2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

kız el kadar bebe ne anlasın oyun kartından zaten
bizim bebe bütün oyuncaklarıyla kavgalı ahahahah
telefon bile çok ilgisini çekip tek yaptığı ağzına sokmak oluyor

aslında mantıklı gibi ama çok streil ve hani hava almaması vs lazım
yukarda lila6 ya katılıyorum
bazen böyle bi acır ya evde yapılan konserveler ya öyle olursa allah korusun. sonuçta evde yapılacak.
ben konservedense -belki bu da yanlış gelecek bazı annelere ama- hipp gibi organik mamaların küçük kavanozda mamalarını pratikte tutmayı daha mantıklı buluyorum, 3 - 4 tane aldım acil lazım olur diye.
En azından marka herhalde bir sürü satış yapılıyor, o kadar sakıncalı olamaz diye düşünüyorum.
mesela iştesin yapamadın o şekilde günde 1 öğünlük maması verilebilir gibi...

ya bu arada benim yavrum kabız oldu sanırım
çok sert kaka yapıyor, ek gıdada da öyle normal dememişler
çocuğa o kadar domates çorbaları içirdik bir şey olmadı, full kabak anne sütü sıfır tuza döndük kabız oldu
resmen bebek yemeklerine reaksiyon gösteriyor
sabah yapmış yine biraz daha yumuşak ama yine katı gibiymiş bakalım inşallah düzelir.
kabak için de bağırsakları yumuşatır demezler mi yaa

Tamamen aydınlatıcı oldu.
Teşekkürler canım.

Bebeğimin sağlığı her türlü kolaylıktan önce gelir elbette.
Artık elimizden geleni günlük yapacağız o vakit..

Doğru kabak için öyle derler.
Ne ara çorbaları icirdin kız maşallah.
Ek gıda konusunda kaplumbağa gibiyim..

Muhtemelen yağdan. Bebek sizin yemeklerden yiyordu diye anlamıştım ben. Onlarda yağ var. Yeni yaptıklarınız az yağlı gelmiş olabilir.

Bu arada konusulanlara toplu cevabim:)
Çaysız kahvaltı düşünemem.
3 bardak falan içerim onun dışında çay keyfim yoktur. Kahve günde en fazla bir tane bazen hiç aklıma gelmez..
Ama canım isteyince içiyorum.
Gazlı içecekleri hamileliğin basından beri hayatımdan çıkardım. Hiç içmiyorum.

Bunlara rağmen hiç kilo vermiyorum ben ya..
:/
Ekmek çok yiyorum ahh onu çıkaramıyorum ki hayatımdan..

Benim kızı yere az bırakıyorum bırakınca sürünerek ilerlemeye çalıştığını farkettim.
Bazen tek dizinden güç alarak kendi etrafında döne döne tur atıyor.

Genisce oyun matı almayı düşünüyorum ama şart mi bilemedim?
Emeklemeye başlayınca mat falan hiç olacak gerçi onu da düşünüyorum.
Siz aldınız mi?

kız el kadar bebe ne anlasın oyun kartından zaten
bizim bebe bütün oyuncaklarıyla kavgalı ahahahah
telefon bile çok ilgisini çekip tek yaptığı ağzına sokmak oluyor
O Allah’ın emri bizimki de öyle yapıyor da niye anlamasın ki anlamadım?
3 yaşa kadar bebeklerin beyinleri sünger gibi herşeyi bilinç altına kaydedip öğreniyorlar. Bu yaklaşımı sevmiyorum.

Battaniye serdim yere hep battaniyesiz yerlere gidiyor. Mat alınacaksa çit de mi alsak? Hoş çitin içinde de ağlar bizimki beni buradan alın diye. Mat gereksiz diye düşündüm bi ara kilimli bir oda var oraya oynamaya götürdüm yere kafasını vurdu dönerken o zaman anladım mat olsa belki onlar yumuşaktır vurmazdı. Normal halıda çok kafa vuramıyor. Mat alanlar mat yumuşak mı yap boz gibi olanlar mı iyi yoksa halı gibi olanlar mı? Alırız bi de bebek sevmez ise ev iyice kalabalıklaştı sinirme dokunuyor bu kalabalık...

Aynen ben de öyle düşünüyorum.
Kalabalık kaldıracak yer de yok küçük evim.
Çit almak var aklımda ama içinde duracak mi acaba o da var.
Her çocuk bir değil kimi sevmiyor diyorlar.
Oyun halısı mesela kardeşim bizimki hiç durmadı onda demişti benim kız maşallah iyi eskitti onu.

Ahh başlıyor düşmeli çarpmalı dönem.
Allah hepsini korusun.

Doğru kabak için öyle derler.
Ne ara çorbaları icirdin kız maşallah.
Ek gıda konusunda kaplumbağa gibiyim..

ya içirdim de şimdi bir sürü ek başka malzemeler de var bizim yedirdiğimizde şimdi sadece tek besin denemeye döndüm aynı doktorların önerdiği gibi. Bu arada bizimkisi simit de, peynir de yiyor baya da çiğniyor, hep iştahlıydı ama hiç öyle abartı kilo alışları olmadı, neden acaba?
neyse en azından çiğneme sıkıntısı yok şimdilik buna da şükür.
Muhtemelen yağdan. Bebek sizin yemeklerden yiyordu diye anlamıştım ben. Onlarda yağ var. Yeni yaptıklarınız az yağlı gelmiş olabilir.
evet şimdi biraz daha yağlı verdik dün bakalım inşallah düzelir

O Allah’ın emri bizimki de öyle yapıyor da niye anlamasın ki anlamadım?
3 yaşa kadar bebeklerin beyinleri sünger gibi herşeyi bilinç altına kaydedip öğreniyorlar. Bu yaklaşımı sevmiyorum.

ya anlar da her zaman bizim umduğumuz şekilde anlamaz
bir gün ilgilenir ertesi gün ağzına sokmaya çalışır vs şeklinde

şimdi ben battaniye örtüyordum
onun küçük iplikleri canımı sıktı mat aldık
mat da yapboz gibi içinde meyveler var
sen onun ince kısmını yani meyveli bizimki meyvelerin sapı da var, hani biberin sapı mesela.
otururken yüzüstü dön boğazına sok o kısmı bir de kafasını kaldırama böyle öğürmeli sesler çıkarıyor bir baksam dediğim gibi...
hemen kaldırdım bir de korktum 1,5 sn de müdahale etmeme rağmen.
Ya o sırada 2-3 dk mutfakta falan olsaydık noolurdu bilmiyorum
neyse sonra o tarafı uzağa gelecek tombul meyvelerin oraya koyduk bu sefer de tekrardan yüzüstü dönüyor, bir şekilde ortadan kenarına kadar uzanıyor o matı kaldırıp kenarlarına dişlerini kaşıyor.
Sen ne gördün de nasıl akıl ettin
tüm meyveleri çıkarıp yalaması ayrı

Ağzında iki döndürüp çıkarıyor.
Istahli değil hiç.
Maşallah senin minnaka valla.
Zeytinyağı ekle ne verirsen ver azıcık.
Kabız olmasın yavrucak kıyamam.

Kızlarrr söylemesi ayıp bu gece benim oğlan gece 11 den sabah 9 bucuga kadar hiç uyanmadan uyudu sadece 2 kez aldım emzirdim onuda kendi uyanmadı ben aldım uyurken emdi akşam uyuturken bak annem sen artık büyüdün gece saat başı uyanmana gerek yok acıkmazsın uyu sabaha kadar dedim sanırım söz dinledi

Senin yavru beni şoka soktu.
Bende de meyveli mat var şoktan almıştık:)
Ama ince olduğu için soğuğu kesmez yeterince diye üzerine başka bir hali tarzı mat alsam dedik. Kararsizim sepette 300 tl..
Masraflar bitmiyordu..

Maşallah ne güzel ay..
Rabbim nasip et..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…