- 1 Temmuz 2009
- 6.069
- 6.740
- 773
Şampuan bu mu acaba?Bu arada bioblas siyah sarimsakli şampuan kullaniyorum sanirim 1 aydan fazla oldu. Sac dokulmem azaldi. Onun disinda hic bsey yapmadim. Dogum oncesine gore evet hala cok dökülüyor ama o avuc avuc dokulme durumu bayagi azaldi. Bi de bi arkadasm vichy dercos önermişti. Dokulmem azaldigi icin denemedim. Size de fikir olsun.
Evet canım o da büyüktür.Ben de küveti şoktan aldm. O da büyük galiba. Ama 1 aydir fileyi tam takmiyorum. Ayak kisimlarini takmiyorum. Basi yukarda ayaklar kuvetin icinde yıkıyorum. Kuvetin giderini de aciyorum. Hatta 1-2 gündür fileyi ayni sekilde takip oturtup yıkadım.
Bendeki bu canm gratisten almistimŞampuan bu mu acaba? Eki Görüntüle 2757561
Çok sevindimBu arada bioblas siyah sarimsakli şampuan kullaniyorum sanirim 1 aydan fazla oldu. Sac dokulmem azaldi. Onun disinda hic bsey yapmadim. Dogum oncesine gore evet hala cok dökülüyor ama o avuc avuc dokulme durumu bayagi azaldi. Bi de bi arkadasm vichy dercos önermişti. Dokulmem azaldigi icin denemedim. Size de fikir olsun.
masallah canim3470 doğduk canım. 5 ay 11 günlükken 8600 çıktık.
Ayni hemen hemen cnm bizde de.3560 doğduk şuan 20 haftalık 4.ay kontrolünde 6250 çıkmıştık. Çılgınlar gibi emenn ama çok çok kilo alan bir bebek değil
Canım bu kilo konusunda sanırım net bir karara sahip değil her kafadan bir ses çıkıyor anladığım kadarıyla. 4.ay tartıda 6280 cıktı ve 400 grm almış o ay. Doktorumuz gayet iyi dedi anne sütüne devam dedi. Hatta sütün yarıyor bak boyu kilosu kafa çapı artmış dediAyni hemen hemen cnm bizde de.
3796 dogdu.
4. Ayda 6400idi.
Peki dr lar ne diyor.
Bana dr lar sınırda almış diyorlar.
Mama yazdırdık raporlu.
Alerjik ya bnm bebe.
Sana nediyorlar,mama vs..
Aimıyorda zatn kızım
Ya ne guzel bir dr o..Canım bu kilo konusunda sanırım net bir karara sahip değil her kafadan bir ses çıkıyor anladığım kadarıyla. 4.ay tartıda 6280 cıktı ve 400 grm almış o ay. Doktorumuz gayet iyi dedi anne sütüne devam dedi. Hatta sütün yarıyor bak boyu kilosu kafa çapı artmış dediek takviye vermiyorum bol bol istediği zaman istediği kadar emzir dedi çok sık emip bırakıyor ve çok az emiyor dedim etraf ilgisini çekiyor ondandır o yüzden sessiz sakin fazla aydinlik olmayan yerde emzir daha çok emer dedi şuan öyle yapıyorum
Ozel alife Mustafa Çağlar yorguc kuvezdeki yogun bakim uzmani yenidogan doktorumuzdu hala da aylik ona gideriz. Cok memnunuzMerhaba kızlar.Benim kız pek huysuz 2 gündür kucağımdan inmek bilmiyor.Buraya ancak bu saatlerde girebiliyorum.Ankaradan arkadaşlar var sanırım burada. Önereceğiniz bir çocuk dr u var mı? Etimesgut Eryaman Sincan bölgesi tercihimdir. 4 tane doktor gezdim ama pek beğenmedim.
Kızlar, ben normalde soğan, ıspanak vb sebzeleri superfresh alarak tüketiyordum. Gebelikte doktor donmuş ürün tüketme dedi, o zamandan beri donmuş sebze almıyorum. Şu an emzirirken donmuş sebze kullanmamın bi sakıncası olur mu?
Selam, sadece ilk cümleyi okudum ama söylemeden edemicem. Nereniz minyon, maşallahınız var, tüt tüüü. hepsini okumaya vaktim yoktu ondan yani. okicam yine sonra. biz de 62 cm 7600 gibi bir şey olmalıyız. Yarın 5. ayımız dolacak.Merhaba kızlar bizde bugün kontrol olduk bende biraz bahsedeyim keza burada sizler kontrolde neler yaptığınız anlatıyorsunuz ver çok şey öğreniyorum sağolun.
5 ay 4 günlüğüz kilo: 7200 boy: 65 baş çap: 42.5 bizde minyon gidenlerdeniz ve doktor mama verdirtmiyor az verdim ben ama anca bu ay 700gr almışız süper diyor.
biz bu ay uyku eğitimini konuştuk keza Çağan memede durmayı çok seviyor 2 saatte saate 1 emmek istiyor uykuya geçiside emerek oluyor doktor yeni doğan bile 3 saatte 1 emiyor emmek istemesi açlıktan değil sıkılıp farklılık istediğinden müzik aç üstünü çıkar, hava güzelse az yürüyüş yap ama meme verme dedi çok mu yoruyor günde 1 -2 calpol verebilirsn dedi(burda bi arkadaşın doktoruda bağımlılık yapmaz demişti)
gece çok kalkıyor dedim hep diyorum buradada 11 kez kalktım diyedoktor dönünce bile kalkar çünkü memede uykuya geçmek istyor dedi gelelim uyku eğitimimize:
1. yatırdığımız odada emmek yok, uykudan hemen önce beslemek yok. uyku öncesi rutin işte çoğumuz yapıyoruz el yüz yıkama pijama giyme vs.
2. Bağlanacağı bir uyku arkadaşı ile yatacak. Birde ninnilerin olduğu şarkı listesi hazırlıycaz o sürekli çalıcak uyandıkça güvende hissedip uyuması için.
3. En zor kısmı: yatağa koycaz ağlıcak 2 dk kucağa alıcaz geri koycaz ağlıcak 4 dk tekrar koycaz ağlıcak 6 dk tabi bu arada sesimizle falan rahatlatıcaz temasda olsun dedi ilk gün 3 4 saat sürer dedi zamanla azalcak 1 haftada alışır dedi. Ağlatcaz yani bende hiç dayanamıyorum ama başka yolu yok dedi.
Uyku eğitiminden sonra ek gıdaya başlıyoruz bu ay içinde kabak ile önce öğle öğünü olacak 1hafta sonra 2 öğüne çıkıyor yoğurt geliyor başka postta daha detaylı isteyen olursa yazabilirim hepimizin bildiği gibi olduğundan kısaca geçiyorum. Önemli gördüklerim: Buharda pişirin dedi blend etmeyin çatalla ezin dedi yedirirken diliyle çıkarıyorsa bunu yiyemedim anlamına geliyormuş parmakların arasında ez elinle ver dedi ve kabız olmasın azıcık zeytinyağı koy dedi. Yoğurdu çiğ süt yada aoçnin günlük sütünden yapabilirsin dedi. Ne kadar istyorsa o kadar yesin dedi ilk gün 1 tatlı kaşığı 2.gün 2 tatlı kaşığı zaten bu aylarda yarım çay bardağı ile 1 çay bardağı arası yer ne kadar isterse ver dedi. Su içicek ek gıdadan sonra kaynatılmış olması gerekiyormuş. Ha bide bizimki ek gıdayı emmeden önce vericeksin dedi aç olsun dedi. Bir öğün gibi olacak.
Biz bu ay menenjitlerin İkinci dozunu olduk bu ayki mottomuz uyku eğitimi sonrasında ek gıda olacak kısacası.
3640 doğdu, yarın 5 aylık olacak 7600 civarıHerkese selam.
Kizlar vakitsizlikten uzun uzadiya yazamiyorum.
Biraz sorumu sorup kacmis olucam ama az buyuteyim donusum muhtesem olacak insallah
Bebegi yaklasik 3800 civari dogan anneler kilolari suan ne durumda.
Yardimci olursaniz sevinirim
Sagolasin canim,masallahh Luna ya3640 doğdu, yarın 5 aylık olacak 7600 civarı
Kuzum kendi adim diyim,bebisimi doktorlarin mama ver demesi uzerine sorgulamaya basladim.Bir şey dicem, aramızda birkaç annenin bebeği maşallah büyükçene, Allah sağlık sıhhat verin, nazar değmesin, ama sırf bu sebeple diğer herkes bebeklerini küçük zannediyor onlarla kıyaslayıp. hepimizin bebeklerinin maşallahı var, sağlıklılar. tü tüü tüm anneleri yan yana dizsek bizim tipimiz de aynı olmaz hem zaten
Yok börek almıyordum. Aslında aldığım üç ürün vardı; soğan, ıspanak, bezelye. Valla superfteshin ıspanağı ( baby ıspanak) ve bezelyelerini tazelerinden daha lezzetli buluyorum ben. Koruyucu var mı bi bakayım canım. Sağlıksız bişey kullanmak istemem tabiiLezzeti kötü olur öyle illa donduracağım diyorsan mevsiminde al kendin dondur. Bekarken superfresh börek denemiştim kendi sarıp dondurduğuma göre lezzetsiz idi. Bir de etikete bak bakalım dondurulmuş sebzede koruyucu birşey var mı? Ama lezzet olarak pazardan alınanın yerini tutmaz.
Börek tüketmediğini anladım börekten pay biçtimYok börek almıyordum. Aslında aldığım üç ürün vardı; soğan, ıspanak, bezelye. Valla superfteshin ıspanağı ( baby ıspanak) ve bezelyelerini tazelerinden daha lezzetli buluyorum ben. Koruyucu var mı bi bakayım canım. Sağlıksız bişey kullanmak istemem tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?