2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kızlar, bebekle odaları ayıran oldu mu hiç?
Bizimki anne yanına sığmıyor artık, kendi yatağında döne döne uyusun istiyorum. Bu gece odasına yatırrım bakalım, içim hiç elvermese de

Babama diyorum, bu gece ayrı odada yatcaz diye içim gidiyor, sen bizi nasıl verdin. Aldığım cevap, ben vermedim siz gidiyorum deyip gittiniz

Benimde az önce aklımdan geçmişti bu konu ayrı odada yatıran var mı diye düşünmüştüm. Döne döne yattığı için ayağı ya da başı bir yere değince uyanıyor bazen de benim yanıma doğru geliyor artık endişeleniyorum. Bir yıl aynı odada kalma isteğim var ama belli de olmaz yarısı bitti bile .
Eşimde geçen gün ben oğluma kıyamam uzaklara gitmesin hiç dedi bende iyi ki kızın olmamış dedim. O zaman asla uzaklaşamazmış Bende babamın prensesiydim ben nasıl ayrıldım diyince sanki çok uzağa gittin bir sokak ötedeler dedi ve sustum

Ben de memede uyutuyorum, dişten dolayı... çok ağrısı oluyor, ancak memede sakinleşip uyuyor.

Teşekkürler canım.Akakçe de indirimdeydi aldım gitti.Mağazada incelediklerim arasında en çok hoşuma giden Kanz olmuştu.Kiwi Koalayı incelemediğim için eledim.Allah pişman etmesin bebişler rahat rahat otursun inşallah:)

Biz de aynıyız eksik yok tırnak batırmadan yüz üstü durmak istememeden ,oturmak istememeye dek3 gündür de odada ben varsam kimsede durmuyor babasında dahi katıla katıla ağlıyor

Ben brokoli, havuç, patates ve balkabağını buharda pişirip haşlanmış pirinç, zeytinyağı ve peynir altı suyu ekleyip blenderdan geçirerek püre kıvamında veriyorum. Tam çorba gibi olmuyor.
Ben de brokoli verdim yemedi iki elini ağzına kitliyor kabakta da aynisini yapmıştı. Brokoli patates havuc haslayip blend gecirip corba gibi bir haldeyken tel sehriye attim kaynattim biraz. Puturlu olmasi acisindan da iyi oldu guzel yedi. Fikir olsun.
Bu arada ben taze olsun soyle olsun boyle olsun diye cok kasmiyorum kendim nadil yiyorsam ona da oyle veriyorum her seyi. Ne bileyim benim en ufak seye kendimi kasiyor olmamin stresi ona iki günlük yemekten bir haftalij yogurttan daha cok zarar veriyor. Gec ogrendim ama saldim yani cok seetmiyorum. Yemedigi bisi olursa bir bildiği vardir diyorum. Kucukken süt icmezdim zorla icirirlerdi. Bir yudum diye diye. Annem oturmalarda sikayet ederdi ayy icmiyor diye. Alinirdim. Üzülürdüm. Sadece sut icmemek bu kadar kotu bisi miydi sonradan sut ve yogurdu yemesin demisti biraz buyudukten sonra bir doktor. Şok olduk tabi. Meger bunyem zararli oldugu icin kabul etmiyormus gibi bir yorum yapilmisti. Inanin hic onemi yok teklif edin yerse yer yemezse de 5 yasinda olup hala sutle beslenen yok olur bir sekilde. Annelik cok zor bir duygu altinda ezilmeden cikmak nasip ola hepimize

Doktor kontrolüne kadar bekleyecegim artık ne yapalım hayatını etkileyecek bir durum olmasın da gerisi muhim değil.

6 aylık bebiş 5 tanesini yiyebilirmiki ? Ben 1tanesini yer, 7si buzdolabına gider diye düşünmüştüm :)
Hayır tabiki yiyemez demek istediğim 7 tane mayalamazsın 5 kavanoz mayalarsın
Bebiş muhtemelen ilk başlarda 1 kavanoz yer iki günde kalan 1-1 i de siz yersiniz 2 gün biter gider
Yani zaten bir kavanozda yaklaşık 5 tatlı kaşığı var

Bende şöyle bir yazayım
Kızlar harita tamamen oluştu sıkıntısız bir şekilde odalara da ayırmış doğru olarak.
Bir ara eşim uygulamaya bende kaydedeyim dedi, 2 gün önceydi. Bilemeden tekrar kurulum yapmış bu yüzden %50 oluşmuş olan harita gitti (çok kızdım) Neyse sonra tekrar başladık. Bugün tamamladı haritayı. Çok sıkıntı olmadı. Manevrası vs çok iyi kendini kurtarması ve bir şarjla tüm evi dolanabiliyor. Ve ciddi olarak toz çıkardı evden ki o kadarını beklemiyordum. Tabi bebeyle ne yalan söyleyim hergün süpürge yapıyordum tamam ama hergün de koltuk altı, yatak altı süpürmüyordum. Ve kedinin tüyü neredeyse kalmadı diyebilirim. Özellikle bu bakımdan çok iyi oldu. Çünkü ben süpürdüğümde bile gözden kaçanlar vs oluyordu. Ve kaç gün oldu bilmiyorum ama henüz büyük süpürgeyi açmadım yarın bir açarım vallahi büyük nimet. Haftada iki açarım anca daha büyük lüks olamaz. Yatağın altına girmesi çok iyi oldu ucu ucuna girebiliyor başka model alsam girmezmiş bence heryere girmesi önemliymiş doğru karar vermişim. Henüz mop özelliğini kullanmadım onu da yarın denerim diye düşünyorum.

Hazır müsaitken uyku konusunda iki kelam yazayım bende...

Sabah 8 gibi 8.30 da falan güne başlıyoruz 15-20 dk yatakta yuvarlanıyoruz

normalde 11 gibi uykusu geliyor ama çoğu zaman tam aksine ilk uykusuna hızlı dalamıyor mesela bugün saat 1'de uyudu... genel uyku süresi 30-45 dk arası...

Daha sonrasında 2.30-3 gibi hava güzelse dışarı çıkıyoruz yaklaşık 45 dk 1 sa yürüyüşte uyuyor
Ve şanslı isem 5.30 dan 6 ya kadar yarım saat uyuyor

bu bizim için önemli uyumayınca akşam yıkarken ve giydirirken aşırı derece de ağlak ve mızmız oluyor
Akşamüstü uyumadığı zamanlarda 8 de yıkayp 8.30 da uyuttum fakat 9 - 9.30 gibi uyanıyor uyutma işi 10-a kdr sarkıyor

genelde 9-9.30 arası uyutmaya çalışıyorum
Her akşam banyo-yağlanma ve ışık kapatma rutinimiz var

haricinde 12-1 gibi emziriyordum sonra tekrar 3-4 gibi tekrar emziriyordum ve sonra 6 gibi tekrar...

Yaklaşık 3-4 gündür kendisi ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum
Bir kaç kez 4 te uyandı bir kaç kez de 6'da

6' da uyandığında tekrar uyumama riski var bilmiyorum
Ama ben de 5 saat uyumuş oluyorum öyle olunca bilemiyorum şu an

Süpürge yapıp süpürtsen bile gene toz çıkıyor

Benim bebe uykuya dalmakta çok zorluk çekiyor ya. Tam desteksiz uyutmaya başlayacaktım. Hayaller hayatlar oldu yine atak sebebiyle. Sırf sallamamak için 1-1,5 saat uyumasını bekliyorum. Ve o saatlerim boşa gidiyor gibi hissetmiyor da değilim.

Kızlar aranızda yoğurt makinası kullananlar özellikle. Bu yoğurt makinası da bekleme süresi biraz fazla olduğundan sanki yoğurt hafif ekşime yapıyor. Kısaca dadlu yoğurt yapma önerinizi bekliyorum. Bebem yiyince yüzünü ekşitti.

Mayadan kaynaklı olabilir mi ben activia kullanıyorum ve tadı aynı activia gibi oluyor ne çok tatlı ne ekşi. Severek yedi sorun olmadı 3. Gün bile

Mayadan kaynaklı olabilir mi ben activia kullanıyorum ve tadı aynı activia gibi oluyor ne çok tatlı ne ekşi. Severek yedi sorun olmadı 3. Gün bile
Ben ev yoğurdu kullanıyorum maya için. Kullandığım maya iyiydi. Ama sanırım mayayı fazla koyunca da ekşiyormuş.7 kavanoz için ne kadar maya katıyorsunuz?

Ben ev yoğurdu kullanıyorum maya için. Kullandığım maya iyiydi. Ama sanırım mayayı fazla koyunca da ekşiyormuş.7 kavanoz için ne kadar maya katıyorsunuz?
1 lt süt 5 tam kavanoz ediyor 6. Kavanoz yarımdan az kalıyordu onu kullanmıyorum.
Her kavanoza kullanma talimatında bir çay kaşığı dese de bir tatlı kaşığına yakın koyuyorum ben.

Ben 3. Aydan beri kendi karyolasına yatırıyorum. Odayı ayırmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…