2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Günaydınlar hepinize
Ne acayip bir geceydi, bir gram düzgün uyku uyumadım kime sorsam öyle, merkür mü gitti Jüpiter mi gedli nıldu öyle
Sabah da menenjit 2. Dozları olduk sağlık ocağında.
7 kilo tarttı 6800 kabul etti, 400 gr almış oluyor bu durumda. Ek gıdaya başlayın diyor hemşire. Doktorumuza daha gidemedik o ne der acaba. 400 den az alırsa başlarız demişti gerçi.
Boyu da 66cm olmuş, boyu hep fazla fazla uzuyor da kilo çok artmıyor bi kaç aydır.

ek olarak, verem aşısı yerimizde hala hiçbir emare yok, geç görülebiliyor dedi ama, bu durumda olan var mı?

Son düzenleme:
kaç haftalıksınız canım
5 ay 3 gunluk olduk bgn.
Ben de deneyeyim canim, cok sagol. Umarim ise yarar. Cok sukur her gece bu sekilde degil. 8-10 gunde bir yasiyoruz bu durumu ama.

Lavantayi bende alayim belki işe yarar,lavanta yağı değil mi bu bahsettigin?onu da güvenilir yerden almak laizm,bozulan bir şey mi avaba
Çok şükür canım.
Benim okul yakın eve. Yürüyerek 15 dk.
Yarısı uykuda olur.
Yarısı ek gıda alacak ınsallah. Çıkarken emziririm gelince emziririm yeter diye umuyorum.
İlk altı ay zaten emzirme çok önemli,şükür o dönemide de birlikte geçiriyoruz, sonrasinda ek gıdaya geçince en azından emzirme stresi olmayacak.

Uyku konusunda dediğin her kelimeye katılıyorum
Her bebek farklı her anne de farklı umarım orta yol buluruz onlar büyüdükçe. Eğer bir sorunu yoksa durduk yere ağlamaz genelde uyumlu bir oğlum var fakat dün gece baya yıpratıcı oldu ya tam uyuttum derken dişim ağrımaya başladı ben yine az uyku ile devam ediyorum güne

Günaydın canm. Bize de sağlık ocagi ek gidaya basla demisti ama doktorum baslama dedi. Saglik ocaginin tartisina guvenmiyorum. Karpuz gibi tartiyo cocugu sonra kafasina gore 300 gram duselim 500 gram duselim.

Lavanta yağı evet.
Farmasideki ni önerdi dr işte.
Onu almıştık.

White Mocha 4 ay itibari ile uyku gerilemesi oldu. Gecede 8627 kere uyanmalar basladi. Her uyandiginda emmek istemeler falan. Sonra atak donemi bitti. Duzelir gibi oldu ama hala duzelmedi 5 ay 15 günlüğüz. Bir gece 2 kere uyaniyosa ertesi gece 4 kere 5 kere uyaniyo. Son 1 haftadir da gece kalkip oturmalar basladi. Mesela dun aksam uyuttum. Gece 12 de kakti. 1:30 a kdar uyumadi. Sabah 8 e geliyodu uyandi ama o arada da 4 kere emmek icin uyandi. Ac mi acaba doymuyo diye mi diyorum ama kilosu iyi. Guzel kilo aliyo. Sanirim bundan sonra boyle gidecek. Bu arada disimiz daha gelmiyor. Ve dedigin gibi uykuya dalmakta zorlaniyo. 20 dk da uyuturdum mesela eskiden. Smdi bazen 2-2,5 saat uyutmaya ugrasiyorum. Gündüz deil de gece uykusu boyle.

Günaydın canm. Bize de sağlık ocagi ek gidaya basla demisti ama doktorum baslama dedi. Saglik ocaginin tartisina guvenmiyorum. Karpuz gibi tartiyo cocugu sonra kafasina gore 300 gram duselim 500 gram duselim.
Ne yalan söyleyeyim ben de pek güvenmiyorum, he he deyip geçiyorum hatta çoğu zaman.
Muhtemelen doktor başlatmayacak bize de, ama bakalım gidip göreceğiz.

Ne yalan söyleyeyim ben de pek güvenmiyorum, he he deyip geçiyorum hatta çoğu zaman.
Muhtemelen doktor başlatmayacak bize de, ama bakalım gidip göreceğiz.
Ozellikle buradaki arkadaslar da bahsediyo. Felaket tellalligi yapiyolar genelde. Bana son gittigimde kalca ultrasonu cektirmen lazm cocugun sonra topallayabilir falan demisti. 4. Ayda ek gidaya gec demisti. He he diyorum ben sadece aşılar icin gidiyorum. Tetanozlari da kendi doktorumuz yapiyo zaten. Rotateq ve menenjit a yaptirdik gecen hfta. Bu hfta da b yi yaptircaz bakalim. 3 asiyi ayni gun yapmiyo

Uyku gerilemesi ne zaman bitecek acaba derken diş çıkarma başlayacak. Büyümek ne zormuş
Kucakta uyutup yerine yatırırken uyandı bütün gece, bir gece iyiyse ertesi gece muhakkak yorucu oluyor alıştım artık diyorum ama söylendiğime göre alışmamışım anlaşılan. Neyse ki gündüz daha düzenli uyuyor da dinleniyorum bende

Merhaba, Ben de yeni sipariş verdim gelmedi daha. Sizinki hangi model? Gelince sorularımı iletirim inşallah. İlginiz için teşekkürler.

Son düzenleme:

ya bazen çok iyiler bazen tabi ki manasız uyumamalar, uyku tutmamalar, ağlamalar illa ki oluyor.
Böyle ite kaka bi bakmışız aa 3 yaşındalar inşallaaaaahh

Peki nasil dayaniyorsun bu sekilde? Ben kendim de uyumakta zorlaniyorum. Zaten tam daliyorum, 10 dk icinde bi aglamayla uyaniyorum. Bu sekilde uyuyacagima hic uyumasam daha iyi diye dusunuyorum artik. Esim evdeyse yardimci olmaya calisiyor ama bebek bende uyumak istiyor. Kendim cok yorgun olunca, bebisle de kaliteli vakit geciremiyorum. Onun da vicdan azabini yasiyorum.

Günaydın anneler diyete başladım umarım sütüm azalmaz ama başlamam lazımdı kilom aldı başını gidiyor haftasonu yasaklarla evden çıkılmıyor malum evde ye yat durumu çok fena. Tecrübeli annelere sorum var süt azalır mı? Teknik olarak azalmayacağını düşünüyorum ama işte hep ye süt olsun kavramı var ya. İnsan yine de merak ediyor. Zaten diyet karbonhidratı azaltacak baya. Çünkü orada çok abartmıştım ben.​

Evet hatırlıyorum burada da konuşulmuştu sağlık ocağı hemşireleri. Can sıkıyorlar yok yere.
Biz tetanoz yaptırmadık ya? Hiç konusu da geçmedi şu an fark ediyorum.
Rota ve memenjitleri aynı anda yapmıyorlar diye biliyordum ben de. Biz 2-4 te rota, 3-5 te menenjitleri olduk bakalım.
Bi dahaki aya da diğer zorunlu aşılar varmış.

Yaaa kiyamam minnoslara. Dusunuyorum bazen biz evet yoruluyoruz soyleniyoruz bazen ama onlarin dunyasinda neler oluyo. Uyuyosun uyaniyosun ellerin bile büyümüş. Her gun yeni seyler goruyosun yeni seyler ogreniyosun. Yani bu huzursuzluklari falan ondan. Onlari da anlamak lazm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…