2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    293
Bu arada demir damlasını nasıl veriyorsunuz? Ben d vit. ve demiri kaşığına döküp veriyorum d yi alıyor ama demiri görünce asla açmıyor ağzını bin bir şebeklik yapıyorum açması için. Zorlamak istemiyorum kaşıktan soğumasın diye
 
Hayır kafası karısmıyor. İstediğin yere manuel koyabilirsin. Şu an elinde olan haritayı -yani butun evin haritasını- resetlemediğin sürece kaybolmuyor. Hatta nerede olduğunu algılayıp, balkonu var olan haritana yerleştiriyor -temizliği bitirince-. Ben defalarca kapalı balkonu bu şekilde temizledim
 
5. Atağı bizim kadar sert geçiren oldu mı yoksa diş mi bu. Sürekli ağlıyor çünkü
Bizim de oyle. Bakmadim ama galiba atak yine. Bitmiyorduuuu. Bütün gun agliyor mizliyor. Surekli yapisik dolasalim istiyor. Cok yorgunum. Daha uyuyamadim ve sabah 7 olmadan yine uyancami düşündükçe geriliyorum.
 
White Mocha işte burda canım
 
Ankarada nereden fiyat aldınız bizde bu aralar yaptırsak diye düşünüyoruz ama sürekli erteliyoruz pandemi dolayısıyla
Koru dan, pandemi bitecek gibi değil aslında geç kaldığımı düşünüyorum ben çünkü yabancı kim biliyor çocuk sünnet esnasında da acıdan çok yabancılar diye ağlayacak abisinin sesi kısılmıştı
 
Her bebek herşeyi erkenden yapacak diye birşey yokki. Rahat olun bence. Benim kız da oturamıyor mesela kendini atıveriyor destek de koysam.Canları ne zaman isterse o zaman oturur, basar, yürürler.
 
Her bebek herşeyi erkenden yapacak diye birşey yokki. Rahat olun bence. Benim kız da oturamıyor mesela kendini atıveriyor destek de koysam.Canları ne zaman isterse o zaman oturur, bas
Ben de gayet farkındayım herşeyin zamanı olduğunu. Ama burada bile yazılırken benim bebeğim bunu yapamıyor değil bunu artık yapabiliyor diye konuşuluyor. Öyle olunca da insan yapabilenden çok yapamayanı merak ediyor, o da normal mi diye.
herşeyi akışına bırakan anneler olarak muhteşemsiniz o zaman, saygılar.
 
Benim kızımda ayakta çok güzel duruyor,ama hiç bir şekilde donemiyor, cabalamiyor bile bu ay kontrolde doktora sordum dönmesiyle ilgili dokuz aya kadar döner dedi.Yani her bebeğin becerisi,kasları,algıları birbirinden çok farklı oluyor.
 
ben hiç haritalama yapmadım. tam verim almadan kullanıyorum aslında ama bir ara yaparım inşallah haritalamayı. ben oda oda süpürtüyorum. zaten bir sürü ıvır zıvır oluyor etrafta. alan boş olsun diye onları diğer odaya koyuyorum, kapısı kapatıyorum mis gibi süpürüyor. sonra o odayı süpürünce aynısını diğerine yapıyorum. tuveletin ve çamaşır odasının kapısı ben de kapatıyorum.
 
Bu konuda April haklı. Bebişlerimizin kimisi epey önden önden yapıyor, ki hep yapsınlar inşallahi her birini 41 kere maşallah. İlk kez anne olan herkesin kafasında farklı konularda soru işareti oluşabiliyor. rahat olduğumuz konular oluyor, merak ettiğimiz konular oluyor. nasıl ki her bebek birbirinden farklı her anne de birbirinden farklı.

her anne birbirinden farklı demişken mesela... çok samimi bir itirafta bulunmak istiyorum. ben bebeğimin genel halinden yana mutlu ve rahatım ama benim derdim kendimle. çoğu anne pozitifken, enerjikken, hayatına dönmüşken ben tükenmişlik yaşıyorum. bunu birkaç defa daha yazdım baktım ki benden başka bu konudan müstarip olan yok. olumsuz şeyler konuşulmuyor burada genelde. hep iyi haberleri paylaşıyoruz. insanları demoralize etmemek adına uygun bir tutum tabi ama insanız, iyi şeyler olduğu gibi kötü şeylerin de olması normal. ve evet, yalnızlığımdan kaynaklandığını düşünüyorum bu durumun, bu süreç beni çok yıprattı ve artık sıfırı tüketmiş gibi hissediyorum. hiçbir şeye halim kalmadı ve hiç vaktim yok. bunu burada açık açık hiç yazmadım diğer annelerin de etkilenmesini istemediğimden. ben çocuğum uyurken ilk aylarda uyuyamadım hep nefesini kontrol etmekten. o uyanmasa da ben uyanıp onu kontrol ediyordum. bu duyduğum güne lanet olsun ani bebek ölüm sendromundan ötürü anksiyetem tavan yaptı. sürekli sıçrayarak uyanıp başında bekliyordum. 6. ayının dolmasını gün sayarak bekledim tahmin edemezsiniz. Bebeği sürekli uyuyan biri olarak nasıl uykusuz ve yorgun kaldığımı anlamıyordu hiç kimse. Ama işte bu uykusuzluk yorgunluğun acısı şimdi çıkıyor. Eskiden çocuğumu nasıl kreşe veririm diye ağlarken şu an kreşe başlasın da nefes alayım diye düşünüyorum. ve hayır bu beni kötü bir anne yapmıyor. bunaldığımda sen nasıl bir annesin diye duygularımı bastırdım ama anneler de insan ve yorulmam ve bundan şikayetçi olmam çocuğumu sevmediğimi göstermiyor. şu an kendimi tükettim, çocuğa da bir hayrım olmayacak böyle giderse. Bir insan büyütüyoruz bu azımsanacak bir şey değil. çok büyük sorumluluk, çok büyük özveri istiyor. pandemi döneminde yalnız olmamız bence zaten hepimizi yıprattı. ki benim gibi ailesinden uzak şehirde ülkede olanlar ayrıca yıprandı. pc başına geçince ttuamadım kendimi yazdım.
 
Bizimde öyle her odada Yekta’nın bir eşyası oluyor oyuncakları vs oluyor oda oda çalıştırıyorum genelde bu yüzden. Sabahtan bir iki oda öğleden sonra diğer odalar gibi. Balkonu da deneyeceğim fırsat bulduğumda bakalım nasıl olacak.
Çamaşır odasını neden kapatıyorsun asıl orada toz olmaz mı?
 
Şu abö sendromu benimde kabusum ben hala gece uyandığımda nefes kontrolü yapıyorum. Ya da erken Uyuduğunda kamera açıksa mutlaka nefes hareketini görebilecek şekilde yakın koyuyorum. Bazen yetmiyor uykusunda gidip gelip kontrol ediyorum.
Daha bu sabah yaşadık bunu. Bebe uyandı aramızda yatıyordu, eşim de uyanmıştı ben uyumaya devam ettim biraz eşim uyanık diye, elim de bebişin karnı üzerindeydi. Bir ara elim kalkıp inmedi yani tam uyumuyordum gözüm kapalıydı sadece. Gözümü açtım baktım bebe boş boş eşimden tarafa bakıyor. Resmen çocuk hareket etsin diye hafiften sarstım. O an aklımdan geçeni söylememe gerek yok sanırım. Anlık reflekssel bir şey oluyor. Çocuğun gözü dalmış sadece
Napayım işte benim anneliğim de böyle
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…