Tabi tabi gaz çıkarmadan bırakmıyorlar ben de de sıkıntı olmamıştı. Dikişlerden ziyade bağırsaklar için diye biliyorum canım eğer sıkıntı olursa bağırsak yapışması falandan olabilirmişİlginç bir durum. Gazım yoktu bence. Zaten çok az çıkardım da çıkardılar beni. Olay gaz çıkarabildiğini görmekmiş. Dikişlere zarar vermesin diye olsa gerek.
Tabi tabi gaz çıkarmadan bırakmıyorlar ben de de sıkıntı olmamıştı. Dikişlerden ziyade bağırsaklar için diye biliyorum canım eğer sıkıntı olursa bağırsak yapışması falandan olabilirmiş
Geçmiş olsun canımKizlar bisey sorcam sezaryenden sonra gaz cikarma sorunu yasayan olmus muydu. Cok alakasiz suan ama. Ben de blmiyorm. Ablam yeni dogm yapti. Suan skinti icinde. Doktor da beklicez demis.
Doktoru da bekleyelm demis bugun. Olmadi yarin hastaneye gelirsin serum veririz yemeden beklersin tarzi seyler demis.Öyle uzun süreli olmadı. Doktoruna danışsın vakit kaybetmeden sancısı acı verir.
evet ilkinde olmayip 2. De olmadi ilginc geldi bana da.Geçmiş olsun canım
Bol yürüyüş yapsın, hareket.
İlk doğumumda benimde sıkıntı olmadı ama nedense ikincide biraz oldu.
Sıcak su torbası veya kendimi sıcak tutmak belki yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Bir de ortamın müsait olması da önemli kendini kasmasın. Benim görümcem falan vardı odadaGaz gelip wc geçesiye orada çıkarmakta zorlanmıştım. Resmen geri gitmişti. Zaten kalk git 5 dk sürüyordu. Sırf bu yüzden defalarca WC gittim geldim Ya ortam müsait olsun ya da kendini kasmasın belki nedeni budur.
Hmm şimdi gördüm taburcu olmuş aslında taburcu etmemeleri gerekiyordu. Sezaryen çünkü büyük ameliyat kategorisinde diye biliyorum. Karın içi açıldığı için. Büyük tuvalet bile yapmayınca taburcu etmiyorlar gerekirse ilaç veriyorlar. Bilemedim kuzum çok geçmiş olsun. Gerekirse doktora danışsın ama atlamasın bu konuyu.
Oyy öyle korkuyor kendini kapatıyor diye okuyunca içim eridi yerim onu benSizin şehir antalya imiş. Bizim soğuk çok cesaret edemiyorum. Tek çıkmaya da korkarım. Bir defa eşimle düşürdük ondan travma oldu. Pandemi de var. Bi defa yakına bebek mağazasına çıkarmıştık iki ay önce falan onda da kendini kapatıyor uyuyo gibi yapıyor. Bence korkuyor. Eve gelince normale dönüyor. Yazın bebek arabasıyla gezdiriyorduk. Bahara yaza yine çıkarırız.
Bana gaz çıkarmadan bir şey yememede izin vermemişlerdi gaz çıkarmadan bir şey yemedim ve taburcuda etmiyorlarKizlar bisey sorcam sezaryenden sonra gaz cikarma sorunu yasayan olmus muydu. Cok alakasiz suan ama. Ben de blmiyorm. Ablam yeni dogm yapti. Suan skinti icinde. Doktor da beklicez demis.
Ay evet bu yönü de varBana gaz çıkarmadan bir şey yememede izin vermemişlerdi gaz çıkarmadan bir şey yemedim ve taburcuda etmiyorlar
ahhh o günleri hatırladım daAy evet bu yönü de var
Benim yememe izin vermemişlerdi öğlene doğru doğum yaptım, geceye 2-3e kadar katı yiyemedim. Hoşaf ve meyve suyu içtim sürekli.
Teşekkür ederim. Bizde pişik sorunu yaşamadık şu ana kadar da aklımda olsun en azından eczaneden temin edilir.Canım ilk önce annemlerin kendi yaptığı kantaron yağını kullandım. Yazın kantaron çiçeğini bir şise içine doldurup üzerine zeytin yağı döküp bekletiyorlar 5-6 ay sonra oluyor. O yağlar bitti ama. Şu anda eşim eczaneden Dr. Samilis Sarı Kantaron Yağı almış onu kullanıyoruz. Yeni kantaron yağı yapana kadar eczaneden almaya devam edeceğiz. Ben her bezlemede bol bol sürdüğüm için çabuk bitiyor malesef. Kullanmaya basladiğindan beri hiç pişik ve kızarıklığımız olmadı. Ek gıda zamanında pişik artar diyorlar umarım o zaman da yaşamayız
Tam alıştı burun temizlemeye derken iki gündür ağlayarak temizliyoruz aşırı hassas bugünlerdeBebegimin burnunu serum fizyolojik ardindan da otri bebeyle temizliyorum. Ama agliyor o sira, istemiyor.Hatta artik yaklastirdigimda bile istemiyor. Hergun yapmiyordum ama bu ara burnu tikaniyor kuruyor.
Kızlar sizce emzirirken iğneli epilasyon yaptırabilir miyiz?
iğneli bir tık hissediyorsun ama ben doğumdan önce lazer epilasyon yaptırmıştım bacaklarıma ki iş yoğunluğundan çok düzgün gitmeme rağmen çok memnunum.. bıraktığımdan beri jiletle temizliyorum hiç öyle aşırı sertleşme ya da çoğalma olmadıYaptırabilirsin bence. Bildiğim kadarıyla hamilelikte hormon değişimi ile tekrar kıllanma olur diye tavsiye edilmiyor. Bir de işte araştırma yok, yumurtalıklar üzerine zararı var mı diye. Artık etkilemez bebek doğdu nasılsa. Yine de tekrar hamilelik düşünürken yaptırmamakta fayda var. Eskiden çok acılıydı öyle şeyler hala öyle mi?
Benim çok sıkıntılı geçmişti o dönem. Minik bir gaz çıkarır gibi oldum, eve gönderdiler ama ondan sonra bir şey gelmedi. ne tuvalete çıkabildim ne gaz çıkarabildim. kıvrandım hep. bol bol yürüdüm. 5 günün sonunda fitil ile tuvalete çıktım. düzenimin oturması 1 ayı aldı. bir ara bağıraklarıma bir şey mi yaptılar diye endişelenmedim değil . hiç kolay bir durum değil. Allah yardımcısı olsun.Persembe dogum yapti. Taburcu ettiler dün ama ciddi skintisi varmis. 2. Dogumu. İlki de sezaryendi. İlkinde sorun olmamisti. Benm normal dogumdu. Bende de cis yapmami beklediler hic gaza bakmadilar. Ben de blmiyorum
rezene icmis. Corekotu yemis. Kayisi zeytinyagi falan ama hic etki etmiyormus
ay bol bol yürüdüğüm de salonda bir uçtan bir ucaBenim çok sıkıntılı geçmişti o dönem. Minik bir gaz çıkarır gibi oldum, eve gönderdiler ama ondan sonra bir şey gelmedi. ne tuvalete çıkabildim ne gaz çıkarabildim. kıvrandım hep. bol bol yürüdüm. 5 günün sonunda fitil ile tuvalete çıktım. düzenimin oturması 1 ayı aldı. bir ara bağıraklarıma bir şey mi yaptılar diye endişelenmedim değil . hiç kolay bir durum değil. Allah yardımcısı olsun.
9 aya kadar kullanılıyor diye biliyorum. 9-18 aylık ve 9-36 aylık oto koltukları var onlardan almak lazım.bebişleri hala pusette oturtan yatıran var mı kızlar? Oto koltuğumuz yok uzun yola gitcez puset kullanılabilir mi arabada kullanan var mı bu şekilde acaba?
emzirirken de olmuyor diye biliyorum. ama niye önerilmiyor acaba. her şeye de olumsuz yanıt veriyolar zaten. o olur mu yok bu olur mu yok. bazen cahillik en iyisi. & 0000000.6 ihtimali vardır ama sorsan yoook. genel anlamda bu sitemim.Kızlar sizce emzirirken iğneli epilasyon yaptırabilir miyiz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?