Teşekkür ederim canım şimdiden sevdik gibi ben çok rahat ettim evde de dışarıda da kullanma imkanım oldu. Hatta eşimde de denedim yürüyüşte sen takarsın artık dedim
Luna insanları çok yabancılamaya başladı. Beni göremediği bir odada olmak istemiyor. Ben ve babası haricinde biri kucağına aldığında morarana kadar ağlıyor. Bakıcı bakamıyor. Geçer diye düşünüyordum artık enişelenmeye başladım, şimdi bazen ihtiyacımız oluyor ama birkaç aya tememlli bakıcıya / kreşe ihtiyacımız olacak.
Kızlar ek gıda güncellemeleri:
Aşçıanne’den yulaf ve buğday unu, irmik, tel şehriye, kapya biber salçası, bebek tarhanası, ilikli kemik suyu, bebe bisküvisi ve pirinç aldım. Tarhanayı bugün denedim, tadı başarılı ve kızım baya sevdi. tavsiye ederim.
Ek olarak, yoğurtlu pirinçli çorba ve yoğurtlu -meyveli- bebe bisküvili karışım denedim. İkisini de sevdi.
Silikon kaşık kullanıyordum ama başaramıyorduk yemeyi. Çay kaşığına geçtim daha kolay yedi. Dün de e bebekten uzun saplı Nuby marka kaşıklar aldım. Normal plastik. Çok daha iyi. Silikon kaşıkla zor oluyordu. Benden naçizane bilgiler
Hah ben de bunu soracaktim iilay
benden once davranmis. leri cikali 2 hafta oldu ama yarisi bile çıktı diyemem. Yani dis cikmasina cikiyor ama uzamasi zaman aliyor saniyorum. Bu disler tam cikmadan yenisi gelecek sanirim. Cilgim gibi kasimaya çalışıyor.
Bu arada asi olanlara gecmis olsun. Atessiz agrisiz gecirsinler insallah bu gunleri.
Bizimki alt dişler çıkalı iki ay olacak nerdeyse, arada çok kaşındığı zamanlar oldu ama üst dişler değil, damak diş yerleriymiş. Henüz üst dişler çıkmadı.
Luna insanları çok yabancılamaya başladı. Beni göremediği bir odada olmak istemiyor. Ben ve babası haricinde biri kucağına aldığında morarana kadar ağlıyor. Bakıcı bakamıyor. Geçer diye düşünüyordum artık enişelenmeye başladım, şimdi bazen ihtiyacımız oluyor ama birkaç aya tememlli bakıcıya / kreşe ihtiyacımız olacak.
Kızım da dedesini görünce aynı hareketleri yapıyordu. Ben sakin kızım, sorun yok diye diye destekleyerek alıştırdık dedeye. Size bakıp onay bekliyorsa verin. Başınızı sallayın, yumuşak sesle sakin deyip o kişiyi tanıtın. Biraz zor oluyor ama alışır merak etmeyin.
Bir şey soracağım Kızlar.
Bebeleriniz hala 2 saatte bir mi uyuyor gündüz?
Yani sanki bizim 3 saate çıktı o yüzden soruyorum. Bu sebepten yine saatlerimiz şaştı sanırım bizim. Geçe kalıyor son uykusu.
Kızım da dedesini görünce aynı hareketleri yapıyordu. Ben sakin kızım, sorun yok diye diye destekleyerek alıştırdık dedeye. Size bakıp onay bekliyorsa verin. Başınızı sallayın, yumuşak sesle sakin deyip o kişiyi tanıtın. Biraz zor oluyor ama alışır merak etmeyin.
Sag ol. Ben de oyle okudum ve konusmaya da calistim duymuyor ki beni. Transa geciyor aglarken beni gordugune bile emin olamiyorum. Kucagima alinca sakinlesiyor kokumdan taniyor belki de. Tanitiyorum kisileri kollarina dokunup seviyorum bu abla bu dayi bak seni gormeye geldiler oyun oynicaksiniz fln yok...cigliklari sesimi bastırıyor. Bi goruyo bi ay gormuyor insanlari o da hakli. Ama cok hassas yabancilar konusunda. Acaba neyi yanlis yaptim diyorum. Bu kadar hassas olmasi yabancilamasi korkmasi normal gelmiyor. Gorenler de sasiriyor. Ilk 4. Ayinda ablamlara gittigimizde aglamisti. Hic boyle agladigini gormedik şimdiye kadar demistik. Inanmamislardi hadi canim fln diye. Sonra disi cikti dedik o gun belki de disten aglamisti. Ama simdi anliyorum sebebi buymus. Cunku simdi herkese her zaman ayni sekilde agliyor. Umarim kreşe adapte olabilir.
Yani sanki bizim 3 saate çıktı o yüzden soruyorum. Bu sebepten yine saatlerimiz şaştı sanırım bizim. Geçe kalıyor son uykusu.
Sag ol. Ben de oyle okudum ve konusmaya da calistim duymuyor ki beni. Transa geciyor aglarken beni gordugune bile emin olamiyorum. Kucagima alinca sakinlesiyor kokumdan taniyor belki de. Tanitiyorum kisileri kollarina dokunup seviyorum bu abla bu dayi bak seni gormeye geldiler oyun oynicaksiniz fln yok...cigliklari sesimi bastırıyor. Bi goruyo bi ay gormuyor insanlari o da hakli. Ama cok hassas yabancilar konusunda. Acaba neyi yanlis yaptim diyorum. Bu kadar hassas olmasi yabancilamasi korkmasi normal gelmiyor. Gorenler de sasiriyor. Ilk 4. Ayinda ablamlara gittigimizde aglamisti. Hic boyle agladigini gormedik şimdiye kadar demistik. Inanmamislardi hadi canim fln diye. Sonra disi cikti dedik o gun belki de disten aglamisti. Ama simdi anliyorum sebebi buymus. Cunku simdi herkese her zaman ayni sekilde agliyor. Umarim kreşe adapte olabilir.
Anormal bir durum olduğunu sanmıyorum. Alışacaklar. Bizim sıkıntımız pandemi zamanı doğdular. Az insan görüyorlar. Normal az gördüğünü, yeni gördüğünü yadırgamaları.
Bizim de 2 saaten sonra mızirdaniyor ben bilerek oyalıyorum Hemen uyusa yarım saat sonra uyanıyor 2.50 -3 saati bulunca birer saat oluyor gündüz uykularımiz benim için daha iyi olduğu için bu ara böyle gidiyor
Bizim de 2 saaten sonra mızirdaniyor ben bilerek oyalıyorum Hemen uyusa yarım saat sonra uyanıyor 2.50 -3 saati bulunca birer saat oluyor gündüz uykularımiz benim için daha iyi olduğu için bu ara böyle gidiyor
Keşke uyusa yarım saatten fazla. zaten dalasıya 3 saat çok kolay oluyor birkaç gündür. :/
Bu aylarda demek ki 3 saate çıkabiliyormuş o zaman sıkıntı yok, keyfi nasıl isterse uyacağızz. Hep kafasına göre zaten, ne zaman uzun uyumaması gerekir o zaman uyur
E bebekten baya şey aldım. Gece uyanınca oyun çiti, aktivite halısı, mat, top havuzu topu, bir iki de oyuncak. İnşallah memnun kalırız. Oyun halısında oyalanmıyordu artık.