2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Çok geçmiş olsun. Ben de mastit olduğumda yoksa virüs mü kaptım demiştim. Ateş, titreme, üşüme. Bunun yanısıra göğüste acı ve kızarıklık. Antibiyotik ile hemen geçti.
Sana da geçmişler olsun canım aynı grip olmuş gibi hastalandım sadece boğaz ağrım yoktu çok şükür bugün 2.günüm bütün şikayetlerim geçti

Güle güle kullanın canım bebiş bol bol yesin mama sandalyesinde

Ben de hiç bir şey vermedim. Tadımlık değil koklatmadım bile ama kilo alımı iyi diye düşünmedim. Fakat Metehan'ın ciddi bir şekilde sofraya heyecanı başladı. Yemek yerken elimizi takip ediyo. 10 gün sonra 5.ayı bitecek belki bir yoğurt tadımı yaparım.
Yumurta sarısı başlayacaklar için önce 1/4 oranında başlanıyor aklınızda olsun. Yavaş yavaş artırılıyor.
İnşallah iştahsız olmazlar da yavaş yavaş da olsa yemeğe geçişlerimiz güzel anılar olarak kalır.

Ben yemeği zor yapıyorum işi düşünemiyorum. özellikle dar vakitte bir iş olacaksa daha da ağlar kucağa almaz ağlatırsam hıçkıra hıçkıra ağlıyor.

Ben toz probiyotik maya kullanıyorum. Süt serçe parmağımı 7sn kadar yakmıyorsa mayayı ekleyip bir iki karıştırp kavanozlara paylaştırıyorum. Altına küçük bir battaniye seriyorum. Kapaklarını kapatmadan ama peçete ile ağızlarını kapatarak sarıyorum. 6-7saat duruyor. Bu süre sonunda da buzdolabına koyuyorum.

Güle güle kullanın. Alınan her zaman iyidir bizimki almadan önceki hezeyanlar. İnşallah biz de içimize sinen birşey denk getiririz.

Güle güle kullanın canım ben direkt trendyoldan baktım aynısı mı bilmiyorum 1800 küsür liraydı. Yani 1000tl kabul edilebilir bir rakam ama yaklaşık 2bin lira bana mantıklı gelmemişti.
Hayırlı olsun

M Mirune mevzuyu kaçırdım ama mevzu ev yoğurdu yapımıysa 2 sene önce ben de hiç bilmiyordum. yani teorik olarak tabi ki biliyorum fakat yapmak ayrı bir olay. ev yoğurdu için kullanılan sütün yağ oranı, kalitesi çok önemli. bulunduğumuz yerde satan köylüler tereyağı için yağını alıyorlarmuş o yüzden annemin yoğurdu mesela hep duru olurdu. annem bunu çok dert etmez az yağlı sütten yapılan yoğurdun iyi tarafı duru olur ama diyet olur bir nevi, yağ oranı düşük. neyse konuyu çok saptırdım asıl mevzu yoğurt mayalama sıcaklığı. termometre almıştım ilk zamanlar 55 derecede mayalıyorduk zamanla metEla nın da dediği gibi o sıcaklığı parmakla da bulabilir olduk. 7 saniye. olmuyorsa süt yağsızdır, ilaçlı da olabilir, hayvana ilaç verilmiş falan da olabilir. bekleme de 6 saat uygun. bir de bir püf noktası mayayı az kullanmak lazım çok maya yoğurdu ekşi yaparmış ben acemiyken çok koyardım tutsun korkusuyla.

İyi geceler canlar
Cem, bugün 6. ayını doldurdu ve alt iki dişini bu ay 10 gün arayla çıkardı. Darısı sizin bebişlere❤❤❤
Maşallah ben bunu kaçırmışım bilgisayar başına oturabilince farkettim. Sağlıcakla hepimizin başına.

aynısını yapıyorum ama probiyotik toz maya kullanmıyorum. kendi yoğurdumuzu kullanıyorum.

Öksürük bizde de oluyor. Dediğin gibi salyadan bence de. Bir de çok mızmızlanıyo boğazı acıyo o yüzden öksürüyor diye de düşünüyorum

Geçmiş olsun kısa sürede atlatır inşallah. Eğer sütünüzden geçiyorsa hazır ürünlere çok dikkat edin. Eser miktarda yumurta dahi içerse sorun olabilir. Makarna olarak da Nuhun Ankara markasını tercih edin.
Küçük kızım alerjikti. Kkk aşısını 13.ayda doktor onay verince ve hastanede gözlem altında yapmışlardı. Doktor gerek görürse aşı olmasın da diyebilir. Alerji durumuna göre karar veriyorlar.

Hayırlı olsun çok iyi yapmışsın. Benim de listemde kesin alınması gerekenlerde.

Çok faydalı bir mesaj olmuş geçmiş olsun inşallah bebiş rahata erer semptomlar gerçekten rahatsız ediciymiş. ömür boyu mu yumurta alerjisi büyüyünce geçiyor mu?

Ben böyle bir şey aldım. Ne kadar işe yarar bilmiyorum. Gelen bir hediyeyi değiştirmek zorunda kaldığımda gözüme çarpmıştı dediğin gibi taşınabilir olması avantaj sağlayacaktır diye düşünüyorum

Eklentiler

• Screenshot_20210108_230853_com.android.chrome.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 43
Cok tesekkur ediyorum. Tam da 3. Denememi yaptim geldim simdi. Cok heyecanliyim. Sutum laktozsuz sut. Evde normal sut yoktu yine de denedim. Bakalim bu sutle olacak mi. Serce parmagimla baktim söylediğiniz gibi. Ama mayayi cok koydum korkudan. Demek ki herkes oyle yapiyo acemilik doneminde. Altina bi bez sermedigimi fark ettim. Bu sefer guzel sardim sarmaladim. Uzerini de tam kapatmadim pecete serdim ben de. Ay cok heyecanli. Umarim olur. Tesekkur ediyorum tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…