2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Benim saçım o kadar azaldı ki haftada bir zeytinyağı bakımi yapiyorum bama hiç faydası olmadı şampuana ampul e vitamini koydum oda fayda etmedi benim doğum dan beri dökülüyor

Biz cee yapıyoruz gülümsüyor kahkaha atmıyor hata onun eliri ile gözlerimi kapatıyorum hoşuna gidiyor öyle korkutan bir ifade görmedim değişik seslerden korkuyor mesela üstü üste öksürük sesi çok korkutuyor ağlayacak gibi olmuştu

Dilko Bende normalde şampuanın içine e vitamini b vitamini (kötü koksa da) bepanthene ampul kırıp koyarım. Hamilelikte dökülmeyenler dökülür yerine gelir diyorlar da yine de endişe duyuyorum. Umarım bebek saçlar gelir

ben şimdi başka bir sıçramaya girdim bugün itibari ile başladı diyor program bakalım neler olacak

ben de uyurken uyandığında salona getirsem bile çok fazla oynamıyorum
kendince oynasın diye bırakıyorum
yani bunu neden yapıyorum bilsin ki uyandığımda oyun yok uyumam gerek

şundan esinlendim, bende bebekken gece uyanırmışım gece, annem bir kaç kez su vermiş gece
diyor ki anladın ki süt yok :) 12 de yatıyordun 6ya kadar uyuyordun :)

Benim bebede sallanarak uyuyo sonra yanıma aliyorum bende düşünüyorum boşuna beşik almışım olan babamıza oldu onu şutluyoruz salona çünkü benim prenses deli yatıyor
Canım bende bebisle uyuyorum ama eşimle hiç yatak ayırmadik. Bana doğru gelmiyor çünkü.bir bakıma bebekle birlikte eşimi de buyutuyorum derler ya çocuk olunca eşler de çocukla büyürmüş diye . Ilk başlarda eşim dedi ben diğer odada yatayım diye ama kabul etmedim. Benzer durumda arkadaşım var 3 yaşına kadar çocuk anneyle yattı baba salonda anneyle babayı birlikte yatmasını kabullenemedi bir türlü. O yüzden zor oluyor ama üçümüz uyuyoruz. Beşiğinde uyusa çok iyi olacak ama her aksam beşiğe yatırmayı deniyorum defalarca son çare yanıma alıyorum bende. Bizim kız da done done uyuyor ama deneye yanıla uyurken zapetmeyi içgüdüsel olarak öğrendim tabi. Yine de karar sizin tabiki de

kızlar selamlar. son zamanlarda aklıma iyice takılmaya başlayan bir konuyu sizlere sormak istedim. benim bebiş 4.5ay oldu, 5. aya girecegiz. ama halen sırtüstü veya yüzüstü kendi kendine dönemiyor. sırtüstü bırakıyorum, yüzüstü dönemiyor, yüzüstü bırakıyorum sırtüstü dönemiyor. herkes kendi kendine dönüyormu diye soruyor çevremde, bu kendi kendine dönmekten kasıtları nedir acaba ? yüzüstünden sırtüstümü yoksa sırtüstünden yüzüstümü ?

ayrıca yüzüstü yatırıyorum, tamam kafayı kaldırıyor, ama elini hemen agzına götürüyor ve eliyle ugraşıyor. yüzüstü dururken önüne oyuncak koyuyorum ama oyuncak hiç umrunda degil, almak için hiçbir çabası yok.

ayrıca oturtmayı deneyim diyorum. kendim destekleyerek oturma pozisyonuna getiriyorum, ama kafa aşağı dogru egiliyor. ve hiç rahat degil hemen geri uzanmak istiyor.

sizdeki durumlar nasıl. bu dediklerimi yapabiliyormusunuz, veya ne ölçüde yapabiliyorsunuz ?

kafama çok takmaya başladım.

A April wind 1-2 uygulamada ve kitapta görmüştüm canim 6. Ayin icinde ce ee oynatin diyor nesne surekliligi acisindan. Arada ben de yapiyorum yani ben burdayim demek acisindan. Ayni sekilde oyuncaklarinin da bir kismini bir ortuyle ortun diyordu yari gorunur halde.

esmeralda5 instagramda bir cocuk doktorunun videosunda izlemistim. Gece uyandiginda oynamasina izin vermeyin diyordu. Yoksa aliskanlik haline gelirmis her gece oynamak istermis. Ben de yatakodasindan cikarmamaya calisiyorum. Bazen uyanip 2-3 saat uyumadigi oluyor ama isigi da acmiyorum. Odadan da cikartmiyorum. Sadece abajuru yaniyor. Los oluyor ortam.
K kelebek1979 canim donmesi icin daha suresi var. 9 ay diyorlar sanirim. Bizimki genelde sirtustuyken yuzustu donuyor. Oyuncagi ilerideyse alma cabasindan ziyade aglamaya basliyor. Onu bana ver diyo resmen. Ama su donem eller hep agizda dedigin gibi. Oturturken de destekli dedikleri koltuk kosesina falan koyuyorum ben. Önüne de bi yastik koyuyorum. Yoksa öne doğru gidiyor.

Allah kolaylık versin canım. Sıkıntı Alerjik sebeplere dayanıyorsa zor ama alışıyorsun ve tünelin sonundaki ışık var emin ol.
Evet bacaklar aynı bu şekilde düz değil korkma.
Keşke alerji olsa onu bile bıraktım herşeyi yiyip içiyorum dikkat etmeden.kızda belirgin bı sıkıntı yok ek gıdaya da başladım kakası baya düzeldi mukus fln da kalmadı.atlatti sanırım alerjiyi.o ışığı görmek bize nasip olur inşallah.

Dönme konusunda daha önce fikrimi yazmıştım tekrar yazayım canım ;
Ben çok takmıştım dönemiyor edemiyor diye. 4.ay kontrolünde doktora da sordum çocuğu rahat bırak kendini hazır hissettiğinde döner demişti. Serbest dönüş için ( sırttan yüz üstüne yüz üstünden sırt üstüne dönme ) 9.aya kadar vakit var dedi. 9.aya kadar dönemezse ek kontrol etmek gerekiyor dedi. Ben her gün destekle dönüş hareketleri yapıyordum doktor dedikten sonra bıraktım hiiiiccc yapmıyorum . Veeee 3 gün önce bizim kizzz hooop sırttan yüz üstüne donuverdi. Simdi donemeden duramiyor. Bez degistirmek icin akrobasi yapıyorum nerdeyse. Hemencecik donuveriyor. Rahat bırakmak gerek.
Bizim kız oturmayı hiç sevmiyor. Oturunca baş aşağı öne doğru düşüyor belden destek sağlayamıyor. Normal demişti doktor yavaş yavaş vücudunu kaldırmaya başlayacak. Bel kasları güçlenecek demişti.
Yüzüstü dururken elleriyle uğraşıyor oyuncaklarla pek arası yok o süreçte. Bazen kendime diyorum dhaa 4.5 aylık çok şey beklememek gerekiyor yavaş yavaş öğrenecek herşeyi.
Oluruna bırakmak gerekiyor Bazen, çevrenin söylediklerini takmamak gerek sonuçta her çocuk bir değil. Mesela ben 4 aylıkken diş çıkarmışım Doğa daha çıkartmadı. Illa çıkartmak diye veya 4 aylık dönecek diye bir kural yok.
Oturunca kendini geri atıyor hemen alıyorum diyorum herhalde bel kasları yeterince güçlü olmadığından ağrı yapıyor belki iki dakika kucakta pispislayip yeniden deniyorum . Ilk başlarda 20 saniye duruyordu şuan 3-4 dakikaya cıktı. Günde defalarca kez yineliyorum yavaş yavaş süre artacaktır.

Son düzenleme:

Selam canım.
Hiç kafana takma bence.
Hepsinin zamani var.
Bizim 5 ayi geçti.
Dümdüz zeminde çok çok nadir dönüyor.
Yarım dönme daha çok.
Geçen yatak üzerinde uzanmıştık yüz üstü iken baktım sırt üstüne dönmüş.
Sırt üstünden yüz üstüne ise egimli yatak var beşiğinde orada sık yapıyor.
Yine de bu tam dönmesi o kadar az ki bir kaç yakalamışımdır.

Önune oyuncak koydugumda uzanmak gibi çabası pek yok. Yakinindakileri alır ama kendini zorlamaz.

Oturma minderine destekli koymaya bir kaç gündür başladım. Genelde öne eğiliyor. Dik duramıyor.
Zaten çabuk yoruluyor en fazla 10 dk durur içinde.

Çevremden denilen 6 ayda destekli dik 7 aylıkken tam oturuyorlarmış..

Ellerin ağızda olması konusuna gelince kendininkiler yetmemış gibi benimkileri alıp kemiriyor :)

Damaklar çok fena..

Canım benimki de beş aylık aynı durumdayız korkma bence

Ben bu mesaja cevap yazana kadar bir gece daha geçmiş ve o gece de süper geçmiş anlaşılan dilerim böyle devam etsin, 5 aylık oluşumuz da kutlu olsun
Umarım sıkıntıların sebebi her ne ise çabucak geçer, paylaşmak isterseniz biz buradayız
Benim kızım da hala bu şekilde uyuyor, gerinirlen filan dümdüz sadece.

Allah razı olsun arkadaşım .

Bizimki de son birkaç gündür gece yaklaşık bir saat uyanık kalıyor ama alışmasın diye yatağıma almıyorum hatta beşiğini çok çok az sallıyorum ki kendi başına dalmayı öğrensin. Altını değişip emziriyorum derken bayağı süre geçiyor sonra yatırıyorum.

Benim bildigim buna gulmelerinin sebebi arkasindan gelecek onu bilmeleri. Yani yuzunu acacagini biliyor. Bebekler bildikleri seye aaa ben bunu biliyorum diye mutly olduklarindan kahlaha atarmis. Bilmelerine sevinirlermis

Sırt kol bacak kaslarının gelişimi için tummy time egzersizi önemli oyun halısı seviyorsa onun üzerinde yüzüstü çevirin ne kadar oyalanırsa oyalansın fazla sevmiyorlar zaten çabucak sıkılıyorlar. Bez değiştirme sırasında bacaklar daha serbest olduğu için dönmek istiyor sürekli elleriyle ayağını bacağını tutup sağa sola dönme telaşında.

Gece uykusuna geçen kimler acaba bol bol uykulu gece olsun. Hep isterim bu saatlerde uyumasını ama en erken 11 de yatıyor bizimki.

Benim bildigim buna gulmelerinin sebebi arkasindan gelecek onu bilmeleri. Yani yuzunu acacagini biliyor. Bebekler bildikleri seye aaa ben bunu biliyorum diye mutly olduklarindan kahlaha atarmis. Bilmelerine sevinirlermis
“Keşke annem babam da okusaydı dediğiniz kitap” isimli kitaptan alıntı. Bilgi paylaştım doğruluğunu araştırma fırsatım olmadı ama bana mantıklı geldi. Geçen nerede okudum belki burada yazıldı emin değilim mesela babası bir genç kızı gülüyor diye gıdıklıyormuş bebekken tabi ve bu ileride travma olarak kalmış. Aslında sinirine gidiyormuş ama gülmesine engel olamıyormuş. Bu konulara dikkat etmeye çalışıyrşum ben kendim naçizane.

Eklentiler

• 51141EC8-49A8-41CC-84EB-F319D57FB9BA.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 44
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…