2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Çok teşekkürler:)

kızlar bebeği gece boyunca uyanmadan uyuyan var mı? varsa Allah rızası için günlük uyku düzeni nasıl, bilgi verebilir mi?
Ya o desteksiz uyutmakla ilgili biraz. Ama aci bir tecrube ile zorlamamak gerektigini ogrendim. Hic de tavsiye etmiyorum artik belki buyuyunce diyalogla yaparim hadi oglum sallamaya ihtiyacın yok diye. Ama aglatmak......... No..... Ve birisi demisti ki bebek bu. Tum hayatını geçireceği beyni 3 yilda gelisiyor. Kolay mi hic. Sen yarin iki saatlik yolculuk var diye bile uyuyamiyorsun bazen. O nasıl uyanmasin. Oyle yani. Bebek mağazasına gittik. Kiz diyor ki ilk kez mi disari cikiyor her yere saskin bakiyor. Hayir hayata ilk kez geliyor. Ilk kez sira sira dizili renkler goruyor. Ilk kez yolda kendi giden hızlı giden araba goruyor. Ilk kez baska insanlar goruyor. Ilk kez gemi goruyor deniz agac goruyor. Oyuncağının ses çıkardığını kesfediyor ve daha bir sürü sey hadi birakalim sunlari da keyfine bakalim be

Çok güzel yazmışsınız :)

Bizde bugün 6.ay doktor kontrolünden sonra ek gıdaya başladık patates ile pek sevmedi gibi inşallah devamı daha iyi olur bizim doktor narenciye meyveleri ve kahvaltılık peynir yumurta 7. Aydan sonra geçelim dedi bu ay sebzeleri ve baklagilleri katıp deneyelim dedi yoğurtta var tabi haftada bir kavanoza yapmak yeterli yoğurdu taze açınca sıkıntı olmaz dedi.dönmediğini söyledim başka türlü hareketli bebek dedi bir dahaki kontrol iki ay sonraymış 7. ayda gitmeye gerek yokmuş büyümüşüz yani

Akışına bıraktım bu mesaj ile...

Şimdi ek gıda için doktorum bir kağıt vermişti de yoğurt için 2 günde 1 pastorize süt ile mayalanır diyor
Uygulamak isteyen varsa
Doktorun verdiği kağıdı örnek olması açısından paylaşmanız mümkün mü acaba ? Bizim daha 6. Ay kontrolü olmadı, muhtemelen bizede benzer birşey verecek. Ama öncesinden sizinkini bir görmüş olurum diye düşündüm :) mahsuru yoksa tabiki :)

Ben ev yoğurdu kullanıyorum maya için. Kullandığım maya iyiydi. Ama sanırım mayayı fazla koyunca da ekşiyormuş.7 kavanoz için ne kadar maya katıyorsunuz?
Selam canım;
Tatlı yoğurdun sırrını çözdüm diyebilirim..
Öncelikle Her kavanoz için 1 ' er dolu dolu tatlı kaşığı koyabilirsin (kavanozları 200 ml olarak hesaplıyorum.)

Onun dışında ben yoğurdu fırında mayaliyorum Ağzı açık bir şekilde ve kendi ev yoğurdumla mayalıyorum. Tatlı veya ekşi olması farketmiyor.

Sütü kaynatıp ılımaya bırakıyoruz tabi çok ılımayacak serçe parmağını süte değdirip ısıya dayanabiliyorsa ( tabi burda parmağın ısıya dayanacak ama çekmek de isteyeceksin ısısı o şekil olursa güzel maya tutuyor )
Ve 6 saat sonra yoğurdu çıkarıp direkt buzdolabına atıyorum.. Mis gibi tatlı yoğurt oluyor.

Eğer ki dışarda mayalayacaksan kavanozları sofra bezi ile sıkıca sarabilirsin ..Üzerine sıcak tutacak bir örtü daha koyarsan 6 saat sonra yoğurdun güzel tutar.

Ay ne güzel.. bizim harita silindi. Nasıl oldu anlamadım . Tekrar yapmam lazım ama vakit bulamadım. Bakıcım sağ olsun sabahın 5 inde artık bakamayacağım diye yazdı. Pazartesi sabahı... Çıldırdım . Evden çalışıyorum ya ofise gitseydim. Kafam allak bullak oldu. Perişan olduk. Acil bakıcı bulmam lazım. Bir haritadan konu nereye geldi :) haritalama kaç dk sürdü.? Uzun uzun uğraşmak istemedim. Bugün ingilizce bilgimi de kaybettim. Darma duman oldum . Bu arada İngilizcem ileri seviyedir ama beynim yandı

Bir sey oldu bu bebek birden buyudu. 6. Ayin son haftasinda buyume atagi yasadik sanirim. Inanilmaz. Kendine haytan bakiyor.

Mart ayi in baslamasiyla yani 7. Ayda kres/bakici devam edecek. Yabancilara verdigi tepkiler gozumu korkutmuyor degil ama gunde 1 saat seklinde alistirmaya calisacagiz.

2 sefer gezip çıkardı canım 120+110 dk gibi sürdü sanırım. Harita modunu açıver gezsin o kendi çıkarsın gezerken.
O işler öyle oluyor muymuş ya bi anlaşma gibi bir şey yok muydu aranızda? Son dakika da ben yokum demek ne ayıp

Evet yaa geçen bende yazmıştım birden tüm algıları açıldı

Tabi ki paylaşırım biz de henüz 6. Ay kontrolüne gitmedik bunu geçen ay vermişti :)

kızlar bebeği gece boyunca uyanmadan uyuyan var mı? varsa Allah rızası için günlük uyku düzeni nasıl, bilgi verebilir mi?
Atak dönemindeyiz gece aniden uyanmaya karar verip geri uyumadı.
1 gibi emzirdim, 1,5ta anca uykuya daldı ve tekrar uyandığımızda saat 7 idi. İlk defa bu kadar uzun uyudu tek seferde. Yani çok nadirdir 5 saat ve üstü uyuduğu.
Genellikle her 3-4 saatte bir emmeye kalkar. Bu da gecede 2 kez ediyor. Tam bir düzenden bahsetmek mümkün değil. Bazen kendim yatmadan önce emmek istiyorsa bir kere kalkmış oluyorum. Ne kadar uyuyabilir deseler de bilmiyorum var mıdır kesintisiz uyuyan bebe? Hatta açıkçası bazı trolleme hesaplarının yorumlarında görüyorum 2-3 senedir 2 saatlik uykularla duruyorum yazan bile var. Hatta biri şey yazmış kesintisiz uyumaya bebe 7-8 yaşındayken başladım.
Bende eşime takılıyorum bele uzun seneler sürecekse 2. Yapalım, bu çocuk tüm gece uyumaya başladığında ve ben o tadı geri aldığımda bir kaza meydana gelmediği sürece tekte kalırım haberin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…