2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben brokoli, havuç, patates ve balkabağını buharda pişirip haşlanmış pirinç, zeytinyağı ve peynir altı suyu ekleyip blenderdan geçirerek püre kıvamında veriyorum. Tam çorba gibi olmuyor.

Ben de bugün patates denedim benim kız da sevmedi, yarın tekrar deniycem olmazsa havuca geçicem. En zorlandığım dönem ek gıda alıştırma dönemi iştahla yeseler ne güzel olur

Ben de onu merak ediyorum açıkçası ama muhtemelen 2-3 günde bir yaparım. 7 kavanozu var. 1 ya da 2 sini ben de ayırırım. 2 sini o yese diğerlerini de biz yeriz her gün yapmam ama. Kimisi kendisi mayalıyor günlük ufak kavanoza -ki ben onu yapamam- kimisi de kendileri için mayaladığı yoğurttan veriyor bebeğe de. 2-4
Günde bir mayalıyorlar

Bu arada bu kadar takıntılı olmayın derim nacizene fikrim tabi. Her şeyin doğalı, organiği en güzeli evt ama yaşadığımız dönemde bu pek mümkün olmuyor. O yüzden biraz rahat bırakmak lazım yoksa insan kafayı yer inanın. Ev yapımı yoğurt buzdolabında 2 hafta dayanıyor. 2 haftadan sonra ekşimeye başlıyor bu demek içindeki probiyotik ler yok oluyor. O yüzden yapılan kavanozları 3 4 gün yemesinde problem olmaz. Hergün yoğurt mayalamaya kalkarsanız herşeyi tazesini vermeye çalışırsanız çok değil 2-3 aya bakırköylük olursunuz(tabi çorbalar, yemekleri hariç) ben 7 yaşındaki kızıma bile 6 yaşına kadar hergün taze çorba yaptım. Besin değeri için önemli. Çünkü özellikle yeşil yapraklı sebzeler 2.kez ısıtılmada antioksidan üretiyor. Ama gel gör ki şuan da pizza ve patates manyağı. Kız doğana kadar kendim yapıyordum sürekli ama şuan kendimize yemek zor yapıyorum.

Bu arada biz kan ilacına başladık başlayalı kakamız kına rengi gibi bu şekilde yaşayan varmı yoksa kan ilacını mı değiştirmeliyim.Katı değil ama kabız falan değil sadece rengi ve kokusu değişti.

Sıvı bir kez denedim sevmedi pek. Püreden devam ediyoruz.
Kızlar benim oğlan kaka yapmıyor, patates yapıyor! Bu normal mi ya... artık patates yiyemicem bi süre
Bizim kız brokoli yapıyor sanırım daha fena. Bugün kereviz verdik kereviz de yapar mı ki?

Bu sabah 8 de uyandı. 12:30-14:00 arasi toplam 1,5 saat tek uyku uyudu. Bu saat oldu hala uyanık. Uyutmaya çalışıyorum

Bu arada kaka kıvamı bizim de değişti. Rengi altın sarısına göre biraz daha koyu. Kıvamı da yoğunlaştı. Ek gıdaya başlamadık halbuki.

Hayırlı akşamlar kızlar...

Az biraz göz atabildim yine.
Sizi okuyunca kendimi çok geç kalmış hissediyorum.
Ek gıda konusunda yavaşım. Hızlanasım da yok.
Niye bilmiyorum yanlış mi yapıyorum
Bugün sadece iki yemek kaşığı yoğurt ile 3 çay kaşığı tarhana yedi.
Hâlâ öğün olarak değil de tadimlik olarak düşünüyorum.

Yoğurdu da ne günlüğü, ne 2-4 günü.
Gayet 1 hafta hatta 10 günde bir mayaliyorum.
Kavanozlar küçük kapağı açılmayınca tazeliğini korur deyip geçiyordum.
Biz çok yoğurt tüketen bir aile olmadığımız için daha önce bitmez zaten.

Daha mı sık mayalamalıyım ya?
Ben becerikli kadınlardan değilim galiba bu kadar dikkat aşıyor beni.. :/

Kardeşim yumurta sarısı verdin mi diye sorup duruyor.
Ben onu 1 aya falan veririm die düşünmüştüm.
Yarın başlasam mi? Sadece haşlanmış mi vereceğiz omletten de versek olur mu?

Suyu bardakla verip direk bardağa alıştırmayı düşünüyorum ben de. En güzeli.

Yere pek bırakmıyordum.
Artık emeklemenin önünü açalım diye bir kaç gündür yere bırakıyoruz.
Hiç istemiyor.
Koltukta, yatakta daha cok dönüyordu.
Dönmeyi bıraktı çocuk. Ben anlamadım.
Yüz üstü durmaya alışık sever de ama yere koyunca hic bekledigim ilerlemeyi göremedim.

Ama maşallah dili fena.
De de de de, innnn nee innnnn neee diye bagriniyor.
Her an anne çıkacak gibi bekliyorum. :)

Bu uyku sorunu hayrola inşallah
Ben yine not almaya başlayacağım çünkü bizimki uyandığına göre 3. Uykuyu 6da yapmaya karar verdi ve 7.20 gibi uyandı uyutamadım bende hala o saatten berİ
Ama gözleri kapalı yani kaldırsam uykusu açılacak hem uyuyacak hali var hem de uyumayacak Eşime devrettim şimdi napayım

Ek gıdaya başladık başlayalı iştahı açıldı bizimkinin. Günde bir 90 cc verdiğimiz mama 120 ye çıktı. 2 defa olduğu bile oldu. Sütüm mü az geliyor yoksa mama mı kolayına geliyor bilmiyorum verdiğimizi yiyor. Vermesek bağıra bağıra ağlıyor.

nomunomuchua 7 aylıkken veriliyor yumurta sarısı, dörtte bir vericez diye biliyorum. Bizim bir hafta var 7 aya. 7 aylık olunca tarhana da vericem ben ama domates içine koymayayım di mi ilk etapta?

yoğurdu ben de 15 güne falan mayalıyordum kendimize. Ekşimiyor bile. Ama kıza napsam ben de bilmiyorum. 3-4 güne sütü nasıl temin ediyorsunuz zor olmuyor mu? Alıp dondursam mı sütü oradan mı mayalasam?

Valla aynen ekşimiyor.
Tadına bakıyorum güzel.
Bir de küçük kavanozlar sonuçta taze kalır diye rahattım okuyunca huylandım.
Ben 5 kilo olarak istiyorum. Biraz sütlaç yapıyorum kalanı yoğurt işte.

Tarhana annem yapıyor.
Domatesi var zaten içinde diye biliyorum.. Kendimize yaparken salça baharat yağ koyardk.
Çocuk için sıcak suda açıp minicik zeytinyağı ekliyorum sadece. Ekstra bir şey koymuyorum.
Yaa benim erken doğumdan dolayı doğalı 8 buçuk ay oldu sayılır. Ek gıda konusunda ondan da biraz acaba yaşıyorum. Yavaş gideyim bağırsakları hazır olsun derken çok mu yavaşım diye sorguluyorum.

Bence normal canm. Arkadaşım da annesi yapıyormuş haftalık küçük kavanozlara. Biz normalde de yogurt cok yeriz. O yuzden ben muhtemelen 2-3 gunde bir yaparim gibi düşünüyorum.
Biz ek gıdaya başlamadık ama yumurta beyazı verilmiyor diye biliyorum.

Kemik suyu ne zaman koyalım tarhanaya?

Ben de yazıyordum. Sonra kontrol ettim hiçbiri birbirini tutmuyor saldım gitti. 1 ay falan yazmıştım. Ben normalde 6 dan sonra zaten uykusu gelse de uyutmamaya çalışıyordum yoksa akşam uykusu çok geç saate kalıyor. Şimdi uyudu bakalım bizi yarın neler bekliyor

Sanırım ek gıda konusunda en yavaş ilerleyen benim ne tarhanası bak sen kademe atlamışsın
3 gün kuralıyla ilerleyip tek öğün veriyorum yediği de çok az ama acelem yok. Herkesin kendi tercihine kalmış bence. Bir süre daha ben belki 3 hafta kadar daha bu şekil ilerleyip sonradan öğünlere geçeceğim.
Belki tadım+ sonrası yoğurt şeklinde verebilirim o 2-3 haftadan sonra. Çünkü öğlen ek gıda verince bile emme süresini 1-2 saat açıyor. İstemiyorum açsın

Haha eşim pes etti baktı uyumuyor banyoya soktuk yıkadık valla.
Normalde son birkaç gündür 6 civarı komple uyuyordu canım bir gün 5te uyuduğu bile oldu. Bugün uyandı işte 1,5 saat uyuyup, huylu hergün değişik

Bu yoğurt olayı kafamı karıştırdı benimde, haftada bir sütçüden çiğ süt alır mayalarım minik kızçemede ondan yediririm diye düşünüyodum ama taze olması konuşulmuş yarın altıncı ay kontrolümüz var bir doktora sorayım bu konuyu ama daha önce canan karataydan duymuştum yanlış hatırlamıyosam ekşidikçe içindeki probiyotikler artar diye eminde değilim .bizim kız hala dönemiyor bende acaba tombik ondan mı diye düşünüyorum ama aklımada takılmıyo değil, ek gıdaya başlıycaz bu hafta doktora sorulucak çok şey var yarın not alıyorum unutmamak için

Cam şişede Günlük süt kullanıyorum Yekta için bu yüzden temini zor olmuyor.
Kendimize de ayrı mayalamaya başladım bi süre ara vermiştim

Cam şişede Günlük süt kullanıyorum Yekta için bu yüzden temini zor olmuyor.
Kendimize de ayrı mayalamaya başladım bi süre ara vermiştim
Bizim baya güvendiğimiz bir inekten. Köyden geliyor. Hatta içine koyun sütü bile karışıyor. Bilemedim napsam... en fazla dondurup yapabilirim ama o da mantıklı olur mu bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…