2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Biz yurutec aldik 2 gun once. Gec mi kaldik acaba? 9 ay 11 gunluk. Kac aya kadar kullanabilir? Gerci kullanamiyor oylece duruyor icinde. Zipzipaalistigindan herhalde gidebilecegini dusunmuyor zipliyor icinde.

Biz yurutec aldik 2 gun once. Gec mi kaldik acaba? 9 ay 11 gunluk. Kac aya kadar kullanabilir? Gerci kullanamiyor oylece duruyor icinde. Zipzipaalistigindan herhalde gidebilecegini dusunmuyor zipliyor icinde.

yok geç kalma diye bir durum yoktur bence, zaten hiçbir doktor da önermiyor ama allah biliyor ya ben çoook rahat ettim yürüteçte.
bir de nasıl ayarlamışlarsa asla dolapları falan açamıyor bir de eşikten asla geçmiyor. sanırım emniyet mekanizması olarak merdivenlerden düşmesin diye öyle tasarlamışlar. gerçi bizde nerdeeee merdiven :) neyse
ben şunu fark ettim biz çok erken başladık yürütece ve çabuk adapte oldu yürümeye, böyle çekin birazcık o yürüyerek gelir zaten, öyle öyle alışır içinde yürümeye... sonra da durmaz zaten : )))))
bizimki de mesela zıplamak nedir bilmiyor .)

Çok teşekkür ederim yaşayan daha iyi anlar tabi. Çok şükür dün ateşi olmadı hiç keyfi de yerine geldo. Bu sabah döküntüleri başladı 6.hastalık geçiriyoruz. 3 gün ateş diyince bir çırpıda çıkıyor ağızdan da dediğin gibi hiç bir şeyin anlamı önemi kalmıyor.

aaa canım çok geçmiş olsun yaa
3 gün ateş tabi ki çok tedirgin eder etmez mi?
allah beterinden saklasın kendi kendine geçer demiş kaynaklar doktor da öyle mi dedi?

Dun gece sabaha kadar ateş ile mücadele ettik duş aldırdik 2 kere sonra sabaha karşı ıslak bez ile ateşini düşürdum memede sürekli emmek istedi derin uykuya dalamadi sabah carpol verdim yine huysuz ilk defa bu kadar zor bir gece yaşadik annemlerdeydim o yüzden ateş ölçeri de almadım yanıma ( bir daha bebek bakım çantasından çıkarmayacagim nerede hasta olacağı belli değil ) ama ciddi ateşi vardi 38 i geçmistir yanında uyurken elinin sicakligi ile bile anlaşılırdi belkide sabaha kadar uyumadım çok şükür şimdi ateş yok ama çok huysuz korona dan korkuyorum umarım korona degilizdir akşama kadar devam ederse acile götüreceğiz

aaa canım çok geçmiş olsun yaa
3 gün ateş tabi ki çok tedirgin eder etmez mi?
allah beterinden saklasın kendi kendine geçer demiş kaynaklar doktor da öyle mi dedi?
Teşekkür ederim canım. Doktorumuz da 3 5 güne döküntüler geçer dedi zaten döküntü olması hastalığın geçtiği anlamına geliyormuş. Anlamadığım viral bir enfeksiyon bu nereden kaptı çocuk kreş hastalığı fln diyorlar neyse ki atlattık ateşli günleri.

Çok geçmiş olsun bu dönem çok var ateşlenen bebek nedense koronada olunca aklımıza hemen o geliyo değilsinizdir inşallah,bence hava değişiminden böyle oluyo bebeler

Ya ben ateşten çok korkarım biz hemen götürmüştük önce covid şüphesi ile yaklaştı ama ne bizde ne de oğlumda ateş dışı bir şey yoktu. Tahliller de temiz çıkınca 6.hastalık olabilir ateşi gözlemleyin 3 4 güne geçecek demişti. Dediği gibi de oldu. Bugün döküntüler var vücudunda. Insallah ciddi bir şey değildir sizinki de Allah yardımcınız olsun çok zor ateşli olması birde ateşin etkisiyle huzursuz olmaları. Calpol içiremedik fitil işe yaradı 38.5 oldu en fazla.

Doktorumuza ateş için gitmişken hızlıca 9 aylık kontrolü de yapılmış oldu. Ateşi olduğu için aşı yapılmadı bende kararsızdım kimi dr yapılır kimi dr gerek yok dediği için. Oğlum ateşli olunca hızlıca geçti hemen boy kilo ölçümü yaptı doktorumuz biraz az kilo almış bu ay normal olduğunu söyledi boy hala uzun gidiyor, ek gıda ile ilgili olarak da artık iyotlu tuz başlayalım ve aynı tencereden yemeye başlayın sadece baharat olarak acı olmasın nane kekik kimyon tarçın kullanabilirsiniz dedi. Zaten az tuzlu yaparım ben yemekleri yavaş yavaş denemeye başlayacağım sizin kontrollerde de tuza değinen oldu mu?

bizim de 3 . gün sonunda sırtında başında kızarıklıklar çıktı, 6. hastalık sandım ama isilik de gibiydi. Doktor baktı içtiği öksürük şurubu yapmıştır hangi akla hizmet vermişler bırakın onu dedi, bırakınca geçti. belki de öyle denk geldi. ben hala 6. hastalık olmuş olabileceğinden şüpheleniyorum ama kızarıklıklar bir gün durdu, 2. gün geçmişti tamamen. umarım sizinkiler de bir an önce iyileşir. hiç ama hiiiç hasta olmasınlar. hiçbir bebek çocuk hasta olmasın.

çektiriyoruz ama işte sürüklüyo ayaklarını. kollarından tutunca pıt pıt yürüyor oysaki. hep ayakta olmak yürümek istiyor. çok mutlu olur yürüteçe diye düşünmüştüm. alışır inşallah.

Selam kızlar alerjik bebek annelerinden kim vardı bir şeyler soracağım. Çok bakma fırsatım olmuyor müsait olan varsa pm de atabilir

Yok ya obez degil ben cok fit bile görüyorum her goren tosbik diyor doktor da ben sormadan dedi zaten neresi kilolu ya filan diyorum esim de biz yakindan gormeye alistik ondan normal geliyor diyor. Farkındalığımin sıfırlıgi bence de sorun olacak bisi yok son donemde gobegi topac gibi oldu o biraz aklima takiliyordu ama kardeşim de oyleydi iri oldu baya simdi fit bir delikanlı 2 metre. Genetik heralde. Hareketlenince verir mi bilmiyorum ama tutunup kalkma filan yok bizde. Ellerini tutturuyorum kendini tartmayi öğretiyorum bir iki gundur bakalim kesfedecek ama ugrasasim da yok son gunlerde ben de hep bi yatış modundayim. Bahar vurdu.
Genel olarak sorayim ne gibi oyunlar oynuyorsunuz nasil vakit geciriyorsunuz su sıra

Bu arada otururken yatma yatarken oturma olaylari nasıl sizlerde.

AY hiçbir şey
şu an tek istediği koltuğun kenarlarında tüm evi gezmek
artık kendi de kalkabildiği için odanın ortasına da oturtsak sürüne sürüne koltuğun kenarına gelip kalkıp geziyor.
bazen mandalları döküp hangi renk kırmızı mı mavi mi sarı mı yapıyorum onları atıp karıştırıp ses çıkartıyoruz.
bir de hani küp üçgen kutunun içinde şekil yerleştiriyorsun ya onu yaptırmaya çalışıyorum
onun dışında geliyoruuuuum geliyoruuuuum diyorum o kaçıyor, bu oyunu kendi buldu.
kauv kauv yapıp mıncırıyorum bu şekil...

Bende kararsız kalmıştım ama yaptırdım. Dedim ne olur ne olmaz riske atmayayım çünkü çoğu kişi aşı yapmıyor , istemesende parkta sahilde tanımadığın birçok çocukla karşılaşıyor geçen yolda yürürken aniden küçük çocuk geldi öpmeye kalktı mesela

Geçmiş olsun çok üzülüyorum şu Bebişlere ya umarım bir an önce sağlığına kavuşurlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…