2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
2 gündür cok zor geciyor geceler. Okudugum kadariyla ama cogumuzun oyle gecmis. Neredeyse saat basi uyandi. 5te uyaniyor, dalmiyor. Ben de biraktim. Anladigim kadariyla uyutmaya calissam da calismasam da 1 saat sonra anca uyumak istiyor. Birde bacaklarim agrimaya basladi, bir garip hissettim kendimi, hasta mi oluyorum diye de korktum cok. Neyse ki azaldi.

Uyku gerilemesi degil, onu atlattik hatta sonrasinda guzellesmisti uykular. Doktora gazı var dedigimde alerji diyip diyete baslatmisti bircok seyi. Ama 1 ay olcak yani, hem gaz sancisi cekmiyor ama gene de uyaniyor. Ve cook zormus bu sekilde beslenmek. Allah uardim etsin alerjik bebegi olan annelere.

Diş desem olabilir, kaşındigi cok belli, gorunurde bir sey yok. ama surekli uyandirir mi bilemedim.

Bizde durumlar boyle. 2 gun sonra tam 5 ay dolucak, randevumuz var.

Gerçekten diş çıkarmak hiç kolay değil bence rahatlaması için jel ya da başka bir diş ilacı kullanabilirsiniz zaten en fazla 1-2 gün sürüyor. Gündüz kullanmadım sadece gece uyumadan önce kullandım yeterli oldu.

Bende buhar makinesi almak istemiştim doktor önermedi klima ile ısınmak mümkün değil Ankarada zaten. Petek üzerine havluyu ıslatıp koyuyorum baya ıslak bir şekilde bırakıyorum. 40 civarı oluyor odanın nemi

Su koyuyordum ama bir de havlu deneyeyim.
Teşekkür ederim.

Aa neden onermedi acaba hava nemlendiriciyi. Ben de her gece calistirmayi dusunuyordum artik. Belki burnu kuruyordur o tuzden sık uyaniyordur diye.

Felaket bir gün geçiriyoruz dışarı çıkardım ona rağmen ağladı uyumuyo sürekli mizmizlaniyo bugün özelikle hep dili dışara dişle bir alakası olabilir mi

Profilimde 160 gun geçmiş görünüyor. Bebegin tahmini doğum tarihine gore yazılmış sanırım. Doğması gereken tarihe gore.

Aa neden onermedi acaba hava nemlendiriciyi. Ben de her gece calistirmayi dusunuyordum artik. Belki burnu kuruyordur o tuzden sık uyaniyordur diye.
Alışkanlık yapabiliyor demişti gece uykudan sık uyanıyor bazen burnu tıkandığı için bende almak istemiştim buhar makinesini vazgeçtim artık

Kızlar epey konuşmuşsunuz, iki bebek olunca evde yetişmek zor oluyor. Bizim kızı da ancak abisi uyuduğunda yere bırakabiliyorum, bir kaç gündür dönmeye başladı. Döne döne tüm odayı turluyor abisi uyanıkken mümkünatı yok, kolunu bacağını çekiştirmeler, yanağını sıkmaya çalışmalar, geçen 2 dk mutfaktan su almaya gitmiştim oyuncağı tıkıştırmaya çalışıyordu ağzına, her an diken üstündeyim. Park yatağı salona koyduk odadan çıkmam gerekirse içine koyuyorum abiyi, kodese giriyor ancak öyle başbaşa bırakabiliyorum.

robot süpürge çok özeniyorum ama evin her yeri oyuncak, eğil kalk onları toplayana kadar evi de süpürürüm diyip vazgeçiyorum. Bu gün süpürürken topladım yine atmış hepsini yere
Bir de kurutma makinası alıcam yetti artık dedim. Her gün makina çalışıyor ya her gün. As, topla, yerleştir, as ayy artık yetti. Kullanan var mı?

Ev hanımlığı üstelik de çocuklarla ne zormuş, ne kötü dönem yardımcı da alamıyorum. Eşim yardım ediyor ama çok yorgun hissediyorum

S Sahinys yaş farkı ne kadar aralarında Allah kolaylık versin ya ilk aylarda bende düşünüyordum şimdi abi ya da abla olsaydı ben nasıl yetişirdim diye evin işleri hiç bitmez zaten

S Sahinys yaş farkı ne kadar aralarında Allah kolaylık versin ya ilk aylarda bende düşünüyordum şimdi abi ya da abla olsaydı ben nasıl yetişirdim diye evin işleri hiç bitmez zaten
Araları 23 ay. Tek bebekle ne rahatmışım diyorum o uyurken ben de uyuyordum, ama şimdi ne mümkün. Biri uyurken diğeri onu uyandırmasın diye kırk takla atıyorum. Yaş farkı biraz daha fazla olsa belki daha rahat olurdu, şimdide ilk zamanlar zor olacak ama ilerde beraber oynarlar rahat edersin diyorlar. İlerdeki o güzel günleri bekliyorum

Abisi kac aylik? Iki bebegin arasindaki yas farki cok olmazsa birlikte buyurler gibi geliyor. Ikinci bebisi 3 yil sonra gibi dusunuyorum bazen, bazen 1 yeter diyorum...

Simdi okudum bunu, cevabimi aldim :)

Kızlar diş için doğal neler yapabiliriz diye araştırırken okudum.
Hindistan cevizi yağını diş etlerine süren varmış.
Daha önce duydunuz mu?
Elimde var sürsem mi dersiniz?

Okuduklarıma bakarak veresim var.
Cekiniyorum sıkıntı olur mu diye?

Aslında pişik için kullanıyorum gerçekten çok iyi geliyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar uykusuz bebişlerimiz için çok güzel bir uygulama var beyaz gürültü, güzel ninniler vs. var play store den yükleyebilirsiniz.

Cem diş yüzünden uyuyamadığı zamanlar çok faydasını gördük.

Dikkatli kullanmakta fayda var,çünkü hindistan cevizi de alerjik bir besin.
Süpermiş,bilgi için teşekkürler canım.

Ay tetanoz demism ya menenjit yazacaktim.
3-5-7 diye gidiyor sanirim
Bizim. Rota ve menenjitler. Rota da rotateq diye 3 doz
Hah şimdi oldu :) Bi an şaştım o da nereden çıktı diye
Menenjit 3. Doz 13.ayda bizim, o günleri de sağlıkla görürüz işallah

pazartesi, uykusuzluk, yoğun iş, süt sağma ve regl olmak
bugün bir bitsin de
Sona yaklaşıyoruz Sağım ve iş kısmı bende yok ama artı olarak aşı günüydü bir de Süt de hakkaten azalıyor regl olunca bu ay emin oldum.

Bu arada geçen rüyamda (kabus desek daha doğru) hamileydim, karnımda hareketlerini hissediyorum öyle gerçekçiydi ki bu ay bugünü dört gözle bekledim

5. sy kontrolunden geldik. Bir demir ilaci yazdi "ısrarlarima dayanamayarak" sag olsun. Paraben olmasin icinde dedim. O ne dedi. Ingilizcesi farkli mi ola ne ola. 1 ml ver dedi. Cok degil mi 1 ml ya? 0.1 olmasin o? Siz kac veriyorsunuz? Ilacin adi Altrifer Junior, duyan var mi? Doktora cok ağladı Luna. Sevinmelisin yabancilari tanıyo dedi. Konak icin ilac yazdi. 2 aydir zeytinyagi ile bitiremedim olmadi cunku. Gece sık uyaniyo dedim seni istiyo dedi. Tadimlara basladim dedim. Iyi dedi. Sag olsun bilmedigim hicbir sey soylemedi. Her gittigimde ben bu adami degistiricem diyorum kaliyo oyle. 500 gram almis 3.5 cm uzamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…