İse gitmediysek eger o uyuyunca gunduz uyuyorum. Yemektir süpürgedir evde hak getire artik. Gunduz muhakkak 40-45 dk uyumaya calisiyorum. Ama zor yani. Gece oturup agliyorum genede. Gunduz neyse koPeki nasil dayaniyorsun bu sekilde? Ben kendim de uyumakta zorlaniyorum. Zaten tam daliyorum, 10 dk icinde bi aglamayla uyaniyorum. Bu sekilde uyuyacagima hic uyumasam daha iyi diye dusunuyorum artik. Esim evdeyse yardimci olmaya calisiyor ama bebek bende uyumak istiyor. Kendim cok yorgun olunca, bebisle de kaliteli vakit geciremiyorum. Onun da vicdan azabini yasiyorum.
Ay tetanoz demism ya menenjit yazacaktim.Evet hatırlıyorum burada da konuşulmuştu sağlık ocağı hemşireleri. Can sıkıyorlar yok yere.
Biz tetanoz yaptırmadık ya? Hiç konusu da geçmedi şu an fark ediyorum.
Rota ve memenjitleri aynı anda yapmıyorlar diye biliyordum ben de. Biz 2-4 te rota, 3-5 te menenjitleri olduk bakalım.
Bi dahaki aya da diğer zorunlu aşılar varmış.
Günaydın,ben kızım iki aylıkken başladım diyete,yedi sekiz kiloda verdim.Sutum malesef dönem dönem azaldı ama bebeğimin kilo alımı değişmedi,hatta bu ay diyet yapmıyorum kızım daha az kilo almış görünüyor.Cunku diyette çok sağlıkli besleniyordum,sütüm daha kaliteliydi,az ama kaliteli olunca bebekte kilo alımında bir sıkıntı olmuyor.Günaydın anneler diyete başladım umarım sütüm azalmaz ama başlamam lazımdı kilom aldı başını gidiyor haftasonu yasaklarla evden çıkılmıyor malum evde ye yat durumu çok fena. Tecrübeli annelere sorum var süt azalır mı? Teknik olarak azalmayacağını düşünüyorum ama işte hep ye süt olsun kavramı var ya. İnsan yine de merak ediyor. Zaten diyet karbonhidratı azaltacak baya. Çünkü orada çok abartmıştım ben.
Kimse yok canim. Neyse hepimiz ayni durumdayiz, hepimiz atlaticaz insallah.İse gitmediysek eger o uyuyunca gunduz uyuyorum. Yemektir süpürgedir evde hak getire artik. Gunduz muhakkak 40-45 dk uyumaya calisiyorum. Ama zor yani. Gece oturup agliyorum genede. Gunduz neyse ko
Uykuya dalisi o kdar zor deil. 2 kere uyuyo genelde toplamda 2 saat civari. Esim zaten sabah 7 aksam 8-9 yok. Gelince de pek bi faydasi yok. İyice bana alisti artk benmle uyumak istiyo. Eskiden de gece 12-1 yatardim sabah is icin 7 de uyanirdim. Ama uyku suresinin kisaligi deil de surekli uyaninca kalitesinin dusuklugu yoruyo insani. Biz kimseyle de gorusmuyoruz anne kv falan. Var mi yardimci olabilecek birileri
Duygularima tercuman olmussun. Aglatmasiz bi egitim varsa denebebilir. Neden olmasin. Uyku egitiminin aglatmali olanini desteklememeyle beraber hicbi seyin fanatik savunucusu olunmamasi taraftariyim. Bunu gecen tartismistim emzirmeyle ilgili bir grup icin. Emzik ya da biberon verirsen cocuguna abuse ediyorsun gibi davraniyolar, sanki zehir veriyormussun gibi insana kendini kotu hissettiriyorlar resmen. Ben cocuguma hem emzik hem biberon verdim kendi sevmedi istemedi sevseydi vermeye devam ederdim. Cocuk istiyorsa verilmesinde hicbi sakınca görmüyorum. Cocuk mutlu mu mutlu. Bu isin kurali olamaz. Siyah ve beyaz olamaz. Griler de var.Ben de öyle yapıyorum
Mesela bana çocuğu 7 de uyutup sonra sabah 7 ye kadar uyumasını beklemek çok manasız geliyor.
Uyumaz ki tabi çocuk uykusu yok naapsın.
Ben bakıyorum uykusu ne zaman geliyor, hafif saçmalamaya başlıyor hemen yatırıyorum. Çalışmıyorken de böyleydi.
Bizimki de gülüyor yaa tamamen aynı seninkiyle ben ilk uykuda sallıyorum hala, bazen kalkası oluyor bazen hemen gidiyor.
Şükür gece kalkmalarında sallamıyorum. Ben sadece teknik olarak oyun ve teması kestim. Zaten çalışınca gecenin 3ünde oynamam mümkün değilgece uyanınca hemen emzirip yerine koyuyorum . Eğer uyumazsa bir mendilimiz var ama tülbent gibi değil kalın hemen onu örtüp beşiğini bir iki sallıyıp komple ışıkları kapatıp örtüyü de alıyorum. Zaten uyumuş oluyor. Beşiği sallamam 10-20 sn geçmiyor çünkü benim de uykum kaçmasın
Ya benim için uyku eğitiminde 2 şey yanlış;
1 çocuğun uykusu standart kitap uykusu gibi olmayabilir. Yani geçen okudum 8:30 dan 8:,30 a kadar uyumalıymış çocuklar. Her çocuğun kitap gibi uyuması mümkün değil bence yaa.
2.si ağlatmak... artık abd menşeli kaynaklar bile ağlatmadan çözüm bulma kaynaklılar.
Mesela mahallenin en mutlu bebeği kesinlikle ağlatma normal ve mantıklı değil diyor. Anca bir işin varsa 5-10 dakika ağlayabilir o kadar....
Yine de her bebek ve her anne ve her anne bebek ilişkisi farklıdır. Herkes kendi doğrusunu bulursa anne ve bebek o kadar az yıpranır bence. Ben hiçbir kaynağa körü körüne inanılmasını doğru bulmuyorum, Bu değil okumayalım etmeyelim. Okuduk mantıklı geldi uyguladık aa bebek mutlu anne mutlu devam! baktık yok olmuyor buna zorlamak yanlış ve yıpratıcı olur.
Yok memeye alışır bırakmaz yok kundağa alışır kundaksız uyumaz yok biberona alışır sonra memeni emmez yok mamaya alışır sonra sütünü beğenmez...
Hepsini denedim hiçbirine de öyle alışmadı etmedi.
Ben de kan tahlili yaptiracaktim, vaka sakasi uctugu icin vazgectim. Simdi yine bi dusus yasaniyor, yaptiririm belkiKızlar burada çoğumuzun problemiydi saç dökülmesi benimde hayatımda hiç dokulmedigi kadar saçım dökülüyor nefret ediyorum her yer saç tahlil yaptırdım kanım çok düşük çıktı sizlerde de sebep bu olabilir
Uyku bizim en büyük problemimiz. Düzenimiz yok maalesef. Gündüzleri esnediğin de uyutmaya çalışıyorum. Max. 45 dk uyurGerçekten çok büyük bir başarı çok ağlıyor mu uyku düzeni var mı bizim ki hala yok o yüzden ise başlamaktan yana endişeliyim
Haritayı kaydetmediğiniz için aynı yerleri süpürüyor. Harita olmadan şarj yerini de bulamıyor maalesef. Şimdi çalışıyorum. Gece kriz olmazsa olmazsa evde size tarif edeyim.Xiaomi 2in1 vacuum mop essential model
Ben hala özelliklerini tam çözemedim.
En düşük ve en uygun fiyatlı zaten çok özelliği de yok sanırım ama :)
Şarj standını bulurken epeyce bir dolanıyor evet.
Ve dün uygulamadan koptu tekrar bağlayamadım.
Bir ara onunla uğraşmam lazim.
Yapana kadar elle yöneteceğim artık..
Yaa gelişigüzel süpürüyor ve tek odada çok kalıyor. Aynı yerin üzerinden geçip duruyor.
Sadece salon 40 dk sürdü.
Haritasını kendi ilk kullanımdan sonra çıkarıyor demişler ama anlamadım ben..
Temizliğine temiz yapıyor o konuda ben de memnun kaldım.
Rica ederim . Xiaomi dreams f9 bana hediye geldi. :) Tabiki sorabilirsiniz. Geç dönersem kusura bakmayın. Evden çalışıyorumMerhaba, Ben de yeni sipariş verdim gelmedi daha. Sizinki hangi model? Gelince sorularımı iletirim inşallah. İlginiz için teşekkürler.
Bende öyleydim canım farkındaydım bir sıkıntının olduğunu ama korkudan gidemiyordum geçen mastit olunca gitmisken onuda yaptırdımBen de kan tahlili yaptiracaktim, vaka sakasi uctugu icin vazgectim. Simdi yine bi dusus yasaniyor, yaptiririm belki
Bebişler hep mutlu olsun. Ekran konusunda katılıyorum sana arada tv ye bakıp kafayı çeviriyor arada bir. Telefon tablet het yerde var zaten kaldı ki şimdi çocuklar tamamen ekrana maruz kaldı. Katı kurallar olmamalı, hiç bir ebeveyn istemez çocuğu için kötü uygulamayı.Duygularima tercuman olmussun. Aglatmasiz bi egitim varsa denebebilir. Neden olmasin. Uyku egitiminin aglatmali olanini desteklememeyle beraber hicbi seyin fanatik savunucusu olunmamasi taraftariyim. Bunu gecen tartismistim emzirmeyle ilgili bir grup icin. Emzik ya da biberon verirsen cocuguna abuse ediyorsun gibi davraniyolar, sanki zehir veriyormussun gibi insana kendini kotu hissettiriyorlar resmen. Ben cocuguma hem emzik hem biberon verdim kendi sevmedi istemedi sevseydi vermeye devam ederdim. Cocuk istiyorsa verilmesinde hicbi sakınca görmüyorum. Cocuk mutlu mu mutlu. Bu isin kurali olamaz. Siyah ve beyaz olamaz. Griler de var.
Baska bi ornek, cocuga hic ekran gosterme. Sanki telefonun ekrani yok. Bizler cocugumuzun yaninda tum gun tele bakmiyoruz sanki. Televizyon acik bizim evde. Bakarsa o da bakar. Benim icin ben cocugumla ilgilendim mi ona sevgi gosterdim mi onemli olan o gunun sonunda. Televizyonun benim cocugumu bi aptala cevirecegini dusunmuyorum. Bu durum belki cocukla hic ilgilenmeyip tum gun televixyonun karsisinda birakilmasina istinaden gelistirilmis bi tez olabilir. Ki oyle dahiolsa herkescocuguna kendi sartlarinda kendi imkanlarinin el verdigi gibi en iyi sekilde bakmaya calisiyor.
Uzun lafin kisasi, sirf en bi en dogrusu o, kesinlikle oyle olmasi gerekiyor diye cocuga dayatilan kurallari sevmiyorun, cocugu aglatan seyleri hic sevmiyorum.
Bi cocugu ilgisiz sevgisiz birakmak bakimini karsilamamak kisacasi suistimal etmek gibi ciddi bi durumun disinda hicbir konu % 100 belli kurallara tabi tutulamaz.
Duygularima tercuman olmussun. Aglatmasiz bi egitim varsa denebebilir. Neden olmasin. Uyku egitiminin aglatmali olanini desteklememeyle beraber hicbi seyin fanatik savunucusu olunmamasi taraftariyim. Bunu gecen tartismistim emzirmeyle ilgili bir grup icin. Emzik ya da biberon verirsen cocuguna abuse ediyorsun gibi davraniyolar, sanki zehir veriyormussun gibi insana kendini kotu hissettiriyorlar resmen. Ben cocuguma hem emzik hem biberon verdim kendi sevmedi istemedi sevseydi vermeye devam ederdim. Cocuk istiyorsa verilmesinde hicbi sakınca görmüyorum. Cocuk mutlu mu mutlu. Bu isin kurali olamaz. Siyah ve beyaz olamaz. Griler de var.
Baska bi ornek, cocuga hic ekran gosterme. Sanki telefonun ekrani yok. Bizler cocugumuzun yaninda tum gun tele bakmiyoruz sanki. Televizyon acik bizim evde. Bakarsa o da bakar. Benim icin ben cocugumla ilgilendim mi ona sevgi gosterdim mi onemli olan o gunun sonunda. Televizyonun benim cocugumu bi aptala cevirecegini dusunmuyorum. Bu durum belki cocukla hic ilgilenmeyip tum gun televixyonun karsisinda birakilmasina istinaden gelistirilmis bi tez olabilir. Ki oyle dahiolsa herkescocuguna kendi sartlarinda kendi imkanlarinin el verdigi gibi en iyi sekilde bakmaya calisiyor.
Uzun lafin kisasi, sirf en bi en dogrusu o, kesinlikle oyle olmasi gerekiyor diye cocuga dayatilan kurallari sevmiyorun, cocugu aglatan seyleri hic sevmiyorum.
Bi cocugu ilgisiz sevgisiz birakmak bakimini karsilamamak kisacasi suistimal etmek gibi ciddi bi durumun disinda hicbir konu % 100 belli kurallara tabi tutulamaz.
Kaç gündür soracağım unutuyorum kızlar.
Ben oda nem ve ısı ölçeri aldım.
Iyice soğuk havalarda uyku tulumunu ona göre giydireyim diye.
18-25 derece sıcaklık
%40-60 arası neme gülen yüz oluyor.
20 gündür yüzünü güldüremedik. Nem çok düşüktü 25-30 Sıcaklık 26-27 civarı oluyordu.
Bugün hava yağmurlu sonunda 24 dereceye %41 neme gülen yüz gördüm. :)
Sorum şu.
Petek üzerine kap ile su koydum.
Nemi nasıl arttırabiliriz başka?
Canim ben buhar makinesi kullaniyorum. Ama biz klimayla isiniyoruz, o yuzden almam gerekiyordu.Kaç gündür soracağım unutuyorum kızlar.
Ben oda nem ve ısı ölçeri aldım.
Iyice soğuk havalarda uyku tulumunu ona göre giydireyim diye.
18-25 derece sıcaklık
%40-60 arası neme gülen yüz oluyor.
20 gündür yüzünü güldüremedik. Nem çok düşüktü 25-30 Sıcaklık 26-27 civarı oluyordu.
Bugün hava yağmurlu sonunda 24 dereceye %41 neme gülen yüz gördüm. :)
Sorum şu.
Petek üzerine kap ile su koydum.
Nemi nasıl arttırabiliriz başka?
bizde de var hiç neme bakmadım
ayy hiç bu kadar detayları anlamıyorum
noluyomuş ki nem çok olunca
ben sadece ilk aylarda allah kahretmesin hala 32 derece çok sıcaaaak
demek için kullanıyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?