2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
İse gitmediysek eger o uyuyunca gunduz uyuyorum. Yemektir süpürgedir evde hak getire artik. Gunduz muhakkak 40-45 dk uyumaya calisiyorum. Ama zor yani. Gece oturup agliyorum genede. Gunduz neyse ko
Uykuya dalisi o kdar zor deil. 2 kere uyuyo genelde toplamda 2 saat civari. Esim zaten sabah 7 aksam 8-9 yok. Gelince de pek bi faydasi yok. İyice bana alisti artk benmle uyumak istiyo. Eskiden de gece 12-1 yatardim sabah is icin 7 de uyanirdim. Ama uyku suresinin kisaligi deil de surekli uyaninca kalitesinin dusuklugu yoruyo insani. Biz kimseyle de gorusmuyoruz anne kv falan. Var mi yardimci olabilecek birileri

Ay tetanoz demism ya menenjit yazacaktim.
3-5-7 diye gidiyor sanirim
Bizim. Rota ve menenjitler. Rota da rotateq diye 3 doz

Günaydın,ben kızım iki aylıkken başladım diyete,yedi sekiz kiloda verdim.Sutum malesef dönem dönem azaldı ama bebeğimin kilo alımı değişmedi,hatta bu ay diyet yapmıyorum kızım daha az kilo almış görünüyor.Cunku diyette çok sağlıkli besleniyordum,sütüm daha kaliteliydi,az ama kaliteli olunca bebekte kilo alımında bir sıkıntı olmuyor.

Kimse yok canim. Neyse hepimiz ayni durumdayiz, hepimiz atlaticaz insallah.
Bebek bakimiyla alakali en buyuk zorlugun sutun az olmasi ya da olmamasi halinde beslenme oldugunu ondan sonra da uyku oldugunu dusunuyorum. Zamanla duzene girecek uykulari da, ne yapalim.
Ben ise ara verdim. Dogru mu yaptim hala bunu dusunuyorum. Kariyerim acisindan ara vermek pek iyi degil acikcasi. Ama su pandemi doneminde, bi de bu kadar minikken ne bakiciya verebilirim ne de krese gonderebilirim.

Duygularima tercuman olmussun. Aglatmasiz bi egitim varsa denebebilir. Neden olmasin. Uyku egitiminin aglatmali olanini desteklememeyle beraber hicbi seyin fanatik savunucusu olunmamasi taraftariyim. Bunu gecen tartismistim emzirmeyle ilgili bir grup icin. Emzik ya da biberon verirsen cocuguna abuse ediyorsun gibi davraniyolar, sanki zehir veriyormussun gibi insana kendini kotu hissettiriyorlar resmen. Ben cocuguma hem emzik hem biberon verdim kendi sevmedi istemedi sevseydi vermeye devam ederdim. Cocuk istiyorsa verilmesinde hicbi sakınca görmüyorum. Cocuk mutlu mu mutlu. Bu isin kurali olamaz. Siyah ve beyaz olamaz. Griler de var.
Baska bi ornek, cocuga hic ekran gosterme. Sanki telefonun ekrani yok. Bizler cocugumuzun yaninda tum gun tele bakmiyoruz sanki. Televizyon acik bizim evde. Bakarsa o da bakar. Benim icin ben cocugumla ilgilendim mi ona sevgi gosterdim mi onemli olan o gunun sonunda. Televizyonun benim cocugumu bi aptala cevirecegini dusunmuyorum. Bu durum belki cocukla hic ilgilenmeyip tum gun televixyonun karsisinda birakilmasina istinaden gelistirilmis bi tez olabilir. Ki oyle dahiolsa herkescocuguna kendi sartlarinda kendi imkanlarinin el verdigi gibi en iyi sekilde bakmaya calisiyor.

Uzun lafin kisasi, sirf en bi en dogrusu o, kesinlikle oyle olmasi gerekiyor diye cocuga dayatilan kurallari sevmiyorun, cocugu aglatan seyleri hic sevmiyorum.

Bi cocugu ilgisiz sevgisiz birakmak bakimini karsilamamak kisacasi suistimal etmek gibi ciddi bi durumun disinda hicbir konu % 100 belli kurallara tabi tutulamaz.

Benim de kilo vermeye ihtiyacim var. Yoksa basima bi masraf kapisi daha cikacak: kiyafet! Calisirken dunyanin kiyafetini aldim, hepsi bosa gidecek. Iclerinde hic giyilmemisler var. su an hem gelirim yok hem de cogu kiyafetime giremiyorum. Bedenime uygun kiyafet alsam nolur, aynada cok kotu gorunuyorum.

Ben de kan tahlili yaptiracaktim, vaka sakasi uctugu icin vazgectim. Simdi yine bi dusus yasaniyor, yaptiririm belki

Gerçekten çok büyük bir başarı çok ağlıyor mu uyku düzeni var mı bizim ki hala yok o yüzden ise başlamaktan yana endişeliyim
Uyku bizim en büyük problemimiz. Düzenimiz yok maalesef. Gündüzleri esnediğin de uyutmaya çalışıyorum. Max. 45 dk uyur

Haritayı kaydetmediğiniz için aynı yerleri süpürüyor. Harita olmadan şarj yerini de bulamıyor maalesef. Şimdi çalışıyorum. Gece kriz olmazsa olmazsa evde size tarif edeyim.

Merhaba, Ben de yeni sipariş verdim gelmedi daha. Sizinki hangi model? Gelince sorularımı iletirim inşallah. İlginiz için teşekkürler.
Rica ederim . Xiaomi dreams f9 bana hediye geldi. :) Tabiki sorabilirsiniz. Geç dönersem kusura bakmayın. Evden çalışıyorum

Bebişler hep mutlu olsun. Ekran konusunda katılıyorum sana arada tv ye bakıp kafayı çeviriyor arada bir. Telefon tablet het yerde var zaten kaldı ki şimdi çocuklar tamamen ekrana maruz kaldı. Katı kurallar olmamalı, hiç bir ebeveyn istemez çocuğu için kötü uygulamayı.

ayy tvsizlik mümkün değil bence yaa
geçen doğa rutkay açıkladı güya çocukları tv nedir bilmiyormuş
ay doğa rutkayı çok severim ama hiç inandırıcı gelmedi.

Kaç gündür soracağım unutuyorum kızlar.
Ben oda nem ve ısı ölçeri aldım.
Iyice soğuk havalarda uyku tulumunu ona göre giydireyim diye.

18-25 derece sıcaklık
%40-60 arası neme gülen yüz oluyor.

20 gündür yüzünü güldüremedik. Nem çok düşüktü 25-30 Sıcaklık 26-27 civarı oluyordu.
Bugün hava yağmurlu sonunda 24 dereceye %41 neme gülen yüz gördüm. :)

Sorum şu.
Petek üzerine kap ile su koydum.
Nemi nasıl arttırabiliriz başka?

bizde de var hiç neme bakmadım
ayy hiç bu kadar detayları anlamıyorum
noluyomuş ki nem çok olunca
ben sadece ilk aylarda allah kahretmesin hala 32 derece çok sıcaaaak
demek için kullanıyordum

Canim ben buhar makinesi kullaniyorum. Ama biz klimayla isiniyoruz, o yuzden almam gerekiyordu.

kızlar şimdi benim çocuk daha tam dur dönemedi bile ama
şu hoppala yürüteç yürüme arkadaşı
ne kullanacaksınız ne aldınız?

bizde de var hiç neme bakmadım
ayy hiç bu kadar detayları anlamıyorum
noluyomuş ki nem çok olunca
ben sadece ilk aylarda allah kahretmesin hala 32 derece çok sıcaaaak
demek için kullanıyordum

Ben anlıyor muyum ki :)
Sırf o yüzden gülen yüzlu aldım.
Anlasin da aydınlatsın diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…