Sana da geçmişler olsun canım aynı grip olmuş gibi hastalandım sadece boğaz ağrım yoktu çok şükür bugün 2.günüm bütün şikayetlerim geçtiÇok geçmiş olsun. Ben de mastit olduğumda yoksa virüs mü kaptım demiştim. Ateş, titreme, üşüme. Bunun yanısıra göğüste acı ve kızarıklık. Antibiyotik ile hemen geçti.
Güle güle kullanın canımTabiki gerek yok :)ama eşim işte dedim ama çokta ısrarcı olamıyorum benim seçtiğim kötü çıkar falanuzunca kullanacak diye düşündüm ve 2. Bebeğim olursa kullanır dedim olmazsa ben satarım ya ... evde de çok parça bulundurmak istemiyorum cünkü kiler gibi vs bir yerim yok .. 1.040 tl ye almışız
Ben de hiç bir şey vermedim. Tadımlık değil koklatmadım bileBen de ne tadınlık ne doyumluk, çocuğun ağzına bir lokma vermeyenlerdenim. 5 ay sonundaki kilo alımına göre karar verilecek, yanlış hatırlamıyorsam 400-450 gr dan az alırsa başlarız demişti.
Ama böyle devam dese de ben ufak tadınlara başlarım diyorum 6 aya doğru. Yalnız ek gıda konusunda emin olduğum tek şey meyveyi en son vereceğim
Teşekkür ederim canım inşallah iştahla yerGüle güle kullanın canımbebiş bol bol yesin mama sandalyesinde
Maşallah Cem'eİyi geceler canlar
Cem, bugün 6. ayını doldurduve alt iki dişini bu ay 10 gün arayla çıkardı. Darısı sizin bebişlere❤❤❤
Ben yemeği zor yapıyorum işi düşünemiyorum. özellikle dar vakitte bir iş olacaksa daha da ağlar kucağa almaz ağlatırsam hıçkıra hıçkıra ağlıyor.Benim şuan iki arada kaldım. Ev almayı düşünüyoruz inşallah nasip olur
çalıştigim kurumun evden çalışma devam ediyor daha 6 ay bile olmadı desteksiz oturtamiyor uyku düzeni tam oturmadi ama sürekli PC başında olup sistemden işlem yapmak başka bir şeyle ilgilenmemem gerekecek bu yüzden kararsız kaldım
İşe başlayan anneler tek mı bakıyorsunuz size destek olan var mı bebekle zor oluyor mu?
Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Ben toz probiyotik maya kullanıyorum. Süt serçe parmağımı 7sn kadar yakmıyorsa mayayı ekleyip bir iki karıştırp kavanozlara paylaştırıyorum. Altına küçük bir battaniye seriyorum. Kapaklarını kapatmadan ama peçete ile ağızlarını kapatarak sarıyorum. 6-7saat duruyor. Bu süre sonunda da buzdolabına koyuyorum.Teorik ve pratik farkli oluyo işte. Teoride her şeyi düzgün yapiyorum. Yilmicam denemeye devam edicem. Bi ogrensem bundan sonra hep yaparim. Cok mu sariyosun, kac saat bekliyosun?
Aaaaa belki rast gelmiştir. Ev yogurdu yapan dq ilk normal yogurtla baslamiyor mu sonucta. Satin alma yogurdun da tutmasi lazim. Isisini ya da icine koydugum yogurt miktarini ayarlayamiyorumdur. Ama senin yapabilmene cok sevindim. Afiyet olsun darisi basima.
Güle güle kullanın. Alınan her zaman iyidir bizimki almadan önceki hezeyanlar. İnşallah biz de içimize sinen birşey denk getiririz.Tabiki gerek yok :)ama eşim işte dedim ama çokta ısrarcı olamıyorum benim seçtiğim kötü çıkar falanuzunca kullanacak diye düşündüm ve 2. Bebeğim olursa kullanır dedim olmazsa ben satarım ya ... evde de çok parça bulundurmak istemiyorum cünkü kiler gibi vs bir yerim yok .. 1.040 tl ye almışız
Güle güle kullanın canım ben direkt trendyoldan baktım aynısı mı bilmiyorum 1800 küsür liraydı. Yani 1000tl kabul edilebilir bir rakam ama yaklaşık 2bin lira bana mantıklı gelmemişti.Tabiki gerek yok :)ama eşim işte dedim ama çokta ısrarcı olamıyorum benim seçtiğim kötü çıkar falanuzunca kullanacak diye düşündüm ve 2. Bebeğim olursa kullanır dedim olmazsa ben satarım ya ... evde de çok parça bulundurmak istemiyorum cünkü kiler gibi vs bir yerim yok .. 1.040 tl ye almışız
İyi geceler canlar
Cem, bugün 6. ayını doldurduve alt iki dişini bu ay 10 gün arayla çıkardı. Darısı sizin bebişlere❤❤❤
aynısını yapıyorum ama probiyotik toz maya kullanmıyorum. kendi yoğurdumuzu kullanıyorum.Ben toz probiyotik maya kullanıyorum. Süt serçe parmağımı 7sn kadar yakmıyorsa mayayı ekleyip bir iki karıştırp kavanozlara paylaştırıyorum. Altına küçük bir battaniye seriyorum. Kapaklarını kapatmadan ama peçete ile ağızlarını kapatarak sarıyorum. 6-7saat duruyor. Bu süre sonunda da buzdolabına koyuyorum.
Öksürük bizde de oluyor. Dediğin gibi salyadan bence de. Bir de çok mızmızlanıyo boğazı acıyo o yüzden öksürüyor diye de düşünüyorumGunaydin kizlar. Bu ara gunler nasil geciyor anlamiyorum. Yazmaya firsat bulamadim ne zamandir.
Ne guzel ek gidadan konusmussunuz. Biz hic baslamadik, 6. Aya kadar beklicem bakalim. Ama bircok sey ogrendim. Hala ek gida alisverisi de yapmadim, yavas yavas ona da baslicam.
Bizim oglan da babaya duskun masallah. Onunla oyunlar oynar, cildirir ama uyku zamani gelince sadece bende uyuyor. Hatta esim bozuldu niye bende uyumuyor diye. Dedim niye seni yorsun, ben gibi katyasi varken
Bu arada diyet yapiyordum alerji icin, yavas yavas açtim. Gaz agrilari hafiledi gibi. Bir sey farkettim ki yogurt yedigim gunler gece daha sık uyaniyor. Suan sut ve sut urunlerine diyete ediyorum o yuzden.
Salyasi cok artti. Bazen oksurugu oluyor, kisa kisa. Gogusten degil gibi. salyaya bagliyorum, umarim bu yuzdendir. Yasayan var mi acaba?
Geçmiş olsun kısa sürede atlatır inşallah. Eğer sütünüzden geçiyorsa hazır ürünlere çok dikkat edin. Eser miktarda yumurta dahi içerse sorun olabilir. Makarna olarak da Nuhun Ankara markasını tercih edin.Merhaba kızlar..
Kızım 4.aydan beri mukuslu kaka yapıyordu. Bu süre içerisinde bir kere kanlı kaka yaptı. Ayrıca doğduğundan beri huzursuz bir bebekti.
Doktorumuz süt ve süt ürünleri diyeti yaptırıyordu. Kanlı ve mukuslu kaka geçti ama bebeğim hala huzursuzdu.
Bugün araştırma hastanesine götürdüm. Kan aldılar ve deri testi yaptılar. Deri testinde yumurtaya alerjisi çıktı. Bu zamana kadar boşuna zaman kaybetmişiz. Boşu boşuna diyetle uğraşmışım ve en önemlisi kızım rahatsız olmaya devam etti.
Çok şükür artık neye alerjimiz var biliyoruz ve ona göre hareket edeceğim.
Yumurta alerjisi olan bebeklerde kızamık ve kkk aşılarının hastanede doktor kontrolünde yapılması gerekiyormuş.
Ayrıca doktorumuzun sorduğu birkaç soru vardı . Kafası çok terliyor mu? Sürekli pişik problemi yaşıyor musunuz? Her ikisinin de cevabı evet oldu.
Alerji süphesi olan anneler için yazmak istedim ..
Hayırlı olsun çok iyi yapmışsın. Benim de listemde kesin alınması gerekenlerde.Merhaba kızlar.
Nasılsınız?
Nihayet robot süpürge denemesini yaptım bugün.
Özelliklelila6 Içın fikrimi yazıyorum.
Öncelikle uygulamayı kurcalayıp diğer özelliklerini anlamalıyım.
Şimdilik sadece oturma odasını supurttum. Silme ozelligini denemeden.
Kapıyı kapadım. Yarim saat boyu aynı yerlerden gelisiguzel gece gece temiz bir iş çıkardı.
Dün süpürmüştük güya.
Epey toz topladı.
Halinin rengi açıldı gibi geliyor
Ancak aynı yerde fazla oyalanması normal mi bilemedim.
Paspası takılıydı su koymadığım halde.
Acaba o silme eforu da mi sarfetti de uzun sürdü dersiniz?
Bir de şarj standını bulmakta zorlandı.
Umarım ilk diyedir. Belki yerini değişmem gerekebilir.
Bunun dışında yerde bir şey bırakmamak için sandalye kaldır. Perdeleri topla epey uğraştırıcı.
Ama yalan yok temiz yaptı robotcum:)
Bakalım ınsallah uzun ömürlü olur.
Çok faydalı bir mesaj olmuşMerhaba kızlar..
Kızım 4.aydan beri mukuslu kaka yapıyordu. Bu süre içerisinde bir kere kanlı kaka yaptı. Ayrıca doğduğundan beri huzursuz bir bebekti.
Doktorumuz süt ve süt ürünleri diyeti yaptırıyordu. Kanlı ve mukuslu kaka geçti ama bebeğim hala huzursuzdu.
Bugün araştırma hastanesine götürdüm. Kan aldılar ve deri testi yaptılar. Deri testinde yumurtaya alerjisi çıktı. Bu zamana kadar boşuna zaman kaybetmişiz. Boşu boşuna diyetle uğraşmışım ve en önemlisi kızım rahatsız olmaya devam etti.
Çok şükür artık neye alerjimiz var biliyoruz ve ona göre hareket edeceğim.
Yumurta alerjisi olan bebeklerde kızamık ve kkk aşılarının hastanede doktor kontrolünde yapılması gerekiyormuş.
Ayrıca doktorumuzun sorduğu birkaç soru vardı . Kafası çok terliyor mu? Sürekli pişik problemi yaşıyor musunuz? Her ikisinin de cevabı evet oldu.
Alerji süphesi olan anneler için yazmak istedim ..
Portatif mama sandalyelerinin özellikle masaya monte edileninin her masaya uymagıyla ilgili bazı yorumlar görmüştüm bende.Ben de biraz zaman geçince o portatif mama sandalyelerinden alabilirim. Çok kullanışlı görünüyor
Ben böyle bir şey aldım. Ne kadar işe yarar bilmiyorum. Gelen bir hediyeyi değiştirmek zorunda kaldığımda gözüme çarpmıştıOnlardan bende düşünüyorum almayı ama önce bi gözlemlemek istiyorum genel olarak oturmayı sevecek mi vs diye. Sonrasında alırsak hem annemlere ya da köyümüze kalmaya gittiğimizde sadece onu alırız yanımıza mesela. Ama işte her masaya uygun değilmiş. Belki böyle daha Farklı bir ürüne denk gelirim, bakalım.
Fuska en güvenilir sulardanBen e bebekte fuska suyu aldım ilk kendi içtiğimiz suyu kaynatıp verdim istemiyordu simdi bunu içiyor suyun sertliği ve ph değeri önemli 6.5 -7.5. pH Arasında olan verilebilir diye biliyorum
Ben toz probiyotik maya kullanıyorum. Süt serçe parmağımı 7sn kadar yakmıyorsa mayayı ekleyip bir iki karıştırp kavanozlara paylaştırıyorum. Altına küçük bir battaniye seriyorum. Kapaklarını kapatmadan ama peçete ile ağızlarını kapatarak sarıyorum. 6-7saat duruyor. Bu süre sonunda da buzdolabına koyuyorum.
Cok tesekkur ediyorum. Tam da 3. Denememi yaptim geldim simdi. Cok heyecanliyim. Sutum laktozsuz sut. Evde normal sut yoktu yine de denedim. Bakalim bu sutle olacak mi. Serce parmagimla baktim söylediğiniz gibi. Ama mayayi cok koydum korkudan. Demek ki herkes oyle yapiyo acemilik doneminde. Altina bi bez sermedigimi fark ettim. Bu sefer guzel sardim sarmaladim. Uzerini de tam kapatmadim pecete serdim ben de. Ay cok heyecanli. Umarim olur.M Mirune mevzuyu kaçırdım ama mevzu ev yoğurdu yapımıysa 2 sene önce ben de hiç bilmiyordum. yani teorik olarak tabi ki biliyorum fakat yapmak ayrı bir olay. ev yoğurdu için kullanılan sütün yağ oranı, kalitesi çok önemli. bulunduğumuz yerde satan köylüler tereyağı için yağını alıyorlarmuş o yüzden annemin yoğurdu mesela hep duru olurdu. annem bunu çok dert etmez az yağlı sütten yapılan yoğurdun iyi tarafı duru olur ama diyet olur bir nevi, yağ oranı düşük. neyse konuyu çok saptırdım asıl mevzu yoğurt mayalama sıcaklığı. termometre almıştım ilk zamanlar 55 derecede mayalıyorduk zamanlametEla nın da dediği gibi o sıcaklığı parmakla da bulabilir olduk. 7 saniye. olmuyorsa süt yağsızdır, ilaçlı da olabilir, hayvana ilaç verilmiş falan da olabilir. bekleme de 6 saat uygun. bir de bir püf noktası mayayı az kullanmak lazım çok maya yoğurdu ekşi yaparmış ben acemiyken çok koyardım tutsun korkusuyla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?