2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bende aynı senin gibi yaptım yorgana sarıldım gittim kombinin derecesini yükselttim ateşim olduğunu anlamadım ilk anneler hasta olunca evde işler birbirine karışıyor ama duzeldim çok şükür

Ben elvankentteyim canım sincan koru ya Zekeriya bey e götürüyorum yine aynı hastanede Fahrettin bey var

Kızlar, bu ayki kontrollerinizde ek gıdayla ilgili bilgi verdi mi doktorlarınız? Ben doktorumuzdan hiç memnun değilim ve verdiği bilgiler de tatmin etmedi. Kafamda oturtamadım hala nasıl başlayacağımı. Liste gibi bir şeyi olan var mı?

Sağlık ocağı veriyor 6 ay aşılarında ama tabi veren doktorlar da vardır

Herkese selam.
Kizlar vakitsizlikten uzun uzadiya yazamiyorum.
Biraz sorumu sorup kacmis olucam ama az buyuteyim donusum muhtesem olacak insallah
Bebegi yaklasik 3800 civari dogan anneler kilolari suan ne durumda.
Yardimci olursaniz sevinirim
3560 doğduk şuan 20 haftalık 4.ay kontrolünde 6250 çıkmıştık. Çılgınlar gibi emenn ama çok çok kilo alan bir bebek değil

Herkese selam.
Biraz sorumu sorup kacmis olucam ama az buyuteyim donusum muhtesem olacak insallah
Merhaba biz 3.480 doğduk 5. Ay kontrolünde 9.100 çıktık. Dr umuz emzirme aralıklarını açmamı ve gece beslenmesini azaltmamı söyledi. Nitekim 2 saatte bir hala yenidoğan gibi emziriyorum Alışkanlık olduğunu ve bunun bebeğe bir faydası olmadığını belirtti. Bende açmaya çalışıyorum.
Biz 5. Ay kontrolümüzde dr sorduk. İlk olarak tadımla başlayacağız. 5 ay 15 günlük olunca ilk olarak yoğurtla başlayacağız. Sonra kabak, havuç, patates, balkabağı. Bunlarda üç gün kuralı uygulayacağız öğle öğününde süt vermeden önce ilk gün 1 tatlı kaşığı, 2. Gün 1 çorba kaşığı 3. Gün 2 çorba kaşığı yoğurt. 3 günün sonunda aynısını kabak sonra patates vs iöin yapıp 15 günü tamamlayacağız. Bu sayede 5-6 ürünü denemiş ve alerji yapıp yapmadığını test etmiş olacağımızı belirtti doktorumuz. Sonra 6. Ay kontrolüne gideceğiz ve detaylı bilgi vereceğini belirtti ama menü verir mi bilmiyorum. Bu sebeple “Acıkınca yer” diye bir kitap aldım. Orada bazı tarifler var onları uygulamayı düşünüyorum. Şuan 5 ay 12 günlüğüz.

İyi yapmışsınız o zaman kuzu
Ben de boyle bir sey banyo icin dusunuyorum artik kuvetine sigmiyor
Hamileyken Didim size o kadar A101 küvetinden alın hem daha büyük hem daha uygun diye
Şaka bir yana Bizimki uzun boylu olmasına rağmen sığıyor hala ama yıkamak zorlaştı ya küvetin içine Sünger alacaktım ama sonra bu ürünü görünce oturtmak daha mantıklı geldi. Hem vakumlu olduğu için bir sıkıntı da olmaz kolay kolay.
Herkese selam.
6. Ayda doğum kilosunun 2 katına ulaşması gerekiyor diye biliyorum. Yani ortalama 7600 olmalı hesapladım Biz 3400 doğduk

Doktorlar ne diyor bilmiyorum ama ben de çok karmaşık diye düşündüm anne evhamı ile. Sonra biraz evhamı kenara bırakıp düşündüm sağlam bilgilerimle. Aslında o kadar karmaşık değil annelik acaba eksik birşey mi var hissi yaratıyor. Basitçe yoğurtla başla sonra mesela kabak haşla yoğurtla karıştır ver ama işte miktarlar ilk etapta bir tatlı kaşığı falan yedikçe bir kahve fincanına falan evriliyor. Pişirme yöntemi buharda pişirme haşlama artık o sana kalmış. Ama tabi ki buharda pişirme daha sağlıklı vitaminlerin kalması açısından. Başta bebek de yemiyor o yüzden bizi de yavaş yavaş eğitecek. Bir yaşına kadar bal, tuz, şeker yok. Anne sütü ya da formül mama devam. Ek gıda ara öğünde deneme şeklinde şimdilik. 7. Ayda tarhana falan da veririz.​

Kızlar, ben normalde soğan, ıspanak vb sebzeleri superfresh alarak tüketiyordum. Gebelikte doktor donmuş ürün tüketme dedi, o zamandan beri donmuş sebze almıyorum. Şu an emzirirken donmuş sebze kullanmamın bi sakıncası olur mu?

Canım tetagil hemen eriyor hatta önce ben denedim ilk denediğimde bir şey anlamamıştım sonra bir daha deneyince hafif ferahlama hissi veriyor. Tabi bu his bebekte daha fazla olur.
Çünkü biz çeşitli beslendiğimiz için o hissi çok alamayabiliriz ama bebeklerin hem dişi yok hem sadece süt içiyorlar o yüzden ağız içi güzel ferahlıyordur.

Bir de tetagil diş jelleri gibi ilaç değil bitkisel.. Sadece şekerli bir tadı var o biraz düşündürüyor.

Kullanırken canım azar azar serçe parmağına döküp alt ve üst dişlerin çıkacağı yerlere masaj yapabilirsin kalanı da ağzının kenarından dökebilirsin zaten öyle sevecek ki bir dahakine kendisi ağzını dök diye açacaktır Bizimki öyle yapıyor valla

Canım mümkün olduğunca taze tüketsen daha iyi olur belki o hazır gıdalarda koruyucu falan vardır ..

Hazır eljmin altında olsun istiyorsan haftada bir, fırsatını bulduğunda istediğin sebzeleri alıp doğrayıp hatta soğanı bile yapabilirsin..

Hepsini buzdolabı poşetlerine istediğin gibi porsiyonlayıp dondurucuna atabilirsin.

Herkese selam.
3470 doğduk canım. 5 ay 11 günlükken 8600 çıktık.

Ben de küveti şoktan aldm. O da büyük galiba. Ama 1 aydir fileyi tam takmiyorum. Ayak kisimlarini takmiyorum. Basi yukarda ayaklar kuvetin icinde yıkıyorum. Kuvetin giderini de aciyorum. Hatta 1-2 gündür fileyi ayni sekilde takip oturtup yıkadım.

Bu arada bioblas siyah sarimsakli şampuan kullaniyorum sanirim 1 aydan fazla oldu. Sac dokulmem azaldi. Onun disinda hic bsey yapmadim. Dogum oncesine gore evet hala cok dökülüyor ama o avuc avuc dokulme durumu bayagi azaldi. Bi de bi arkadasm vichy dercos önermişti. Dokulmem azaldigi icin denemedim. Size de fikir olsun.

kağıda yazdıysa sigorta karşılamıyo o zaman özel alınıyor hadi hayırlısı bakalım inşallah rahatça çıkarırlar teşekkür ederim bu arada cevap için

yaa nasıl fenalar ya çok teşekkür ederim abla inşallah işe yarar da rahatça çıkarırlar dişleri

Şu ıspanak beni çok zorluyor... En sevdiğim sebzedir kendisi ama zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…