- 12 Eylül 2018
- 1.022
- 1.730
- 133
Aslında yine aynı yere çıkıyor, hiçbir şekilde karşılaştırmamak gerek. Bu topik hem iyi hem de kötü etkiliyor bazen beni. Herkesin bebeği dönüp yuvarlanırken benimki tek tarafa bile zor dönüyor. Kafamda hep acabalar var ama göz ardı etmeye çalışıyorum.Açıkçası ben kriterinden çok burada sadece ayak üzerine basılan bebekler konuşulduğu için (yani kimse çıkıp demedi ki benim bebeğim basamıyor ya da ben kaçırdım) ve dün bir video denk geldim 6 aylık bebek ayaklarının üzerinde baya duruyordu kendi tutunmuş bir şekilde. Acaba dedim?
Örneğe gelecek olursak benim kardeşimin de bir çok becerisi sonradan oldu. Ben 9 aylıkken sıralamışım, yaşımda yürümüşüm. Benim kardeşim ise son yürüme sınırı(18 ay) 17,5 aylıkken yürümeye başladı. Sıralama yapmadı. Düz tutunmaya bile çok geç başladı. Öz kardeşim, o da kız. Farklılıklar olduğunun bilincindeyim. Merak ettim sordum sadece, malesef aile faktörü bazı şeyleri bilsek bile araya bir acaba sokuyor. Aklıma ayaklarıyla ilgili bir sorunu mu var diye geldi. Çünkü 3 sn sonra direkt içe kıvırıyor. Hiç ayağımın üstüne basayım gayesi yok. Herkes mi böyle diye sormak istedim o an o aklıma takıldı, merak ettim. Bu yani.
Mesajın içinde teşekkür ederim.
Dur ozaman biraz rahatlatayım seni. Benimki de hiç sağa dönmez tosbagaAslında yine aynı yere çıkıyor, hiçbir şekilde karşılaştırmamak gerek. Bu topik hem iyi hem de kötü etkiliyor bazen beni. Herkesin bebeği dönüp yuvarlanırken benimki tek tarafa bile zor dönüyor. Kafamda hep acabalar var ama göz ardı etmeye çalışıyorum.
Sende gırmızı olmuşsun, hoşgeldin gırmızılar kulübüne. Fight club göndermesi yapacaktım beceremedim.Yazmayı unutmuşum kuzum. Ben direk ezerek verdim avakadoyu. 3-4 lokmada bir yoğurt verdim. Bu şekilde severek yedi 2 yrmek kaşığı kadar. Az önce tekrar 2 yemek kaşığı yedi. Kusma olmadı şimdilik
Bu durum nasıl oldu hiç anlamadım, renkten başka da bi avantajı yok sanırım. Yine de kim beni pro yaptıysa sağ olsunSende gırmızı olmuşsun, hoşgeldin gırmızılar kulübüne. Fight club göndermesi yapacaktım beceremedim.
Benim en çok işime yarayanBu durum nasıl oldu hiç anlamadım, renkten başka da bi avantajı yok sanırım. Yine de kim beni pro yaptıysa sağ olsun
Hahah cok bilmekten oluyo bunlar, bilmeseydik umursamazdik. Eltim boyle seyleri bilmiyor ilgilenmiyor muthis rahat basi. Cocugu uyanana kadar kontrol etmiyor, baska odaya koyuyor, aglayana kadar birakiyor. cocugu kalin battaniyelere sarip yan birakiyor. Burnu battaniyeye yapisiyor elim kolum bosaliyo cocugu oyle gorunce. Deli gibi gorunmek istemiyorum ama elimde degil. Ya odayi nasil ayiricaz. 1 yasinda ayiririm diyorum ama kendi soyledigime beb bile inanmiyorum.bazen derin uykudayken hem ses olmuyor hem nefes alışları yavaşlıyor, hareket etmiyorlar. O zamanlarda benim uykumdan uyanıp kontrol ettiğim bile oluyor. Nasıl bir refleksse kulağım hep onda.
Ben kardeşimide kontrol ederdim. Annem bile etmezdi sanırım huy gibi bir şey bendeki ya da sendeki işte.Pimpiriklikten mi kaynaklanıyor nedir. Sanırım 10 yaşına gelse bile uykusunda kontrol etmeye devam ederim gibime geliyor, belki 12
benimki de sağ tarafa dönmüyor. bence anlıyosun şöyle genel durumuna bi bakınca ya. yani hareketleri neşesi yerinde bir cimcime görüyorum ben kızıma bakınca. bizim sarılık 3 ay kadar sürdü. o zamanlara dönüp okusak benden pimpiriklisi yoktu. insanlar sarılık defterini kapatalı aylar olmuştu biz hala sarılık. oyyy neler neler geçti kafamdan. hiç sorma. o sarılığı bir atlattık kendime geldim. dönem dönem herkesin kafası bi şeye takılabiliyo yani kısacası. hepsi normal.Aslında yine aynı yere çıkıyor, hiçbir şekilde karşılaştırmamak gerek. Bu topik hem iyi hem de kötü etkiliyor bazen beni. Herkesin bebeği dönüp yuvarlanırken benimki tek tarafa bile zor dönüyor. Kafamda hep acabalar var ama göz ardı etmeye çalışıyorum.
Sutun yagliysa da oluyor. Luna sadece anne sutu alirken hep vardi o beyazliklar.Bugün kakasında beyaz beyaz pütürlü gibi bir şeyler vardı (ek gıdaya başlamadık henüz) hemen doktora yazdım ama cevap gelmedi daha. Böyle birseyle karşılaşan var mı farklı olarak fıstık ezmesi yemiştim kahvaltıda. Deride döküntü vs yok ama aklıma takıldı alerjik bir durum mu diye
Teşekkür ederimSutun yagliysa da oluyor. Luna sadece anne sutu alirken hep vardi o beyazliklar.
Acikcasi sen deyince farkettim ben de. Bizim kiz da pek basamiyor. Ben de cok denemiyordum. En son bizim doktor cok bastirma demisti ama ufaktı daha o zaman. Doktora gittigimde ama soracagim. Notlarima eklemistim. Yazarim canim buradan da. Dogru diyorsun sonucta buraya ben kendi adıma biseyler paylasmaya ya da paylasilanlardan biseyler öğrenmeye geliyorum. Zaman zaman icimi dokmeye vs.Ben kimsenin kusursuz olduğunuz, öf bile demediğini, bazen yetersiz hissetmediğini, bazı konular için endişe etmediğini düşünmüyorum. Pollyannacılık oynamayı hiç sevmem oynayanlar da samimi gelmez.
Bunları yaşamakta çok doğal ve dönem dönem de olması gereken duygular bence. Anneyiz diye kendi kişiliğimizden, uykudan, eğlenceden, kafa dinlemekten vs kopmak bizi daha iyi bir anne yapmaz. Çünkü anneden önce birer insanız. Kendi ruhumuzu doyurmazsak bebeğin ruhuna dokunamayız. Bizim de ihtiyaçlarımız var. Bizim de aklımıza bazı şeyler takılabiliyor miruenin dediği gibi nasıl her bebek farklıysa her annede farklı.
Benim anlamadığım şu endişe, sorun veya takıldığımız bir konuyu dile getiremeyeceksek niye buradayız? Yazdığıma bin pişman oldum.
Mesela dönme konusunu aydınlattık dedik ki 9 aya kadar normal, emekleme konusunu da aydınlattık dedik ki bir bebek emeklemeden de yürüyebilir. Basma konusu niye bu kadar olay oldu anlamadım. Her bebek farkıdır demek yerine yine dönme konusunda olduğu gibi “ben bu konuyu araştırdım, biliyorum, bebekler -atıyorum- 8. Ayda ayaklarına kuvvetli bir şekilde basabilmeli, o zamana kadar da normal” dense amenna. Aldığım hiç bir cevap tatmin etmedi. Neyse.
Yaaa battaniye olayı sakat ama ya. Uyarsan mı acaba? Ben de böyle şeylere karışmayı sevmem gerçi ama bi anksiyete geldi okuyuncaHahah cok bilmekten oluyo bunlar, bilmeseydik umursamazdik. Eltim boyle seyleri bilmiyor ilgilenmiyor muthis rahat basi. Cocugu uyanana kadar kontrol etmiyor, baska odaya koyuyor, aglayana kadar birakiyor. cocugu kalin battaniyelere sarip yan birakiyor. Burnu battaniyeye yapisiyor elim kolum bosaliyo cocugu oyle gorunce. Deli gibi gorunmek istemiyorum ama elimde degil. Ya odayi nasil ayiricaz. 1 yasinda ayiririm diyorum ama kendi soyledigime beb bile inanmiyorum.
Bizim de vakit var ay sonlarında gidiyoruz kontrole. Bekleyemedim doktoru ama bende not aldım unutmamak için, bakalım görüşü neymiş. Giden yazar o zaman, annaşştıkAcikcasi sen deyince farkettim ben de. Bizim kiz da pek basamiyor. Ben de cok denemiyordum. En son bizim doktor cok bastirma demisti ama ufaktı daha o zaman. Doktora gittigimde ama soracagim. Notlarima eklemistim. Yazarim canim buradan da. Dogru diyorsun sonucta buraya ben kendi adıma biseyler paylasmaya ya da paylasilanlardan biseyler öğrenmeye geliyorum. Zaman zaman icimi dokmeye vs.
Hipp kıyasla daha güvenilir kalıyor diye aklımda kalmış.Kızlar ek gıdada hipp markasının kavanoz mamaları hakkında ne düşünüyosunuz kendim sebze haşladığında yemeyen kızıma pekmez katıp tatlandırarak yediriyordum şimdi hipin sebze püresini denedim yedi doktorumada sormadım bunların zararı olurmu
ay söylemem mi.. Allah korusun bir şey olursa ben ömrüm boyunca travmasını yaşarım nasıl göz göre göre uyarmadım diye. sendromdan bahsetmedim bilmesin takmasın. kimse benim kadar takıntılı olmasın. okumadık araştırma makale bırakmadım türkçe ingilizce. ama genel anlamda delikli battaniyenin hatta mümkünse direkt uyku tulumunun daha güvenilir olduğunu soluk borusunun düz zeminde daha rahat nefes alabilecek pozisyona geldiğini, ağzını burnunu açık tutması gerektiğini söyledim. ama baktım ben ne söylersem söyleyeyim o yine kalın aba battaniyeye sarıyor çocuğuYaaa battaniye olayı sakat ama ya. Uyarsan mı acaba? Ben de böyle şeylere karışmayı sevmem gerçi ama bi anksiyete geldi okuyunca
Ben de ayırırım diye düşünüyorum ama bir yandan da ne zaman gitmek isterse o zaman gitsin diye düşünüyorum, ikimizde hazır olunca. O konuda kafalar karışık. Bir yanım bağımsızlığı için daha iyi diyor bir yanım o daha ana kuzusu diyor
Benim öncelik konum gece beslenmesini kesmek (doktor uygun gördüğü zaman şimdi değil) gece beslenmesini kesme zamanı geldikten sonra oda ayırma mevzusunu en sağlıklı şekilde yaparız inşallah.
6. Aydan sonra kesilebilir yazıyor internette ama benim aklımda kalan 9. Ay sonrasıay söylemem mi.. Allah korusun bir şey olursa ben ömrüm boyunca travmasını yaşarım nasıl göz göre göre uyarmadım diye. sendromdan bahsetmedim bilmesin takmasın. kimse benim kadar takıntılı olmasın. okumadık araştırma makale bırakmadım türkçe ingilizce. ama genel anlamda delikli battaniyenin hatta mümkünse direkt uyku tulumunun daha güvenilir olduğunu soluk borusunun düz zeminde daha rahat nefes alabilecek pozisyona geldiğini, ağzını burnunu açık tutması gerektiğini söyledim. ama baktım ben ne söylersem söyleyeyim o yine kalın aba battaniyeye sarıyor çocuğuhiç sevmem oysaki koca karı gibi insanın işine karışmayı.
gece beslenmesi ne zaman kesilebilir ya? bak bugün doktordan geldim hiç sormadım. hoş sorsam da bizim doktordan hayır yok. beni bitirdi gece beslenmeleri. bir gün 2 kere kalkıyor, ha diyorum herhalde artık azalacak kalkması, bir sonraki gece 342342 kere uyanıyor emmeye.
Keçiören uzman kliniği vedat ali canoglu 500 TL klipsli yapiyor canimDün koru ile bunu konuştuk kabul etmediler genellikle özel kliniklerde aile yanında oluyormuş onun arayışındayım şimdi Ankara'da bildiğiniz bir yer var mı güvenilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?