2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
İlginç bir durum. Gazım yoktu bence. Zaten çok az çıkardım da çıkardılar beni. Olay gaz çıkarabildiğini görmekmiş. Dikişlere zarar vermesin diye olsa gerek.
Tabi tabi gaz çıkarmadan bırakmıyorlar ben de de sıkıntı olmamıştı. Dikişlerden ziyade bağırsaklar için diye biliyorum canım eğer sıkıntı olursa bağırsak yapışması falandan olabilirmiş

Kizlar bisey sorcam sezaryenden sonra gaz cikarma sorunu yasayan olmus muydu. Cok alakasiz suan ama. Ben de blmiyorm. Ablam yeni dogm yapti. Suan skinti icinde. Doktor da beklicez demis.
Geçmiş olsun canım
Bol yürüyüş yapsın, hareket.
İlk doğumumda benimde sıkıntı olmadı ama nedense ikincide biraz oldu.
Sıcak su torbası veya kendimi sıcak tutmak belki yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Bir de ortamın müsait olması da önemli kendini kasmasın. Benim görümcem falan vardı odada Gaz gelip wc geçesiye orada çıkarmakta zorlanmıştım. Resmen geri gitmişti. Zaten kalk git 5 dk sürüyordu. Sırf bu yüzden defalarca WC gittim geldim Ya ortam müsait olsun ya da kendini kasmasın belki nedeni budur.

Hmm şimdi gördüm taburcu olmuş aslında taburcu etmemeleri gerekiyordu. Sezaryen çünkü büyük ameliyat kategorisinde diye biliyorum. Karın içi açıldığı için. Büyük tuvalet bile yapmayınca taburcu etmiyorlar gerekirse ilaç veriyorlar. Bilemedim kuzum çok geçmiş olsun. Gerekirse doktora danışsın ama atlamasın bu konuyu.

Öyle uzun süreli olmadı. Doktoruna danışsın vakit kaybetmeden sancısı acı verir.
Doktoru da bekleyelm demis bugun. Olmadi yarin hastaneye gelirsin serum veririz yemeden beklersin tarzi seyler demis.
evet ilkinde olmayip 2. De olmadi ilginc geldi bana da.
Tesekkur ederim herkese ilettim ona da.

Oyy öyle korkuyor kendini kapatıyor diye okuyunca içim eridi yerim onu ben

Kizlar bisey sorcam sezaryenden sonra gaz cikarma sorunu yasayan olmus muydu. Cok alakasiz suan ama. Ben de blmiyorm. Ablam yeni dogm yapti. Suan skinti icinde. Doktor da beklicez demis.
Bana gaz çıkarmadan bir şey yememede izin vermemişlerdi gaz çıkarmadan bir şey yemedim ve taburcuda etmiyorlar

Bana gaz çıkarmadan bir şey yememede izin vermemişlerdi gaz çıkarmadan bir şey yemedim ve taburcuda etmiyorlar
Ay evet bu yönü de var
Benim yememe izin vermemişlerdi öğlene doğru doğum yaptım, geceye 2-3e kadar katı yiyemedim. Hoşaf ve meyve suyu içtim sürekli.

Ay evet bu yönü de var
Benim yememe izin vermemişlerdi öğlene doğru doğum yaptım, geceye 2-3e kadar katı yiyemedim. Hoşaf ve meyve suyu içtim sürekli.
ahhh o günleri hatırladım da
ne güzeldi sınırsız kahve içmiştim 9 ayın acısını çıkarmıştım resmen...
kasap et derdinde, koyun can derdinde gibi oldu ama...

o kadar iyi gelmişti ki yad ettim.

Teşekkür ederim. Bizde pişik sorunu yaşamadık şu ana kadar da aklımda olsun en azından eczaneden temin edilir.
Bebegimin burnunu serum fizyolojik ardindan da otri bebeyle temizliyorum. Ama agliyor o sira, istemiyor. Hatta artik yaklastirdigimda bile istemiyor. Hergun yapmiyordum ama bu ara burnu tikaniyor kuruyor.
Tam alıştı burun temizlemeye derken iki gündür ağlayarak temizliyoruz aşırı hassas bugünlerde minik ergen gibi.

A April wind uyku saatleri paylaşımı için teşekkürler bende kullandığın programa sürekli kaydediyorum. Güzel uyuduğu zamanları da ayrıca not alıyorum ama henüz bir düzenimiz yok. Bende güne erken başlamaya çalışayım erken uyansa da yatakta vakit geçiriyoruz biraz dönüyor yüzümü mıncıklıyor çıglık atıyor kendi çapında. Uyku aralıklarına dikkat ediyorum en fazla 2 saat geçiyor gündüz toplamda 3 saat kadar uyur gece uykusu da her gün farklı saatte başlıyor. Gece kesintisiz kaç saat uyuyor?

White Mocha kanguru araştırıyorum bende evde sling dışarıda araba kullandım ama arabayı her zaman indiremiyorum büyüyebilen kanguru bakıyorum arabası ile çıksak da kucak isteği oluyor bazen.

bebişleri hala pusette oturtan yatıran var mı kızlar? Oto koltuğumuz yok uzun yola gitcez puset kullanılabilir mi arabada kullanan var mı bu şekilde acaba?

Kızlar sizce emzirirken iğneli epilasyon yaptırabilir miyiz?
Yaptırabilirsin bence. Bildiğim kadarıyla hamilelikte hormon değişimi ile tekrar kıllanma olur diye tavsiye edilmiyor. Bir de işte araştırma yok, yumurtalıklar üzerine zararı var mı diye. Artık etkilemez bebek doğdu nasılsa. Yine de tekrar hamilelik düşünürken yaptırmamakta fayda var. Eskiden çok acılıydı öyle şeyler hala öyle mi?

Selamlaar, iyi geceler herkese Ayrıntılara çoo giremeden hızlıca göz gezdirdim yazılanlara, herkesler iyidir umarım

Her gün bir başka, her gün yeni bir şey bu aralar bizde. Geel gel yapmayı öğrendi sonunda, uyurken bile yapıyor 10 saniye kadar desteksiz oturma da başladı, bazen koluna ağırlık verip destek yapıyor sıpa.
Nasıl güzel büyüyorlar gelişiyorlar gözlerimizin önünde..

Bu arada avokado tadımı yaptık, zerresini ziyan etmedi 2 gündür çok iyi yedi
Çok mutlu oldum.

aling öncelikle hayırlı olsun minik yeğenin hoş gelmiş
Benim ablam normal doğum yaptı 2 ay önce ama akşam gelen hemşire sezaryen sanmış, gaz çıkarana kadar sadece sıvı tüketin demişti. Sonra fark etti de, benim aklımda kalmış bak bu bilgi de.

iğneli bir tık hissediyorsun ama ben doğumdan önce lazer epilasyon yaptırmıştım bacaklarıma ki iş yoğunluğundan çok düzgün gitmeme rağmen çok memnunum.. bıraktığımdan beri jiletle temizliyorum hiç öyle aşırı sertleşme ya da çoğalma olmadı
ve en önemlisi kıl kökleri pıtır pıtır görünmüyor

Sebebi zaten ağda ya da epilatör kullandığımda bacaklarımın kıpkırmızı olmasıydı bböööyük rahatlık bence
Daha önce de konuşmuştum burda keşke genital bölge de yaptırsaydım eşim amanda çocuk olmadan yaptırma dedi
Ben de şimdi olmaz falan sebebi başka olur ama vicdan azabı çekerim diye yaptırmadım, emzirme biter bitmez koşacağım..

Lazer bende hiç acımadı, duyduğuma göre biraz esmer tenlilerde acıyormuş ama o da aşırı değil

Benim çok sıkıntılı geçmişti o dönem. Minik bir gaz çıkarır gibi oldum, eve gönderdiler ama ondan sonra bir şey gelmedi. ne tuvalete çıkabildim ne gaz çıkarabildim. kıvrandım hep. bol bol yürüdüm. 5 günün sonunda fitil ile tuvalete çıktım. düzenimin oturması 1 ayı aldı. bir ara bağıraklarıma bir şey mi yaptılar diye endişelenmedim değil . hiç kolay bir durum değil. Allah yardımcısı olsun.

ay bol bol yürüdüğüm de salonda bir uçtan bir uca sanki bana kilometrelerce yürümüşüm gibi.

bebişleri hala pusette oturtan yatıran var mı kızlar? Oto koltuğumuz yok uzun yola gitcez puset kullanılabilir mi arabada kullanan var mı bu şekilde acaba?
9 aya kadar kullanılıyor diye biliyorum. 9-18 aylık ve 9-36 aylık oto koltukları var onlardan almak lazım.

Kızlar sizce emzirirken iğneli epilasyon yaptırabilir miyiz?
emzirirken de olmuyor diye biliyorum. ama niye önerilmiyor acaba. her şeye de olumsuz yanıt veriyolar zaten. o olur mu yok bu olur mu yok. bazen cahillik en iyisi. & 0000000.6 ihtimali vardır ama sorsan yoook. genel anlamda bu sitemim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…