2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bizim de iste babadayken beni görünce ağlamaya başlıyor sanki madem buradasın neden beni almıyorsun der gibi.
Senin durumun benden iyi gene valla canım azcık diğer odalarda takıl dinlen seni görmeyince ağlamıyorsa bizde görsün veya görmesin hiç farketmez. Tuvalete bile beraber gidiyoruz yani o derece uyuyunca diyemiyorum çünkü uyku suremiz sadece 5 dakika ve nerden huy kaptıysa illa biryerlerime dokunarak uyuycak genelde ya burnumu tutuyor ya kolumu okşuyor ya da parmagimi sıkıyor. Cektigim anda açıyor gozleri ne yapacagimi sasirdim valla. Halen atak haftasindayiz gece uykularımız berbat akşam 3.5 ta uyuduk 8 e kadar 5-6 kez kalkmışızdır sanırsın ben uyurken bebişe biri eneji hapı felan veriyor o derece. Durmuyor ki hep ayakta bakıncak yada kucakta gezecek. Baba da dursa şöyle iki dakka dinlenen be uyurken rahat var ne uyanırken doğrusu. Aman sağlıklı olsunda bu günler de geçecek diyorum kendime

Dun yine 3 kere uyandi. 3. Uyanisindan once dusundugum demek ki buyume haftasi bitti ya da dis agrisi bitti yasasiiindi. Kulagimda Izel Ercan ikilisinin Allahim bitmesin bitmesin bu ruya sarkidi caliyordu. Ta ki 3. Kez uyanisina kadar. Uyandu ve yeniden uyumk bilmedi. Yatagina her koydugumuzda çivi var gibi cigligi basti. Saat 5 civariydi. 1 saat ugrastik olmadi. yanima yatiriyoruz iyi aliyoruz cigligi basiyori. Ilk defa 1 saat de olsa yatakta beraber uyuduk. Ben ne olursa olsun kendi yatağında yatmasi gerektigini düşünüyorum ama görünüşe göre o oyle düşünmüyor

Once ellerini sonra ayaklarini kesfederlermis. Yemek yemeye yurumeyre ilk adim gibi bu kesifler. Bebislerin ayaklari tam yemelik. Ben opuyorum 10larca kez, gidiklaniyor kikir kikir guluyor.

Iyiymis ya. Özendim. Cok özledim. Merkezi sistem müthiş bi sey. Burasi da soguk ama klimayla duruyoruz. Insanin burnunu kurutuyor. Hic iyi degil. Sicak olsa ciplak bacak tutardim. Nasil mutlu olurdu

ben yedim, yiyorum da.
bezelyeyi annem attığı için almadık sadece ıspanak yedim; taze atmamış olsaydı onu da yerdim açıkçası dondurulmuş

hiç uyku eğitimi vermedim
şimdi gece emip uyandığında yatağına yatırınca uyuyor.
bazen sabah 6 gibi emerse emerken uyuya kalmıyor o zaman da annecim ben işe gidicem hadi uyu diyorum beşiğine koyuyorum biraz debelenip uyuyor.
Emziği de bıraktı, uyuduktan sonra atıyor bazen onsuz uyuyor...
ben forumdaki arkadaşların çoğu gibi çalışmıyor olsam inanın dertlenmezdim hiç. çünkü olacağına varıyor. Yemekte bwl uykuda da bws yim yani bebek öndeliğinde uykuyu benimsedim illa onlar bir yöntemini bulup uyurlar yaa zaten kocaman oldular bile.

Gunduz de iste yalniziz gormeyince agliyo. 2 gundur adet edindi bence. Umarm uzun surmez. Senin devamli oyleyse allah kolaylik versin valla. Ben de dedigin gibi tuvalete bile beraber gttm.

Ben doktora sordum gecen uykuyu. Ki bizim cok uyku sorunumuz yok. Dogdugundan beri oyle sallamadim kucakta gezdirmedim cok sukur doktor emzir. Baktin gozler gidiyor hemen yatagina yatir poposuna pis pis yap dedi. Ben yapiyorm 2 gündür mesela benimki gülüyor cocuk aliskin degil ben de sen gibi salmis durumdaym iyice miziklaniyo uykusu geliyo oyle goturuyorum odaya yoksa uyumuyo ben de stres oluyorum yok yere. Tek sorun bana alisti galiba uyurken yanyana yatalm istiyo. Yoksa yataginda uyumuyo

Maşallah ne güzel bizim ki gece 3 kere kalkıyor sabah 6a kadar uyku eğitimi vermem gerekiyor bir iki aya işe baslicam sağlanmadan uyumuyor ağlatmaya da gönlüm el vermiyor uyku eğitimini o yüzden hep erteliyorum. uyku sorunumuz hiç düzelmedi

Son düzenleme:
Basima bi sey gelmicekse uyku egitimli denen olaya karsi olduğumu paylasmak isterim. Bebegim uyuyor ama uyumasa da vermezdim. Buyuk konusuyorum ama oyle. Hepsi aglatmaya dayaniyor. Bebek icin travma gibi geliyor

Şükür bizim biraz düzene girdi uykusu.
Ama çok yıpratıcı bir süreç geçirdim o atak haftasında(hatta ayı)
Gece sık uyanma sürekli ağlama memeye yapışmak istemesi bensiz asla durmaması vs vs hergün Farklı bir huy edindi. Tüm gün kucağımda gezdiği günler oldu. En zorlandığım kısımda bu sürekli mutsuz olup ağlaması oldu. Uyku saati gelince stres oluyordum yine ağlayacak diye çünkü yatıracağım odaya girer girmez anlayıp söylenmeye başlıyordu. Gece bile ağlayarak uyanıyordu anlatılmaz yaşanır günler geçirdim. Sadece kolumda uyudu bir ara. maksimum 2 saatte bir uyandığı çok gün oldu. Birkaç gündür iyiyiz şükür. Erken yatmamasına alıştım ama hiç değilse uykuya direnmiyor. Yani evet geçiyor ama sürecin uzun olması yıpratıyor 40-45 gün kadar her günümüz böyle geçti ve son zamanlarda bende mutsuz olmaya başlamıştım. Dilerim sizde ışığı görürsünüz ve bizimki kadar uzun sürmez bu dönem. Kolay değil çünkü. Diş daha kötü diyorlar ama göreceğiz daha kötü olsa da en azından nefes aldıran aralıklarla çıkacak o dişler diye kendimi telkin ediyorum.

Gunduz de iste yalniziz gormeyince agliyo. 2 gundur adet edindi bence. Umarm uzun surmez. Senin devamli oyleyse allah kolaylik versin valla. Ben de dedigin gibi tuvalete bile beraber gttm.
Sabir çekiyorum sürekli elbet bu günler geçecek güneşli günler gulucujlu günler gelecek diye hayaller kuruyorum.

Ay keşke doktorların dedikleri hep oluverse yaaa bazen çok güzel tavsiye veriyorlar da bebisler hiçç dinlemiyor doktor amcaları valla sürekli deniyorum böyle emzirip yatağına koyup pıspış yapmayı gozler faltasi yatak çivili sanki sonra al sustur yeniden dene yeniden aynı senaryo bizimki benle uyumaya alıştı iyice o yüzden ilk emzirip böyle gözler gidince yanına yatıp pispisliyorum yoook nerde gözler açılıp ağzıyla başlıyor meme aramaya sanırım emzik tutmaması bana çok büyük sorun oluyor o an emmezse apartman inliyor sanki bikac saat ne uyku ne birşey. Birlikte uyuyoruz ve diyorum kendime boşuna beşik aldım herhalde bakalım nasıl çözeceğiz bu sorunu

Darısı başıma darısı başıma darısı başıma 1000 kere söyleyince olur mu acaba yarim saat önce uyudu oh dedim birkaç saat dinlenirim ama nerdeee sadece 5 dakikaaaaa sonra ıhhhhh , git pispisla olmadı emzir pispisla kolumda uyurken 5 dakika sonra uyandı ya mesaja başladığımda uyuyordu şimdi uyandı o dereceyiz

Ah inşallah
Bende kaç kere destekledim bu akşam inat ettim yatak odasından asla çıkarmıyorum 11e kadar yarım saat arayla sürekli uyandı. 4-5 kere gittim geldim odaya. Kendimce eğitimli rutin oluşturdum
En kısa zamanda tüm bebişlerin uykusu baba uykusu gibi deliksiz ve ağır olsun inşallah

emzik veriyor musunuz uykuya geçmeden önce?

Benimki hiç emzik tutmadı acaab o yüzden mi yatağında kendi kendine uyumuyor? Yatakta kendi kendine uykuya daldırmayı beceremiyor bir türlü. Nasıl yapsam?

Ben bi kac gün önce gece uykusundan 6 da uyanıyor yazmıştım yazmaz olaydim neden hep bi şey düzeldi dediğim de daha kötü olur 4 de uyandı hala uyanik dünde aynısı oldu gündüz uykusu desem o da yok yarımşar saat 2 kere ancak uyuyor bari gece uykusu uzun olsa.

Benim bebe hep 4 gibi uyanır... 1-2 saat emzirme alt değiştirme, sevme ve sohbet seansindan sonra uyur.
Bugun 5de uyandi da sevindim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…