Bende aynı senin gibi yaptım yorgana sarıldım gittim kombinin derecesini yükselttim ateşim olduğunu anlamadım ilk anneler hasta olunca evde işler birbirine karışıyor ama duzeldim çok şükürBen ilk mastit olduğunda anlamamıştım ne bileyim mastit denen seyiüşüttüm sanmistim felaket titriyordum yorgan örttüm üstünü bir güzel terledim sonra çocuğu emzirince geçmişti ama çok fena halde alerjik reaksiyon vermişti vücudum mastit ateş te yapıyor titreme de yapıyor ama benim yaptığım gibi yorgan örtme üstüne cok gecmis olsun
Ben elvankentteyim canım sincan koru ya Zekeriya bey e götürüyorum yine aynı hastanede Fahrettin bey varMerhaba kızlar.Benim kız pek huysuz 2 gündür kucağımdan inmek bilmiyor.Buraya ancak bu saatlerde girebiliyorum.Ankaradan arkadaşlar var sanırım burada. Önereceğiniz bir çocuk dr u var mı? Etimesgut Eryaman Sincan bölgesi tercihimdir. 4 tane doktor gezdim ama pek beğenmedim.
Sağlık ocağı veriyor 6 ay aşılarında ama tabi veren doktorlar da vardırKızlar, bu ayki kontrollerinizde ek gıdayla ilgili bilgi verdi mi doktorlarınız? Ben doktorumuzdan hiç memnun değilim ve verdiği bilgiler de tatmin etmedi. Kafamda oturtamadım hala nasıl başlayacağımı. Liste gibi bir şeyi olan var mı?
3560 doğduk şuan 20 haftalık 4.ay kontrolünde 6250 çıkmıştık. Çılgınlar gibi emenn ama çok çok kilo alan bir bebek değilHerkese selam.
Kizlar vakitsizlikten uzun uzadiya yazamiyorum.
Biraz sorumu sorup kacmis olucam ama az buyuteyim donusum muhtesem olacak insallah
Bebegi yaklasik 3800 civari dogan anneler kilolari suan ne durumda.
Yardimci olursaniz sevinirim
Merhaba biz 3.480 doğduk 5. Ay kontrolünde 9.100 çıktık. Dr umuz emzirme aralıklarını açmamı ve gece beslenmesini azaltmamı söyledi. Nitekim 2 saatte bir hala yenidoğan gibi emziriyorumHerkese selam.
Biraz sorumu sorup kacmis olucam ama az buyuteyim donusum muhtesem olacak insallah
Biz 5. Ay kontrolümüzde dr sorduk. İlk olarak tadımla başlayacağız. 5 ay 15 günlük olunca ilk olarak yoğurtla başlayacağız. Sonra kabak, havuç, patates, balkabağı. Bunlarda üç gün kuralı uygulayacağız öğle öğününde süt vermeden önce ilk gün 1 tatlı kaşığı, 2. Gün 1 çorba kaşığı 3. Gün 2 çorba kaşığı yoğurt. 3 günün sonunda aynısını kabak sonra patates vs iöin yapıp 15 günü tamamlayacağız. Bu sayede 5-6 ürünü denemiş ve alerji yapıp yapmadığını test etmiş olacağımızı belirtti doktorumuz. Sonra 6. Ay kontrolüne gideceğiz ve detaylı bilgi vereceğini belirtti ama menü verir mi bilmiyorum. Bu sebeple “Acıkınca yer” diye bir kitap aldım. Orada bazı tarifler var onları uygulamayı düşünüyorum. Şuan 5 ay 12 günlüğüz.Kızlar, bu ayki kontrollerinizde ek gıdayla ilgili bilgi verdi mi doktorlarınız? Ben doktorumuzdan hiç memnun değilim ve verdiği bilgiler de tatmin etmedi. Kafamda oturtamadım hala nasıl başlayacağımı. Liste gibi bir şeyi olan var mı?
İyi yapmışsınız o zaman kuzuyaa bende trendyoldan aldım ama yanlış hatırlamıyorsam son 1 gün falandı indirimde ben kiwi koalaya bakıyordum oysaki :)
2 bin çok yani tabi kuzumda 1.000 makul geldi ya bir de şöyle düşün 2 yaşına kadar kullanacak belki de eğer severse yemek yemesi keyifli hale gelecek... Bir de zaten şu ara çıkıp kendimize harcadığımız bir şey de yok sosyal hayat olarak vs.
Aman ver gitsin dedik her zamanki gibi...
Hamileyken Didim size o kadar A101 küvetinden alın hem daha büyük hem daha uygun diyeBen de boyle bir sey banyo icin dusunuyorum artik kuvetine sigmiyor
6. Ayda doğum kilosunun 2 katına ulaşması gerekiyor diye biliyorum. Yani ortalama 7600 olmalı hesapladımHerkese selam.
Kızlar, bu ayki kontrollerinizde ek gıdayla ilgili bilgi verdi mi doktorlarınız? Ben doktorumuzdan hiç memnun değilim ve verdiği bilgiler de tatmin etmedi. Kafamda oturtamadım hala nasıl başlayacağımı. Liste gibi bir şeyi olan var mı?
Canım tetagil hemen eriyor hatta önce ben denedim ilk denediğimde bir şey anlamamıştım sonra bir daha deneyince hafif ferahlama hissi veriyor. Tabi bu his bebekte daha fazla olur.ay bizim de öyle abla ya uyku düzeni bozuldu çok uykusu var ama direniyor zorla uyutuyorum tam dalamıyor bile sallamayı bıraktım mı gözler fal taşı gibi
peki şu tetagil hemen eriyor mu ağızda abla yutma boğaza kaçma gibi bi durum oldu mu hiç?
Canım mümkün olduğunca taze tüketsen daha iyi olur belki o hazır gıdalarda koruyucu falan vardır ..Kızlar, ben normalde soğan, ıspanak vb sebzeleri superfresh alarak tüketiyordum. Gebelikte doktor donmuş ürün tüketme dedi, o zamandan beri donmuş sebze almıyorum. Şu an emzirirken donmuş sebze kullanmamın bi sakıncası olur mu?
Teşekkürler canım. Sizin bebişlerinde müjdelerini bekliyorum.Maşallahben bunu kaçırmışım bilgisayar başına oturabilince farkettim. Sağlıcakla hepimizin başına.
Amin canım çok sağolMaşallah Cem'ekolaylıkla tamamlasın inşallah
3470 doğduk canım. 5 ay 11 günlükken 8600 çıktık.Herkese selam.
Ben de küveti şoktan aldm. O da büyük galiba. Ama 1 aydir fileyi tam takmiyorum. Ayak kisimlarini takmiyorum. Basi yukarda ayaklar kuvetin icinde yıkıyorum. Kuvetin giderini de aciyorum. Hatta 1-2 gündür fileyi ayni sekilde takip oturtup yıkadım.İyi yapmışsınız o zaman kuzu
Hamileyken Didim size o kadar A101 küvetinden alın hem daha büyük hem daha uygun diye
Şaka bir yana Bizimki uzun boylu olmasına rağmen sığıyor hala ama yıkamak zorlaştı ya küvetin içine Sünger alacaktım ama sonra bu ürünü görünce oturtmak daha mantıklı geldi. Hem vakumlu olduğu için bir sıkıntı da olmaz kolay kolay.
6. Ayda doğum kilosunun 2 katına ulaşması gerekiyor diye biliyorum. Yani ortalama 7600 olmalı hesapladımBiz 3400 doğduk
Maşallah3470 doğduk canım. 5 ay 11 günlükken 8600 çıktık.
kağıda yazdıysa sigorta karşılamıyo o zaman özel alınıyor hadi hayırlısı bakalım inşallah rahatça çıkarırlar teşekkür ederim bu arada cevap içinYok biz reçeteyle almadık. Doktorumuz bir kağıda yazmıştı adını eczaneye gidip aldık. Daha dış çıkmadı yani görünürde daha birşey yok ama aşırı huysuz salyalar sel gibi akiyor resmen. Bekliyoruz bakalım
yaa nasıl fenalar yaCanım tetagil hemen eriyor hatta önce ben denedim ilk denediğimde bir şey anlamamıştım sonra bir daha deneyince hafif ferahlama hissi veriyor. Tabi bu his bebekte daha fazla olur.
Çünkü biz çeşitli beslendiğimiz için o hissi çok alamayabiliriz ama bebeklerin hem dişi yok hem sadece süt içiyorlar o yüzden ağız içi güzel ferahlıyordur.
Bir de tetagil diş jelleri gibi ilaç değil bitkisel.. Sadece şekerli bir tadı var o biraz düşündürüyor.
Kullanırken canım azar azar serçe parmağına döküp alt ve üst dişlerin çıkacağı yerlere masaj yapabilirsin kalanı da ağzının kenarından dökebilirsin zaten öyle sevecek ki bir dahakine kendisi ağzını dök diye açacaktırBizimki öyle yapıyor valla
Şu ıspanak beni çok zorluyor... En sevdiğim sebzedir kendisi ama zor...Canım mümkün olduğunca taze tüketsen daha iyi olur belki o hazır gıdalarda koruyucu falan vardır ..
Hazır eljmin altında olsun istiyorsan haftada bir, fırsatını bulduğunda istediğin sebzeleri alıp doğrayıp hatta soğanı bile yapabilirsin..
Hepsini buzdolabı poşetlerine istediğin gibi porsiyonlayıp dondurucuna atabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?