadır aşırı huysuz hele ki bugün herşeye ağlıyor ne uzanıyor ne oturuyor ne kucakta duruyor memede biraz sakinleşiyor sonra devamında meme emerken bile sinirleniyor ııı ııııııı diye sesler çıkarıyor bana birşeyler anlatıp kızıyor sanki

ulasimiz gözünüz aydın abla dişi için geçmiş olsun da diycem ama öyle kolay kolay geçmiyo inşallah tüm bebekler rahatça çıkarıp atlatırlar bizimki de galiba çıkarcak gibi bu aralar çok huysuz görünürde bi derdi yok ama dişe bağlıyorum ben eline birşey veriyorum hemen ağzına götürüp ısırıyor koparmaya çalışıyor oyuncakların tamamını ağzına sokmaya çalışıyor yapamayınca da basıyo çığlığı siz neler yaşadınız nasıldı huyu suyu merak ettim?
Birde tetagil demişsin abla toz olan diş rahatlatıcı değil mi o

Suan var mi bilmiyorum ama civilim de 63 tl idi haftasonu sanirim. Bu arada bolmeli tabaktan once kase alin diye duydum. Kasenin kapagi da tabak gibi kullanılıyormuş. Gerci ben once normal baslicam corba falan da verebilmek icin. Kahvalti ya da blw gecince bolmeli tabak iyi diye duydum.
Aa cok ilgincmis gercekten. Ama cok hosuma gitti bunu denicem benim firinim hic sucak tutar gibi gelmiyor. Cok dusuk isida acik biraksam da olmaz mi acaba? Kendimi kimya dersinde gibi hissediyorum
firini once 50 dereceye 5 dk isitiyolar galiba sonra da koyuyolar. Bilen vardir muhakkak ben hic isitip denemedim.

Doktor kontrolümüz oldu bugün ama anca yazabildim. Bebeyi havuza attım suan rahat rahat hem yazanlari da okudum umarim aksam da rahat uyur. Bugün 5 ay 11 günlüğüz. Rotateq 2. Doz ve menenjit a tipi aşımızı olduk. 1 hafta 10 gün sonra da b tipini yaptircaz. Anne sütüne devam. 8600 kilomuz, 72 cm boyumuz. 3 haftada 600 gram aldigi icin ek gida subata ertelendi. 6,5 7 aylikken falan baslicaz sanırım. Çünkü subat ortasinda falan sonraki kontrole giderim gibi. M Mirune ellerinin titremesine bu ayda normal dedi. Koordinasyonu ayarlamaya calistigi icin. Ama yenidogan icin bilmiyorum. Onun disinda bir sorunumuz yok cok şükür

Ay evet ya burda bi arkadaş söylemişti ertesi gün baktm gitmiş indirim

İnşallah canım .
Çok üzerinde durmadılar işte geciktik

İlk aylarda benim oğlum sadece sola doğru yatıyordu haliyle kafasının şekli baya bozulmuştu doktorumuz 3 aydan sonra düzelmeye başlar dedi. Şimdilerde hem sağa hem sola döne döne yatıyor epey düzeldi kafa şekli de zamanla düzelir endişelenmeyin yumuşak ya kafaları daha.
Gaz sancısı ya da huysuzluk dönemlerinde elektrikli süpürge aspiratör mutfak robotu sesiyle uyurdu. Şimdilerde ise korkuyor yüksek seslerden uyuduğu zaman da çok hassas ufacık seslere bile tepki gösteriyor.

Gece uykuları düzenli değil ne yazık ki 4,5 aylık sürekli dönüyor uyurken de çok hareketli beşikte gideceği yer kalmayınca uyanıyor. Gündüz uykuları daha düzenli. Doktorumuz 6.ayda uykusunu düzenlemeye başlarız demişti bekliyoruz bakalım hem uykuları hem ek gıdası derken 6.ay da neler yaşayacağız.

Şimdiden ilk aylarını özlüyorum fotoğraf ve videolarına baktıkça nasıl da büyümüş diyoruz. Bebişlerimiz sağlıkla büyüsün de biz uykusuz kalalım ne de olsa geçecek bu günler. Sevgiyle büyütmek dileğiyle sevgili anneler ❣

Nasıl geçti dün geceniz, fayda etti mi?
Ben dün akşam yeşil soğanın arkasını sürmüştüm damağına tavsiye üzerine, bilmiyorum o mu etki etti ama gece rahat uyudu çok şükür.
Yeşil soğan ve pırasa rahatlatıyor diyorlar.
Ben dişe kesin gözüyle bakıyorum, doktorumuz da bu ay diş gelebilir demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…