2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben kulak icin arti endiselenmeye basladim. Bugun de uyansi sık sık. Kulagini tutup agliyo. Dis bu kadar agritir mi ya. Gecer dedim gecmiyor. Pazar gunu tum ozeller kapali ama saglik ocagina goturucem. Insallah sira yoktur.
Bizimki azı dişlerinin yeri kaşınıyor olmalı ki parmağını iyice arkaya sokuyor demiştim. Baktım bugünlerde bizimki de kulaklarını tırmık hareketi ile kaşır gibi yapıyor, dişten olabilir diye düşünüyorum

Kulaginin acidigi oyle bariz ki. hic şüphem yok. akşam sasti gelimce basliyor. Gunduz iyi ama. Doktor kizariklik ya da kiruluk yok dedi kulaginda. Bogazina bakti o da iyi. Orta kulak enfeksiyonu olsa anlardin zaten atesi olurdu, gunduz de keyfi olmazdi, istahi kacardi dedi. Bizimkisi iyi yiyor atesi de yok. Dis olduguna inanamiyorum yine de. Icini ceke ceke agliyor aglayinca. Internette kulak kiri de yapar diyor. Kulaklarini asla temizlemedim gorunen yerleri sildim sadece, belki de kir birikti.
Sag ol. Yok bir seyi deyip geri gonderdi. Cocuk su an kulagini tuta tuta agliyor. Anlamiyorum. Dis bu kadar agritir mi agritirsa ne zaman bitecek. Cunku bitsin artiikk

Hahah Luna lop lop yiyen bebeklerden. Bi de arada hmmm diye sesler cikariyo, cok tatli. Bi de doydugunu cok iyi anliyo. Doydugu an agzini acmiyor ama zaten epey yemis oluyor.

kızlar bebeğinize tereyağ, kuzu kıyma ve balık vermeye başladınız mı?
6 ay dolunca somon balığı vermiştim.1 aydır tavuk ve balık veriyorum.Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Üstelik kızım etçil çıktı. Sebze ve yoğurt pek sevmiyor eti yiyorkuzu kıymaya da bu hafta başlıyorum inşallah.

Şimdiden hayırlı olsun bebişiniz. Çoğu arkadaş gibi ben de hastane çıkışı olarak 2 takım koydum.Hava sıcak olduğu için gündüz çıtçıtlı badi üzerine ayaklı pijama giydirdim.Kendiniz için depend lohusa kilodu var kullan at şeklinde yanlardan cırt cırtlı oldukça rahat ettim onlarla.Keşke yapsaymışım diyip çevremde kimsenin doğumdam önce bahsetmediği birşeyi ekleyeceğim.Sütünüz gelse de bebek tam edemediğinden aç kalabiliyor. Gögüs pompası almadığıma pişman oldum.Bebeğimde hemşireler kan şekerini ölçtüklerinde gayet iyi diyorlardı.İlk hafta kontrolünde dr kilo alımı yetersiz demişti mamaya başlamıştık.
Reflü yatağı sevi bebe nin açık mavi puantiyeli bir yatağı var.Desenli olan düz renk değil çok memnun kaldım.6 aylık olana dek elim kolum oldu resmen.
Banyo filesi aldınızmı bilmiyorum köpük olan fileler var ondan da memnun kaldım.Şampuan olarak Mustelanın yenidoğanlar için konak önleyici köpük şampuan var durulaması da kolay oluyor.
**Her bebek ve her bünye farklıdır elbette.Tecrübelerimden şu an aklımda kalanlar bunlar.

kızlar bebeğinize tereyağ, kuzu kıyma ve balık vermeye başladınız mı?
Kiyma 1 aydir veriyorum. Balik ve tavuk da baslayabilirsin dedi doktor ama henuz vermedim. Haftaya falan baslarim muhtemelen. Ankee slerjik falan demedi ama ozellikle palamuk sardalya tarzi yagli baliklar onerdi.
Ay bizimki de atip arkasindan bakiyor. Sonra bana bakip guluyor versene der gibi

bu arada bizimki de emeklemeye başladı şükür
tam emekleme diyemeyiz de kendini sürüyor gövdesini bacaklar sabit ama ayaklar çırpınıyor
tam emekleme halinde sadece geri geri gidebiliyor hala :) tahminim 1 haftaya komple emeklemeye başlar.

Ben daha once de yazmistim. Bizimki de yemiyordu. Smdi yemeye basladi 2 gündür. Yumurta sarisina basladik onu yiyor. Bde artk kararttim gozumu. Eline veriyorum yiyor. Bu sabah mesela yarm yumurta sarisi yedirdim. Uzerine zeytinyagi dokup ekmek iciyle. Ceyrek elmayi da hasladim. Parmak gibi. Onune koydm. Yedi. Rendeleseydim elmayi asla yemezdi. Yani iste ceyrek elma ve yarm yumurta sarisi yeterli geldi hic yemediginden

M Mirune bizim kizin de eli hep kulaginda. Bazen o sekilde mizlaniyor. Sormustm ben doktora kulak agrisi ya da kulak iltihabi falan olsaydi araliksiz aglardi ates yapardi kesin anlardin demisti. Huy edinmis onu dedi.

Merhaba sevgili anneler bebeğime ek gıda dönemi için buhar makinesi alacağım alan kullanan tavsiyesi olan anneler burada mı

bizimkisi yana dönüp uyuyor, o kulağının üstüne hiç yatmıyor şu an. Hep diğer yana yatıyor. İnsan kulağı ağrınca üstüne yatamaz ya hani. Bilmiyorum inşallah ağırmıyodur tabi. Diş mevzusu arada hafifliyor ya, o döeneme girmek için sabırsızlanıyorum

Ben de alacaktım annemde görünce vazgeçtim.Saklama alanı temizliği vs derken.Buharda pişirme sepetlerinden aldım memnunum.
Merhaba sevgili anneler bebeğime ek gıda dönemi için buhar makinesi alacağım alan kullanan tavsiyesi olan anneler burada mı

Hay Allah basima gelmesinden tirsiyordum ki koltukta dustu bebegim...
koltuk cok yuksek degil aslinda 40 cm ve 5 dakka bile alamamistir hemen kucagima aldim sakinlesti ama ben cok korktum tam nasi dustugunu de gormedim kafasi bilmem nesi..yana devrildi kolumla tutamadim kolumdan kaydi resmen ona daha cok uzuldum insallah bir seyi yoktur oyuna falan geri donduk aglamasi kusmasi da yok aslinda
Off yaa kendimi berbat hissettim...
bir de sans o ya oyun halisina dun su doktum ve yerde battaniye vardi

Hahah Luna lop lop yiyen bebeklerden. Bi de arada hmmm diye sesler cikariyo, cok tatli. Bi de doydugunu cok iyi anliyo. Doydugu an agzini acmiyor ama zaten epey yemis oluyor.
Maşallah kuzuya ya çok seviyorum böyle iştahlı bebekleri darısı bizimkine inşallah eskisinden iyi yiyor Cok şükür en azından çenesini kitlemiyor artık

Çok geçmiş olsun canım tam hareketli oldukları zaman artık kucakta bile bir şeye uzanmaya çalışıyor bizim ki dikkatli tutmasam elimdeykende düşecek.
Koltuğa yanında olsam bile tutarak oturuyoruz yoksa oyuncağı düşüyor falan uzanmaya çalışıyor saniyelik olay yani bı kaç kez yerde otururken geri düştü ama çok ağlamadi yüksek olmadıgi için çok üstüne de düşmedik Allah beterinden korunsun

Aynen oyle zaten cok saniyelikti ve kolum ordaydi her yere uzanmaya calisiyorlar bir de kendilerini atabiliyorlar
Herkesten sakinirken sen gel gozunun onunde dusur...
o kadar şok oldum ki düşerken nası düştüğünü bile anlayamadım

M Mirune bir sorun olmamasına sevindim canım. Sen dedikten sonra bende evham yapmıştım akşamları sol kulağını çekip duruyor gece bile uyandığında eli kulağına gidiyor ben diş veya uykusu geldiği için yapıyor diye düşünmüştüm. Doktora mesaj attım bende sorun olsa üzerine yatarken de ağlar gün içinde de huzursuz olur dedi.

esmeralda5 geçmiş olsun kuzucuklara hiç kıyamam ya.

Uydurmasyon tarif yapan bı tek benmiyim diye düşündüm bugün köfteli şehriye çorbası gibi bir şey yaptım galiba çorba desem değil yemek desem degil çorba ile yemek arası gibi bir şey oldu
Bende yapıyorum . Özellikle çorbalarda tarhananın içine sebzeler karıştırıyorum pırasa ıspanak gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…