2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
O sancı ondanmıymış. Nefes alamıyorum dedim. Nefes alınca bıçak saplanıyordu ciğerime. Bir şey demediler. Ameliyattan bir gün sonra nefes alabiliyor musun, hala sorun var mı demişti doktor.
Evet canım ondan. Organlar rahim küçüklüğünden eski yerlerine donmeye başladığında nefes daha rahat alınıyor. Tahminen ondan sormuştur doktor. Keşke açıklasalar da endişe etmeseydik.

kızlar bebeğinize ceviz veriyor musunuz?
Evet, her sabah 1 adet akşam 1 adet havanda güzelce dövüyorum pütürsüz olacak seklde. Sabah kahvaltısında cevizi 1 tatlı kaşığı pekmezle karıştırıp veriyorum. Akşamları da gece mamasına katıyorum( bu ara gıda reddi yaşadığımızdan yemiyor tabikide )

Son düzenleme:
Kızlar çildiracağımmm az kaldı. Sinirlerim alt üst resmen. Sürekli hiiiiii diye bağırıyor kasiyor kendini. Sali gününden beri ek gıda reddi yaşıyoruz yemiyor yemiyor. Meme de emmiyor üstelik. Azgını öyle bi kilitliyor ki kerpetenle açamazsın o derece. Aç olunca huysuz. Sürekli kucakta durmak istiyor ama kucak dediğimde ustume örümcek gibi tırmanacakmış hanfendi. Kucağa gelince önce göbeğime adım atıyor ordan göğsüme öyle ayakta durcakmis alinca da başlıyor ağlamaya. Kol mu dayanır ya bazen ağlamasın diye ağzına bant yapıştırasım bile geliyor sinirlerim alt ust. Gunduz hic uyumuyor gece 1 de yatıp sabah 8 de kalkıyor ve yemiyor yemiyor yemiyor. Emmiyor da. Tek ağzını açtığı şey su. Kilo da verdi. Napcam şaşırdım.

Ah ne guzel yazmissiniz tesekkur ederim
Ben de pandemide eve hapsolmanin acisini bebegimle cikarmak istiyorum ama insallah dediginiz gibi bebisin ve benim sagligim iyi olur da bize de kismet olur

Dönemsel bence dış çıkana kadar bizim de öyleydi şimdi de durmuyor bana yapışık geziyor gece gündüz ymeek konusu bı derece daha iyi

Evet canım ondan. Organlar rahim küçüklüğünden eski yerlerine donmeye başladığında nefes daha rahat alınıyor. Tahminen ondan sormuştur doktor. Keşke açıklasalar da endişe etmeseydik.
Ben covidten korkmuştum.

Allah yardımcın olsun bende kucağıma almayınca benzer şekilde bağırıyor göz göze gelirsek adeta gözleriyle yiyor beni bana bak ya beni alırsın ya da inletirim buraları der gibi. Bu aralar her şeyi dişe yoruyorum ama bakalım diş çıkınca nasıl bir kılıf bulurum. Çok meraklı oldular artık eller gözler her yerde ne yatmak ne oturmak istiyor kucakta taşı taşı da yoruluyoruz. Sırt üstü yattığı yerde ilerlemeye başladı bu hafta topukları basıp popoyu kaldırıyor sırtını baş kısmına doğru ite ite gidiyor bir nevi emeklemenin Sırt üstü versiyonu 3 aylıkken de aynı hareketi uyurken yapardı başı beşiğe deyince ağlayarak uyanırdı. Büyüdükçe istekleri de artıyor haliyle.
Zormuş büyümek büyütmek

Dönemsel bence dış çıkana kadar bizim de öyleydi şimdi de durmuyor bana yapışık geziyor gece gündüz ymeek konusu bı derece daha iyi
Dis cikti hala ayni. 2 haftayi gecti. Disi icin agliyor elini yanagina burnuna kulagina goturuyor eline aldigini agzina götürüp kasiyor ama aciyla gerison gerite cikardigi da oluyor. Gunduz de eskisi gibi neseli degil. Dis buyurken de acitiyor herhalde. Ya da yeni disgeliyor. Ne oldugunu bilmiyorum ama net 2 hafta oldu. Bu gece nispeten iyiydi onceki gecelere göre

Kızlar bu arada adet düzensizliğinden bahsettikya bu durum bazen tiroid hormonlarında bir problem olduğunda da olabiliyor tsh ların artması ya da azalması doğum sonrası sık gorülüyormuş hatta bazı kadın doğum doktorları rutin olarak dogumdan sonra her kadının bir kan tahlili ile baktırmasını istiyor ve şöyle ilginç bir durum var lohusalıkta daha ağır psikolojik sorunlar yaşayan annelerde daha sık görülüyormuş bu da aklınızda bulunsun

Nerden yakaladım bilmiyorum (yani çok eski bir mesaj mı bilemiyorum.) hakkınızda hayırlısı olsun.

bu sabah keyfi yerindeydi ağzını açıp dişlerini gösterdi yavrum. sanırım üstteki yan kesici dişler ve hatta yanlarındaki köpek dişleri de gelecek. damağı şişmiş. ben çıkan dişleri büyürken de acıyıro diye mantık yürütmüştüm ama sanırım o yenileri için ağlıyormuş. zaten köpek dişleri en çok zorlayan dişmiş diye duymuştum. hep meme istiyor, meme uclarım acıyor sömürdü hiç süt kalmadı. bu arada ben hala 3 saatte bir emziriyorum. ek gıda konusunda iştahlı 2-3 öğün yiyor ama ben yine de emziriyorum sürekli. Siz emzirme aralarını açtınız mı?

kızlar bebeğinize ceviz veriyor musunuz?
Ben daha başlamadım ama doktora sordum. Ceviz badem verebilirsin. 3 gun kuraliyla. ver demisti
Bizim de oyle oldu dis cikartiyormus. Hem emmiyordu hem ek gida yemiyordu. Smdi de ust disler geliyormus kabarmis damaklar

Sağlıkla gelsin dişleri
Benim oğlum 2 saatte bir emiyordu bu hafta 3 saatte bire ayarladım 2 kez ek gıda veriyorum eğer porsiyonu bitirirse o an emzirmiyorum şimdilik günlük planımız şöyle sabah 6 da meme 7 de kalkış 9 da kahvaltı yumurta sarısı peynir veriyorum genelde 12 de meme 15 de çorba/püre/muhallebi veriyorum arada da ara öğün olsun diye 16:30 civarı meyve/yoğurt teklif ediyorum 18 ve 21 de meme ve kapanış . Gecede duruma göre iyi uyursa 4-5 saat emmeden uyur bu aralar çok uyanıyor dişten kaynaklanıyor olabilir. Henüz dişimiz yok bekliyoruz bakalım

İştahsızlık çok zor ya, en sevdiği hayır demeyeceği ne varsa ondan verin diğer gıdaları da ısrarla vermeye çalışın. Bizimki de mamayı yine az içmeye başladı azı dişlerinin yerleri oluşuyor muhtemelen çünkü parmağını bayağı geriye sokuyor . Bende sevdiklerini ısrarla veriyorum. Dediğiniz gibi aç kalınca halsizlik oluyor, asabi oluyorlar

Bizim ki 3 gundur biraz daha iyiydi bugün çok kötü geçirdik ağrıdan galiba kucakta uyumak istiyordu

Soğuk algınlığini atlatamadik 8 gün oldu hala aynı burun akıntısı vardi bugün tekrar doktora götürdük antibiyotik birde burun spreyi başladi 3 gün kullanacagiz inşallah geçer çocuğum helak oldu günde en az 5 kere burun temizlenmesinden şırınga görünce ağlamaya başlıyor diş çıkarma dönemi ile üst üste geldi iyice zor geçiyor

Kotu tarafida bu zaten. Sevdiği şeyleri de yemiyor

Merhaba, ilk bebeğime hamileyim kısmetse Ağustos ortasında kucağıma alacağım. Sizin deneyimlerinizden faydalanmayı çok isterim. Neleri almalıyım, neleri almamalıyım kestiremiyorum. Doğum sonrası bebeğe ne giydirmem gerekiyor? Hastaneye ne götürmeliyim, ona ve kendime ne götürmeliyim? Kısa kollu giyse üşür mü uzun kol giydirirsem pişer mi? Ankara’da yaşıyorum.
Reflü yatağı hangi markalardan memnun kaldınız?
hafif bir bebek arabası ve puset istiyorum, tavsiye edeceğiniz marka model var mı? Asansörüm yok elimde taşımam gerekecek.
Kantaron yağı çatlak önler mi, bebeğe zararı olur mu?
Odası için gerekli şeyler neler? Oda nemlendiricisi ne alayım?
önereceğiniz her şeye açığım şimdiden çok teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…