Benim saçım o kadar azaldı ki haftada bir zeytinyağı bakımi yapiyorum bama hiç faydası olmadı şampuana ampul e vitamini koydum oda fayda etmedi benim doğum dan beri dökülüyorAramızda bebeği 6 aylık olanlar var saç dökülmeniz ne durumda 6.aydan itibaren azalır diyorlar. 3.aydan beri baya dökülüyor saçlarım bir ara kan versem diyorum da bakalım zaman bulursam tahlil yaptıracağım
Biz cee yapıyoruz gülümsüyor kahkaha atmıyor hata onun eliri ile gözlerimi kapatıyorum hoşuna gidiyor öyle korkutan bir ifade görmedim değişik seslerden korkuyor mesela üstü üste öksürük sesi çok korkutuyor ağlayacak gibi olmuştuBebekler korku gibi olumsuz duygularını bastırmak için gülme-kahkaha atmayı kullanırmış. Mesela ce-e oyunu için 6. Ay beklenmeliymiş. Gülerek karşılaması ayrılık kaygısı gerginliğini boşaltmak amacı taşırmış.
Ben birkaç kez ce e oynadım fakat surat ifadesi korktuğunu belli ettiği için ara vermiştim. Onun yerine yüzümü kapatsam da “anne neredeymiş, anne buradaymış” diyerek yavaşça açıyordum. Yine de bir süre erteliyorum bunu da.
ben şimdi başka bir sıçramaya girdimŞükür bizim biraz düzene girdi uykusu.
Ama çok yıpratıcı bir süreç geçirdim o atak haftasında(hatta ayı)
Gece sık uyanma sürekli ağlama memeye yapışmak istemesi bensiz asla durmaması vs vs hergün Farklı bir huy edindi. Tüm gün kucağımda gezdiği günler oldu. En zorlandığım kısımda bu sürekli mutsuz olup ağlaması oldu. Uyku saati gelince stres oluyordum yine ağlayacak diye çünkü yatıracağım odaya girer girmez anlayıp söylenmeye başlıyordu. Gece bile ağlayarak uyanıyordu anlatılmaz yaşanır günler geçirdim.Sadece kolumda uyudu bir ara. maksimum 2 saatte bir uyandığı çok gün oldu. Birkaç gündür iyiyiz şükür. Erken yatmamasına alıştım ama hiç değilse uykuya direnmiyor. Yani evet geçiyor ama sürecin uzun olması yıpratıyor 40-45 gün kadar her günümüz böyle geçti ve son zamanlarda bende mutsuz olmaya başlamıştım. Dilerim sizde ışığı görürsünüz ve bizimki kadar uzun sürmez bu dönem. Kolay değil çünkü. Diş daha kötü diyorlar ama göreceğiz daha kötü olsa da en azından nefes aldıran aralıklarla çıkacak o dişler diye kendimi telkin ediyorum.
ben de uyurken uyandığında salona getirsem bile çok fazla oynamıyorumAh inşallah
Bende kaç kere destekledim bu akşam inat ettim yatak odasından asla çıkarmıyorum 11e kadar yarım saat arayla sürekli uyandı. 4-5 kere gittim geldim odaya. Kendimce eğitimli rutin oluşturdum
En kısa zamanda tüm bebişlerin uykusu baba uykusu gibi deliksiz ve ağır olsun inşallah
Canım bende bebisle uyuyorum ama eşimle hiç yatak ayırmadik. Bana doğru gelmiyor çünkü.bir bakıma bebekle birlikte eşimi de buyutuyorumBenim bebede sallanarak uyuyo sonra yanıma aliyorum bende düşünüyorum boşuna beşik almışım olan babamıza oldu onu şutluyoruz salona çünkü benim prenses deli yatıyor
Keşke alerji olsa onu bile bıraktım herşeyi yiyip içiyorum dikkat etmeden.kızda belirgin bı sıkıntı yok ek gıdaya da başladım kakası baya düzeldi mukus fln da kalmadı.atlatti sanırım alerjiyi.o ışığı görmek bize nasip olur inşallah.Allah kolaylık versin canım. Sıkıntı Alerjik sebeplere dayanıyorsa zor ama alışıyorsun ve tünelin sonundaki ışık var emin ol.
Evet bacaklar aynı bu şekilde düz değil korkma.
Dönme konusunda daha önce fikrimi yazmıştım tekrar yazayım canım ;kızlar selamlar. son zamanlarda aklıma iyice takılmaya başlayan bir konuyu sizlere sormak istedim. benim bebiş 4.5ay oldu, 5. aya girecegiz. ama halen sırtüstü veya yüzüstü kendi kendine dönemiyor. sırtüstü bırakıyorum, yüzüstü dönemiyor, yüzüstü bırakıyorum sırtüstü dönemiyor. herkes kendi kendine dönüyormu diye soruyor çevremde, bu kendi kendine dönmekten kasıtları nedir acaba ? yüzüstünden sırtüstümü yoksa sırtüstünden yüzüstümü ?
ayrıca yüzüstü yatırıyorum, tamam kafayı kaldırıyor, ama elini hemen agzına götürüyor ve eliyle ugraşıyor. yüzüstü dururken önüne oyuncak koyuyorum ama oyuncak hiç umrunda degil, almak için hiçbir çabası yok.
ayrıca oturtmayı deneyim diyorum. kendim destekleyerek oturma pozisyonuna getiriyorum, ama kafa aşağı dogru egiliyor. ve hiç rahat degil hemen geri uzanmak istiyor.
sizdeki durumlar nasıl. bu dediklerimi yapabiliyormusunuz, veya ne ölçüde yapabiliyorsunuz ?
kafama çok takmaya başladım.
kızlar selamlar. son zamanlarda aklıma iyice takılmaya başlayan bir konuyu sizlere sormak istedim. benim bebiş 4.5ay oldu, 5. aya girecegiz. ama halen sırtüstü veya yüzüstü kendi kendine dönemiyor. sırtüstü bırakıyorum, yüzüstü dönemiyor, yüzüstü bırakıyorum sırtüstü dönemiyor. herkes kendi kendine dönüyormu diye soruyor çevremde, bu kendi kendine dönmekten kasıtları nedir acaba ? yüzüstünden sırtüstümü yoksa sırtüstünden yüzüstümü ?
ayrıca yüzüstü yatırıyorum, tamam kafayı kaldırıyor, ama elini hemen agzına götürüyor ve eliyle ugraşıyor. yüzüstü dururken önüne oyuncak koyuyorum ama oyuncak hiç umrunda degil, almak için hiçbir çabası yok.
ayrıca oturtmayı deneyim diyorum. kendim destekleyerek oturma pozisyonuna getiriyorum, ama kafa aşağı dogru egiliyor. ve hiç rahat degil hemen geri uzanmak istiyor.
sizdeki durumlar nasıl. bu dediklerimi yapabiliyormusunuz, veya ne ölçüde yapabiliyorsunuz ?
Canım benimki de beş aylık aynı durumdayız korkma bencekızlar selamlar. son zamanlarda aklıma iyice takılmaya başlayan bir konuyu sizlere sormak istedim. benim bebiş 4.5ay oldu, 5. aya girecegiz. ama halen sırtüstü veya yüzüstü kendi kendine dönemiyor. sırtüstü bırakıyorum, yüzüstü dönemiyor, yüzüstü bırakıyorum sırtüstü dönemiyor. herkes kendi kendine dönüyormu diye soruyor çevremde, bu kendi kendine dönmekten kasıtları nedir acaba ? yüzüstünden sırtüstümü yoksa sırtüstünden yüzüstümü ?
Ben bu mesaja cevap yazana kadar bir gece daha geçmiş ve o gece de süper geçmiş anlaşılanDun yine 3 kere uyandi. 3. Uyanisindan once dusundugum demek ki buyume haftasi bitti ya da dis agrisi bitti yasasiiindi. Kulagimda Izel Ercan ikilisinin Allahim bitmesin bitmesin bu ruya sarkidi caliyordu. Ta ki 3. Kez uyanisina kadar. Uyandu ve yeniden uyumk bilmedi. Yatagina her koydugumuzda çivi var gibi cigligi basti. Saat 5 civariydi. 1 saat ugrastik olmadi. yanima yatiriyoruz iyi aliyoruz cigligi basiyori. Ilk defa 1 saat de olsa yatakta beraber uyuduk. Ben ne olursa olsun kendi yatağında yatmasi gerektigini düşünüyorum ama görünüşe göre o oyle düşünmüyor
Once ellerini sonra ayaklarini kesfederlermis. Yemek yemeye yurumeyre ilk adim gibi bu kesifler. Bebislerin ayaklari tam yemelik. Ben opuyorum 10larca kez, gidiklaniyor kikir kikir guluyor.
Iyiymis ya. Özendim. Cok özledim. Merkezi sistem müthiş bi sey. Burasi da soguk ama klimayla duruyoruz. Insanin burnunu kurutuyor. Hic iyi degil. Sicak olsa ciplak bacak tutardim. Nasil mutlu olurdu
Umarım sıkıntıların sebebi her ne ise çabucak geçer, paylaşmak isterseniz biz buradayızGünaydın anneler .pek katilamiuorum bu ara sıkıntılı günler yaşıyorum buraya negatif etkilemek istemiyorum.yalniz önemli bir sorum olacaktı cevaplamak isterseniz çok memnun olurum.sirt üstü yatan bebeklerinin bacakları dumduzmu yatıyor bizim hala dizden dışa doğru kivriliuor topukları birleştiriyor..
Ben bu mesaja cevap yazana kadar bir gece daha geçmiş ve o gece de süper geçmiş anlaşılandilerim böyle devam etsin, 5 aylık oluşumuz da kutlu olsun
Umarım sıkıntıların sebebi her ne ise çabucak geçer, paylaşmak isterseniz biz buradayız
Benim kızım da hala bu şekilde uyuyor, gerinirlen filan dümdüz sadece.
Bizimki de son birkaç gündür gece yaklaşık bir saat uyanık kalıyor ama alışmasın diye yatağıma almıyorum hatta beşiğini çok çok az sallıyorum ki kendi başına dalmayı öğrensin. Altını değişip emziriyorum derken bayağı süre geçiyor sonra yatırıyorum.Dun yine 3 kere uyandi. 3. Uyanisindan once dusundugum demek ki buyume haftasi bitti ya da dis agrisi bitti yasasiiindi. Kulagimda Izel Ercan ikilisinin Allahim bitmesin bitmesin bu ruya sarkidi caliyordu. Ta ki 3. Kez uyanisina kadar. Uyandu ve yeniden uyumk bilmedi. Yatagina her koydugumuzda çivi var gibi cigligi basti. Saat 5 civariydi. 1 saat ugrastik olmadi. yanima yatiriyoruz iyi aliyoruz cigligi basiyori. Ilk defa 1 saat de olsa yatakta beraber uyuduk. Ben ne olursa olsun kendi yatağında yatmasi gerektigini düşünüyorum ama görünüşe göre o oyle düşünmüyor
Once ellerini sonra ayaklarini kesfederlermis. Yemek yemeye yurumeyre ilk adim gibi bu kesifler. Bebislerin ayaklari tam yemelik. Ben opuyorum 10larca kez, gidiklaniyor kikir kikir guluyor.
Iyiymis ya. Özendim. Cok özledim. Merkezi sistem müthiş bi sey. Burasi da soguk ama klimayla duruyoruz. Insanin burnunu kurutuyor. Hic iyi degil. Sicak olsa ciplak bacak tutardim. Nasil mutlu olurdu
Benim bildigim buna gulmelerinin sebebi arkasindan gelecek onu bilmeleri. Yani yuzunu acacagini biliyor. Bebekler bildikleri seye aaa ben bunu biliyorum diye mutly olduklarindan kahlaha atarmis. Bilmelerine sevinirlermisBebekler korku gibi olumsuz duygularını bastırmak için gülme-kahkaha atmayı kullanırmış. Mesela ce-e oyunu için 6. Ay beklenmeliymiş. Gülerek karşılaması ayrılık kaygısı gerginliğini boşaltmak amacı taşırmış.
Ben birkaç kez ce e oynadım fakat surat ifadesi korktuğunu belli ettiği için ara vermiştim. Onun yerine yüzümü kapatsam da “anne neredeymiş, anne buradaymış” diyerek yavaşça açıyordum. Yine de bir süre erteliyorum bunu da.
“Keşke annem babam da okusaydı dediğiniz kitap” isimli kitaptan alıntı. Bilgi paylaştım doğruluğunu araştırma fırsatım olmadı ama bana mantıklı geldi. Geçen nerede okudum belki burada yazıldı emin değilim mesela babası bir genç kızı gülüyor diye gıdıklıyormuş bebekken tabi ve bu ileride travma olarak kalmış. Aslında sinirine gidiyormuş ama gülmesine engel olamıyormuş. Bu konulara dikkat etmeye çalışıyrşum ben kendim naçizane.Benim bildigim buna gulmelerinin sebebi arkasindan gelecek onu bilmeleri. Yani yuzunu acacagini biliyor. Bebekler bildikleri seye aaa ben bunu biliyorum diye mutly olduklarindan kahlaha atarmis. Bilmelerine sevinirlermis
Ah bizimde son 1 hafta sayıyor program.ben şimdi başka bir sıçramaya girdimbugün itibari ile başladı diyor program bakalım neler olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?