2-3 gun olsa yine iyi. 3 Hafta oldu disleri cikali ve su an uyuyamadigim bir gecenin sabahi. Dis jeline ilaca fln karsiyim diyordum sozde calpol de verdim aksam, sabah dis jeli de surdum. yeter ki uyusun!! Meme uclarim aciyor, yapisik yatiyoruz yine de her yarim saatte miyk miyk. Nefret ettim bu ay her seyden. Oysaki dis normal gorusnuyor onu zorlayan ne anlamiyorum. Gunduz yapmiyor boyle, sadece gece. Boyu fln da uzadi. Belki de o bahsettikleri gibj buyume atagindi. 2 ayda 5-6 cm uzadiEvet sorma, üst dişler göründüğü halde bile çıkarken ve biraz uzayana kadar biraz zorlu geçiyor hatta 1-2 gün mama reddi yaşadım. Dört diş birkaç gün arayla çıktığı için zor oluyor. Şimdi köpek dişleri bembeyaz derinin altında ama azı dişlerinin yerini arka damakları kaşıyor. Kendi kendine inleye inleye yatırıyorum. Kafa ateşi yüksek oluyor ama artık ilaç ya da jel hiç kullanmıyorum. Bol bol su içiriyorum, gece her emzirmeden sonra su veriyorum içiyor. Gün içinde de çok su veriyorum bence biraz rahatlatıyor. Kulaklarını bizde de yeni yeni tırmık hareketiyle oynuyor, kafasını saçlarını kaşır gibi yapıyor. Eskiye oranla daha iyi dişlerini kaşıdığı için görece daha rahat atlatıyor gibime geliyor. Meyve süzgecine sert elma armut koyuyorum hem diş kaşıyor hem meyve yiyor. İşte böyle böyle geçecek iyi ki serin mevsime denk geldi yazın sıcağında diş çıkarmak daha zor olurdu. O zamana kadar en az 8-10 dişimiz olur gibime geliyor.
Canım muz falan fazla veriyormusun? Oda yapabiliyor. Birde zeytinyağını hem yemeklerine hemde ayrıca kaşıkla ver. 6.aya kadar hepimiz me kadar rahatmılız meğer. 1 yaş gelsede öyle böyle bir düzenleri olsaBu aralar grupça uykuya hasret kaldık.
Diş sıkıntısı derken birde pişik eklendi üstüneyavrum ya çok zorlanıyor bazen kaka yaparken 2 gündürde popiş kızarık altını değiştirirken havalandırıyorum kremler yağlar da sürüyorum ama düzelmedi henüz. Yediklerine de dikkat ediyorum aslında bol bol su da içiyor ama neden kabız gibi zorlanıyor anlamadım her gün kaka yapıyor ama nasıl gel sen onu bebeye sor . Tavsiyeniz var mı bize?
Öncelikle hayırlisi olsunMerhaba, ilk bebeğime hamileyim kısmetse Ağustos ortasında kucağıma alacağım. Sizin deneyimlerinizden faydalanmayı çok isterim. Neleri almalıyım, neleri almamalıyım kestiremiyorum. Doğum sonrası bebeğe ne giydirmem gerekiyor? Hastaneye ne götürmeliyim, ona ve kendime ne götürmeliyim? Kısa kollu giyse üşür mü uzun kol giydirirsem pişer mi? Ankara’da yaşıyorum.
Reflü yatağı hangi markalardan memnun kaldınız?
hafif bir bebek arabası ve puset istiyorum, tavsiye edeceğiniz marka model var mı? Asansörüm yok elimde taşımam gerekecek.
Kantaron yağı çatlak önler mi, bebeğe zararı olur mu?
Odası için gerekli şeyler neler? Oda nemlendiricisi ne alayım?
önereceğiniz her şeye açığım şimdiden çok teşekkür ediyorum
Bu aralar grupça uykuya hasret kaldık.
Diş sıkıntısı derken birde pişik eklendi üstüneyavrum ya çok zorlanıyor bazen kaka yaparken 2 gündürde popiş kızarık altını değiştirirken havalandırıyorum kremler yağlar da sürüyorum ama düzelmedi henüz. Yediklerine de dikkat ediyorum aslında bol bol su da içiyor ama neden kabız gibi zorlanıyor anlamadım her gün kaka yapıyor ama nasıl gel sen onu bebeye sor . Tavsiyeniz var mı bize?
Hiç emzirmiyor muydun?Ya kızlar dün deli dürttü şu bebeyi emzirmeyi deniyim dedimAdamın dişleri çıktı tabi meme nedir onu da bilmiyor. Isırdı yaaa ay nasıl kanadı 8 aylık bebeyi emzirmeye çalışırsan böyle olur dedim kendime
Ben kabız olmasa da çok zorlandığı günler bebe yağı ile masaj yapmaya devam ediyorum hemen pırt Pırt yapıyor. Hem gaz da sıkıştırıyor çok ağrı yapıyor masaj çok iyi geliyor. Her kakadan sonra yıkayabilirseniz ılık su ile popoyu yıkayın.Bu aralar grupça uykuya hasret kaldık.
Muzu çok sevemedi genelde dikkat ediyorum yediklerine. Buraya yazmamla cır cır olması bir oldu gibiCanım muz falan fazla veriyormusun? Oda yapabiliyor. Birde zeytinyağını hem yemeklerine hemde ayrıca kaşıkla ver. 6.aya kadar hepimiz me kadar rahatmılız meğer. 1 yaş gelsede öyle böyle bir düzenleri olsa
Her alt değiştirme de ılık su ve pamukla temizliyorum fazla açık bırakamıyorum çünkü küçüklüğünde çok çektim her tarafı suluyorduPişik olduğumuzda her alt değişiminde belden altını çeşme altında yıkıyordum sonra alt açma örtüsüne koyup yarim saat oynatiyordum sonra beslerken kantaron yagi bol bol sürdüm 2 gunde geçti. Kabız için kabız yapan gıdalar tüketmeyin bir süre muz pirinc vs. , kabak brokoli kabizligi onluyor ve her yemeğine zeytin yağı koyun ve sizde bol bol zeytinyağlı yemekler tüketin anne kabız ise sütten bebeğe de geçiyormuş.
Yok sağiyorum sürekli. Deli cesareti geldi. Geldigiyle gittiHiç emzirmiyor muydun?
Nerden aldin kolyeyi? Orjinali olmasi lazimmis. Hic inanmam boyle seylere ama cok caresizim hemen alayimKızlar biz de gecen hafta hiç uyumadık aglaya aglaya uyanıtdık, asırı huzursuzluk vardı.. Kehribar kolye tavsiye ettiler, hemen aldım. Bilmiyorum etkisi var mı ama bu hafta keyfi daha iyi, yine uyanıyo ama huzursuz şekilde değil.. Salya da kalmadı, diş döneminde cok faydası varmış. Bi araştırsanız..
Kuzenime annesi çalıştığından anneannem baktı. Anneannem de işi varsa bebe dursun diye eteğini bırakıyormuş yanında. Kuzenim hala etekle uyuyor, 20’lerin başındayanında yatarak uyutmakta bazen özellikle hassas dönemlerinde bence huysuzluk yapıyor...
mesela gündüzleyin ben yanında uzanıyorum kimi zaman 1.5 saat uyuduğu oluyor...
oh diyorum sanırım uyku düzeni oturdu dur diyorum 1.5 saat bir kaç iş halledeyim yarım saatte uyanıyor..
ben genelde yatağa almadım ya 3-4 kezdir en fazla
bir yerde okumuştum gündüz bile sizin yatağınıza yatırmayın diyor, kendi yatağına koyun ki o yatağı benimsesin...
kokunu istiyor olabilir, tişört falan bırakmayı dene kuzum kazağınla tişörtünle ört üstünü
Çoook geçmiş olsun. Nasıl sevindim negatif çıkmasına...
Yok valla ben bu çocuğu anlamadım . Çok açken yemiyor asla tokken zaten yemiyor. Arayı yakaladığımda 2 kaşık ucuyla verebiliyorum sonra ağız kitliyor kasığa saldırıyor vuruyor ağlıyor. Zorlamiyorum da aslında. 1 hafta olduMerak etmeyin sadece 1-2 günlük bir iştahsızlık bekleyin iyice acıksın sonra güzel yiyorlar. En azından bizimki öyle oldu hele son iki gün yoğurt yemeye başladı kiçok mutluyum. Umarım sizinki de bol iştahla döner
Yok kız ıkınma değil. Ağzını kitleyip kafayı yukarı arkaya kaldırıp hiiiiiii diye ses çıkartıyor ağzı da kapalı o ses nerden çıkıyor valla anlamıyorum.Hiii lemesi sinirli ıkınma gibi bişey mi ? Ağlamasına razıyım ben o ıııhıı diye kendini sıkıp tuhaf ses çıkarmasına aşırı gıcık oldum. hava isinana kadar o sesi unut yoksa dışarı çıkarmam seni diyorum millet de noluyorr der öyle itici bir sinirlenme.67 cm çocuktan çıkan ses olamaz yani o.
Ben sevmediği besinleri karıştırıp sevdirmeye çalışıyorum mesela her gün yarım muzun icine 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tam cevizi güzelce ezip karıştırıp veriyorum. Normalde pekmez yemez ama kızla yiyorLuna yumurta avokado pekmez sogan pirasa sevmiyor. Favorisi muz.
En önemlisini unutmuşum emzirme yastığı...Merhaba, ilk bebeğime hamileyim kısmetse Ağustos ortasında kucağıma alacağım. Sizin deneyimlerinizden faydalanmayı çok isterim. Neleri almalıyım, neleri almamalıyım kestiremiyorum. Doğum sonrası bebeğe ne giydirmem gerekiyor? Hastaneye ne götürmeliyim, ona ve kendime ne götürmeliyim? Kısa kollu giyse üşür mü uzun kol giydirirsem pişer mi? Ankara’da yaşıyorum.
Reflü yatağı hangi markalardan memnun kaldınız?
hafif bir bebek arabası ve puset istiyorum, tavsiye edeceğiniz marka model var mı? Asansörüm yok elimde taşımam gerekecek.
Kantaron yağı çatlak önler mi, bebeğe zararı olur mu?
Odası için gerekli şeyler neler? Oda nemlendiricisi ne alayım?
önereceğiniz her şeye açığım şimdiden çok teşekkür ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?