2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
bu arada mama sandalyemiz geldi kurduk dün
ben çooook beğendim; bana açıkçası hiçbir parçası da dandik falan gelmedi yaa gayet kullanışlı pratik
sanırım sadece taşıması biraz zor oldu gibi tam katlayıp nasıl açılıyor ona bakamadım
ama ön masası çok çabuk çıkıyor, allah korusun bir şey kaçsa boğazına çabuk müdahale için çook pratik. Ona çok rahatladım
Ben tavsiye ederim kiwi koalayı. Fiyatı da öyle bin liralarda 2 bin liralarda da değil.

Alala ya yeğenim 4,5 yasinda. Bi 0-13 kg ana kucagi olani kullandilar. 7-8 aylikken digerine gectiler. Hala ona biniyor. Ben de 9-36 kg olanlara bakacağım. Heryer esya oldu daha smdiden. Almasi masrafi bi yana. Sonra onlari stoklamasi saklamasi baska bi dert olcak.

ben de bi bakacağım ona bakalım gerçekten sığmıyor mu
ama artık kafayı yemek üzereyim yani
her materyalin kullanım süresi 2 ay :)
ve ben neredeyse her şeyimi çevredeki insanlardan temin ettim, inan paketleyip geri vermesi ya da bağışlamak bile bir iş.
Kendim alsaydım napardım bilmiyorum.

kızlar artık an itibariyle gece yemelerimi kestim
fazla tatlıları kestim.
Saat 7de son akşam yemeği ve finish
Bakalım daha 1 gün oldu vermem gereken kilo 10 :)
50 kiloyu görmeliyim yoksa işe tayt tunikle gitmekten baydım, alışveriş de yapmak istemiyorum bu yağlı vücuda

Şuan elimizdekiler 13 kg ya da 80 cm olunca sanırım değiştirilmesi gerekiyor. sonra da diğer büyüklerinden alacağız. içinde aparatı olacak. minder gibi sanırım. ilerde onu da çıkartacağı.. emin değilim. tecrübeli anneler yardımcı olur. evet doğru diyosun daha şimdiden heryer eşya. eşim bile bebeğe ayrı ev tutalım bu eşyalarla sığamıyoruz diyodu en son

anammmm
3bin 4 bin diyor
valla binmesin arabaya vazgeçtim ben

ay çok alakasız
gerçi ben bebekken yapıyordum, çok ağladığı için montu çıkardım son zamanlarda hep ama şöyle bir şey okudum
büyük yazayım da belki benim gibi bilmeyenler vardır.
Bebeklerin oto koltuğunda montla oturması, çocuğun emniyet kemerinden kaymasına ve zarar görmesine neden olabiliyormuş.
Bu nedenle bebeklerimizi oto koltuğuna montsuz oturmamız gerekiyormuş.

ay 87 mesaj yazdım ama
bence de 2 tane yeter gibi duruyor yaaa
bu koltuklarda da 9-36 kilo diyor neticede.
şimdi 7 kilo 9 kilo olana kadar ek başka bir koltuk almak saçma olur gibi geldi bana da aling
bilen arkadaşlar bizi aydınlatsın, bir de marka öneren olursa çok iyi olur.
399 dan 4.999 tl ye uzanan bir fiyat aralığı mevcut çünkü bunda da. -her bebek materyalinde olduğu gibi-
Ama bunu da güzel bir şey almak lazım 5 6 yaşına kadar oturacak çünkü
hatta belki daha bile fazla.

Kızlar oto koltuğundan bahsetmişsiniz. İlk 9 aya kadar falan travel sistem bebek arabasıyla satılan ana kucağı kullanılıyor, emniyet kemeriyle sabitleniyor. Daha sonra 9-36 kilo olan oto koltuğu alınıyor. İçinde minderi var bebek büyüyünce o minderi çıkarıp kullanıyorsunuz. Ekstra 9-18, 18-36 da alabilirsiniz ama gerek yok.

Aynen ben de iyi bişey almak istiyorum. Gözüm britax römer ya da besafe lerde. İyi bi indirim yakalarız umarım.

Ben oto koltuğunu almadan önce Besafe müşteri hizmetleri ile telefonda görüştüm. Artık ana kriterin bebek kilosunun yanında boy da olduğunu söylediler. Besafe izi turn i-size aldık; evet biraz pahalı ama 100 cm boya kadar kullanılabiliyor. Ve çocuk içinde rahat yani; arabada çok keyifli uyuyor etrafı izliyor vs. Travel sistem pusetine sığmıyordu artık. Ki bence oto koltuğu en önemli şeylerden biri. Güvenli ve rahat olmalı.

Eklentiler

• 3F9A718C-1DBD-4F59-A3BB-8238E21E009E.webp
    28,1 KB · Görüntüleme: 34
Oto koltuğu alırken ADAC testinden geçmiş olması ve Avrupa birliği güvenlik standartlarına uymasına dikkat edin. Be safe, chicco bu kriteri sağlayan benim bildiklerim. Ayrıca eğer imkanınız olursa aynı zamanda 360 derece dönenleri tercih edin. Bebeği hem oturtmaya çalışıp hem de yandan kemerini bağlamak zor oluyor. Bizim oğlanınkini alırken satıcı niye ısrar etmiş anladım, kıza alırken dönebilen alıcam

aynı zamanda ikinci el alınmasını önermiyorlardı, araç kaza geçirmiş olabilirmiş oto koltuğu hasar görmüş olabilir ama dışardan anlaşılmayabilir demişlerdi ne kadar doğru bilemem. Tabi tanıdık bildik insanlardan alınır da ikinci el sitelerden almamak daha doğru gelmişti bana.

Bizim ki artık anakucağına sığmıyor ne kadar arabaya biniyor ki zaten diyorum kararsız kaldım

Oto koltuğu hakkında bende aşırı kararsızlardanım... işin bir diğer yüzü de gerçekten nereye koyacağız bu kadar eşyayı bu tip büyük şeyler keşke uzun ömürlü olsa... bir de çok önemli bir seçim çünkü yola giderken orda keyifle oturması gerek ki yol bize eziyet olmasın
Ben zaten halen arkada oturmaya alışamadım midem bulanıyor

Microfer kan damlası kullanan anneler 7 buçuk kilo bebeklerinize kaç damla veriyorsunuz
8600 e 9 damla veriyorum. muhtemelen 8 vermek gerekiyor.
Bizim ki artık anakucağına sığmıyor ne kadar arabaya biniyor ki zaten diyorum kararsız kaldım
13 kg ya da 80 cm sınırı olması lazım aslında ama.
Ben de sevmiyorum hiç. Midemi bulandırıyor. Maalesef daha uzun bir süre daha arkada oturacağım. Bir de işyerimiz evden 40 dk civarı sürüyor. Hele o günler sersem gibi oluyorum.

Oto koltugunu ikinci el bakmayi dusunen var mi sanki bu kadar sey almaya gerek yok bilemiyorum. Ama belli. Bir kullanim suresi var mi saglamlik acisinda. Arastiemam lazim.
Benim minnosum her kucagima kaldırdığımda peynir kesigi kusuyor ama az ama fazla neden ki

Canım anne sütünde bulunan laktozu bebek öğütemediği için peynir kesiği şeklinde çıkartır diye biliyorum. Bazen bizde de oluyor normal diyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…