2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Günaydın kizlar bebegin şu andaki boyu ilerideki boyunu ne kadar etkiler sizce? Oğlum tam 5 aylık 65 cm bana kısa gibi geliyor sizce nasıl?

Günaydın kizlar bebegin şu andaki boyu ilerideki boyunu ne kadar etkiler sizce? Oğlum tam 5 aylık 65 cm bana kısa gibi geliyor sizce nasıl?
Günaydın, bebeğin boyunu şu anki boyu değil anne babasının boyu, bir de çevresel etmenler etkiler. Yani beslenmesi, ergenlik dönemine kadar etki eder. Ayrıca benim kızım da 67 cm hiç kısa mı olacak kaygısı taşımıyorum.​

Maşallah..ben ve eşim aynı boydayiz 168 cm biraz ondan endişe duydum kısa mi olur ki diye tabi ki sağlıklı çok şükrediyorum ama sormak istedim

Maşallah..ben ve eşim aynı boydayiz 168 cm biraz ondan endişe duydum kısa mi olur ki diye tabi ki sağlıklı çok şükrediyorum ama sormak istedim
Yeni nesil uzun oluyor ama çocuğun çok çok uzun olması da beklenmeyebilir. Tanıdığım bir çift var aşırı zayıflar bebekleri de zayıf diye yakınıyorlar. durum ortada halbuki çocuğun genetiği o. Anne öyle baba öyle tosuncuk bir bebek mümkün değil. Sizde de çok aşırı uzun çocuk olması olasılık dahilinde ama çok takmayın. Büyüyünce basketbol oynar. Her zaman sütünü peynirini yer. Sıkıntı olmaz.

Bu arada bebeğiniz bir bebek için bence uzun. Ben 1.65 im eşim 1.78 bizim kız 5. Ayda anca 65 cm dir.​

Eşimin ailesi de hep kısa olunca bi acaba diyorum ama tabi ileride oğlumun spor yapması beslenmesi bakalım nasıl olacak teşekkürler

Eşimin ailesi de hep kısa olunca bi acaba diyorum ama tabi ileride oğlumun spor yapması beslenmesi bakalım nasıl olacak teşekkürler
Sizin aileye çeker muhtemel. Oğlan dayıya demişler. Ama işte 175-180 olur benim kanaatim maksimum. 190 olmaz mesela.
Genetik olarak da x kromozomu Y ye baskındır bu sebeple erkek bebekler daha çok anneye benzer.

Kızlar merhaba.
Yazılanlara göz atmaya çalışacağım ama o arada kendi sorumu sorayim.
Benim ilk çocuk malum tecrübesizlik.

Bir arkadaşta gördüm meyvelerden kendi püre yapmış kavanozlara konservelemisti.
Pratik oluyor falan demişti.
Ben pratik her şeye bayılırım.
Böyle kolaylıklar varsa ben de yapmak isterim.

Mesela her gün minik minik sebze pişirip vermek yerine ya da meyve hazırlamak yerine.
Konservelemek gibi uygulamalarınız var mı?

Buna uygun tarif isterim varsa.
Ayrıca konserveleri ne kadar sürede tüketmek gerekir?

Kardeşlerimin ve annemin fikri ne gerek var günlük hazırlarsın taze taze oldu.
Ancak hastalık olur üşengeçlik olur.
Çalışmaya başlayacağım. Dışarı çıkacağım vs.
Hazır olsa ne iyi olur diye düşündüm.

Fikirlerinizi bekliyorum..

Gelecek cevapları ben de heyecanla bekliyorum. Bi de lütfen kullandığınız kavanozları da paylaşır mısınız, satın aldığınız ürünlerin linklerini?? Çok tşk

Konserve kış hazırlığı için kullanıyoruz da küçük bebek için çok içime sinmedi. Çünkü konserve için baya bir ısıl işlem gerekir bu vitamin kaybı demek. Zaten yedikleri azıcık birşey. Mevsiminde olanları buharda pişirmek lazım diye düşünüyorum. İlla pratik birşey olacaksa dondurmak daha mantıklı. Konservede bakteri bulaşımı daha çok. Domates sosundan zehirlenen duymuşsunuzdur mutlaka. Botulinum zehirlenmesi falan olabiliyor. Ha bunlar binde bir olur belki ama bizi bulursa... Allah korusun. Pişirme işini de koca düdüklüm var buharda pişirme aparatı var ama kullanmıyorum en minik tencere, metal süzgeç. Zaten yediği bir kaç küp patates ya da kabak. İlla uğraşamam diyorsanız burada arkadaşlar buharlı pişirici konuştular onlar pratik diyorlarsa öyle birşey düşünebilirsiniz. Beslenme bilimi açısından buharda pişirmek ile kaynatmak arasında baya fark var.​

Sizin aileye çeker muhtemel. Oğlan dayıya demişler. Ama işte 175-180 olur benim kanaatim maksimum. 190 olmaz mesela.
Genetik olarak da x kromozomu Y ye baskındır bu sebeple erkek bebekler daha çok anneye benzer.
Ayy hadi inşallah benim soyadım bile uzunlugumuzla alakalı bizim ailede de en kısa erkek 185 dir inşallah bize çeker şöyle en az 180 iyi tabi Allah'ım tabi ki önce sağlık

Bizim kızda 65 cm çıktı 5. Ayda... bende 1.65 baba 1.78

anneanne ve dede uzun hiç önemsemedim boyu normal seyirlerde
Daha öncede bahsetmiştim sanırım ben ilk okulda sınıfın en uzunu iken ortasondan sonra daha ortalamalarda kaldı boyum
Belli olmaz hiç anne baba kısa çocuk uzun çok var spor ve beslenme çok önemli

Daha kahvaltı yapamadım şu saat oldu sadece 2 dilim kek yiyebildim.
Uyumuyor beyefendi. 3,5 saattir uyanık. Niye bele oldu ki şimdi?
Kaldırsam kucağımda gezmek istiyor. Asla dur oyun oynatayım oyalayayım şeyine gelmiyor. Gezecek sadece.
Kartlarını çıkardım baksın diye nasıl sinirli öfkeli söyleniyor kartlara.
Dünde 2 uyku yapmıştı. Artık böyle mi uyuyacak desem niye uyku huysuzluğu oluyor? Benim kafa yine karışık.

Evet okumuştum bende ilkokulda kisaydim 5.sinifin yazında birden uzayıp en arka sıraya geçmiştim ama ben çok hareketli ve her yere yürüyen koşan bi cocuktum hala öyleyim usenmem inşallah oğlumda öyle olur

Bacım dün iki defa uyudu diye üzülüyorsun ya bizim kız çoğu gün günde bir defa yarım saat ancak uyuyor

Şaşırtıyorsun beni bugün
Uykuyu sevmiyor demek ki Gece kaç saat derin uyku yapıyor ki?
Dün sanıyorum onu geçti uyuması gece 3 defa uyandı 6 da tamamen uyandı. 6.30 a kadar ayağımda salladım mıkırdana mıkırdana işte 9 u buldu uyanması. Her gece böyle değil dün garipti. Normalde bir iki defa uyanır gece. Saat 9-10 dan sabah 8 e uyur.

Bebek için konserve bence hiç doğru değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…