Merhaba kızlar..
Kızım 4.aydan beri mukuslu kaka yapıyordu. Bu süre içerisinde bir kere kanlı kaka yaptı. Ayrıca doğduğundan beri huzursuz bir bebekti.
Doktorumuz süt ve süt ürünleri diyeti yaptırıyordu. Kanlı ve mukuslu kaka geçti ama bebeğim hala huzursuzdu.
Bugün araştırma hastanesine götürdüm. Kan aldılar ve deri testi yaptılar. Deri testinde yumurtaya alerjisi çıktı. Bu zamana kadar boşuna zaman kaybetmişiz. Boşu boşuna diyetle uğraşmışım ve en önemlisi kızım rahatsız olmaya devam etti.
Çok şükür artık neye alerjimiz var biliyoruz ve ona göre hareket edeceğim.
Yumurta alerjisi olan bebeklerde kızamık ve kkk aşılarının hastanede doktor kontrolünde yapılması gerekiyormuş.
Ayrıca doktorumuzun sorduğu birkaç soru vardı . Kafası çok terliyor mu? Sürekli pişik problemi yaşıyor musunuz? Her ikisinin de cevabı evet oldu.
Alerji süphesi olan anneler için yazmak istedim ..
Canım çok tşk ederim.Canım ben marketten veya peynirlerimizi aldığımız şarküteri dükkanı var ordan kendimiz için her zaman 4 kiloluk pet şişelerde çiğ inek sütü alıyorum yine o şekilde alıp küçük 200 ml lik küçük kavanozlarda mayalayacağım. Elimde maya yok o yüzden itimat yoğurt ile mayasini tutturacağim ( bu yoğurtla çok denedim ev mayası gibi güzel tutuyor.Bir de mis gibi yoğurt kokuyor) küçük bir kavanoza 200 - 300 ml civarı 1 tatlı kaşiğı yoğurt yeterli gelecektir. Sütün ısısı serçe parmağinizi hafif yakmalı yani parmağimizin dayanabileceği ısıda olmalı.
İlk zamanlarda inek sütü tercih etmek daha iyi Keçi sütü ağır gelebilir.
Gunaydin kizlar. Bu ara gunler nasil geciyor anlamiyorum. Yazmaya firsat bulamadim ne zamandir.
Ne guzel ek gidadan konusmussunuz. Biz hic baslamadik, 6. Aya kadar beklicem bakalim. Ama bircok sey ogrendim. Hala ek gida alisverisi de yapmadim, yavas yavas ona da baslicam.
Bizim oglan da babaya duskun masallah. Onunla oyunlar oynar, cildirir ama uyku zamani gelince sadece bende uyuyor. Hatta esim bozuldu niye bende uyumuyor diye. Dedim niye seni yorsun, ben gibi katyasi varken
Bu arada diyet yapiyordum alerji icin, yavas yavas açtim. Gaz agrilari hafiledi gibi. Bir sey farkettim ki yogurt yedigim gunler gece daha sık uyaniyor. Suan sut ve sut urunlerine diyete ediyorum o yuzden.
Salyasi cok artti. Bazen oksurugu oluyor, kisa kisa. Gogusten degil gibi. salyaya bagliyorum, umarim bu yuzdendir. Yasayan var mi acaba?
itimat yoğurt hangi markete var acaba migrosta var mı hiç görmedim belki lazım olur maya olmazsa onunla denerimCanım ben marketten veya peynirlerimizi aldığımız şarküteri dükkanı var ordan kendimiz için her zaman 4 kiloluk pet şişelerde çiğ inek sütü alıyorum yine o şekilde alıp küçük 200 ml lik küçük kavanozlarda mayalayacağım. Elimde maya yok o yüzden itimat yoğurt ile mayasini tutturacağim ( bu yoğurtla çok denedim ev mayası gibi güzel tutuyor.Bir de mis gibi yoğurt kokuyor) küçük bir kavanoza 200 - 300 ml civarı 1 tatlı kaşiğı yoğurt yeterli gelecektir. Sütün ısısı serçe parmağinizi hafif yakmalı yani parmağimizin dayanabileceği ısıda olmalı.
İlk zamanlarda inek sütü tercih etmek daha iyi Keçi sütü ağır gelebilir.
Olsun tadını öğrenmiş oldu sıkıntı olmaması da çok iyi ..Yoğurdu en son yedirmek sebzeleri öne almak en iyi yöntem gibi duruyor..Bakalım.. Ek gıda süreci hepimiz için hayırlı olsun.Günü gününe tutmuyor canım dün yapamadım bir ara durdu gibi oldu başlamıştım artık bi kucağımda bebe bi elimde kaşık tencere başında öyle böyle yaptım
Bende bu şekil başlayacağım bana da en mantıklısı böyle geldiTek fark arada yoğurt tatmış oldu bir sıkıntı da çıkmadı bizde
Ehehe yaamutlu dediğim kuzu diyorlar ya ne aç ne tok ne uykusuz olsun o anlamda fırsat yakalamak
Canım Migroslarda da olabilir.Carrefourlarda da..İstanbuldaysan Çağrı marketlerde oluyor ben ordan buluyorum.itimat yoğurt hangi markete var acaba migrosta var mı hiç görmedim belki lazım olur maya olmazsa onunla denerim
Güle güle kullan canım. Benim robot süpürgem yok. Almaya değer mi acaba alsam mı bilemedim ya...Merhaba kızlar.
Nasılsınız?
Nihayet robot süpürge denemesini yaptım bugün.
Özelliklelila6 Içın fikrimi yazıyorum.
Öncelikle uygulamayı kurcalayıp diğer özelliklerini anlamalıyım.
Şimdilik sadece oturma odasını supurttum. Silme ozelligini denemeden.
Kapıyı kapadım. Yarim saat boyu aynı yerlerden gelisiguzel gece gece temiz bir iş çıkardı.
Dün süpürmüştük güya.
Epey toz topladı.
Halinin rengi açıldı gibi geliyor
Ancak aynı yerde fazla oyalanması normal mi bilemedim.
Paspası takılıydı su koymadığım halde.
Acaba o silme eforu da mi sarfetti de uzun sürdü dersiniz?
Bir de şarj standını bulmakta zorlandı.
Umarım ilk diyedir. Belki yerini değişmem gerekebilir.
Bunun dışında yerde bir şey bırakmamak için sandalye kaldır. Perdeleri topla epey uğraştırıcı.
Ama yalan yok temiz yaptı robotcum:)
Bakalım ınsallah uzun ömürlü olur.
Tesekkurler canım.Güle güle kullan canım. Benim robot süpürgem yok. Almaya değer mi acaba alsam mı bilemedim ya...
Şu an kullandığım süpürgemi 3 yıl önce aldım. Keşke robot alsaymışım...Tesekkurler canım.
Eşyaları az ve yüksek olanlar için ideal bence.
Normalde ille almazdım.
Emeklemeye başlayınca her gün süpürmek eziyet olur diye aldım ben de.
Maşallah canım iştahlı davranması çok güzel inşallah yemeye başladığı zaman da iştahları güzel olur.Bizim doktor da meyve püresini en sona atmış..bizim de doktor bunu önermiş, biz de verdik tattırdık geçenlerde bir de kabak.
doktor bize kendi derlediği bir yazının çıktısını vermişti de bu ayı da anne sütüyle devam edelim deyince çok bakmadım.
Forumda bahsi geçince zaten benimle aynı düşüncede olduğunu gördüm sevindim.
ben ek gıdaya geçmede çok hevesliydim ama doktor bir daha böyle beslenemeyecek deyince hak verdim.
Şimdilik yediklerimize çok bakınca tattırıyoruz o şekilde ama acayip meraklı masaya oturup bizimle yemeye
Gunaydin kizlar. Bu ara gunler nasil geciyor anlamiyorum. Yazmaya firsat bulamadim ne zamandir.
Ne guzel ek gidadan konusmussunuz. Biz hic baslamadik, 6. Aya kadar beklicem bakalim. Ama bircok sey ogrendim. Hala ek gida alisverisi de yapmadim, yavas yavas ona da baslicam.
Bizim oglan da babaya duskun masallah. Onunla oyunlar oynar, cildirir ama uyku zamani gelince sadece bende uyuyor. Hatta esim bozuldu niye bende uyumuyor diye. Dedim niye seni yorsun, ben gibi katyasi varken
Bu arada diyet yapiyordum alerji icin, yavas yavas açtim. Gaz agrilari hafiledi gibi. Bir sey farkettim ki yogurt yedigim gunler gece daha sık uyaniyor. Suan sut ve sut urunlerine diyete ediyorum o yuzden.
Salyasi cok artti. Bazen oksurugu oluyor, kisa kisa. Gogusten degil gibi. salyaya bagliyorum, umarim bu yuzdendir. Yasayan var mi acaba?
İnşallah canım ya eşim de yok iyi çocuk diyor etli butlu abisi böyle değildi diyor ama yok yani aylık kilo alımı az olması gerekene göre geri ben mi çok takıyorum anlamadım ama normal olsa doktor normal der yani bende kafalar karışık anlayacağınKesinlikle bence de doğrubabada hoppa hoppa kucak olunca direk babaya kayıyorlar
Aminn
O zaman yapısal olabilir canım mamayı da kabul etmiyorsa. 1 ay kaldı şunun şurasında toparlanır inşallah bebeler
Yaayok annesi sevmez olur mu görmediği için özlüyordur babayı
Suan var mi bilmiyorum ama civilim de 63 tl idi haftasonu sanirim. Bu arada bolmeli tabaktan once kase alin diye duydum. Kasenin kapagi da tabak gibi kullanılıyormuş. Gerci ben once normal baslicam corba falan da verebilmek icin. Kahvalti ya da blw gecince bolmeli tabak iyi diye duydum.Kızlar çoğunuz şu oioi silikon tabak kase önlük almıştınız benim aklım daha yeni başıma geldi ama fiyatları nasıl bilmiyorum şu an önlük 75 bölmeli tabak 76 tl mesela bekleyim mi biraz daha indirim
Aa cok ilgincmis gercekten. Ama cok hosuma gitti bunu denicembenim firinim hic sucak tutar gibi gelmiyor. Cok dusuk isida acik biraksam da olmaz mi acaba? Kendimi kimya dersinde gibi hissediyorum
Ay evet ya burda bi arkadaş söylemişti ertesi gün baktm gitmiş indirimSuan var mi bilmiyorum ama civilim de 63 tl idi haftasonu sanirim. Bu arada bolmeli tabaktan once kase alin diye duydum. Kasenin kapagi da tabak gibi kullanılıyormuş. Gerci ben once normal baslicam corba falan da verebilmek icin. Kahvalti ya da blw gecince bolmeli tabak iyi diye duydum.
firini once 50 dereceye 5 dk isitiyolar galiba sonra da koyuyolar. Bilen vardir muhakkak ben hic isitip denemedim.
İnşallah canım .oyyy kıyamam kuzuma yaaa
ama şeye şaşırdım süt ve süt ürünlerine alerji varsa yumurta da yemiyordu anneler diye biliyorum yaa
doktorun bunu söylemesi en azından denetletmesi lazımdı sanki en başından.
İnşallah geçer bir daha da tekrarlamaz alerjisi.
İlk aylarda benim oğlum sadece sola doğru yatıyordu haliyle kafasının şekli baya bozulmuştu doktorumuz 3 aydan sonra düzelmeye başlar dedi. Şimdilerde hem sağa hem sola döne döne yatıyor epey düzeldi kafa şekli de zamanla düzelir endişelenmeyin yumuşak ya kafaları daha.Ya bizim oğlanın kafası yamuk kaldı resmen ...
Hep sola çeviriyor kafasını sağ taraf yamuk yani bir de kel olunca saçta yok
Ben düzeltiyorum kafasını o uykuda çeviriyor ne yapacagim bilmiyorum
Doktor a sorduk normal düzelir diyor da 5 ay oldu ne zaman düzelecek böyle yamuk kalmasın dan korkuyorum
Gaz sancısı ya da huysuzluk dönemlerinde elektrikli süpürge aspiratör mutfak robotu sesiyle uyurdu. Şimdilerde ise korkuyor yüksek seslerden uyuduğu zaman da çok hassas ufacık seslere bile tepki gösteriyor.Su seslerden korkma olayi normal mi aceba sizlerin bebeklerini merak ettim bacilar. Esneyince fermuar cekince.... Kisaca beklemedigi her seste katila katila agliyor korkup.
Eskisi gibi giremiyorum yazmayi birak mesajlari okumaya bile zaman bulamiyorum ama sayfa sayisindan anladığım kadariyla herkeste ayni durum var
Bir sorum daha 19. Hafta atagi yasayan var mj
Nasıl geçti dün geceniz, fayda etti mi?Ben de benzetiyordum. 12 saat uyuyodu ve seviniyordum. Once gunduz uykusu azaldi. Gunde 2-3 defa, toplamda 2 saati gecmeyecek kadar uyuyo. Hala 7de yatip 7de kalkiyor ama gece o kadar cok uyaniyor ki buna sevinemiyorum. Boyle sizlanmali naz aglamasi gibi agliyor gozleri kapali. Normalde emip uyumaya devam eder uyumadi dun. Gozu kapali mikirdaniyor. Sen de disten supheleniyorsun yani. Bakalim... Bu aksam o dis toopundan vericem. Bakalim fark edecek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?