2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    293
Kızlar konuşulunca yanlış anlaşılma oldu sanırım öyle bir mecburiyet yok zaten hergün taze mayalamakta ütopik. İçinize nasıl siniyorsa öyle yapın.
Ben birkaç doktor yazısında okudum günlük olarak taze verilmesi tercih edilir diyordu. Geçen gün arkadaşım doktoruna gidince ek gıda ile söylediklerini ses kaydı yapmış. Doktoru da aynı şekilde “günlük taze olarak yapsan iyi olur” demiş. Ama illa bu şekil yapmalısın dememiş, iyi olur demiş ıraya dikkat çekeyim. Benim doktora sormak aklıma gelmedi zaten yeni verdim yoğurdu daha.
Ben büyük ihtimal yoğurdu sıklaştırınca 3 günde bir mayalarım yani bir mayaladığımı 3 gün yer diye düşünüyorum. O şekil bir döngüye soktum mu tamam işte. Sanki hepimiz hergün yeni mayalanmış yoğurtla mı büyüdük. (Bu yaklaşımı sevmesem de bu konuda cuk oldu bence)
 
Son düzenleme:
Bizim baya güvendiğimiz bir inekten. Köyden geliyor. Hatta içine koyun sütü bile karışıyor. Bilemedim napsam... en fazla dondurup yapabilirim ama o da mantıklı olur mu bilemedim.
Kaynatıp konservelesen olmaz mı öyle?
Annem böyle ayırır genelde sonra kek börek vs yaparken oradan kullanır ayrı kutu süt almaz mesela bunlar için.
 
İzmirde marketlerde cig sut satılıyor pastörize. Sanirim doktor onunla yap der.
 
kereviz veren arkadaşlar vardı.
Kaçıncı ay sebzesi kereviz? Net bilgisi olan var mı?
şöyle bi bakındım bazı kaynaklar +6 ay bazıları +8 yazmış. Neden net değil
Ona göre bende listeme ekleyeceğim
 
Süt konservesi ilk defa duyuyorum. İlginçmiş.
Ben öyle yapıyorum ; bizde sütçüden çiğ süt alıyorum kaynatıyorum mayalayacaksam ayırıp mayaliyorum kalanını sıcak sıcak kavanoza koyup ters çevirip kapağını vakumlatiyorum. Bir kaç hafta sonra (2-3 hafta) kapağını açıp denedim taptazeydi. Gerçi 3 haftaya kalmıyor hemen bitiyor ama olsun
 
kereviz veren arkadaşlar vardı.
Kaçıncı ay sebzesi kereviz? Net bilgisi olan var mı?
şöyle bi bakındım bazı kaynaklar +6 ay bazıları +8 yazmış. Neden net değil
Ona göre bende listeme ekleyeceğim
Ben bugün verdim sebzeler için ay kriteri pek yok gibi hatırladım ben. Verdim. Bir bakla verilmiyor deniyor.
 
Ben de hala utgulamaya not alıyorum günlük uyuması emmesi ne kadar sürüyor diye bakalım bir duzen oluşur mu bilemiyorum

Sütü bende kaynar haldeyken kavanoza koyup kapatırım konserve gibi.

Ek gıdaya geçmek için 6. ay kontrolünü bekliyorum ben. Merak ettiğim bir şey var tecrubeli anneler 3 gün kuralı ne zamana kadar uygulanacak.
 
3 gün kuralı olası alerji durumunu teyit edebilmede kolaylık olsun diye yapıyoruz ya, diyelim 1-1,5 aylık tadım süreci yaptık +6 gıdalar için bunlar cepte. Güvenilir yani alerji yapmayan besinler içinde yeni bir gıda denersek yine tespiti kolay olur.
Mesela ben tatlı patatesi 3 gün denedim bir sorun çıkmadı, normal patatesi sadece 2 gün denedim bu yüzden. Hem alerjeni yüksek besin olmadığı için sıkıntı olmadı.
Ama her yeni tattırdığım besinde 3 gün kuralı uygulamayı düşünüyorum. Özellikle de alerjik besinlerde. Alerji riski az olan gıdaları ay olarak büyüdükçe atlayabilirim belki. Ama Mesela çilek +12 ay, yaşına geldi tadım yapacağız ama çilek alerjenler listesinde. 3 gün güvenilir gıdalar+çilek tadımı.Doğrudur yanlıştır bilmiyorum, benim mantığa bu yatıyor Ama benim bebenin birşeylere karşı ya alerjisi var ya da besin intoloransı var diye düşünyorum. Mesela fıstıktan şüpheleniyorum. Yumurtadan da şüpheleniyorum, deneyerek göreceğim eğer bunlar varsa başka bir besine karşı da çıkabilir çünkü.
Millet çatapat veriyor valla bir şey de olmuyor emme ne bileyim. Karışık versem bu sefer hangi besin sorun çıkardı nereden bilebilirim ki? Bu sefer tek tek yine vermek gerekecek bilmeden belki tekrar alerjik olan besini tattırmış olucaz belki daha çok sıkıntı çıkacak vs
 
Bana köylüden 2 litrelik şişelerde süt gelmişti buza koyup dondurmuslardi gelene kar biraz çözüldü bende o çözüleni yoğurt yaptım 2 kere daha çözdurup yoğurt yapmıştım çokta güzel tutuyor bozulmuyor tadı da güzel dondurmanın sakıncası olmuyor diye biliyorum bu ay kontrolde doktora danisacagim. Ama ben 15 günde 3 kere mayalama ile bitirdim azar azar yapıyorum . Daha uzun süre için dondurmak nasıl olacak bilmiyorum
 
Bugün çok huysuz huzursuz bir gün geçirdi hiç durmadan sürekli konuşur gibi mızirdaniyordu ne yaptıysak olmadı mutlu edemedik ya uyku düzeni bugün bozuldu yada dış dicem görünurde dış de yok eşimle şaştik kaldık zar zor uyudu gündüz çok parça parça uyudu 20 30 dk Sabah erken uyanınca uyku sayısı bugün 4 kere oldu inşallah hastalık belirtisi değildir
yarın 6 ay aşisi yaptircaz
Doğdugundan beri sağ gözünde hafif kayma vardı zamanla burun kemiği oturunca düzelir demişti doktorumuz geçmezse 6. Ayda gel demişti bana göre geçti sanki .
benzer şikayeti olup geçen yada
6.aydan sonra göz muayenesine giden var mı
 
Canım bu konuda çok bir bilgim yok ama komşumun çocuğunda vardı karnında fındık kadar doktor vitiligo demişti ama tedavi felan görmedi sanırım sadece takip etti büyüyor mu diye sonra ne oldu bilmiyorum şu an çocuk 3 yaş civarında galiba internet tam bir karanlık kuyu sen içini karartma
 

Ben de bir yerde okumuştum en kolay uykuya geçiş ilk uyku oluyormuş. Bizim de değişiyor tabi. Her gün başka, monotonluk özleniyor

Bir de memede uyuma başladı bizde. En istemediğim şeydi ne yalan söyleyeyim. Ek gıdaydı diş ağrısıydı derken emmeler birbirine girdi, en uyku anlara denk geldi. Sonradan da kolayıma gelmeye başladı Ama bir an önce bu işi çözmem lazım.

Ahh 6 ay, benim de heyecanla beklediğimdi. Beklediğimize de değdi sanki:)
Çok şükür sağlıkla güzellikle büyüyorlar, bugünleri özleyeceğimiZi bilerek geçirmek lazım.
 
esmeralda5 hamileliğimizdeki taşınma furyasını hatırlarsın
Biz o zaman yaptırdık marshall ve polisan ikisinden de renk vardı ve sıfır koku, İnanmamıştım. İki markanın da üst sınıf boyalarındandı ama onun etkisi de olmuş olabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…