2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    293
Kızlar rafadan yumurta yemenin bi sakıncası var mı emziren anneler için? Gebelikte yemiyorduk ya, ben hala yememiştim az önceye kadar.
 
Aynı benim kızım. Asla dönme çabası yok ama sürekli ayakta durmak istiyor. Koltuğa tutunup ayakta durmaya çabalıyor. Amaa dönmüyor Döndürmeye çok uğraştım ama istemiyor yani napalım
 
Ay yaşasın robotu benim gibi kullanan başkası da varmış. Ben de odadaki fazlalıkları koridora çıkarıp süpürtüyorum. Sonra tekrar yerleştirip diğer odayı süpürtüyorum. Böyle kolayıma geldi
 
Sizde yanına gidin en azından anestezi etkisi Oluşana kadar emzirebilirsiniz. Cerrahi esnasında da başında olursunuz. Ben hep yanında oldum.
 
Aynı benim kızım. Asla dönme çabası yok ama sürekli ayakta durmak istiyor. Koltuğa tutunup ayakta durmaya çabalıyor. Amaa dönmüyor Döndürmeye çok uğraştım ama istemiyor yani napalım
Benimki de oyle ayakta ziplamak istiyor sürekli ama donmuyor. Simiye kadar kiloya bagladim ama dediginiz gibi istemiyor da
 
Sizde yanına gidin en azından anestezi etkisi Oluşana kadar emzirebilirsiniz. Cerrahi esnasında da başında olursunuz. Ben hep yanında oldum.
Dün koru ile bunu konuştuk kabul etmediler genellikle özel kliniklerde aile yanında oluyormuş onun arayışındayım şimdi Ankara'da bildiğiniz bir yer var mı güvenilir
 
Canim cok dogru soylemissin. Ben de girip girip sikayet ediyorum burda bunaldim skildim yoruldum diye. Sonra diyorum herhalde bende sorun. Hatta dun sanirim anne olmak icin hazir degildm galiba acele ettim diye dusunmeye baslamistim. Yetemiyorum yetisemiyorum gibi geliyor surekli. Hic birseye. Ne bebegime ne evime ne isime ne kendime. Yazin beni bi nebze rahatlatti bunu hissediyor olmam beni kotu anne yapmaz sadece dedigin gibi yanimda kimse yok esim dahil. Ve ben iyice bunalmis durumdaym. Ama biliyorum ki gececek.
 
Kızlar rafadan yumurta yemenin bi sakıncası var mı emziren anneler için? Gebelikte yemiyorduk ya, ben hala yememiştim az önceye kadar.
Ben genelde yiyorum bir sıkıntı olmaz sanırım. Googladım ama genellikle gebelikte ki risklere değinmişler. Emzirme döneminde zaten şunu yemeyin diye bir kural yok. Sadece gaz yapan yiyecek ve kafein sınırlaması gibi şeyleri önermişler. Şunu kesinlikle yemeyin dememişler.
 
Ben kimsenin kusursuz olduğunuz, öf bile demediğini, bazen yetersiz hissetmediğini, bazı konular için endişe etmediğini düşünmüyorum. Pollyannacılık oynamayı hiç sevmem oynayanlar da samimi gelmez.
Bunları yaşamakta çok doğal ve dönem dönem de olması gereken duygular bence. Anneyiz diye kendi kişiliğimizden, uykudan, eğlenceden, kafa dinlemekten vs kopmak bizi daha iyi bir anne yapmaz. Çünkü anneden önce birer insanız. Kendi ruhumuzu doyurmazsak bebeğin ruhuna dokunamayız. Bizim de ihtiyaçlarımız var. Bizim de aklımıza bazı şeyler takılabiliyor miruenin dediği gibi nasıl her bebek farklıysa her annede farklı.

Benim anlamadığım şu endişe, sorun veya takıldığımız bir konuyu dile getiremeyeceksek niye buradayız? Yazdığıma bin pişman oldum.
Mesela dönme konusunu aydınlattık dedik ki 9 aya kadar normal, emekleme konusunu da aydınlattık dedik ki bir bebek emeklemeden de yürüyebilir. Basma konusu niye bu kadar olay oldu anlamadım. Her bebek farkıdır demek yerine yine dönme konusunda olduğu gibi “ben bu konuyu araştırdım, biliyorum, bebekler -atıyorum- 8. Ayda ayaklarına kuvvetli bir şekilde basabilmeli, o zamana kadar da normal” dense amenna. Aldığım hiç bir cevap tatmin etmedi. Neyse.
 
Canım ben de google ladım. Dediğin gibi olumlu/olumsuz bişey bulamadım. Size sorayım dedim, her zamanki gibi sen yetiştin
 

çamaşır odası dediğim banyo gibi bir odası oluyor bunların cesmeli lavabolu. sadece çamaşır makinesi ve leğelnler var. orası da banyo gibi olduğundan kapatıyorum.
hahah yemin ediyorum aynı ben. 5. aydan sonra bir nebze rahatladım yalan yok ama 5. aya kadar sürekli diken üstündeydim. bir de kendime delilendiğim yetmiyor eltimin küçük bebeğini de sürekli kontrol ediyorum bize geldiklerinde. herkes sohbet edip gülüyor, gidip gelip bakıyorum iyi mi. anası o kadar kontrol etmiyor. Luna!nın beşiğini yatapa bitiştiriyorum, elimi karnına koyuyorum. sanırım geniz eti var ses çıkarıyor uyurken ola ki sessiz uyudu vay anacımm elinden çekiştiriyorum ses çıkarsın diye resmen sarsıyorum çocuğu. eşim diyor zavallıcık uyumaya çalışıyor niye dürtüyosun. delirecektim ya. resmen 6 ayı bayram gibi kutladım.
 
Kendi yeğenlerimden örnek vereyim. 4 yaşındaki kız yeğenim 13 aylıkken yürüdü ve ayaklarının üstüne ne zaman bastırmayı denesek ayaklarını yukarı topluyordu, basmayı hiç ama hiç istemiyordu, 8-9 ay böyle devam etti. Herhangi bir sıkıntısı maşallah yok. 2 yaşındaki erkek yeğenim ise tam tersi, basmaya meraklıydı, 7-8 aylıkken sıralamaya, 10 aylıkken yürümeye başladı. İkisi kardeş ve cidden farklılar. Bu nedenle basma kesinlikle bir kriter değil bana kalırsa.
 

tam ben yazacaktım april yazmış yukarıda. yani burada iyi kötü her şeyi paylaşmak adına toplandık. olumsuz şeyler de yazışamayacaksak niye buradayız tam olarak. insan dertleşmeye çekinir oldu hissettiklerin çok normal, inan ben gani gani hissediyorum. hiç kolay değil başka bir bireyi büyütüyoruz, tüm bakımınla ilgileniyoruz. yorgun olmamız ve bu konuda şikayet etmemiz bebeğimizi sevmediğimizi göstermiyor. bizi kötü anne de yapmıyor. da bunları da kendime sık sık hatırlatmam lazım. acaba hazır değil miydim diye düşünüyorum ara ara, çünkü kendime ait hiçbir anım kalmadı. söyleniyorum sonra da çok kötü bir anneymişim gibi hissediyorum. yani çözmüş gibi yazmak istemem hala kavgasını kendi içimde yaşıyorum. vicdan azabı duyuyorum söylenince. şükret bebeğin sağlıklı, şükret bir yavrun oldu. ama işte bu işte bir yanlışlık var böyle olmamalı. tamam şükrettik amenna, ama ya gerisi... akıl sağlığımız ne olacak? insanız biz ya robot değiliz. son zamanlarda aydım gibi gibi. artık bir tık babasına vericem sorumluluğu. yani ister istemez vericem zaten gücüm kalmadı. söyleyenler doğru diyor. biz yorgun tükenmiş olursak çocuğumuza zaten bir faydamız olmaz.
 
doktordan geldik. 65 cm bıdık. tam bir fındık kurdu. 8 kilo olmuş. verem aşısı yerinde yara olmadı dedim, güzel vurmuşlar o zaman olmaması daha iyi dedi. vulva dudak yapışıklığı var diye şüpheleniyordum hayır hiçbir şeyi yok dedi. 2 aşı olduk. sonraki aşımız 1 yaşındaymış. kontrolümüz 8. aydaymış. dönüyor mu dedi. evet ama bir yana dedim. normal dedi. bir şeylere uzanmaya çalışıyor mu dedi. evet dedim. iyi dedi eve gönderdi. 5 dakikayı aşmamıştır görümemiz. inanın adamın sözüne hiç güvenmiyorum. öyle okuyun geçin, ciddiye almayın. thats all.
 
Hdhshshsh ciddi ciddi okudum, en son “adamın sözüne hiç güvenmiyorum” kısmında bi gülme geldi.
 
Açıkçası ben kriterinden çok burada sadece ayak üzerine basılan bebekler konuşulduğu için (yani kimse çıkıp demedi ki benim bebeğim basamıyor ya da ben kaçırdım) ve dün bir video denk geldim 6 aylık bebek ayaklarının üzerinde baya duruyordu kendi tutunmuş bir şekilde. Acaba dedim?
Örneğe gelecek olursak benim kardeşimin de bir çok becerisi sonradan oldu. Ben 9 aylıkken sıralamışım, yaşımda yürümüşüm. Benim kardeşim ise son yürüme sınırı(18 ay) 17,5 aylıkken yürümeye başladı. Sıralama yapmadı. Düz tutunmaya bile çok geç başladı. Öz kardeşim, o da kız. Farklılıklar olduğunun bilincindeyim. Merak ettim sordum sadece, malesef aile faktörü bazı şeyleri bilsek bile araya bir acaba sokuyor. Aklıma ayaklarıyla ilgili bir sorunu mu var diye geldi. Çünkü 3 sn sonra direkt içe kıvırıyor. Hiç ayağımın üstüne basayım gayesi yok. Herkes mi böyle diye sormak istedim o an o aklıma takıldı, merak ettim. Bu yani.
Mesajın içinde teşekkür ederim.
 
Biz senle hep aynı şeyleri deniyoruz canım Yiğit de çok sevdi ha kustu yeşil yeşil o ayrı ama yedi ama tek başına ağır geliyor sanki sen nasıl verdin
Yazmayı unutmuşum kuzum. Ben direk ezerek verdim avakadoyu. 3-4 lokmada bir yoğurt verdim. Bu şekilde severek yedi 2 yrmek kaşığı kadar. Az önce tekrar 2 yemek kaşığı yedi. Kusma olmadı şimdilik
 
bazen derin uykudayken hem ses olmuyor hem nefes alışları yavaşlıyor, hareket etmiyorlar. O zamanlarda benim uykumdan uyanıp kontrol ettiğim bile oluyor. Nasıl bir refleksse kulağım hep onda.
Ben kardeşimide kontrol ederdim. Annem bile etmezdi sanırım huy gibi bir şey bendeki ya da sendeki işte. Pimpiriklikten mi kaynaklanıyor nedir. Sanırım 10 yaşına gelse bile uykusunda kontrol etmeye devam ederim gibime geliyor, belki 12
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…