2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
2-3 gun olsa yine iyi. 3 Hafta oldu disleri cikali ve su an uyuyamadigim bir gecenin sabahi. Dis jeline ilaca fln karsiyim diyordum sozde calpol de verdim aksam, sabah dis jeli de surdum. yeter ki uyusun!! Meme uclarim aciyor, yapisik yatiyoruz yine de her yarim saatte miyk miyk. Nefret ettim bu ay her seyden. Oysaki dis normal gorusnuyor onu zorlayan ne anlamiyorum. Gunduz yapmiyor boyle, sadece gece. Boyu fln da uzadi. Belki de o bahsettikleri gibj buyume atagindi. 2 ayda 5-6 cm uzadi

İlk defa bu kadar uykusuz kaldım gece 2 de uyuyan bebe sabah 5 e kadar ayağım da sallayarak uyutum 6 da besige bıraktım 20 dakika sonra uyandı neyin uykusuzlugunu çektim ben ya ...
2 diş çıktı bile niye sürekli uyandı uykuya dalamadi ki kesintisiz 1 saat bile uyuyamadım 9da mesai başlıyor parol verip uyutmayi düşünüyorum bari gündüz rahat uyusun

Kızlar biz de gecen hafta hiç uyumadık aglaya aglaya uyanıtdık, asırı huzursuzluk vardı.. Kehribar kolye tavsiye ettiler, hemen aldım. Bilmiyorum etkisi var mı ama bu hafta keyfi daha iyi, yine uyanıyo ama huzursuz şekilde değil.. Salya da kalmadı, diş döneminde cok faydası varmış. Bi araştırsanız..

Hiçbirşey beni bu yemek konusu kadar yormadı. Uykusuzluk bile. Çocuk yoğurt hariç hiçbirşeye ağzını açmıyor oyuncak ağzına sokarken gülerken anca yediriyor um. Diş falan değil 1.5 aydır diş yapmaz yapsada arada da olsa yine yer. Çocuk ek gıdayı sevmedi bir türlü. En korktuğum şey yeme problemi olmasıydı oda başıma geldiBu tarz bebeklerle ne dışarı nın tadını alıyor insan nede evin. Sürekli ne yer neyi sever acaba diye kafada kurup kurup duruyorsun. Dün instada bir bebeğe denk geldim 8 aylık. Resmen ağzındaki bitmeden diğer kaşığı ver diyor annesine vermeyince ağlıyor. Kadının eli ayağı birbirine dolanıyor tamam tamam diyip. Ah dedim yeme ile ilgili tek sıkıntımız bu olsa keşke. Ne diyelim inşallah dişlerden sonrası güzel olur. Umut fakirin ekmeği nede olsa

Bu aralar grupça uykuya hasret kaldık .
Diş sıkıntısı derken birde pişik eklendi üstüne yavrum ya çok zorlanıyor bazen kaka yaparken 2 gündürde popiş kızarık altını değiştirirken havalandırıyorum kremler yağlar da sürüyorum ama düzelmedi henüz. Yediklerine de dikkat ediyorum aslında bol bol su da içiyor ama neden kabız gibi zorlanıyor anlamadım her gün kaka yapıyor ama nasıl gel sen onu bebeye sor . Tavsiyeniz var mı bize?

Canım muz falan fazla veriyormusun? Oda yapabiliyor. Birde zeytinyağını hem yemeklerine hemde ayrıca kaşıkla ver. 6.aya kadar hepimiz me kadar rahatmılız meğer. 1 yaş gelsede öyle böyle bir düzenleri olsa

Öncelikle hayırlisi olsun kendi tecrübelerimi yazayım. 2 adet Yeni doğan takimi ve 1 adet te şile bezinden takım almıştım ben hemşireler sile bezinden takimi giydirdiler sıcak olduğu için. Uzun koluydu. Altına citcitli badi. Bir adet müslin battaniye, 1 adet normal battaniye. Kendime alt üst pijama takımıyla bir adet önden düğmeli elbise şeklinde pijama almıştım. Sadece elbiseyi kullandım çok ta rahat ettim. Depent kilot en büyük boy almıştım çok iyi yapmışım kurtarıcı oldu hatta 2 paket kullandım. Emzirme sutyeni. Bir tane yeni dogan biberon, kantaron yağı ( halen bebeğime altını her değiştirdiğinde kantaron yağı sürüyorum pişik felan olmadi) reflu yatagi aldım ama hiç kullanmadım. Puset olarak ek bir şey almadım. Bebek arabasinin yeni doğan puseti hem ana kucağı hem bebek arabası hemde oto koltuğu olarak kullanılıyordu. Böl miktarda ağız mendili, alt açma örtüsü , yenidoğan ıslak mendil ve temizleme pamuğu aldım ben. Hastane çıkışı için kendime bol kıyafet almıştım.

Pişik olduğumuzda her alt değişiminde belden altını çeşme altında yıkıyordum sonra alt açma örtüsüne koyup yarim saat oynatiyordum sonra beslerken kantaron yagi bol bol sürdüm 2 gunde geçti. Kabız için kabız yapan gıdalar tüketmeyin bir süre muz pirinc vs. , kabak brokoli kabizligi onluyor ve her yemeğine zeytin yağı koyun ve sizde bol bol zeytinyağlı yemekler tüketin anne kabız ise sütten bebeğe de geçiyormuş.

Ben kabız olmasa da çok zorlandığı günler bebe yağı ile masaj yapmaya devam ediyorum hemen pırt Pırt yapıyor. Hem gaz da sıkıştırıyor çok ağrı yapıyor masaj çok iyi geliyor. Her kakadan sonra yıkayabilirseniz ılık su ile popoyu yıkayın.

Canım muz falan fazla veriyormusun? Oda yapabiliyor. Birde zeytinyağını hem yemeklerine hemde ayrıca kaşıkla ver. 6.aya kadar hepimiz me kadar rahatmılız meğer. 1 yaş gelsede öyle böyle bir düzenleri olsa
Muzu çok sevemedi genelde dikkat ediyorum yediklerine. Buraya yazmamla cır cır olması bir oldu gibi ayy deminden beri çeşmede akıtıp makineye atıyorum gözden çıkardığım badileri de çöpe gitti küçüktü zaten
Her alt değiştirme de ılık su ve pamukla temizliyorum fazla açık bırakamıyorum çünkü küçüklüğünde çok çektim her tarafı suluyordu . Zeytinyağ da ekliyorum her yiyeceğine. Sabah yediği avokado etkili oldu sanırım.

amadeusdegilsalieri masaj bende yaparım genelde küçüklüğünde gaz sorunu olduğu için hareket yapıyoruz bacakları ile

Nerden aldin kolyeyi? Orjinali olmasi lazimmis. Hic inanmam boyle seylere ama cok caresizim hemen alayim

Luna yumurta avokado pekmez sogan pirasa sevmiyor. Favorisi muz.

Kuzenime annesi çalıştığından anneannem baktı. Anneannem de işi varsa bebe dursun diye eteğini bırakıyormuş yanında. Kuzenim hala etekle uyuyor, 20’lerin başında ay duymasın bunu paylaştığımı
Tracer @MC06 @esmeralda5 Dilko sonuç çıktı kızlar negatif şükür
Çoook geçmiş olsun. Nasıl sevindim negatif çıkmasına...

Yok valla ben bu çocuğu anlamadım . Çok açken yemiyor asla tokken zaten yemiyor. Arayı yakaladığımda 2 kaşık ucuyla verebiliyorum sonra ağız kitliyor kasığa saldırıyor vuruyor ağlıyor. Zorlamiyorum da aslında. 1 hafta oldu

Yok kız ıkınma değil. Ağzını kitleyip kafayı yukarı arkaya kaldırıp hiiiiiii diye ses çıkartıyor ağzı da kapalı o ses nerden çıkıyor valla anlamıyorum.

Kızlar bizim kız her zamanki gibi yaramazlık peşinde. Geçen gün bir uyandı bir anda yerde komando gibi sürünmeye başladı salonda yerde oyuncakları yanına bıraktım mutfakta 5 dakka işim vardı normalde ciyak ciyak bağırır ama ses çıkmayınca bir bakayım dedim ne goreyim surune surune saksinin yanina gelmis çiçeğin yapraginu tutmus asılıyor yolmuş yaprakları ..
Birde geçen hafta apartmanda imza topladık arka bahçeye çocuk parkı yapılsın diye gelip kurdular hemen her gün 1 saat parka iniyoruz. Sallanıyor nasıl hoşuna gidiyor anlatamam valla

Luna yumurta avokado pekmez sogan pirasa sevmiyor. Favorisi muz.
Ben sevmediği besinleri karıştırıp sevdirmeye çalışıyorum mesela her gün yarım muzun icine 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tam cevizi güzelce ezip karıştırıp veriyorum. Normalde pekmez yemez ama kızla yiyor yada bal kabağı pekmez ceviz

En önemlisini unutmuşum emzirme yastığı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…