- 25 Şubat 2020
- 1.456
- 1.301
- 133
- 46
Teşekkürler linki varmı acaba kullandığınız ürünün ?Ben e bebekten biberon ve emzik temizleyicisi almıştım, onunla yıkıyorum. Normal deterjan ne kadar durulanırsa durulansın arınmayabilir gibi geliyor.
Canım Metehan 3820 gr doğdu. 4.ay kontrolünde 7950 gr idi. Şu an bilmiyorum tartı da yok evde. İyi aklıma getirdinHerkese selam.
Kizlar vakitsizlikten uzun uzadiya yazamiyorum.
Biraz sorumu sorup kacmis olucam ama az buyuteyim donusum muhtesem olacak insallah
Bebegi yaklasik 3800 civari dogan anneler kilolari suan ne durumda.
Yardimci olursaniz sevinirim
Etimesgut A Life hastanesindeki Mustafa Çağlar Beyi de öneriyorlar. Gitmedim ama yorumlar güzelMerhaba kızlar.Benim kız pek huysuz 2 gündür kucağımdan inmek bilmiyor.Buraya ancak bu saatlerde girebiliyorum.Ankaradan arkadaşlar var sanırım burada. Önereceğiniz bir çocuk dr u var mı? Etimesgut Eryaman Sincan bölgesi tercihimdir. 4 tane doktor gezdim ama pek beğenmedim.
Ben de daha önce bioblas siyah sarımsaklı şampuandan fayda görmüştüm. Yine aldım henüz geçmedim kullanmaya. İnşallah kesin çözüm buluruzBu arada bioblas siyah sarimsakli şampuan kullaniyorum sanirim 1 aydan fazla oldu. Sac dokulmem azaldi. Onun disinda hic bsey yapmadim. Dogum oncesine gore evet hala cok dökülüyor ama o avuc avuc dokulme durumu bayagi azaldi. Bi de bi arkadasm vichy dercos önermişti. Dokulmem azaldigi icin denemedim. Size de fikir olsun.
Masallahh canim.Canım Metehan 3820 gr doğdu. 4.ay kontrolünde 7950 gr idi. Şu an bilmiyorum tartı da yok evde. İyi aklıma getirdin
Canım zaten biliyosun alerjikse ne kadar beslense de az kilo alacak. Benim küçük kızım ablasıyla aynı porsiyonda yer. Yuvarlanması lazım ama kuş kadar. Neyse ki besleniyo onu biliyorumAyni hemen hemen cnm bizde de.
3796 dogdu.
4. Ayda 6400idi.
Peki dr lar ne diyor.
Bana dr lar sınırda almış diyorlar.
Mama yazdırdık raporlu.
Alerjik ya bnm bebe.
Sana nediyorlar,mama vs..
Aimıyorda zatn kızım
lila6 canım 3 yıldır burada yaşıyorum, ama dondurulmuş sebzelere yurt dışında alıştığım doğrudur. Bebişi emzirme dönemini bitirince super freshin baby ıspanağını ve bezelyesini nolur bi dene. Ondan sonra bi daha konuşalım
Yok konserve ben de asla tüketmem. Dur bak foto ekliyim canımBezelye konusunda konserve kullanmıyorum yazdan seçip donduruyorum ama bir ara bi deneyeyim fikrim olsun
Doktorunuz Ne kadar detaylı bilgi vermis böyle ilgili doktoru bı ben bulamadımMerhaba kızlar bizde bugün kontrol olduk bende biraz bahsedeyim keza burada sizler kontrolde neler yaptığınız anlatıyorsunuz ver çok şey öğreniyorum sağolun.
5 ay 4 günlüğüz kilo: 7200 boy: 65 baş çap: 42.5 bizde minyon gidenlerdeniz ve doktor mama verdirtmiyor az verdim ben ama anca bu ay 700gr almışız süper diyor.
biz bu ay uyku eğitimini konuştuk keza Çağan memede durmayı çok seviyor 2 saatte saate 1 emmek istiyor uykuya geçiside emerek oluyor doktor yeni doğan bile 3 saatte 1 emiyor emmek istemesi açlıktan değil sıkılıp farklılık istediğinden müzik aç üstünü çıkar, hava güzelse az yürüyüş yap ama meme verme dedi çok mu yoruyor günde 1 -2 calpol verebilirsn dedi(burda bi arkadaşın doktoruda bağımlılık yapmaz demişti)
gece çok kalkıyor dedim hep diyorum buradada 11 kez kalktım diyedoktor dönünce bile kalkar çünkü memede uykuya geçmek istyor dedi gelelim uyku eğitimimize:
1. yatırdığımız odada emmek yok, uykudan hemen önce beslemek yok. uyku öncesi rutin işte çoğumuz yapıyoruz el yüz yıkama pijama giyme vs.
2. Bağlanacağı bir uyku arkadaşı ile yatacak. Birde ninnilerin olduğu şarkı listesi hazırlıycaz o sürekli çalıcak uyandıkça güvende hissedip uyuması için.
3. En zor kısmı: yatağa koycaz ağlıcak 2 dk kucağa alıcaz geri koycaz ağlıcak 4 dk tekrar koycaz ağlıcak 6 dk tabi bu arada sesimizle falan rahatlatıcaz temasda olsun dedi ilk gün 3 4 saat sürer dedi zamanla azalcak 1 haftada alışır dedi. Ağlatcaz yani bende hiç dayanamıyorum ama başka yolu yok dedi.
Uyku eğitiminden sonra ek gıdaya başlıyoruz bu ay içinde kabak ile önce öğle öğünü olacak 1hafta sonra 2 öğüne çıkıyor yoğurt geliyor başka postta daha detaylı isteyen olursa yazabilirim hepimizin bildiği gibi olduğundan kısaca geçiyorum. Önemli gördüklerim: Buharda pişirin dedi blend etmeyin çatalla ezin dedi yedirirken diliyle çıkarıyorsa bunu yiyemedim anlamına geliyormuş parmakların arasında ez elinle ver dedi ve kabız olmasın azıcık zeytinyağı koy dedi. Yoğurdu çiğ süt yada aoçnin günlük sütünden yapabilirsin dedi. Ne kadar istyorsa o kadar yesin dedi ilk gün 1 tatlı kaşığı 2.gün 2 tatlı kaşığı zaten bu aylarda yarım çay bardağı ile 1 çay bardağı arası yer ne kadar isterse ver dedi. Su içicek ek gıdadan sonra kaynatılmış olması gerekiyormuş. Ha bide bizimki ek gıdayı emmeden önce vericeksin dedi aç olsun dedi. Bir öğün gibi olacak.
Biz bu ay menenjitlerin İkinci dozunu olduk bu ayki mottomuz uyku eğitimi sonrasında ek gıda olacak kısacası.
Çok haklısınBir şey dicem, aramızda birkaç annenin bebeği maşallah büyükçene, Allah sağlık sıhhat verin, nazar değmesin, ama sırf bu sebeple diğer herkes bebeklerini küçük zannediyor onlarla kıyaslayıp. hepimizin bebeklerinin maşallahı var, sağlıklılar. tü tüü tüm anneleri yan yana dizsek bizim tipimiz de aynı olmaz hem zaten
Teşekkürler canımEşten yana şanslıyız benimde aklım bir şeyde kalsın eşim rahat etmez. Güle güle kullan canım.
benimki 2700 doğdu şuan 6500 gr doğum kilosuna göre iyi mesela ama doktorlar aylık ağırlığı birde bulunduğu ayda ortalama olması gerekeni baz alıyo bana kilosu düşük dedi3640 doğdu, yarın 5 aylık olacak 7600 civarı
Bir an bizi anlatıyorsun sandimBizim kiz ben odadan ciktigim an atese dusmus gibi agliyo 2 gundur. Uyaniyo babasi ilgileniyo sorun yok beni goruyo aglamaya basliyo. Anlamis değilim. Uykudan uyaninca görünce agliyo. Normal zamanda gormeyince agliyo. Oynatmaya az kaldi
Ben yazarken senin mesajini gormemistim bile. Iyi denk gelmis. Di mi? Misal benim kizin kilosu cok degil boyu kisa 7500la epey bi bingil yanakli gorunuyor. Ki durmasa da olur benim hicbi tarafıyla ilgili takintim yok. Tu tu nazar degmesin, sukurler olsun bu tatlisi veren Allaha diye seviyorum. Neyse onu demicektim. Sen cok onemli bi seyi başarıyosun . Belki burda cogumuz farkinda degiliz tamamen anlayamiyoruz ama alerjik bebek annesi olmak hic kolay değil. Her zaman pozitifsin ve yavrun icin birçok şeyden feragat ediyorsun. Ayakta alkislanacak annelerdensin. O doktoru sevmedim senin gibi pozitif insanin enerjisini aliyor.Kuzum kendi adim diyim,bebisimi doktorlarin mama ver demesi uzerine sorgulamaya basladim.
Yoksa bana kalsa tombik bile sayilir
Tabi ki hepsi farkli farkli.
Sagliklari olsun,gerisi onemli degil
Bizim de iste babadayken beni görünce ağlamaya başlıyor sanki madem buradasın neden beni almıyorsun der gibi.B
Bir an bizi anlatıyorsun sandimbabaya çok fena onu sevsin diye yapınıyor gülücük felan atıyor sonra babaya gidince sanki etlerini kopartiyormuscasina ağlamaya başlıyor hemde ne ağlamak beni görsün veya görmesin farketmiyor. Gece veya gündüz uykulu ya da uykusuz hiç fark etmiyor. Hatta az önce babadaydı bir ağlamak Ama nasıl gören der çocuğu yaktılar yada attılar yani o derece atıyor öne doğru kendini ben aldım sustu. eşim de diyor ki bak bakalım acaba üstümde iğne felan mı var o mu battı acaba çocuğa diye anacı oldu iyice ne kol kaldı ne bel valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?