Yaa kimde yaptın dogumu
Canim ebru hocada takipteyim bebek kg alimi ve kan alimi yavaslayinca 36 haftada 32 gelisimle dogum yaptım Çağlar hoca kuvezdeki doktorumuzdu ayni zamanda.
Kendisi asiri bilgili ve detaycı
Tek sorun aşırı hızlı konuşuyor olması ona da çözümü ses kaydı alarak buldum ben
Bu gece sadece2 kere kalktı, 08:23 ve hala uyuyor. inanamıyorum. dün 19:00'da uyutmadım, bıraktım bakalım kendi ne zaman uyumaya hazır olacak. 20:40'da kesin sinyalleri aldım o zaman odaya geçtim. gece uyanmadı eskisi gibi. sabahın 5inde de oyun istemedi. müthiş bi şey. çok mutluyum
Günaydın anneler .pek katilamiuorum bu ara sıkıntılı günler yaşıyorum buraya negatif etkilemek istemiyorum.yalniz önemli bir sorum olacaktı cevaplamak isterseniz çok memnun olurum.sirt üstü yatan bebeklerinin bacakları dumduzmu yatıyor bizim hala dizden dışa doğru kivriliuor topukları birleştiriyor..
Günaydın anneler .pek katilamiuorum bu ara sıkıntılı günler yaşıyorum buraya negatif etkilemek istemiyorum.yalniz önemli bir sorum olacaktı cevaplamak isterseniz çok memnun olurum.sirt üstü yatan bebeklerinin bacakları dumduzmu yatıyor bizim hala dizden dışa doğru kivriliuor topukları birleştiriyor..
Bu gece sadece2 kere kalktı, 08:23 ve hala uyuyor. inanamıyorum. dün 19:00'da uyutmadım, bıraktım bakalım kendi ne zaman uyumaya hazır olacak. 20:40'da kesin sinyalleri aldım o zaman odaya geçtim. gece uyanmadı eskisi gibi. sabahın 5inde de oyun istemedi. müthiş bi şey. çok mutluyum
Eh işte detaylı muayene yapıyor ama burada arkadaşlar anlatıyor ya oturttu yapabiliyor mu diye baktı felan diye o tarz şeylere pek girmiyor Fahrettin hoca deneyimli ilk doğduğunda bebegimide o muayene etmişti ama çok az konuşuyor
Bebekler korku gibi olumsuz duygularını bastırmak için gülme-kahkaha atmayı kullanırmış. Mesela ce-e oyunu için 6. Ay beklenmeliymiş. Gülerek karşılaması ayrılık kaygısı gerginliğini boşaltmak amacı taşırmış.
Ben birkaç kez ce e oynadım fakat surat ifadesi korktuğunu belli ettiği için ara vermiştim. Onun yerine yüzümü kapatsam da “anne neredeymiş, anne buradaymış” diyerek yavaşça açıyordum. Yine de bir süre erteliyorum bunu da.
Hayırlı pazarlar diliyorum herkese
Uyku konusunda sorun yaşayanlardanım bende bu yüzden uyku eğitimi konusunda epey araştırma yaptım pek çok yöntem var. Süreli olarak ağlatarak bebeği alıştırmaya çalışmak benim yapabileceğim bir metod değil elbette alışkanlıklar kolay kazanılmıyor. Sizlere instagramda oya çanak'ın 100 maddede bebek uykusu serisini okumanızı öneririm. Bende bebek önderliğinde hareket etme yanlısıyım işe başlamam için daha zaman var o yüzden acele etmiyorum işe dönmek zorunda olan annelerimizin Allah yardımcısı olsun.
Benim bebede sallanarak uyuyo sonra yanıma aliyorum bende düşünüyorum boşuna beşik almışım olan babamıza oldu onu şutluyoruz salona çünkü benim prenses deli yatıyor
Benim bebede sallanarak uyuyo sonra yanıma aliyorum bende düşünüyorum boşuna beşik almışım olan babamıza oldu onu şutluyoruz salona çünkü benim prenses deli yatıyor
Bende kucakta uyutuyorum bazen de emerek uyumak istiyor. Anne yanı beşiğimiz var uyuduğunda bırakıyorum yatağına döne döne geliyor yanıma bizim babamız da salonda takılıyor artık yeni ida arkadaşım oğlum oldu
Sorma anne yanı olsun diye önü açılır aldık neler neler araştırdık bir kere anne yanı kullanılmadı. Su aşağı ayarı iyi ama. 2-3 gün olduk bir kademe aşağı aldık bizim kız kafayı uzatıyordu baya.
Merhaba kızlar.
Maşallah çok yazmışsınız yine.
Muhabbetler uyku, ek gıda ve kilo alımı üzerine olmuş sanırım.
7_8 civari kilolar çoğunlukta Maşallah miniklerinize.
Bence en miyon benimki.. Düzeltilmiş 5 ayı geçtik.
Buna ragmen 6 buçuk civarıdır.
Prematüreliginden olsa gerek doktorumuz güzel yeterli diyor. Hiç mama ver de demedi.
Nerdeyse 1 aydır ek olarak sadece yoğurt veriyorum. Artık dolu dolu 1 yemek kaşığı yiyor çok şükür. Içine zeytinyağı katıyorum.
8 günde bir kakasıni kendi kendine yapıyor buna da şükür.
Bir arkadaş bal kabağı vermiş kakasıni yapmış çocuk.
Ben de dedim onunla mi başlasam?
Kaka sıklığı biraz daha artsın istiyorum.
Sonra havuç patates 3 gün kuralı gideyim diye düşündüm.
Gece 2 saatte bir emerek sabaha kadar uyuması benim için nimet :)
Gece nöbeti tutması var daha fenası.
Şuan küçük bir sekerleme uykusunda.
Ben de arkadaşın kızı için doğum günü pasta süsü hazırlıyorum.
Benden 5 ay önce doğum yaptı.
Yaşına giriyor şimdi..
Ahh zaman..
Biz de büyüdüğünü anlamadan geçip gidecek bu günler..
Uyumadı, yemedi diye çok da dertlenmeden geçirmek lazım aslında da..
Unutuyoruz işte..
Aramızda bebeği 6 aylık olanlar var saç dökülmeniz ne durumda 6.aydan itibaren azalır diyorlar. 3.aydan beri baya dökülüyor saçlarım bir ara kan versem diyorum da bakalım zaman bulursam tahlil yaptıracağım
Allah kolaylık versin canım. Sıkıntı Alerjik sebeplere dayanıyorsa zor ama alışıyorsun ve tünelin sonundaki ışık var emin ol.
Evet bacaklar aynı bu şekilde düz değil korkma.
Bebekler korku gibi olumsuz duygularını bastırmak için gülme-kahkaha atmayı kullanırmış. Mesela ce-e oyunu için 6. Ay beklenmeliymiş. Gülerek karşılaması ayrılık kaygısı gerginliğini boşaltmak amacı taşırmış.
Ben birkaç kez ce e oynadım fakat surat ifadesi korktuğunu belli ettiği için ara vermiştim. Onun yerine yüzümü kapatsam da “anne neredeymiş, anne buradaymış” diyerek yavaşça açıyordum. Yine de bir süre erteliyorum bunu da.
Aslında senin yaptığın gibi sözsel yapmak daha doğru. Çünkü ce-e nin bilince işlediği olay "anne gitse de gelecek." merak etme bir süre göremesen de ben yanındayım mesajı veriyoruz aslında. Ben yavaş hareketlerle yapıyorum bir iki kere. Tavrına göre.