2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın canım. Bizimkiside otururken popo ile emekleme yi keşfetti. O toto ile neredeyse kapıya gelecek bizimkisi yemek konusunda kaldıktan nefret ediyor ve tatsız tutsuz yemek sevmiyor kesin anladım. Bizim yemeklere bakıyor eline verince çılgınlar gibi emiyor. Elma vermiştim zor aldım elinden koparır diye kıyameti kopardı. Ama herşeyde el gıdası değilki en aIndan çorba seveydi

Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın sen istemezdin düşsün ama annelik işte nasıl içinin yandığını tahmin ederim

Kızlar bizimki iki gündür çok gaz çıkarıyor sürekli pırt pırt pırt neden kaynaklanıyor olabilir bir fikriniz var mı? Yeni bir şey yedi mi derseniz yoğurt yemeye başladı. Ben artık çok az emziriyorum ama bende yer fıstığı ezmesi yedim o yapar mı acaba yani bunlar dışında yeni bir şey yok.diyorum acaba bağırsaklar mı uzuyor ne oluyor, sonuçta ek gıda biraz fazlalaştı. Hiçbir şey olmasada kesin bir şey oldu

M Mirune oh neyse ki çıkmamış bir şey. Orta kulak iltihabı insanı korkutan bir şey hakkaten.

esmeralda5 yaa çok geçmiş olsun Korkusu bile yetiyordur eminim. Ama bu başına gelmeden çocuk büyüten var mıdır merak ediyorum, her anne bir gün bu korkuyu tadacaktır minvalinde konuşulur hep

Geçmiş olsun neyse ki birşey yokmuş çok şükür.Kötü hissettiğimiz doğru ama ne yapalım tıpkı bizler gibi düşe kalka büyüyeceklerAna yüreği işte elvermiyor

Son düzenleme:
Yoğurt gaz yapar.Ondan olabilir.

Merhaba kızlar.Kızım birkaç gündür uyumuyor. Gece 3 - 4 kez emmek için uyanıyor. Sabah saat 8 de uyanıyor.Öğle 13.00 gibi 15 dk uyuyor akşam 10 a dek başka uyku yokUykusuzluktan hayal görmeye başladım artıkDişe bağlıyordum ama iki dişi de çıktı artık.Neden bu kadar huysuz çözemedim.
Sürekli kucakta gezmek,yürütülmek ve oyun oynamak istiyor. Aktivite yapmaya zamanınız kalıyor mu, bebişlerinizle ne tür oyunlar oynuyorsunuz?

Bazen bizim gündüz uykuları bozuluyor, hemen dışarı gezmeye çıkarıyorum en az bir saat uyuyor eve gelince huysuzluğu da azalmış oluyor. En iyi oyalama böyle. Güzel uyursa yine de çıkarıyorum Onun dışında sürekli birimiz kucaklıyor. Yerde oyuncaklar ile oynar, debelenir tv izler, salıncakta veya mama masasında oyalıyoruz.

Bizimki karnibahardan sonra tum gun pirt pirt pirt donendi. Yogurt hep yiyor ama o gaz yapmiyor. Degisir ama toleransina gore. Az emziriyorum derken ne kadar emziriyorsun? Gecen sordum arada kaynadi. Ben cok wmziriyor gibi hissediyorum. 8. Ayla beraber sut ek gida %50 %50 olmaloymis. Bizde %20 ek gida %80 süt gibi. Ac bu cocuk hissiyatina engel olamiyorum.

esmeralda5 cok gecmis olsun. Kipir kipirlar, terliyorum zaptedicem diye. Insanlik hali olucak boyle. Onemli olan ciddi bi sey olmamasi. Sukurler olsun.

Aslında bizde süt ürünlerine tepki veren yoktur ama dediğim gibi ek gıda çeşitlendi ondan da olabilir. Ben zaten çoğunluk mama veriyordum. Ama sabah öğlen akşamüstü ara öğün ek gıda, sabah ve akşam uyumadan mama veriyorum. Gündüz arada bir defa emziriyorum birde gece uykudan uyandığında 2-3 kez. Yani nerdeyse sadece gece emziriyorum. Diş çıkınca biraz daha fazla emmek istiyor sonra normale dönüyor.

Ya bende diş gelince rahat uyuruz diyordum. Bana uyku yok gibi uzun süre . Hareketleri iyice arttı ve gittikçe güçleniyorlar. Bende çok aktivite yapamıyorum bolca sarılıyorum yatakta dönmece mıncıklama gibi şeyler yapıyoruz hava güzelse dışarı çıkıyoruz. Sulu oyunları seviyor ama sürekli yanında olmam lazım geçen gün kalın kilitli poşete su koydum şap şap vururken patlattı . Zaman olursa bu tarz aktivite yapıyoruz. Biaz daha büyüsün de karşılıklı oynarız.

Bizimki de sürekli yürümek isteyen kısım da ellerinden tutup gezdirilmek istiyor emekleme çabası var ama emeklemiyor oyunları halamiz oynuyor gün içinde çalışiyorum ekstra etkinlik olarak mama sandalyesinde önüne oyuncaklari bantliyorum onu bı 10 dakika oyalıyor gelende etrafında olan şeylere ilgisi var mutfaga yanım da görüyorum ufak tencere kaşık falan veriyorum ses yapmaya çalışıyor bı yandan da hoşuna gittiği için çığlık atıyor çamaşır asarken toplarken katlarken falan mandalari veriyorum renkli olduğu için ilgisini çekiyor hata bundan bir etkinlik bile yapıyorum mandalari bir kabın etrafına diziyorum o da çekip çıkartmaya çalışıyor ağlamamasi için yeterki beni görsün gerisi çok önemli değil

Günaydın herkese. Diş dedik alt dişler çıktı bizde hala uykusuzluk devam ediyor. gözler kapalı ciyak ciyak ağlıyor. saatte 2 kere bazen uyanıyor geceleri. üst dişler gelecek demişti doktor. gelen giden de yok. ondan mı bilmiyorum ama iyice bitmiş durumdayım uykusuzluktan.

esmeralda5 geçmiş olsun kuzucuklara hiç kıyamam ya.

Bende yapıyorum . Özellikle çorbalarda tarhananın içine sebzeler karıştırıyorum pırasa ıspanak gibi.
çok teşekkür ederim canım, inşallah bir sıkıntı yoktur en kötü anımız böyle olur

Amin canım, hepimizin ve herkesin bebişlerini...

Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın sen istemezdin düşsün ama annelik işte nasıl içinin yandığını tahmin ederim
sağol canım, öyle bir kalp çarpıntısı öyle bir şok ve donma hissi hatırlamıyorum...
çok ağlamayınca bende hızlı sakinleştim ama.. Allah kimseye yaşatmasın valla ufacık bir düşmesi bile bu kadar etkiledi ise yürümeye başlayınca napcaz bilmiyorum...

sağol canım benim... Tabi tabi mutlaka ki her bebek düşüyor Allah beterinden sakınsın.. kuzenlerim yeğenlerim düşerdi bebek onlar düşe kalka büyüyorlar zaten diyordum hep... Dün kendime hiç diyemedim valla...

Geçmiş olsun neyse ki birşey yokmuş çok şükür.Kötü hissettiğimiz doğru ama ne yapalım tıpkı bizler gibi düşe kalka büyüyeceklerAna yüreği işte elvermiyor
çok sağol canım... nefes alırken ölmek gibi bişi bir de elimden kayıp gidince tüm gün bin kere baktım her yerine... bıngıldağa bakıyorum şişme çökme falan var mı diye...
muhtemelen çok bariz olur ama eşime sorup sorup durdum...
Allah hepimizin ve herkesin bebişlerini korusun...

sağol canım, aynen öyle bir o yana yamuluyorlar bi şeye uzanmak için bir bu yana...
Mutfakta beslerken onu mama sandalyesinden yamulup dolap kapağana ulaşıyor ve aç kapa - aç kapa yapıyor...
Yürüme sürecinde non-stop olcaz sanırım...

bende de korona belirtileri var
daha doğrusu grip, boğazda öksürük bir gıcıklanma, uyuma isteği...
bakalım şimdi test yaptırıcam
Geçmiş olsun canım bizleri de haberdar et... Korona olmayabilir...

ciddi baş ağrısı, sırt gögüs ağrısı vs. oluyor genelde var mı ?

2 saatte 1 uyanıp ne kadar ayakta kalıyorsunuz canım emiyor uyumuyor mu ?

üst dişler sanırım bir tık daha sıkıntılı geliyorlar...
biz daha çıkarmadık ama genel itibari ile burda okuduklarımdan öyle hatırlıyorum.

Geçmiş olsun canım bizleri de haberdar et... Korona olmayabilir...

ciddi baş ağrısı, sırt gögüs ağrısı vs. oluyor genelde var mı ?

yok ama
böyle grip gibi belirtisi olan da çok varmış
bakalım, bizim patronlar test yaptırdıklarıv gün sonucu beklemeden geldikleri ve koronalı gezdikleri için bulaşmış olma ihtimali yüksek

bazen oturuyor 2 3 saat uyanıp. bazen 4-5 dk sonra geri uyuyor. acaba aç mı ondan mı uyanıyor diye düşünmeye başladım bugün. ama öyle emmiyor da. memeyi agzında tutup geri uyuyor genelde. bizim yatakta yatıyor son zamanlarda. sallamaya falan alıştırmadım hep yanında yatarak uyuttum. o da kötü oldu galiba. şimdi yerine koyunca uyanıyor. yanımda yatmak istiyor. ama son günlerde bizim yatakta yatarken uyanmaya başladı.

Ankee canım hava değişiminden de olmuş olabilir. geçenlerde bizde de oldu. çok şükür bişey çıkmadı. içini ferah tut. inşallah yoktur bişey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…