2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Size sadece ne giydirdigim konusunda yardımcı olabilirim sadece dogumdan sonra hastanede kaldığımız 1 gün boyunca yenidoğan takımı giydi sonra kısa kollu çıtçıtlı body ve ince ayaklı alt pijama giydirdim abisinden kalanlarla birlikte 22 tane tulumu vardı 1 kez bile giymedi havalar serinlediginde tulumlar çoktan küçülmüştü bende Ankaradayım 30 Temmuz doğumlu oğlum

Hastane çantamda da 2 tane hastane çıkışı 2 takım alt üst zıbın 1 kalın 1 ince battaniye bebek bezi pamuk ıslak mendil nevresim takımı havlu 2 tane gecelik 1 tane pijama takımı birde kendime doğum sonrası üşürsem diye polar sabahlık almıştım ama kullanmadım emzirme sütyeni iç çamaşırı göğüs pedi terlik lohusa pedi birde hastane çıkışı giymek için bol bir elbise götürmüştüm yanlış hatırlamıyorsam bu kadardı ama daha ayrıntılı hazırlayan arkadaşlar olmuştu eksiklerimi onlar yazar zaten

Sağlıkla kucağınıza alın
Bende Ankarada yaşıyorum bizim hastane sıcaktı odada sadece çıt çıtlı badi ile yatırdık. Evde de gündüz sadece badi akşamları ayaklı pijama giydirdim. Ben reflü yatağı almadım. Bebek arabasını oğlum doğduktan sonra aldım chicco baston sistem hafif değil. Kendim için hindistan cevizi yağı kullanmıştım hiç çatlağım yok ama genetik de olabiliyor. Oda nemlendiricisi çocuk doktorumuz önermedi.
Ilk başta insan her şeyi almak istiyor sizi iyi anlıyorum ama size nacizane tavsiyem acele etmeyin birçok eksik doğduktan sonra da tamamlanır. Özellikle kıyafet konusunda farklı bedenler alın bir anda büyüyorlar ya bir ya da hiç giyemiyorlar.

Hiii lemesi sinirli ıkınma gibi bişey mi ? Ağlamasına razıyım ben o ıııhıı diye kendini sıkıp tuhaf ses çıkarmasına aşırı gıcık oldum. hava isinana kadar o sesi unut yoksa dışarı çıkarmam seni diyorum millet de noluyorr der öyle itici bir sinirlenme.67 cm çocuktan çıkan ses olamaz yani o.

Bizim ki 3 gundur biraz daha iyiydi bugün çok kötü geçirdik ağrıdan galiba kucakta uyumak istiyordu
Ben kulak icin arti endiselenmeye basladim. Bugun de uyansi sık sık. Kulagini tutup agliyo. Dis bu kadar agritir mi ya. Gecer dedim gecmiyor. Pazar gunu tum ozeller kapali ama saglik ocagina goturucem. Insallah sira yoktur.

Ihlamuru biraz ılık versek
Küçük beden kıyafetler alma 0-3 6 ay aldım hepsi küçük şuan 18 24 ay dan küçük kıyafet almıyorum kollarını kıvırıyorum daha uzun süre giydirmek için patiksiz tulum daha uzun kullanılır diğerlerini zaten yazmışlar

M Mirune inşallah kulağında bir şey yoktur, haberdar edersin. Umalım ki dişlerden olsun.

Dilko geçmiş olsun ya, uzun sürdü hakkaten kıyamam içim gidiyor böyle hastalıklarından bahsedildiğinde.

Z zuzizuzu doktorumuzun takvimine göre 8 ayın dolmasıyla balık, tavuk ve baklagil ekleyeceğiz. Çerezler ise iyice dövülmüş olarak 10 ay dolunca demişti.

kızlar bebeğinize tereyağ, kuzu kıyma ve balık vermeye başladınız mı?
Eklemeyi unutmuşum, kıymayı 7 aylık olunca vermeye başladık, terayağ da tuzsuz olarak ara ara çay kaşının ucuyla ekliyorum bazı yemeklerine.

Ay valla uykusuzluktan halisünasyon görmeye başladım. Uyuduğumu görüyorum atak haftasının bitmesine 3 gün kalmış. Umarım ataktandır. Dişten de geleceğide yok. Eğer ki huysa vay anam vau20 30 dk bir mızıklıyor geceleri. Sabaha kadar ayakta sallıyorum onda bile kıpır kıpır. Kendim için değil o uyusun diye sallıyorum resmen çünkü gündüzde en fazla uykusu 30 dk. Ee sadece yeme ile büyünmüyor uykuda çok önemli.
Ek gıda olayı biz de de facia. Bir tek yoğurt seviyor. Sebzeleri püre yapıp yoğurt ile veriyorum. Oda oyunla güldürmeyle. Yemeğe karşı tepkili çocuk gerçekten çok zor. Umarım dişten ötürüdür. Yoksa diğer türlüsü benim gibi yemek takıntısı olan biri için hüsran olur

Uykularımız benziyor ya gündüz 30 ar dk 2 uykusu var gecede çok sık uyanıyor bende sabaha kadar ayağımda tutuyorum artık topuklarım yorulunca biraz bırakıyorum hemen uyanıyor ya
Mama sandalyesinde oturmayı seviyor mutfakta bende iş yaparken oyuncaklarını veriyorum yere atıp uzun uzun bakıyor geri gelip gelmediklerine bakarlarmış diye okumuştum bir yerde.

şu löp löp yiyen çinli çocuklar gibi nasıl olmuyorlar anlayamıyorum, genetik midir bedir bizde bebekken yememe acaba...
hiç yeniyor değil bizim ki ama çabayla emekle oyunla suyla kandırarak... bi gün de löp löp yesini yok

Valla canım benim çocuğu gören bu seni yer diyor ama gel görki çocuk kaşık görünce scream filmine bağlıyor. Derdim kilo değil. İsterse çiroz olsun tek isteğim yediğini doyduğun bileyim. He birde anne olarak sürekli ağzına tokmak zorunda olmak istemiyorum. Zaten günde o kadar çok şeyle uğraşıyoruzki vakit olarak bari o vaktimiz bize kalsın. Bende instadaki bebekleri görünce imreniyorum. Çocuk 2 metreden kaşığı görünce ağzını açıyor. Benimkisi ise elinde olsa mama sandalyesinden kaçacak. Diş falan değil bizdeki başlarken aynıydı inşallah böyle gitmez ne diyim. Hayır uykuda yok geriye ne kalıyor onu çözemedim

Kotu tarafida bu zaten. Sevdiği şeyleri de yemiyor
Merak etmeyin sadece 1-2 günlük bir iştahsızlık bekleyin iyice acıksın sonra güzel yiyorlar. En azından bizimki öyle oldu hele son iki gün yoğurt yemeye başladı ki çok mutluyum. Umarım sizinki de bol iştahla döner

Yemek yedirip 1-2 saat bebek arabasıyla dışarı çıkarıyorum dönüşte çok güzel yiyor. Hem artık dışarıyı çok güzel izliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…