Bizim hiç diş yokken bile arada eline ekmek verdigimde güzel güzel çiğneyip yutuyordu. Bende ekmeğe düşkün olmasını istemiyorum. Dediğin gibi sebze meyve çiğ kuruyemiş faydalı karbonhidrat içeriyor.
Aslında teoride verilebilir de korkuyorum ben boğazına takılır diye belki çorbasına koyabilirim. Sebze yediği için bizimki patates, kabak mesela karbonhidratı oradan aldığı kanaatindeyim. Tabi ekmeğe özellikle yutma için alışsa iyi olur.
Geçmiş olsunve beklenen gerçekleşti kreşe başlayan yavrum hasta oldu. pazar sabah 4'te ateşiyle uyandık. Öğlen gibi doktora gittik, iki kulağı da kızarmış dedi. Burnu zaten 10 gündür tıkalıydı. Burnu tıkalı olunca mukus öztaki borusunu tıkayarak kulağın hava almasını engellemiş. kısacası orta kulak iltihabı. antibiyotik ve balgam mukus çözücü doğal dediği (?) bir şurup verdi. 5 buçuk saatte bir calpol veriyorum, ateşi diğer türlü inmiyor. hatta hem calpol hem ılık duş yaptırıyorum. ılık duş tek başına yeterli gelmiyor. 38.5'e çıkıyor ateşi. antibiyotik kullanmayı hiç istemiyordum keşke mecbur kalmasaydım ama en azından 9 aylık oldu bugün. içimi bir nebze bu rahatlatıyor.
Ben de henüz ekmek vermiyorum. Onun yerine normalde pirinç, bulgur, patates oluyor yemeklerinde. Karbonhidratı oradan alıyordur diye düşünüyorum. Aslında hiçbir şey veremiyorum bu araEk gıda aşamasında ekmek veriyor musunuz? Hangi tür ekmeği tercih ediyorsunuz?
Ben ekmek vermedim çok nadir bazen kendi yesin diye ekmek koydum önüne ben birşeyler yedirirken arada ekmek yedi. Doktorumuz vermemi söylemişti ama ben tercih etmedim şimdilik. Evde tam buğday ya da çavdar tüketiriz o da sadece kahvaltıda belki de bu yüzden ekmeğe düşkün olmasını istemiyorum bir yandan da karbonhidrat ihtiyacı için biraz biraz versem mi diye düşünüyorum.
Diş çıkarma döneminde oldukları için normal olduğunu düşünüyorm. Bizde bir gün güzel yer bir gün eh işte sanki hep aynı şeyleri yediriyormuşum gibi hissetmeye başladımBen de henüz ekmek vermiyorum. Onun yerine normalde pirinç, bulgur, patates oluyor yemeklerinde. Karbonhidratı oradan alıyordur diye düşünüyorum. Aslında hiçbir şey veremiyorum bu araAsla kabul etmiyor. Sadece anne sütüyle beslenmeye başladı
Evet ama şartlar uymayınca mecbur internetten alıyorsun. Haklısın markadan markaya numaralar değişiyor. Viccoda 19 dan başlıyor mesela. Sitesinde numara ölçüm tablosu var ona göre alıyorsun.keşke
keşke magazaya gidebilsekde ayagına giydirip olup olmadıgını görebilsek, elimizle seçerek alabilsek. ne zor degilmi bilmeden birşeyler almak. bizde geçen 2 ayakkabı sipariş ettik, biri 18 biri 19numara. ama belki markaların kendine göre numaralandırması farklıdır
Doktor bana 1 yaşında sizinle masaya oturt dedi ama o günler gelir mi dersin :)Diş çıkarma döneminde oldukları için normal olduğunu düşünüyorm. Bizde bir gün güzel yer bir gün eh işte sanki hep aynı şeyleri yediriyormuşum gibi hissetmeye başladım. Zamanla aynı tencereden yemeye başlasak rahat edeceğim
Ben de henüz ekmek vermiyorum. Onun yerine normalde pirinç, bulgur, patates oluyor yemeklerinde. Karbonhidratı oradan alıyordur diye düşünüyorum. Aslında hiçbir şey veremiyorum bu araAsla kabul etmiyor. Sadece anne sütüyle beslenmeye başladı
bizimki de iki gün aynı şeyi yemiyor beyefendiDiş çıkarma döneminde oldukları için normal olduğunu düşünüyorm. Bizde bir gün güzel yer bir gün eh işte sanki hep aynı şeyleri yediriyormuşum gibi hissetmeye başladım. Zamanla aynı tencereden yemeye başlasak rahat edeceğim
vallahi ek gıda almasını tercih ederim inan. bir ara benimki de emmiyordu baya rahatlamıştım. sonra tak diye kesti gıdayı anlam veremedik. dönem dönem yapıyorlar böyle herhaldebizimki de emmiyor sinir oluyorum artık.
eti nasıl veriyorsun ya? Ben de bir denesem. Kıyma verdim hep bu zamana kadarbizimki de iki gün aynı şeyi yemiyor beyefendi
dün bizimle ayıptır söylemesi biftek yedi haşlama bugün de nasıl umutla hazırladım ama yemedi tabi ki... dolma- kabak-havuç -patates evreninde dönüyor dünyamız geri kalan her şey keyfi gelirse.
bir de hippim kaşık maması...
Canım, çok geçmiş olsun. İlk zamanlar kreşe giden çocuklar maalesef ki bağışıklıklarindan dolayı hastalanabiliyorlar. Ama gelecek sene için bu bir artı oluyor Seneye okula daha güçlü bir bünyeyle decam edecek insallah..ve beklenen gerçekleşti kreşe başlayan yavrum hasta oldu. pazar sabah 4'te ateşiyle uyandık. Öğlen gibi doktora gittik, iki kulağı da kızarmış dedi. Burnu zaten 10 gündür tıkalıydı. Burnu tıkalı olunca mukus öztaki borusunu tıkayarak kulağın hava almasını engellemiş. kısacası orta kulak iltihabı. antibiyotik ve balgam mukus çözücü doğal dediği (?) bir şurup verdi. 5 buçuk saatte bir calpol veriyorum, ateşi diğer türlü inmiyor. hatta hem calpol hem ılık duş yaptırıyorum. ılık duş tek başına yeterli gelmiyor. 38.5'e çıkıyor ateşi. antibiyotik kullanmayı hiç istemiyordum keşke mecbur kalmasaydım ama en azından 9 aylık oldu bugün. içimi bir nebze bu rahatlatıyor.
Bizimki normalde formül mama ile çok beslenirdi, son haftalarda mamayı tamamen bıraktı meme emmeye başladı. Bende kaşık maması veriyorum. Hero baby veriyorum çok gaz yapıyor bakalım birde hipp deneyeyim.Ben de henüz ekmek vermiyorum. Onun yerine normalde pirinç, bulgur, patates oluyor yemeklerinde. Karbonhidratı oradan alıyordur diye düşünüyorum. Aslında hiçbir şey veremiyorum bu araAsla kabul etmiyor. Sadece anne sütüyle beslenmeye başladı
eti nasıl veriyorsun ya? Ben de bir denesem. Kıyma verdim hep bu zamana kadar
Canım, çok geçmiş olsun. İlk zamanlar kreşe giden çocuklar maalesef ki bağışıklıklarindan dolayı hastalanabiliyorlar. Ama gelecek sene için bu bir artı oluyor Seneye okula daha güçlü bir bünyeyle decam edecek insallah..
Biz de maalesef 2 şişe Antibiyotik kullanmak zorunda kaldık..
İster istemez üzülüyoruz fakat iyi olsunlar onlara şifa olsun, tedavi etsin de gerekirse antibiyotik de kullaniriz.
Canını hiç sıkma daha iyi olacak toparlayacak.
Kaşık mamasını da veremedim ben. Bu ara bi haller oluyor bebişlere herhaldeBizimki normalde formül mama ile çok beslenirdi, son haftalarda mamayı tamamen bıraktı meme emmeye başladı. Bende kaşık maması veriyorum. Hero baby veriyorum çok gaz yapıyor bakalım birde hipp deneyeyim.
Ben de şimdi hiç boğmadan vermeye çalışıyorum. İnşallah güzel güzel yiyecekleri günleri de göreceğiz. Büyüdükçe problemleri de değişiyor. Benimkinin de parçalar boğazına kaçabiliyor. Başlıyor öğürmeye. Haliyle biraz panik oluyorum. Suratımdan anlayıp o da geriliyorya her çocuk zaten farklı aynı çocuğun günü bir diğerinden bile farklı. bifteği düdüklüde iyice pişirdikten sonra lime lime olacak kıvamdayken küçük küçük ayırıp elimle veriyorum çok ufak ufak. bizimki de eğer büyük parçalar verirsem yutamayıp hepsini ağzında biriktiriyor. ben de yedi sanıp ver allah ver yapıyorum en büyük handikapım bu. masada böyle yiyor bizimle ama bağımsız zamanlarda asla yemiyor. ille katı çorba gibi olacak tüm mamaları.
doktoru 1 ufak köftenin bir çanak mamadan daha iyi olduğunu, hem yemekle bunalmayacağını hem de gerekli enerjiyi alacağını söyledi ama bu şekilde ancak haftada 1-2 öğün yiyor o da tesadüf yani.
Gelir gelirDoktor bana 1 yaşında sizinle masaya oturt dedi ama o günler gelir mi dersin :)
İnşallah seneye hepimiz sevdiklerimizle geçiririz bayramı. Böyle tatsız oluyorBayramınız kutlu olsun. Pandemide geçirilen 3.bayramgeçen yıl hiç düşünmemiştim bu sene de evde olacağımızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?