Daha kahvaltı yapamadım şu saat oldu sadece 2 dilim kek yiyebildim.
Uyumuyor beyefendi. 3,5 saattir uyanık. Niye bele oldu ki şimdi?
Kaldırsam kucağımda gezmek istiyor. Asla dur oyun oynatayım oyalayayım şeyine gelmiyor. Gezecek sadece.
Kartlarını çıkardım baksın diye nasıl sinirli öfkeli söyleniyor kartlara.
Dünde 2 uyku yapmıştı. Artık böyle mi uyuyacak desem niye uyku huysuzluğu oluyor? Benim kafa yine karışık.
Kızlar merhaba.
Yazılanlara göz atmaya çalışacağım ama o arada kendi sorumu sorayim.
Benim ilk çocuk malum tecrübesizlik.
Bir arkadaşta gördüm meyvelerden kendi püre yapmış kavanozlara konservelemisti.
Pratik oluyor falan demişti.
Ben pratik her şeye bayılırım.
Böyle kolaylıklar varsa ben de yapmak isterim.
Mesela her gün minik minik sebze pişirip vermek yerine ya da meyve hazırlamak yerine.
Konservelemek gibi uygulamalarınız var mı?
Buna uygun tarif isterim varsa.
Ayrıca konserveleri ne kadar sürede tüketmek gerekir?
Kardeşlerimin ve annemin fikri ne gerek var günlük hazırlarsın taze taze oldu.
Ancak hastalık olur üşengeçlik olur.
Çalışmaya başlayacağım. Dışarı çıkacağım vs.
Hazır olsa ne iyi olur diye düşündüm.
Fikirlerinizi bekliyorum..
Konserve kış hazırlığı için kullanıyoruz da küçük bebek için çok içime sinmedi. Çünkü konserve için baya bir ısıl işlem gerekir bu vitamin kaybı demek. Zaten yedikleri azıcık birşey. Mevsiminde olanları buharda pişirmek lazım diye düşünüyorum. İlla pratik birşey olacaksa dondurmak daha mantıklı. Konservede bakteri bulaşımı daha çok. Domates sosundan zehirlenen duymuşsunuzdur mutlaka. Botulinum zehirlenmesi falan olabiliyor. Ha bunlar binde bir olur belki ama bizi bulursa... Allah korusun. Pişirme işini de koca düdüklüm var buharda pişirme aparatı var ama kullanmıyorum en minik tencere, metal süzgeç. Zaten yediği bir kaç küp patates ya da kabak. İlla uğraşamam diyorsanız burada arkadaşlar buharlı pişirici konuştular onlar pratik diyorlarsa öyle birşey düşünebilirsiniz. Beslenme bilimi açısından buharda pişirmek ile kaynatmak arasında baya fark var.
ya bu arada benim yavrum kabız oldu sanırım
çok sert kaka yapıyor, ek gıdada da öyle normal dememişler
çocuğa o kadar domates çorbaları içirdik bir şey olmadı, full kabak anne sütü sıfır tuza döndük kabız oldu
resmen bebek yemeklerine reaksiyon gösteriyor
sabah yapmış yine biraz daha yumuşak ama yine katı gibiymiş bakalım inşallah düzelir.
kabak için de bağırsakları yumuşatır demezler mi yaa
Muhtemelen yağdan. Bebek sizin yemeklerden yiyordu diye anlamıştım ben. Onlarda yağ var. Yeni yaptıklarınız az yağlı gelmiş olabilir.ya bu arada benim yavrum kabız oldu sanırım
çok sert kaka yapıyor, ek gıdada da öyle normal dememişler
çocuğa o kadar domates çorbaları içirdik bir şey olmadı, full kabak anne sütü sıfır tuza döndük kabız oldu
resmen bebek yemeklerine reaksiyon gösteriyor
sabah yapmış yine biraz daha yumuşak ama yine katı gibiymiş bakalım inşallah düzelir.
kabak için de bağırsakları yumuşatır demezler mi yaa
O Allah’ın emri bizimki de öyle yapıyor da niye anlamasın ki anlamadım?kız el kadar bebe ne anlasın oyun kartından zaten
bizim bebe bütün oyuncaklarıyla kavgalı ahahahah
telefon bile çok ilgisini çekip tek yaptığı ağzına sokmak oluyor
Bu arada konusulanlara toplu cevabim:)
Çaysız kahvaltı düşünemem.
3 bardak falan içerim onun dışında çay keyfim yoktur. Kahve günde en fazla bir tane bazen hiç aklıma gelmez..
Ama canım isteyince içiyorum.
Gazlı içecekleri hamileliğin basından beri hayatımdan çıkardım. Hiç içmiyorum.
Bunlara rağmen hiç kilo vermiyorum ben ya..
:/
Ekmek çok yiyorum ahh onu çıkaramıyorum ki hayatımdan..
Benim kızı yere az bırakıyorum bırakınca sürünerek ilerlemeye çalıştığını farkettim.
Bazen tek dizinden güç alarak kendi etrafında döne döne tur atıyor.
Genisce oyun matı almayı düşünüyorum ama şart mi bilemedim?
Emeklemeye başlayınca mat falan hiç olacak gerçi onu da düşünüyorum.
Siz aldınız mi?
Battaniye serdim yere hep battaniyesiz yerlere gidiyor. Mat alınacaksa çit de mi alsak? Hoş çitin içinde de ağlar bizimki beni buradan alın diye. Mat gereksiz diye düşündüm bi ara kilimli bir oda var oraya oynamaya götürdüm yere kafasını vurdu dönerken o zaman anladım mat olsa belki onlar yumuşaktır vurmazdı. Normal halıda çok kafa vuramıyor. Mat alanlar mat yumuşak mı yap boz gibi olanlar mı iyi yoksa halı gibi olanlar mı? Alırız bi de bebek sevmez ise ev iyice kalabalıklaştı sinirme dokunuyor bu kalabalık...
Doğru kabak için öyle derler.
Ne ara çorbaları icirdin kız maşallah.
Ek gıda konusunda kaplumbağa gibiyim..
evet şimdi biraz daha yağlı verdik dün bakalım inşallah düzelirMuhtemelen yağdan. Bebek sizin yemeklerden yiyordu diye anlamıştım ben. Onlarda yağ var. Yeni yaptıklarınız az yağlı gelmiş olabilir.
O Allah’ın emri bizimki de öyle yapıyor da niye anlamasın ki anlamadım?
3 yaşa kadar bebeklerin beyinleri sünger gibi herşeyi bilinç altına kaydedip öğreniyorlar. Bu yaklaşımı sevmiyorum.
Battaniye serdim yere hep battaniyesiz yerlere gidiyor. Mat alınacaksa çit de mi alsak? Hoş çitin içinde de ağlar bizimki beni buradan alın diye. Mat gereksiz diye düşündüm bi ara kilimli bir oda var oraya oynamaya götürdüm yere kafasını vurdu dönerken o zaman anladım mat olsa belki onlar yumuşaktır vurmazdı. Normal halıda çok kafa vuramıyor. Mat alanlar mat yumuşak mı yap boz gibi olanlar mı iyi yoksa halı gibi olanlar mı? Alırız bi de bebek sevmez ise ev iyice kalabalıklaştı sinirme dokunuyor bu kalabalık...
ya içirdim de şimdi bir sürü ek başka malzemeler de var bizim yedirdiğimizde şimdi sadece tek besin denemeye döndüm aynı doktorların önerdiği gibi. Bu arada bizimkisi simit de, peynir de yiyor baya da çiğniyor, hep iştahlıydı ama hiç öyle abartı kilo alışları olmadı, neden acaba?
neyse en azından çiğneme sıkıntısı yok şimdilik buna da şükür.
evet şimdi biraz daha yağlı verdik dün bakalım inşallah düzelir
Senin yavru beni şoka soktu.şimdi ben battaniye örtüyordum
onun küçük iplikleri canımı sıktı mat aldık
mat da yapboz gibi içinde meyveler var
sen onun ince kısmını yani meyveli bizimki meyvelerin sapı da var, hani biberin sapı mesela.
otururken yüzüstü dön boğazına sok o kısmı bir de kafasını kaldırama böyle öğürmeli sesler çıkarıyor bir baksam dediğim gibi...
hemen kaldırdım bir de korktum 1,5 sn de müdahale etmeme rağmen.
Ya o sırada 2-3 dk mutfakta falan olsaydık noolurdu bilmiyorum
neyse sonra o tarafı uzağa gelecek tombul meyvelerin oraya koyduk bu sefer de tekrardan yüzüstü dönüyor, bir şekilde ortadan kenarına kadar uzanıyor o matı kaldırıp kenarlarına dişlerini kaşıyor.
Sen ne gördün de nasıl akıl ettin
tüm meyveleri çıkarıp yalaması ayrı
Maşallah ne güzel ay..Kızlarrr söylemesi ayıp bu gece benim oğlan gece 11 den sabah 9 bucuga kadar hiç uyanmadan uyudu sadece 2 kez aldım emzirdim onuda kendi uyanmadı ben aldım uyurken emdi akşam uyuturken bak annem sen artık büyüdün gece saat başı uyanmana gerek yok acıkmazsın uyu sabaha kadar dedim sanırım söz dinledi
Bende eminim bizde de anı olarak kalacak
Bir daha olacağını sanmıyorum canım bu gece yine saat başı başlarızMaşallah ne güzel ay..
Rabbim nasip et..:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?