2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bebeden fırsat bulursam diğerlerini de yazıcam K kelebek1979
Uyudu sandım uyumamış şimdi geri uyudu Yazayım hemen.
İkinci diyeceğimi arkadaşlar yazmış zaten süt tazyikli olabilir. Kendini geri çekiyorsa yutkunması yetişmiyorsa boğulur gibi oluyorsa vs tazyik sorunu olabilir.
3. Diyeceğim yine benim bazen yaşadığım şey, ilk emdiği gibi süt az geliyor bu da sinirlendiriyor olabilir. Öyle durumlarda kucağımda gezdirerek emziriyorum 1-2 dk, çok daha verimli emip hemen sütü indiriyor böylece peşi peşine yutkunmasını duyuyorum sonrasında otursam da amuda da kalksam emmeye devam ediyor.

Son düzenleme:
Canım bu durumun farklı sebepleri olabilir mesela yukarıda konuşulmuş tazyik olabilir süt tazyikliyse anlarsın zaten böyle foşur foşur akıyor benim oğlan bundan dolayı çıkarırdı memeyi gözüne kafasına fışkırdı süt birde bebeğin genzine çok kaçar tazyikli süt
Bir diğer sebep alerji olabilir çocuğa dokunan süt onu rahatsız ettiği için aslında emmek istiyor ama ememiyor
Reflü varsa o da aynı etkiye sebep oluyor yani onu rahatsız eden bir şey var ki aslında istiyor ama o engel oluyor meme reddi olduğunda hiç memeyede yaklaşmak istemiyorlar sanırım o yüzden meme reddi değildir diye düşünüyorum
Mesela büyük oğlum adet olduğumda açtı emmek istiyordu saldırıyordu memeye ama 1 kez çekip kendini itiyordu sütün tadını sevmediği için

Ayy benim oğlum inşallah beni de babasını da geçer 184 gayet iyi maşallah

Benzer durumu yaşadım ve diyebilirim ki güzelce emmesi için kesinlikle acıkması gerekiyor. Birde çok fazla uykusu varsa meme yemeye bile takati kalmıyor çok asabi oluyorlar. Böyle zamanlarda emzirmek isterken kendini geriye atıyor bağırıp ağlıyordu bende memeyi zorla ağzına koydum sanki hiç görmemiş gibi emmeye başlıyordu. Yani geçici durumlar artık pek yaşamıyorum. Zaten zorla bir şeyler verme kısmını geçtik artık. Açsa yiyor, istemiyorsa vermiyorum.

Kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyor sunuz? İşe başladım. Memede uyuyordu. Bı rutin oluşturmak lazım ama çok zorlanıyorum.
Biz ayakla sağlanıyorduk şimdi Beşikte sağlanmaya geçtik geceleri memede uyuyor karışık ben çok uğraşıyorum salamadan uyutmaya ama olmuyor

Ek gıda işini hiç sevmedim

Kabak yemedi. Havuç sevmedi. Çaresizce yoğurt mayalıyorum şu an. Bugün bal kabağının ikinci günü. Öyle suratı burusuyor ki. Üstüne süt içti veee tüm süt kabak ne varsa kustu. Moralim 0

Brokoli denesenee
Yekta ilk gün çok yadırgadı ama şimdi kendi pinçikliyor. En çokta tatlı patatesi sevdi onu da denemek istersen, tatlı olduğundan tatlı geldi sanırım
Brokoliyi de şey için dedim genelde bebeler seviyor

Teşekkür ederim cevabınız için . Bilemiyorumki, nasıl anlayabilirim tazzikli olup olmadığını ?
benim de sağ mememden tazyikli geliyor süt, lıkır lıkır duyuyosun zaten içerken, zorlandığını da fark ediyorsun. kendini çekip ağlıyor. yüzü gözü süt oluyor. eğimli vermeye çalışıyorum dik açıda vermiyorum, bir de mememin kenarlarından sağlam vir makas yapıyorum süt kanaallarına baskı olsun da yavaş aksın diye. bir ara elle sağıyordum biraz ama her emzirme öncesi çekilir işkence değil. -.-*

şu an ben çalışıyorum, Luna uyuyor (çok şükür yoğun değil) ama Luna'yla yalnızım. 1 saat daha var umarım bugünü alınızımın akıyla bitiririz. çok stres oldum tek başıma.

Brokoliyi ağaç olarak mı verdin, püre mi yaptın? Yarın ben de tatlı patates denicem, inşallah sever

Brokoliyi ağaç olarak mı verdin, püre mi yaptın? Yarın ben de tatlı patates denicem, inşallah sever
Ağaç olarka verdim canım en kolay verebildiğim şey de brokoli oldu. İlk iki gün arkadan bende verdim kaşıkla tabi ama bugün sadece kendi yedi

Ağaç olarka verdim canım en kolay verebildiğim şey de brokoli oldu. İlk iki gün arkadan bende verdim kaşıkla tabi ama bugün sadece kendi yedi
Yaa ciddi misin? Ben de ek gıdadan ilk günden soğutmayım diye brokoli hiç düşünmemiştim. Deniyim ben de tatlı patates günlerinden sonra

Yaa ciddi misin? Ben de ek gıdadan ilk günden soğutmayım diye brokoli hiç düşünmemiştim. Deniyim ben de tatlı patates günlerinden sonra
Kendine has bi tadı olduğu için seviyorlar galiba
Havuç
Tatlı patates
Brokoli
verdim bende 3 gün kuralıyla ve sırayla
Bugün brokolinin son günüydü. Yani bende tatlı patatesten sonra verdim, ilk gün biraz yadırgadı ama diğer günler yedi

Şuncacık tecrübemle şimdi olsa ilk havuç vermezdim. Fileye koyuyorum akşamları dişlerini kaşısın diye ama ilk gün, ezilse dahi diğerlerine göre pütürlü kaldığı için biraz yemekte zorlandı. Zorlanma değil de çıkardı çoğunu. Bir de kakada daha net gözüküyor yemiş mi yememiş mi anlarım diye düşündüm ama aksi gibi o 3 günde kaka bile yapmadı 4. Günün tadımından sonra akşam yaptı Ama ona rağmen yemiş gördüm
Onun yerine patates sonra brokoli sonra havuç olarak giderdim sanırım. Çünkü patates ezildiğinde püre gibi oluyor.
1 hafta daha dişlerini kaşımasa da olurdu yani
Eğer hala başlamayan varsa fikir olsun

kızlar siizn bebekleriniz isimlerini söylediğinizde tepkiveriyor mu? benimki her zaman vermiyor normal mi acaab?
Çoğu zaman bakıyor. Ama bazen bir şeye çok odaklanıyor. O zamanlar bakmıyor
Ben de bugün brokoliye baktım baktım havucu kabağı yemeyen bunu hiç yemez diye düşünüp almadım koştur koştur yoğurt mayaladim yetişsin diye. Kabağı 2. Günde bırakıyorum maalesef. Yoğurttan sonra ilk iş onu deniycem
Ben de ben deee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…