Kimseyle karşılaştırma erkek ya da kiz olmasi da mutlak bir sebep degil daha kilolu olmasi icin. Bir de dis cikarma donemlerinde filan kilo alimi duruyormuş gayet normal diyor her doktor. problem yok diyorlarsa gerisini hiç dert edip yorma kendini canim.kızlar bebişleriniz kaç kilo dogdu ve 5.ay sonunda kaç kilodasınız ve son aylarda kaçar gram aldı.
yzabilirmisiniz mahsuru yoksa. hem herkesin kendi durumu hakkında fikri olur.
ben bu kilo olayına taktım çünkü, son ay 200gram almış ala ala. besledim de halbuki
bizimkisi erkek. 2900lerde dogdu. 4.ay kontrolünde 600gram, 5.ay kontrolünde 200gram. 5.ay sonunda toplamda 6800gram.
Ben oldum ama normal hamilelik öncesi olduğum gibi kahverengi değildi eskisi gibi 6 gün sürdüBir şey daha sormak istiyorum. Doğumdan sonra ilk kez regl olanlar nasıl oldu. Ben olayazdım sanki. Normalde adetimin 5. 6. günü gibi çok çok az lekelenme şeklinde oldu. Kahverengi. 2 gün bile sürmedi. Acaba olmadım mı diye endişelendim. Bebişin sütü reddetmesi de huysuzluğu da geçti bu arada.
Ben 5 aylık iken ek gıda ya doktor onayı ile başladım kilo aldığını düşünüyorum çünkü anne sütünu emmede hiç azalma olmadı yoğurt yiyip üstüne süt içiyorGittim ama ortopedi randevusu alamadım.
Gösteremedim ayakları maalesef..
Bizim dr biraz değişik. Doğalı 6 ay olmuşken daha düzeltilmiş 4 ay bile değilken yoğurt başlayabilirsin demişti.
Oysa prematüre bebeklerin düzeltilmiş yaşını bekliyor çoğu dr.
Kaka problemi vardı ama ben ona yönelik mi diye düşündüm sonra.
Nitekim oyalandim. Düzeltilmiş 4 buçuk gibi başladım.
Ama ek gıdaya asılmıyorum yani.
Yine bizim dr ek gıda ile kilo alımı yavaşlar dedi bana mesela.
Burda artacak diyorlar ama anlamadım.
Ben 5 aylık iken ek gıda ya doktor onayı ile başladım kilo aldığını düşünüyorum çünkü anne sütünu emmede hiç azalma olmadı yoğurt yiyip üstüne süt içiyorbirde 4. Ay kontrolünde 400 gram almışti az aldi diye ben tadıma başlamıştım (4 ay 10 günde ) o ay bile fark etti 5.ay kontrolunde 800 gram almışti ben ek gıdanın kilo aldirdigini düşünüyorum en azından benim oğlumda öyle olmuştu
Canim ben de 15 gundur sanki hic kilo almamis gibi hissediyorum. Ama bu ara cok hareketli, ben ona yoruyorum. Belki senin bebis de cok hareketli oldugundan biraz az almistir. Doktor ne dedi? Uzulmene kafana takmana hic gerek yok canim, zaten ek gidaya geciyoruz. Ozaman ne yediler ne yemediler daha net gorup kontrol edebilicez.kızlar bebişleriniz kaç kilo dogdu ve 5.ay sonunda kaç kilodasınız ve son aylarda kaçar gram aldı.
ben bu kilo olayına taktım çünkü, son ay 200gram almış ala ala. besledim de halbuki
bizimkisi erkek. 2900lerde dogdu. 4.ay kontrolünde 600gram, 5.ay kontrolünde 200gram. 5.ay sonunda toplamda 6800gram.
Benim de gecen ay 2 gun boyunca baya yogun oldu. Ama normalde 5-6 gun surerdi. 3-4 gun yogun 1-2 gun lekelenme seklindeBir şey daha sormak istiyorum. Doğumdan sonra ilk kez regl olanlar nasıl oldu. Ben olayazdım sanki. Normalde adetimin 5. 6. günü gibi çok çok az lekelenme şeklinde oldu. Kahverengi. 2 gün bile sürmedi. Acaba olmadım mı diye endişelendim. Bebişin sütü reddetmesi de huysuzluğu da geçti bu arada.
Canım bence kimseyle karşılaştırma bebeğini her bebeğin dogum kilosu alması gereken kilo başka bende çok takan bir insanım sürekli abisiyle karşılaştırıyorum böyle daha çok üzülürsün bebeğinin toplam kilosu normal kilo alımınıda takip et ek gıda ile birlikte toparlanır doktor kilo almasına engel bir rahatsızlığı olduğunu düşünmüyorsa takipte kalmak en iyisidirkızlar bebişleriniz kaç kilo dogdu ve 5.ay sonunda kaç kilodasınız ve son aylarda kaçar gram aldı.
Valla ben neredeyse hergün Nescafe içiyorum bi zararını görmedimKizlar ben hem carpinti yapmasin hem de bebegimin uykusunu etkilemesin diye hic kahve icmiyorum.
Normalde hergun filtre kahve icerdim. Su an yine icmeye baslamak istiyorum. Kafeinsiz icsem bi mahsuru olur mu? Bilgisi olan var mi?
Anladim canim. Benim sadece bebek kaynakli degil. Normalde kalp hizimi yavaslatmasi icin ilac kullanmaya baslamistim hamileligin son 2 ayi. Panikatak gibi bi durum yasadim, kk ya falan hic girmedim zaten son 3 ay. Kahveyi falan kestim, ozamandan beri hic icmiyorum. Simdi yine ayni carpinti durumunu yasamaktan korkuyorum. Kafeinsiz kahvenin bebege bi zarari olmazsa icmek istiyorum ya. Cok ozledim.Valla ben neredeyse hergün Nescafe içiyorum bi zararını görmedimMalesef alışkanlık oldu ayılamıyorum çoğu zaman kahvesiz.
Başka kafein kaynağım yok ama çay, kola vs gibi.
Sagol canim, doktor kontrolune de 15 gun var daha. Mutlaka sorucam gidinceBu arada kahve olayını benimkiler sakın içme dediler sütten geçermiş ama sen kafeinsiz diyorsun bence bi doktora sormanda fayda var
O çarpıntı bende de oluyor canım bazen kahve içmem tetikliyor bazen hiç bir şey olmuyor benim stres durumuma bağlı değişiyor sanırım sen de denemeden anlayamazsın belki her gün değilde haftada bir iki kez sıkıntı olmaz tabi uzmanı değilim sen kendini daha iyi bilirsinAnladim canim. Benim sadece bebek kaynakli degil. Normalde kalp hizimi yavaslatmasi icin ilac kullanmaya baslamistim hamileligin son 2 ayi. Panikatak gibi bi durum yasadim, kk ya falan hic girmedim zaten son 3 ay. Kahveyi falan kestim, ozamandan beri hic icmiyorum. Simdi yine ayni carpinti durumunu yasamaktan korkuyorum. Kafeinsiz kahvenin bebege bi zarari olmazsa icmek istiyorum ya. Cok ozledim.
Gittim ama ortopedi randevusu alamadım.
Gösteremedim ayakları maalesef..
Bizim dr biraz değişik. Doğalı 6 ay olmuşken daha düzeltilmiş 4 ay bile değilken yoğurt başlayabilirsin demişti.
Oysa prematüre bebeklerin düzeltilmiş yaşını bekliyor çoğu dr.
Kaka problemi vardı ama ben ona yönelik mi diye düşündüm sonra.
Nitekim oyalandim. Düzeltilmiş 4 buçuk gibi başladım.
Ama ek gıdaya asılmıyorum yani.
Yine bizim dr ek gıda ile kilo alımı yavaşlar dedi bana mesela.
Burda artacak diyorlar ama anlamadım.
Kizlar ben hem carpinti yapmasin hem de bebegimin uykusunu etkilemesin diye hic kahve icmiyorum.
Normalde hergun filtre kahve icerdim. Su an yine icmeye baslamak istiyorum. Kafeinsiz icsem bi mahsuru olur mu? Bilgisi olan var mi?
Cok sagol canimWhite Mocha
Sonuç Olarak
Kafein dünya çapında tüm insanlar tarafından tüketilse ve uykusuzluk çeken anneler için enerji sağlayabilse de, emziriyorsanız aşırıya kaçmak istemeyebilirsiniz.
Emzirirken kafein alımını sınırlandırmak öneriliyor çünkü çok küçük bir miktarı anne sütüne geçebiliyor ve bebekte birikebiliyor.
Yine de, günlük 300 miligrama kadar olan tüketim güvenli kabul ediliyor. Bu günde 2-3 bardak kahveye ve 3-4 bardak çaya denk.
Bende buna dayanarak içiyorumWhite Mocha
Sonuç Olarak
Kafein dünya çapında tüm insanlar tarafından tüketilse ve uykusuzluk çeken anneler için enerji sağlayabilse de, emziriyorsanız aşırıya kaçmak istemeyebilirsiniz.
Emzirirken kafein alımını sınırlandırmak öneriliyor çünkü çok küçük bir miktarı anne sütüne geçebiliyor ve bebekte birikebiliyor.
Yine de, günlük 300 miligrama kadar olan tüketim güvenli kabul ediliyor. Bu günde 2-3 bardak kahveye ve 3-4 bardak çaya denk.
Hayır bir sorun yok canım. Soy ile ilgiliymiş türkler moğollar kızılderililer birkaç irk daha söylemişti o genden gelenlerde oluyormus. 6.yasa kadar kendiliğinden kaybolabilir ama kalabilir de dedi bir sorun ifade etmiyor yaani.Bunun için önemli bir şey mi dediler. Bende ve küçük kızımda da var. Doğum lekesi diyorum ben
kuzum ben her gün bir filtre kahve içiyorum hatta bazen öğleden sonrada 1 türk kahvesiKizlar ben hem carpinti yapmasin hem de bebegimin uykusunu etkilemesin diye hic kahve icmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?