2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kizlar ben hem carpinti yapmasin hem de bebegimin uykusunu etkilemesin diye hic kahve icmiyorum.
Normalde hergun filtre kahve icerdim. Su an yine icmeye baslamak istiyorum. Kafeinsiz icsem bi mahsuru olur mu? Bilgisi olan var mi?
Kafein sıkıntı yaratan madde. Kafesinsiz sorun olmaz sanıyorum.
Ben de hamilelikten önce her gün filtre kahve içerdim. Hatta eşim artık içmee deyince kızmıştım. Sonra bir tiksindim. Hala canım istemiyor

ek gıdaya başlamadım aslında, sadece tadım yaptırdım. 10 gün daha var başlamam için. ki ek godayabaşlatsam da su vermek istemiyordum. anne sütü su ihtiyacını karşılıyor diye. illa çok vermek istiyosanız 6. aydan sonra verebilirsiniz, 9. aya kadar vermeseniz olur diyolar. yine de ve yine de 2 gündür alıştırma biberonuyla ağzını ıslatacak kadar su veriyorum. diş önemli sonuçta. 9. aya kadar böyle az az veririm.

inanmayacaksın Tel'den yazdım ve çok şaşırdım görünce ne uzun yazdım be dedim

aynen bende yeni bir şey almamak için direniyorum zaten çok bol bol kazaklarım vardı salaş salaş giyerdim şimdi tam oluyorlar onları döndürüyorum

neyse ki oversize'larım çokmuş ama yine de 2 gömlek ve 2 sweatshirt almıştım kendime...
Gömlekleri belki giyemem de sweatleri kilo verince de giyebilirim..

Kizlar ben hem carpinti yapmasin hem de bebegimin uykusunu etkilemesin diye hic kahve icmiyorum.
Normalde hergun filtre kahve icerdim. Su an yine icmeye baslamak istiyorum. Kafeinsiz icsem bi mahsuru olur mu? Bilgisi olan var mi?
ben 6 aylık hamilelikten beri kafeinsiz kahve içiyorum. içindeki kahve oranı yok denecek kadar az normal kahveye oranla. Ki normal kahve de içilebilir diyor doktorlar bir tane. çayın kahvenin abartılmadığı sürece içilebileceği söyleniyor.

ayrıca alkolsüz bira da içiyorum merak eden olursa. ilk 3 aylıkken gazlı içecek gaz yapar diye içmedim ama artık içiyorum. malt içecek olduğundan epey süt de yapıyor.

Anlik bu kadar yakalayabildim. Tam bir tontis

Eklentiler

• 20210126_125802.webp
    36,4 KB · Görüntüleme: 62
Hamilelikte hiç canım istemedi çay ve kahveyi ama şimdilerde ikisine de düşkünlüğüm arttı çayı limonlu içmeye çalışıyorum gunde bir fincan Türk kahvesi ya da orta boy fincan filtre kahve tüketiyorum. Akşama doğru içmiyorum ama kahveyi.

Dün gece yaşadığımı Allah kimseye yaşatmasın . Meningokok 2.dozu vuruldu ilk defa ateşlendi gece boyu fazla yükselmedi ama ben hep tetikte bekledim beşiğinde asla yatmak istemedi biraz kucakta biraz ayağımda sabah 7 ye kadar uyutmaya çalıştım
Sabahta babamıza görevi devrettim bir saat uyuyabildim.
Öyle hassas ki gözlerinde can kalmamış sanki kuzumun hemen nazlı nazlı ağlıyor sürekli kucakta gezdiriyorum.

ben hamilelikte neredeyse hiç içmedim çay ve kahve. doğumdan sonra içiyorum ama. bi sabah bi akşam türk kahvesi içiyorum. tam bitirmiyorum ikisi anca 1 ediyodur belki. günde 2 falan da çay içiyorum. bazen filtre kahve de.

Benim kız da 2600 doğdu 5. Ay kontrolünde 6400 çıktı, ben 4. Ay kontrolünde doktora değil sağlık ocağına gitmiştim orda tartılmıştı dr sormadı bile bir önceki ay ne kadardı diye. 450 gr almış bizimki.artık uyuma süresi azalıyor, hareket artıyor kilo alımı yavaşlar. artık ek gıda dönemi başlıyor yavaş yavaş besinlerle desteklersin artar kilosu. Kilo alımını engelleyen alerji, idrar yolu enfeksiyonu vs yoksa, dr da olumsuz bir şey söylemediyse stres yapıp üzme kendini

Bebe uyudu 2 satır karalamaya geldim
Bir havucu parmak gıda şeklinde 4-5 parça olarak buharda pişirdim kızlar. Ancak bu konuda acemiyim henüz kalınlık-uzunluk ve pişme derecesini bi tık ayarlayamadım diye düşünüyorum, zamanla oturacaktır
Blw de bebeklerin önüne koyulan yiyeceği yemediği, ağzına götüremediği durumlar bile olabiliyormuş bunu göze almıştım hatta beceremezse bugünü pas geçecektim hiç tadım yaptırmadan. Fakaaat Yekta önüne koyduğum gibi havucu ağzına götürdü ve bunu beklemediğim için bende panik uyandırdı. Bilmediği için hepsini ağzına sokup arka dişlerini kaşımaya çalıştı
Bi süre gözlemledim bu havuç, turuncu renkli bir sebze, bunu yiyoruz; salataya yemeklere koyuyoruz diye anlattım o ağzına sokuştururken
Bu Arada sabah tekrar ilkyardım ve boğulma konusunu izledim
Ama dediğim gibi pişme-kalınlık-uzunluk dengesini ayarlayamadım diye düşünüyorum. Panik yapmadım diyemem. Müdahele etmemek gerektiği halde bir çok kez havuç ağzına kaçmasın diye ettim. Bir süre sonra çünkü eli de tükürükten dolayı kaygan oluyor. Baktım yiyecek nedir biliyor ağzına götürüyor ve havucu emcikledi Bende bir yandan ezdiğim havuçlardan ağzına bırakıverdim. Kah çıkardı kah döktü
Bir süre sonra kaşığı kendisi almak istedi yine havuçlu şekilde verdim ama en en çok kaşıkla dişini kaşımayı sevdi
Bu şekilde bizim ilk gün olumlu geçti. Havucu da sevdi öyle tiksinmedi sanıyorum ki.

Ayy kızlar Yiğit sadece bir taraftan yüzüstü donebiliyordu. Geçen haftalarda bir kere sırt üstü donebilmisti bir daha da yapmamıştı. Bugün yerde yuvarlanmaya başladı sırtüstü yüzüstü dönüp duruyor. Diğer taraftan da dönmeyi öğrendi çocuğum hep çoraplıydi bugün çıkardım ondan mıdır nedir

Ay maşallah
Bizimki genelde çorapsız fakat gelişme yok
Sırtüstü geri dönemiyor bi ara onu da öğrenir inşallah

Ay maşallah
Bizimki genelde çorapsız fakat gelişme yok
Sırtüstü geri dönemiyor bi ara onu da öğrenir inşallah
Öğrenir canım öğrenir hem de bir anda öğrenir bir kere döndü yatakta dönüş o dönüş yuvarlanmaya başladı kendini keşfetti ahahahhaa Bu zamana kadar odayı anlık terkedebiliyordum. Yiğitin gidebileceği mesafe sadece yüzüstü döneceği mesafeydi. Full-time başlıyorum bugünden itibaren mesaiye

bizimki eskiden sırtüstü koyardım hhoop yüzüstü dönerdi. öyle dururdu biraz vakit geçirirdi. şimdi oturuyo. daha düne kadar oturmak nedir haberi yoktu. oturmaya başladı ya yüzüstü sırtüstü farketmez öyle koyduğum an bağırıyo oturt diye. yastık koyuyorum etrafına da. emeklemeye başlayınca oturmak istemez. bu sefer de yürümeye çalışır. böyle böyle gider bu muhtemelen.

Benimki hiçbir şekilde dönemiyor ya hu ne olacak böyle 5 ay bir haftalik oldu
Biz 6 aylık olduk daha yeni yeni yüzüstünden sırtüstü dönmeye başladı ama benimki aynı babası ağır kanlı doktor şey demişti dönmeye hiç mi uğraşmıyor demişti benimki uğraşıyordu o popo bir türlü kalmıyordu çaba gösteriyorsa önemsememisti şimdi poposunu yukarı dikip dönüyor seninkide yakındır annesi

Bir de ben dikkat ediyorum burada bir kaç tane minik tatlış kıpır kıpır kız bebek var bin kere maşallah onlara, işte o prensesler her şeyi önce yapıyorlar benimki de uyuşuk koala erkek bebek olduğu için neden yapamıyorsun milletin çocuğu yürümeye başladı diyorum bizimkine ama kızların gelişimi gerçekten biraz daha hızlı oluyor bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…