- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Kaynatıp konservelesen olmaz mı öyle?Bizim baya güvendiğimiz bir inekten. Köyden geliyor. Hatta içine koyun sütü bile karışıyor. Bilemedim napsam... en fazla dondurup yapabilirim ama o da mantıklı olur mu bilemedim.
Süt konservesi ilk defa duyuyorum. İlginçmiş.Kaynatıp konservelesen olmaz mı öyle?
Annem böyle ayırır genelde sonra kek börek vs yaparken oradan kullanır ayrı kutu süt almaz mesela bunlar için.
Süt konservesi ilk defa duyuyorum. İlginçmiş.
Kısa süre için olabilir tabi.
Güvenli bir yöntem mi bilmiyorum ama aklıma o geldi direkt
Ben öyle yapıyorum ; bizde sütçüden çiğ süt alıyorum kaynatıyorum mayalayacaksam ayırıp mayaliyorum kalanını sıcak sıcak kavanoza koyup ters çevirip kapağını vakumlatiyorum. Bir kaç hafta sonra (2-3 hafta) kapağını açıp denedim taptazeydi. Gerçi 3 haftaya kalmıyor hemen bitiyor ama olsunSüt konservesi ilk defa duyuyorum. İlginçmiş.
Ben bugün verdim sebzeler için ay kriteri pek yok gibi hatırladım ben. Verdim. Bir bakla verilmiyor deniyor.kereviz veren arkadaşlar vardı.
Kaçıncı ay sebzesi kereviz? Net bilgisi olan var mı?
şöyle bi bakındım bazı kaynaklar +6 ay bazıları +8 yazmış. Neden net değil
Ona göre bende listeme ekleyeceğim
Ben de hala utgulamaya not alıyorum günlük uyuması emmesi ne kadar sürüyor diye bakalım bir duzen oluşur mu bilemiyorumBen de yazıyordum. Sonra kontrol ettim hiçbiri birbirini tutmuyorsaldım gitti. 1 ay falan yazmıştım. Ben normalde 6 dan sonra zaten uykusu gelse de uyutmamaya çalışıyordum yoksa akşam uykusu çok geç saate kalıyor. Şimdi uyudu bakalım bizi yarın neler bekliyor
3 gün kuralı olası alerji durumunu teyit edebilmede kolaylık olsun diye yapıyoruz ya, diyelim 1-1,5 aylık tadım süreci yaptık +6 gıdalar için bunlar cepte. Güvenilir yani alerji yapmayan besinler içinde yeni bir gıda denersek yine tespiti kolay olur.Ben de hala utgulamaya not alıyorum günlük uyuması emmesi ne kadar sürüyor diye bakalım bir duzen oluşur mu bilemiyorum
Sütü bende kaynar haldeyken kavanoza koyup kapatırım konserve gibi.
Ek gıdaya geçmek için 6. ay kontrolünü bekliyorum ben. Merak ettiğim bir şey var tecrubeli anneler 3 gün kuralı ne zamana kadar uygulanacak.
Bana köylüden 2 litrelik şişelerde süt gelmişti buza koyup dondurmuslardi gelene kar biraz çözüldü bende o çözüleni yoğurt yaptım 2 kere daha çözdurup yoğurt yapmıştım çokta güzel tutuyor bozulmuyor tadı da güzel dondurmanın sakıncası olmuyor diye biliyorum bu ay kontrolde doktora danisacagim. Ama ben 15 günde 3 kere mayalama ile bitirdim azar azar yapıyorum . Daha uzun süre için dondurmak nasıl olacak bilmiyorumEk gıdaya başladık başlayalı iştahı açıldı bizimkinin. Günde bir 90 cc verdiğimiz mama 120 ye çıktı. 2 defa olduğu bile oldu. Sütüm mü az geliyor yoksa mama mı kolayına geliyor bilmiyorum verdiğimizi yiyor. Vermesek bağıra bağıra ağlıyor.
@nomunomuchua 7 aylıkken veriliyor yumurta sarısı, dörtte bir vericez diye biliyorum. Bizim bir hafta var 7 aya. 7 aylık olunca tarhana da vericem ben ama domates içine koymayayım di mi ilk etapta?
yoğurdu ben de 15 güne falan mayalıyordum kendimize. Ekşimiyor bile. Ama kıza napsam ben de bilmiyorum. 3-4 güne sütü nasıl temin ediyorsunuz zor olmuyor mu? Alıp dondursam mı sütü oradan mı mayalasam?
Canım bu konuda çok bir bilgim yok ama komşumun çocuğunda vardı karnında fındık kadar doktor vitiligo demişti ama tedavi felan görmedi sanırım sadece takip etti büyüyor mu diye sonra ne oldu bilmiyorum şu an çocuk 3 yaş civarında galiba internet tam bir karanlık kuyu sen içini karartmaKızlar aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum, internetten baktım ama yine herşeyin en kötüsünü yazmışlar;
Doğanın bacağında ve kalçasında ufak beyaz leke var süt köpüğü renginde yani beyaz. Benzer leke olan veya bu konu hakkında bilgisi olan var mı geçer mi yoksa büyür mü ? Endişe ettim internette vitiligo diyor ve bir sürü kötü şey içimi çürüttü resmen. 23 unde kontrolumuz var o zaman göstereceğim doktora simdi de mesajla rahatsiz etmek istemedim acil bir şey olmadığı için.
Bunu denemek isterim ama uykusu olmuyor kii genelde sabah vs. Gündüz uykularında bile zaten dalana kadar bir saat geçtiği bile oluyor bu yüzden araları bu kadar açıldı.
Diyelim 2,5 saatte uyku sinyalleri geldi 3,5 saati buluyor bu yüzden iki uyku arası
Bugün mesela dalana kadar 4 saat uyanık kalmış son uykudan gece uykusuna kadar.
Ahh 6 ay, benim de heyecanla beklediğimdi. Beklediğimize de değdi sanki:)Bi sey oldu birden buyuduler 6. Ayda. Baktim bugun desteksiz oturuyor oynuyor. 2 gundur gunde 1 uyku uyuyor. Ha konustu ha konusacak anne demeye calisiyor, her seyin bilincinde, tepkileri beni her gun yeni bastan sasirtiyor. Bakisi durusu daha bi baskalasiyor her gun. Resmen birer mucize degiller mi? Hep 6 aya totem yapmistim. 6 aylik olsun cok istiyordum. Cok uzak gorunuyordu ama bugunleri de gorduk sukurler olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?