- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Canım bu durumun farklı sebepleri olabilir mesela yukarıda konuşulmuş tazyik olabilir süt tazyikliyse anlarsın zaten böyle foşur foşur akıyor benim oğlan bundan dolayı çıkarırdı memeyi gözüne kafasına fışkırdı süt birde bebeğin genzine çok kaçar tazyikli sütkızlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. belki yaşadıgım süreci sizlerde yaşıyorsunuzdur diye söylemek istedim.
yaklaşık 2-3 aydır bu durum devam ediyor. biliyorsunuz son 10 gündür mama da kullanıyorum ama daha öncesinde sadece anne sütü alırken de durum vardı, yani mama vermekle ilgisi yok.
benim bebek emmek için çok istekli başlıyor ama sonunu getiremiyor. babası kucagıma verirken hemen agzını açıyor yani anlıyor emme zamanı geldigini, ve memeye hemen atlıyor ve çok istekli olarak emmeye başlıyor. ama sonra 30saniye sonra falan kavga dögüş memeden ayrılıyor, bagırıyor agzını memeden çekiyor ve sinirlenip aglamaya başlıyor. yani emmek istiyor ama emememiyor. babasına veriyorum, 2 tur attırıyor sonra geri getiriyor. yine agzını hemen açıyor hemen memeyi alıyor ama 30 saniye sonra bırakıyor.
ama bazen de denk geliyor memeyi emmeye başlıyor ve hiç bırakmadan 1 saate yakın memede kalabiliyor ve orada uyuyor.
babası vermese ben alıp emzirmeye başlasam da aynı şeyler oluyor. hep başlangıçta çok istekliyiz ama sonu bir türlü gelmiyor.
yani bariz şekilde bir konsantrasyon sıkıntısı yaşıyoruz, bir türlü konsantre olamıyor memeyi emerken ve esasında emmek istemesine ragmen hatta çok emmek istemesine ragmen 30saniye falan sonra aglayarak memeyi bırakıyor.
bazen konsantre olsun diye yani 30 saniye sonra memeyi bırakmasın diye müzik açıyorum, veya süpürge sesi falan veriyorum, makina falan çalıştırıyorum. bazen işe yarıyor ve memeden ayrılmadan emmeye devam ediyor, ama bazen işe yaramıyor ve yine 30saniye sonra memeden ayrılıyor.
neden böyle oluyor, neden bazen çoook emmek istemesine ragmen aglayarak memeden ayrılıyor bunu anlayamadım.
inşallah anlatabilmişimdir yaşadıgımı çünkü tarafide biraz zor :)
varmı benzer bir durumda olan bir sormak istedim, ne yapmak lazım acaba ve neden böyle oluyor :)
Benim annem 1,58 babam 1.80 di. Abim babamı geçemedi ama kızkardeşim ve ben annemi geçtiksağlıklı olsunlar da, ben de bakayım hedef boy hesabına ve baktım kızım 171 le beni 1 cm geçiyor, oğlum 1,84 le babasından 1cm kısa kalıyor
Benzer durumu yaşadım ve diyebilirim ki güzelce emmesi için kesinlikle acıkması gerekiyor. Birde çok fazla uykusu varsa meme yemeye bile takati kalmıyor çok asabi oluyorlar. Böyle zamanlarda emzirmek isterken kendini geriye atıyor bağırıp ağlıyordu bende memeyi zorla ağzına koydum sanki hiç görmemiş gibi emmeye başlıyordu. Yani geçici durumlar artık pek yaşamıyorum. Zaten zorla bir şeyler verme kısmını geçtik artık. Açsa yiyor, istemiyorsa vermiyorum.kızlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. belki yaşadıgım süreci sizlerde yaşıyorsunuzdur diye söylemek istedim.
yaklaşık 2-3 aydır bu durum devam ediyor. biliyorsunuz son 10 gündür mama da kullanıyorum ama daha öncesinde sadece anne sütü alırken de durum vardı, yani mama vermekle ilgisi yok.
benim bebek emmek için çok istekli başlıyor ama sonunu getiremiyor. babası kucagıma verirken hemen agzını açıyor yani anlıyor emme zamanı geldigini, ve memeye hemen atlıyor ve çok istekli olarak emmeye başlıyor. ama sonra 30saniye sonra falan kavga dögüş memeden ayrılıyor, bagırıyor agzını memeden çekiyor ve sinirlenip aglamaya başlıyor. yani emmek istiyor ama emememiyor. babasına veriyorum, 2 tur attırıyor sonra geri getiriyor. yine agzını hemen açıyor hemen memeyi alıyor ama 30 saniye sonra bırakıyor.
ama bazen de denk geliyor memeyi emmeye başlıyor ve hiç bırakmadan 1 saate yakın memede kalabiliyor ve orada uyuyor.
babası vermese ben alıp emzirmeye başlasam da aynı şeyler oluyor. hep başlangıçta çok istekliyiz ama sonu bir türlü gelmiyor.
yani bariz şekilde bir konsantrasyon sıkıntısı yaşıyoruz, bir türlü konsantre olamıyor memeyi emerken ve esasında emmek istemesine ragmen hatta çok emmek istemesine ragmen 30saniye falan sonra aglayarak memeyi bırakıyor.
bazen konsantre olsun diye yani 30 saniye sonra memeyi bırakmasın diye müzik açıyorum, veya süpürge sesi falan veriyorum, makina falan çalıştırıyorum. bazen işe yarıyor ve memeden ayrılmadan emmeye devam ediyor, ama bazen işe yaramıyor ve yine 30saniye sonra memeden ayrılıyor.
neden böyle oluyor, neden bazen çoook emmek istemesine ragmen aglayarak memeden ayrılıyor bunu anlayamadım.
inşallah anlatabilmişimdir yaşadıgımı çünkü tarafide biraz zor :)
varmı benzer bir durumda olan bir sormak istedim, ne yapmak lazım acaba ve neden böyle oluyor :)
Bebek emeyi bırakınca sütun fışkırıyorsa tazikli oluyor hızlı geldiği için yetişemediğinden dolayı aglayabilir birakabilirTeşekkür ederim cevabınız için . Bilemiyorumki, nasıl anlayabilirim tazzikli olup olmadığını ?
Biz ayakla sağlanıyorduk şimdi Beşikte sağlanmaya geçtik geceleri memede uyuyor karışık ben çok uğraşıyorum salamadan uyutmaya ama olmuyorKızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyor sunuz? İşe başladım. Memede uyuyordu. Bı rutin oluşturmak lazım ama çok zorlanıyorum.
Brokoli deneseneeEk gıda işini hiç sevmedim
Kabak yemedi. Havuç sevmedi. Çaresizce yoğurt mayalıyorum şu an. Bugün bal kabağının ikinci günü. Öyle suratı burusuyor ki. Üstüne süt içti veee tüm süt kabak ne varsa kustu. Moralim 0
benim de sağ mememden tazyikli geliyor süt, lıkır lıkır duyuyosun zaten içerken, zorlandığını da fark ediyorsun. kendini çekip ağlıyor. yüzü gözü süt oluyor. eğimli vermeye çalışıyorum dik açıda vermiyorum, bir de mememin kenarlarından sağlam vir makas yapıyorum süt kanaallarına baskı olsun da yavaş aksın diye. bir ara elle sağıyordum biraz ama her emzirme öncesi çekilir işkence değil. -.-*Teşekkür ederim cevabınız için . Bilemiyorumki, nasıl anlayabilirim tazzikli olup olmadığını ?
Brokoliyi ağaç olarak mı verdin, püre mi yaptın? Yarın ben de tatlı patates denicem, inşallah severBrokoli denesenee
Yekta ilk gün çok yadırgadı ama şimdi kendi pinçikliyor. En çokta tatlı patatesi sevdi onu da denemek istersen, tatlı olduğundan tatlı geldi sanırım
Brokoliyi de şey için dedim genelde bebeler seviyor
Ağaç olarka verdim canım en kolay verebildiğim şey de brokoli oldu. İlk iki gün arkadan bende verdim kaşıkla tabi ama bugün sadece kendi yediBrokoliyi ağaç olarak mı verdin, püre mi yaptın? Yarın ben de tatlı patates denicem, inşallah sever
Yaa ciddi misin? Ben de ek gıdadan ilk günden soğutmayım diye brokoli hiç düşünmemiştim. Deniyim ben de tatlı patates günlerinden sonraAğaç olarka verdim canım en kolay verebildiğim şey de brokoli oldu. İlk iki gün arkadan bende verdim kaşıkla tabi ama bugün sadece kendi yedi
Kendine has bi tadı olduğu için seviyorlar galibaYaa ciddi misin? Ben de ek gıdadan ilk günden soğutmayım diye brokoli hiç düşünmemiştim. Deniyim ben de tatlı patates günlerinden sonra
Çoğu zaman bakıyor. Ama bazen bir şeye çok odaklanıyor. O zamanlar bakmıyorkızlar siizn bebekleriniz isimlerini söylediğinizde tepkiveriyor mu? benimki her zaman vermiyor normal mi acaab?
Ben de bugün brokoliye baktım baktım havucu kabağı yemeyen bunu hiç yemez diye düşünüp almadımBrokoli denesenee
Yekta ilk gün çok yadırgadı ama şimdi kendi pinçikliyor. En çokta tatlı patatesi sevdi onu da denemek istersen, tatlı olduğundan tatlı geldi sanırım
Brokoliyi de şey için dedim genelde bebeler seviyor
Ben de ben deeeYaa ciddi misin? Ben de ek gıdadan ilk günden soğutmayım diye brokoli hiç düşünmemiştim. Deniyim ben de tatlı patates günlerinden sonra
Nasıl geçtiiişu an ben çalışıyorum, Luna uyuyor (çok şükür yoğun değil) ama Luna'yla yalnızım. 1 saat daha var umarım bugünü alınızımın akıyla bitiririz. çok stres oldum tek başıma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?