Ay ahahabah cok güldümmMeyve sebze süzgecini emeceğine mama sandalyesine vurmayı seçti kızım.
Günaydın kizlar bebegin şu andaki boyu ilerideki boyunu ne kadar etkiler sizce? Oğlum tam 5 aylık 65 cm bana kısa gibi geliyor sizce nasıl?
Maşallah..ben ve eşim aynı boydayiz 168 cm biraz ondan endişe duydum kısa mi olur ki diye tabi ki sağlıklı çok şükrediyorum ama sormak istedimGünaydın, bebeğin boyunu şu anki boyu değil anne babasının boyu, bir de çevresel etmenler etkiler. Yani beslenmesi, ergenlik dönemine kadar etki eder. Ayrıca benim kızım da 67 cm hiç kısa mı olacak kaygısı taşımıyorum.
Maşallah..ben ve eşim aynı boydayiz 168 cm biraz ondan endişe duydum kısa mi olur ki diye tabi ki sağlıklı çok şükrediyorum ama sormak istedim
Eşimin ailesi de hep kısa olunca bi acaba diyorum ama tabi ileride oğlumun spor yapması beslenmesi bakalım nasıl olacak teşekkürlerYeni nesil uzun oluyor ama çocuğun çok çok uzun olması da beklenmeyebilir. Tanıdığım bir çift var aşırı zayıflar bebekleri de zayıf diye yakınıyorlar. durum ortada halbuki çocuğun genetiği o. Anne öyle baba öyle tosuncuk bir bebek mümkün değil. Sizde de çok aşırı uzun çocuk olması olasılık dahilinde ama çok takmayın. Büyüyünce basketbol oynar. Her zaman sütünü peynirini yer. Sıkıntı olmaz.
Bu arada bebeğiniz bir bebek için bence uzun. Ben 1.65 im eşim 1.78 bizim kız 5. Ayda anca 65 cm dir.
Eşimin ailesi de hep kısa olunca bi acaba diyorum ama tabi ileride oğlumun spor yapması beslenmesi bakalım nasıl olacak teşekkürler
Gelecek cevapları ben de heyecanla bekliyorum. Bi de lütfen kullandığınız kavanozları da paylaşır mısınız, satın aldığınız ürünlerin linklerini?? Çok tşkKızlar merhaba.
Yazılanlara göz atmaya çalışacağım ama o arada kendi sorumu sorayim.
Benim ilk çocuk malum tecrübesizlik.
Bir arkadaşta gördüm meyvelerden kendi püre yapmış kavanozlara konservelemisti.
Pratik oluyor falan demişti.
Ben pratik her şeye bayılırım.
Böyle kolaylıklar varsa ben de yapmak isterim.
Mesela her gün minik minik sebze pişirip vermek yerine ya da meyve hazırlamak yerine.
Konservelemek gibi uygulamalarınız var mı?
Buna uygun tarif isterim varsa.
Ayrıca konserveleri ne kadar sürede tüketmek gerekir?
Kardeşlerimin ve annemin fikri ne gerek var günlük hazırlarsın taze taze oldu.
Ancak hastalık olur üşengeçlik olur.
Çalışmaya başlayacağım. Dışarı çıkacağım vs.
Hazır olsa ne iyi olur diye düşündüm.
Fikirlerinizi bekliyorum..
Kızlar merhaba.
Mesela her gün minik minik sebze pişirip vermek yerine ya da meyve hazırlamak yerine.
Ayy hadi inşallah benim soyadım bile uzunlugumuzla alakalı bizim ailede de en kısa erkek 185 dir inşallah bize çekerSizin aileye çeker muhtemel. Oğlan dayıya demişler. Ama işte 175-180 olur benim kanaatim maksimum. 190 olmaz mesela.
Genetik olarak da x kromozomu Y ye baskındır bu sebeple erkek bebekler daha çok anneye benzer.
Günaydın kizlar bebegin şu andaki boyu ilerideki boyunu ne kadar etkiler sizce? Oğlum tam 5 aylık 65 cm bana kısa gibi geliyor sizce nasıl?
Bizim kızda 65 cm çıktı 5. Ayda... bende 1.65 baba 1.78Yeni nesil uzun oluyor ama çocuğun çok çok uzun olması da beklenmeyebilir. Tanıdığım bir çift var aşırı zayıflar bebekleri de zayıf diye yakınıyorlar. durum ortada halbuki çocuğun genetiği o. Anne öyle baba öyle tosuncuk bir bebek mümkün değil. Sizde de çok aşırı uzun çocuk olması olasılık dahilinde ama çok takmayın. Büyüyünce basketbol oynar. Her zaman sütünü peynirini yer. Sıkıntı olmaz.
Bu arada bebeğiniz bir bebek için bence uzun. Ben 1.65 im eşim 1.78 bizim kız 5. Ayda anca 65 cm dir.
Evet okumuştum bende ilkokulda kisaydim 5.sinifin yazında birden uzayıp en arka sıraya geçmiştim ama ben çok hareketli ve her yere yürüyen koşan bi cocuktum hala öyleyim usenmem inşallah oğlumda öyle olurBizim kızda 65 cm çıktı 5. Ayda... bende 1.65 baba 1.78
anneanne ve dede uzun hiç önemsemedim boyu normal seyirlerde
Daha öncede bahsetmiştim sanırım ben ilk okulda sınıfın en uzunu iken ortasondan sonra daha ortalamalarda kaldı boyum
Belli olmaz hiç anne baba kısa çocuk uzun çok var spor ve beslenme çok önemli
Bacım dün iki defa uyudu diye üzülüyorsun ya bizim kız çoğu gün günde bir defa yarım saat ancak uyuyorDaha kahvaltı yapamadım şu saat oldu sadece 2 dilim kek yiyebildim.
Uyumuyor beyefendi. 3,5 saattir uyanık. Niye bele oldu ki şimdi?
Kaldırsam kucağımda gezmek istiyor. Asla dur oyun oynatayım oyalayayım şeyine gelmiyor. Gezecek sadece.
Kartlarını çıkardım baksın diye nasıl sinirli öfkeli söyleniyor kartlara.
Dünde 2 uyku yapmıştı. Artık böyle mi uyuyacak desem niye uyku huysuzluğu oluyor? Benim kafa yine karışık.
Şaşırtıyorsun beni bugünBacım dün iki defa uyudu diye üzülüyorsun ya bizim kız çoğu gün günde bir defa yarım saat ancak uyuyor
Şaşırtıyorsun beni bugün
Uykuyu sevmiyor demek kiGece kaç saat derin uyku yapıyor ki?
Bebek için konserve bence hiç doğru değilKızlar merhaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?