2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

ah işte o herhalde şokun
ince olması kötü çünkü dediğim gibi kaldırıyor ediyor ayy kafayı yedirtti bana
dişini kaşıyacak materyal görmesin...
onun harici soğuğu kesişi efsane bu arada hiç yerden soğuk gelmiyor.

Çok meraklılar çokk. Ne kadar dikkat etsek te illa bir şey buluyorlar. Bizde de yapboz şeklinde mat var. Rakamlar ve hayvan şekilleri. Ama yerde diziliyken içinde çıkartmak çok zor bizimkinin denemiştim ama başarılı olamamıştım. Bizim kız anca sırt üstünden yüz üstüne dönüyor sürünme felan yok çok rahatına düşkün döndüğü anda görüş alanı daralıyor diye başlıyor ağlamaya; kendimi kaldırayım uzanayım felan hicccc yook. Hep kucak istiyor daha doğrusu ellerinden tutup ayakta durmak istiyor o zaman da başlıyor zıplamaya saatlerce zıplıyor valla kollarımda derman kalmadı.
Bizdeki mat yaklaşık 1 parmak kalınlığında ilk aldığımda balkonda yere sermiştim üzerine oturup soğuk geçiriyor mu diye denemiştim hiç geçirmiyor yapısı itibariyle o yüzden ek bir şey kullanmıyorum doğrusu. Sizde deneme yaptınız mı soğuk geçirip geçirmediğini ilgili.

Yapmadım ama bir parmağın yarısıdır:)

Oyun matı şart mı sorusu bence beklentiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Aynı işlevi yere battaniye serip te yapılır diye düşünüyorum. Ama ben mat aldım. 2 set şeklinde 1inde havyan figürleri var diğerinde rakamlar var. Çok fonksiyonlu kullanırım diye düşündüğüm için almıştım. Yerde şuan üzerinde oyun oynuyor; rakamlarını bazı hayvanlarla çıkartıp bir kaç aydır aylık resim çekimleri için kullanıyorum. Ilerde içerisindeki hayvanları çıkartıp eşleştirme oyunu oynatırım rakamlarla daha da büyüyünce çocukken en sevdiğim oyun seksek oynatırım evde diye düşünüyorum. Bir sürü oyun geliştirilebilinir diye aldım şahsen. Ama bakalım şuan sadece üzerinde yuvarlaniyoruz ve hayvanlardan iki tanesini çıkartıp böyle karşılıklı konuşma gibi hikayeler anlatıyorum.

Aa ince olmasına rağmen gelmiyor mu
Ben balkonda bir test edeyim madem

Hangi oyun matı acaba paylaşır mısın canım

ayy yerim miniği zıplarmış da yaaa
ay hepsi farklı farklı
bizimki de bak çok seviyor ayakta durmayı
ayakta durup etrafa baksın

Günaydın kizlar bebegin şu andaki boyu ilerideki boyunu ne kadar etkiler sizce? Oğlum tam 5 aylık 65 cm bana kısa gibi geliyor sizce nasıl?
Bizim kız da 5. Ay kontrolde 63 cm ölçüldü. Ben 1.70 eşim 1.85 ,ailede uzunlar da var kısalarda. Bizimki ortalamada gidiyor şimdilik.Ben de merak ediyorum nasıl olacak. Gerçi eşim lisede boy atmış, hep zayıf çelimsiz gidiyormuş, sonradan serpilmiş. Ama doğum boyunun etki etmediğini biliyorum eşimin kardeşi en uzun doğan çocuk şimdi öyle boylu poslu değil. Boy genetikle çok alakalı ama beslenme, spor da etki ediyor. Şimdiden belli olmaz, benim üniversitedeki arkadaşım ilkokul dönemi boyunca en uzunlardanmış, ortaokula geçtiği yıl ergenliğe girmiş ve uzaması durmuş. 1,55 lik çok tatlı bir kızdı. Bekleyip göreceğiz

Konserve olayını bilmiyorum , konserve olayı biraz riskli bakteri üreme riski var tutmazsa vs. ama hazırlayıp buz kalıplarında dondurup, buzdolabı poşetlerine koyup saklayabilirsin.

Aaa Luna da 63,5 çıktı 5. ay kontrolünde. Benim de 1.80 arkadaşım ben en kısa doğmuşum kuzenlerim arasında, en uzun doğan şimdi 1.60 ben 1.80 deyip gülüyor. Ki olacaksa da kısa olsun, ne var bunda diye düşünüyorum artık. llk 2 ay her saniye hatta salise çocuğun orasını burasını kontrol edip araştırıyordum. boş yere evhamlanıyordum. hatta burada da yazıyordum. sonra çocuğum bana dönüp gülümsemeye başladı her şeyi boşverdim. şu şöyle yapılmalı böyle olmalı, onun doğrusu şudur, aman kilosu boyu , aman alışverişi vs. hiçbiri önemli değil. Bebeğimi sevip sarmalayıp anneliğin keyfini çıkarıyorum. Boydan geldiğim konu müthiş. ama dediğim gibi varsın mutlu olsun da kısa boylu olsun . Bir de içimde kalmasın söyliyim. Nedendir bilmem benşm çok sempati duyduğum annelerden bir tanesesisin. yazdıklarını ilgiyle takip ediyorum. <3

Teşekkür ediyorum En güzelini yapıyorsun bebek sağlıklı mı, mutlu mu, doktoru da bir sorun yok diyorsa her şeyi kafaya takıp dert etmeye gerek yok. Ben ilk gebelikte çok stres yapmıştım, daha önce iki düşük olunca bebeğin üzerine titriyordum, aksi gibi oğlan sürekli idrar yolu enfeksiyonu oldu, antibiyotikler, iğneler. Başlarda ememedi, sonra emmeye başladı göğüs yaraları mastit, zaten 2400 gr doğdu, dr kiloyu hep az buldu mama desteği başladık, bebeğe yetememe hissi vs, onun o tatlı anlarını hep stresle geçirmişim , ikinciye doğum yaptığımda dr bebeği gösterdiğinde ilk aklımdan geçen bu emzirme, kilo stresleri yine mi başlayacak, sevinemedim bile. Sonra kucağıma verdiler ve anında emmeye başladı, oğlumun emebilmesi için 4,5 gün geçmesi gerekmişti ama bu cimcime anında başardı, o rahat ve mutlu oldukça ben de rahatladım ve şimdi keyfini çıkarıyorum. İki bebekle evdeyim, iki yıldır ücretsiz izindeydim iki yıl daha evdeyim. Arada çıldırsamda öpüp kokluyorum, sarılıyorum sürekli. Bu günler geri gelmeyecek, hemen büyüyorlar. Tadını çıkarmak gerek

Günaydın kizlar bebegin şu andaki boyu ilerideki boyunu ne kadar etkiler sizce? Oğlum tam 5 aylık 65 cm bana kısa gibi geliyor sizce nasıl?
Bizim ki 5. Ay kontrolünde 74 cm di. Soruldugunda söylemeye bile korkuyorum nazar değmez inşallah çünkü gören 6 aylık demiyor boydan dolayı büyük sanıyorlar ama bizim ki boylu olacağı daha anne karnında belliydi doktorumiz hep uzun olacak dedi gerçekten de şuan öyle ben 1.70. Eşim 1.85 olduğu için genetik olduğunu düşünüyorum

Neler ywdiriyorsunuz bebeklere
Yoğurt havuç balkabağı elma armut patates brokoli
yulaf unu ile meyveli muhallebi yapıyorum dün ilk defada yayla çorbası verdim sevdi naneliydi zararı da olmadı bir haftadır Sabahlari yumurta sarısı yogurta katıp veriyorum alerji yapmadi çok şükür

Yulaf ununu marka olarak ne alıyorsun canım ekstra ruşeymli olamlar felan da var galiba

Ben bugün havuç verdim hiç sevmedi nasıl diliyle ittirip geri çıkarıyor ağzından alerji denemesi icin acaba ne kadar yemesi lazım bir çay kaşığı kadar yemiştir alerji denemesi için yeterlidir herhalde degil mi kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…