Geçmiş olsun canımDün gece yaşadığımı Allah kimseye yaşatmasın. Meningokok 2.dozu vuruldu ilk defa ateşlendi gece boyu fazla yükselmedi ama ben hep tetikte bekledim beşiğinde asla yatmak istemedi biraz kucakta biraz ayağımda sabah 7 ye kadar uyutmaya çalıştım
Sabahta babamıza görevi devrettim bir saat uyuyabildim.
Öyle hassas ki gözlerinde can kalmamış sanki kuzumun hemen nazlı nazlı ağlıyor sürekli kucakta gezdiriyorum.
Bizim kızda bu hfta ilk defa 2 kere yüzüstünden sırt üstüne döndüAyy kızlar Yiğit sadece bir taraftan yüzüstü donebiliyordu. Geçen haftalarda bir kere sırt üstü donebilmisti bir daha da yapmamıştı. Bugün yerde yuvarlanmaya başladı sırtüstü yüzüstü dönüp duruyor. Diğer taraftan da dönmeyi öğrendiçocuğum hep çoraplıydi bugün çıkardım ondan mıdır nedir
Ben hergun sabah 10 da bir Türk kahvesi içiyorum hamileyken de içerdim şuana kadar sorun olmadı tabi fazla içilirse bebeğe uykusuzluk yaparKizlar ben hem carpinti yapmasin hem de bebegimin uykusunu etkilemesin diye hic kahve icmiyorum.
Normalde hergun filtre kahve icerdim. Su an yine icmeye baslamak istiyorum. Kafeinsiz icsem bi mahsuru olur mu? Bilgisi olan var mi?
E Bebekten aldık biz 19 TL gayet güzel kalınMerhaba kızlar, ikea antilop mama sandalyesi aldık mama sandalyesi minderi öneriniz var mı?
Benimkini görmüşsündür arkadaşların yazdığı da o, babyjemin yıldızlı minderi ben te hamileyken 12-13 TL gibi bir şeye almıştım daş gibi(sertlik bakımından değil)Merhaba kızlar, ikea antilop mama sandalyesi aldık mama sandalyesi minderi öneriniz var mı?
Valla ben neredeyse hergün Nescafe içiyorum bi zararını görmedimMalesef alışkanlık oldu ayılamıyorum çoğu zaman kahvesiz.
Başka kafein kaynağım yok ama çay, kola vs gibi.
Bu arada kahve olayını benimkiler sakın içme dediler sütten geçermiş ama sen kafeinsiz diyorsun bence bi doktora sormanda fayda var
O çarpıntı bende de oluyor canım bazen kahve içmem tetikliyor bazen hiç bir şey olmuyor benim stres durumuma bağlı değişiyor sanırım sen de denemeden anlayamazsın belki her gün değilde haftada bir iki kez sıkıntı olmaz tabi uzmanı değilim sen kendini daha iyi bilirsin
oyy kuzum nasıl da büyüdü bee yerim onu minnoşş
inşallah ek gıda da yarar, tosuncuk olur
aman çok kilolu da olmasınlar gerçi
ortalama candır :))
ben kahve de içiyorum
hep içtim
kaan kocatepenin şey videosunu izlemiştim avrupada hamileyim kahveyi bırakayım diye bir durum bile yokmuş
ama günde de 4 5 bardak filtre kahve içenler var öylesini ben de sağlıklı bulmuyorum. 4 5 bardak ekstra bir içecek su haricinde zaten mantıklı bulmuyorum normalde bile neyse...
velhasıl ben hamileyken günde 1 bardak türk kahvesi içiyordum
şimdi de 1 bazen 2 bardak türk kahvesi ya da nescafe içiyorum, Türk doktorları da 2 bardağa kadar izin veriyor zaten.
Bu gerçi hamilelik için belki emzirirken 2 bardak sınırı da olmayabilir. Ama filtre kahve kafein oranı en yüksek kahve olduğu için sınırlı içmekte yarar var.
White Mocha
Sonuç Olarak
Kafein dünya çapında tüm insanlar tarafından tüketilse ve uykusuzluk çeken anneler için enerji sağlayabilse de, emziriyorsanız aşırıya kaçmak istemeyebilirsiniz.
Emzirirken kafein alımını sınırlandırmak öneriliyor çünkü çok küçük bir miktarı anne sütüne geçebiliyor ve bebekte birikebiliyor.
Yine de, günlük 300 miligrama kadar olan tüketim güvenli kabul ediliyor. Bu günde 2-3 bardak kahveye ve 3-4 bardak çaya denk.
kuzum ben her gün bir filtre kahve içiyorum hatta bazen öğleden sonrada 1 türk kahvesi
Kafeinsiz içtiğimde var ama genelde akşam canım isterse
doktora sormuştum bebeğe uykusuzluk yapmıyorsa annemiz içsin yaa şöyle kaliteli bir filtre kahve demişti
Kafein sıkıntı yaratan madde. Kafesinsiz sorun olmaz sanıyorum.
Ben de hamilelikten önce her gün filtre kahve içerdim. Hatta eşim artık içmee deyince kızmıştım. Sonra bir tiksindim. Hala canım istemiyor
ben 6 aylık hamilelikten beri kafeinsiz kahve içiyorum. içindeki kahve oranı yok denecek kadar az normal kahveye oranla. Ki normal kahve de içilebilir diyor doktorlar bir tane. çayın kahvenin abartılmadığı sürece içilebileceği söyleniyor.
ayrıca alkolsüz bira da içiyorum merak eden olursa. ilk 3 aylıkken gazlı içecek gaz yapar diye içmedim ama artık içiyorum. malt içecek olduğundan epey süt de yapıyor.
Hamilelikte hiç canım istemedi çay ve kahveyi ama şimdilerde ikisine de düşkünlüğüm arttı çayı limonlu içmeye çalışıyorum gunde bir fincan Türk kahvesi ya da orta boy fincan filtre kahve tüketiyorum. Akşama doğru içmiyorum ama kahveyi.
ben hamilelikte neredeyse hiç içmedim çay ve kahve. doğumdan sonra içiyorum ama. bi sabah bi akşam türk kahvesi içiyorum. tam bitirmiyorum ikisi anca 1 ediyodur belki. günde 2 falan da çay içiyorum. bazen filtre kahve de.
Cok tskler kizlar. Ben de bgn decaf kahve aldim. Yarin aylar sonra kafeinsiz de olsa bi kahve keyfi yapicam ins :)Ben hergun sabah 10 da bir Türk kahvesi içiyorum hamileyken de içerdim şuana kadar sorun olmadı tabi fazla içilirse bebeğe uykusuzluk yapar
Luna da gec dondu nispeten. 5 aylik 5 günlüktü. Simdi 5 bucuk aylik. muhtemelen yuzustunden sirt ustune donmesi için de 6 ayi bitirmesi gerekecek. Bu donme mevzularinin 9 aya kadar zamani varmış. Cok takilma.Benimki hiçbir şekilde dönemiyor ya hu ne olacak böyle5 ay bir haftalik oldu
Oh sefan olsunCok tskler kizlar. Ben de bgn decaf kahve aldim. Yarin aylar sonra kafeinsiz de olsa bi kahve keyfi yapicam ins :)
Aynen canım dikkatli olmak lazım artıkBizim kızda bu hfta ilk defa 2 kere yüzüstünden sırt üstüne döndü
Dediğin gibi bende bırakıp mesafeyi ayarlayıp bez falan almaya gidiyordum artık bırakamamAllah korusun hepsini
O oğlanların güler yüzü, anneye düşkünlüğü de kızlarda yok. Misal benimki sürekli babaya gülüyor bana hep çığlıkBir de ben dikkat ediyorum burada bir kaç tane minik tatlış kıpır kıpır kız bebek var bin kere maşallah onlara, işte o prensesler her şeyi önce yapıyorlar benimki de uyuşuk koala erkek bebek olduğu için neden yapamıyorsun milletin çocuğu yürümeye başladı diyorum bizimkineama kızların gelişimi gerçekten biraz daha hızlı oluyor bence
Bebe uyudu 2 satır karalamaya geldim
Bir havucu parmak gıda şeklinde 4-5 parça olarak buharda pişirdim kızlar. Ancak bu konuda acemiyim henüz kalınlık-uzunluk ve pişme derecesini bi tık ayarlayamadım diye düşünüyorum, zamanla oturacaktır
Blw de bebeklerin önüne koyulan yiyeceği yemediği, ağzına götüremediği durumlar bile olabiliyormuş bunu göze almıştım hatta beceremezse bugünü pas geçecektim hiç tadım yaptırmadan. Fakaaat Yekta önüne koyduğum gibi havucu ağzına götürdü ve bunu beklemediğim için bende panik uyandırdı. Bilmediği için hepsini ağzına sokup arka dişlerini kaşımaya çalıştı
Bi süre gözlemledim bu havuç, turuncu renkli bir sebze, bunu yiyoruz; salataya yemeklere koyuyoruz diye anlattım o ağzına sokuştururken
Bu Arada sabah tekrar ilkyardım ve boğulma konusunu izledim
Ama dediğim gibi pişme-kalınlık-uzunluk dengesini ayarlayamadım diye düşünüyorum. Panik yapmadım diyemem. Müdahele etmemek gerektiği halde bir çok kez havuç ağzına kaçmasın diye ettim. Bir süre sonra çünkü eli de tükürükten dolayı kaygan oluyor. Baktım yiyecek nedir biliyor ağzına götürüyor ve havucu emciklediBende bir yandan ezdiğim havuçlardan ağzına bırakıverdim. Kah çıkardı kah döktü
Bir süre sonra kaşığı kendisi almak istedi yine havuçlu şekilde verdim ama en en çok kaşıkla dişini kaşımayı sevdi
Bu şekilde bizim ilk gün olumlu geçti. Havucu da sevdi öyle tiksinmedi sanıyorum ki.
Bizimkisinde de o şekil bi çaba yok hehe hepsi tersBizim kız o meyve/sebze mandalını bile ağzına götürmesi gerektiğini bilemiyor. Diş kaşıyıcıyı ben elimle ağzında kaşıyorum o yarım yamalak tutuyor fakat nasıl yapıyorda oyun halısında sallanan fili ile dişini kaşıyor. Yekta videolarından belli yemek konusunda beceri sahibi. Bizimki anca dönsün dursun. Az kaldı emeklemeyi çözecek gibi.
Canım ben filtre kahveyi kastettim. Hatta normalde içtiğim African Blue ydu. Baya sert sayılabilecek bi kahve. Türk kahvesine pek alışkın değilim. Dışarda yemek yedikten sonra, yemegin üstüne ikram ediyorlarsa -beleşseOlayı tam kavrayamadım kahve konusunda fakat türk kahvesi ile zannetmiyorum çok sıkıntı yaşanacağını. Fakat olay filtre kahveyse özellikle espresso tarzı kahveler aşırı kafein içerebilirler.
Cıkko engellemiyor ama ben takmıyorum kemeri çünkü aksi durumda anında müdahele etmek önemli.
Günaydın kızlar mama sandalyesi yastığı ikea antilop da şu kilidi kilitlemeye mani olmuyor değil mi?
Yorumunu okumadan cevap yazmışım buna bende katılıyorum doğru noktaya değinmişiz, yemek yerken takılmasa olur zaten yediren biziz yani hemen yanında-başındayız, he normalde sadece otursun diye konulduğunda takılması lazım orası ayrıKizlar mama sandalyesi kilidi kemeri vs nacizane fikrim bir sure baglamayin. Basima gelen mandalina vakiasini biliyorsunuz. Bebegimde kemer takılı olsa çıkartamazdim ordan. Allah korusun. Bahsetmek bile tuylerimi diken diken ediyor. Kimseye yasatmasin Allah. Bosverin iyice hareketlenene kadar guzelce oturur zagen5ve yemeklere iyoce alissin puturlerine. Her seye hazirlikli olamayiz ama olabildigince onlem almali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?