Çok geçmiş olsun.Gerçekten zormuş.Savunmasız takatsiz ateşler içinde kollarında öylece durmalarına yürek zor dayanıyormuş.Sağol canım çok şükür iyileşti. 3 gün ateş sonrasında da hafif döküntü oldu pazar günü itibariyle bitti gitti. Hastalığı hafif atlattık doktorun gösterdiği resimlerde daha fazla döküntüler vardı. Eski haline döndü keyfi yerinde en azindanevladının hasta olması çok kötü bir durummuş
Ben içiriyorum ama çok zor oluyordu, içe içe biraz alıştı.Bizde şurup içiremedik şırınga ile de denedik boğulacak gibi oldu çok korktum ben. Doktor fitil vermişti o daha iyi oldu
Cok cok gecmis olsun. Bizim ates 38.7ye kadar cikmisti, 3 gun surdu, 4. Gun kafasinda ve sirtinda kizarikliklar cikti, etrafimdakiler tarafindan atesten isilik olmus dendi, dogru mu bilmiyorum. Doktor verilen oksuruk surubunun alerji yaptigini, bebek icin agir oldugunu kesmemizi soyledi. Onu kesince gecti, belki de denk geldi sadece. Burnu 3 -4 gun iyi gidiyor, sonra yeniden tikanmis bir sekilde uyaniyor. 3 haftadir arada tikaniyor ama akmasina surekli akiyor diyebiliriz. Cocuk burnunu sildirmiyor irite oldu artik. Ilaclarini ilacin icinden cikan siringa ile iciriyorum. Basta kucuk kapakla deniyordum ustumuz basimiz calpol olunca vazgectim.
Genel anlamda Luna cok iyi.9 aylik olmasiyla beraber tutunup kalkmaya ve emeklemeye basladi. 8. Ayda geri geri emekliyordu ama ileriyi yeni çözdü. Her gun yeni bir şey öğreniyor, gelişiminden çok memnunuz. 2 hafta sonra 10 aylik olacak. Anne diyor ya da el salliyor ama kendi isteyince. Cicis diyor bir de onu da teyzemiz ogretti. Dun yuzuma sacima saldirmaya basladi. Yuzume vuruyor ya da sacimi cekiyor. Guluyor sonra da oyun sandi sanirim. Hayir yapma diyorum dinlemiyor Artik kendisini kesfetti simdi cevresindekileri kesfedecek sanirim. Krese gidiyor, su an mutlu acikcasi. Benim oynamadigim kadar oynuyolar orda. Benimse aklimi kemiren 2 soru var. 2 hafta sonraki doktor kontrolunu zor bekliyorum.
1. Gozu hala akiyor capaklaniyor. Hep ayni nerden basliyor capak. O gozu de tembel geliyor bana. Gece karanlikta diger gozube sonradan yetisip odaklaniyor. Doktor hep salladi her sordugumda, bu sefer hastaneye kontrolune gondermesini talep edicem.
2. Gobek deligi. Bu tamamen benim yuzumden. Gecen gun baktim sekli degismis, tamamen kapaniyor ortasi ama biraz pis gibiydi. Ben de elledim temizlemeye calistim dustan sonra. Yara kap baglar ya, kap vardi onu soydum. Soymaz olaydim. Simdi ozellikle dustan sonra baktigimda o dokundugum kisim kirmizi gibi. Gun icinde normal. Ama gun icinde yine kapandigindan icerde kaldigindan da gorunmuyor olabilir. Anlatmasi karisik da gorseniz anlardiniz. Bir sislik akinti yok cok sukur ama o kirmiziligi gorunce icim parcalaniyor. Bir de biliyorum sebebi benim, daha da kotu hissediyorum. Kuvet banyosu yaptirmamaya sadece dus aldirmaya karar verdik bir sure. Bakalim doktor ne diyecek.
Göz kanalı tıkanıklığı olabilir mi benim yeğenimde 6 aylık doktor tıkanıklik var demişti göz doktoruna götürmekte fayda varCok cok gecmis olsun. Bizim ates 38.7ye kadar cikmisti, 3 gun surdu, 4. Gun kafasinda ve sirtinda kizarikliklar cikti, etrafimdakiler tarafindan atesten isilik olmus dendi, dogru mu bilmiyorum. Doktor verilen oksuruk surubunun alerji yaptigini, bebek icin agir oldugunu kesmemizi soyledi. Onu kesince gecti, belki de denk geldi sadece. Burnu 3 -4 gun iyi gidiyor, sonra yeniden tikanmis bir sekilde uyaniyor. 3 haftadir arada tikaniyor ama akmasina surekli akiyor diyebiliriz. Cocuk burnunu sildirmiyor irite oldu artik. Ilaclarini ilacin icinden cikan siringa ile iciriyorum. Basta kucuk kapakla deniyordum ustumuz basimiz calpol olunca vazgectim.
Genel anlamda Luna cok iyi.9 aylik olmasiyla beraber tutunup kalkmaya ve emeklemeye basladi. 8. Ayda geri geri emekliyordu ama ileriyi yeni çözdü. Her gun yeni bir şey öğreniyor, gelişiminden çok memnunuz. 2 hafta sonra 10 aylik olacak. Anne diyor ya da el salliyor ama kendi isteyince. Cicis diyor bir de onu da teyzemiz ogretti. Dun yuzuma sacima saldirmaya basladi. Yuzume vuruyor ya da sacimi cekiyor. Guluyor sonra da oyun sandi sanirim. Hayir yapma diyorum dinlemiyor Artik kendisini kesfetti simdi cevresindekileri kesfedecek sanirim. Krese gidiyor, su an mutlu acikcasi. Benim oynamadigim kadar oynuyolar orda. Benimse aklimi kemiren 2 soru var. 2 hafta sonraki doktor kontrolunu zor bekliyorum.
1. Gozu hala akiyor capaklaniyor. Hep ayni nerden basliyor capak. O gozu de tembel geliyor bana. Gece karanlikta diger gozube sonradan yetisip odaklaniyor. Doktor hep salladi her sordugumda, bu sefer hastaneye kontrolune gondermesini talep edicem.
2. Gobek deligi. Bu tamamen benim yuzumden. Gecen gun baktim sekli degismis, tamamen kapaniyor ortasi ama biraz pis gibiydi. Ben de elledim temizlemeye calistim dustan sonra. Yara kap baglar ya, kap vardi onu soydum. Soymaz olaydim. Simdi ozellikle dustan sonra baktigimda o dokundugum kisim kirmizi gibi. Gun icinde normal. Ama gun icinde yine kapandigindan icerde kaldigindan da gorunmuyor olabilir. Anlatmasi karisik da gorseniz anlardiniz. Bir sislik akinti yok cok sukur ama o kirmiziligi gorunce icim parcalaniyor. Bir de biliyorum sebebi benim, daha da kotu hissediyorum. Kuvet banyosu yaptirmamaya sadece dus aldirmaya karar verdik bir sure. Bakalim doktor ne diyecek.
gerçekten de öyle oldu. burda çok erken yapan bebekler oldu her şeyi, insan ne zaman yapacak bizimkisi diye bekliyor ister istemez, sonra bir yaptı mı her şeyi aynı anda yapıyor. çok mutlu oluyor bravo deyince. yürümeye hevesli bir de. koca koca adım atmaya çalışıyor ama dengeleyemiyor küçüğüm. zikzak çizerek bi öne bi arkaya sallanıyor.ay maaşallah kuzuya beeee, zaten bir tutunmaya başladı mı gerisi çok hızlı geliyor anlayamıyorsun bile.
canım bence gözü için göz doktoruna götür. Bizim çocuk doktoru artık göze de götürebilirsiniz bi baksın demişti de şu an aklıma geldi. Ben de yaz gelmeden götüreyim bari. ciddi bir durum olduğunu hiç sanmıyorum ama basit bir sıkıntı vardır ilerlemesin yok yere. Çocuk doktorları tam hakim değil çünkü göze.
göbek deliğinde de kendini suçlama ben de olsam aynısını yapardım. Hatta ben göbek deliğine çok da bakmadığımı fark ettim, annem de yıkarken ekstra bir şey yapmıyor sanırım, belki bizde de vardı.
Küvet yerine duş aldırma fikri çok akıllıca olmuş. Doktor krem falan verir muhtemelen.
tıkanıklık diye düşünüyıorum teee en başından beri, ama çapak hep aynı yerde başlıyor. alt kirpiklerinin tam ortasında. yakından bakınca böyle orası ten renginden biraz daha beyaz, sanki orda minik bi iltihap var oradan başlıyor çapak. doktora söylüyorum bana normal görünüyor diyor. diyorum çünkü temizledim, sık sık temizliyorum. diyor tamam temizlemeye devam et o zaman. çözüm 0. bu sefer dicem hastaneye yönlendirsin. belki başka bir sorun var ve erteliyoruz. yani bunların rahatlığı da gerçekten tadını kaçıyor insanın.Göz kanalı tıkanıklığı olabilir mi benim yeğenimde 6 aylık doktor tıkanıklik var demişti göz doktoruna götürmekte fayda var
Vurma huyu bizde de var kucağıma alır almaz yüzüme vuruyor oyun sanıyor hayır desende pek anlamıyor
gerçekten de öyle oldu. burda çok erken yapan bebekler oldu her şeyi, insan ne zaman yapacak bizimkisi diye bekliyor ister istemez, sonra bir yaptı mı her şeyi aynı anda yapıyor. çok mutlu oluyor bravo deyince. yürümeye hevesli bir de. koca koca adım atmaya çalışıyor ama dengeleyemiyor küçüğüm. zikzak çizerek bi öne bi arkaya sallanıyor.
göz doktoruna kendi doktorunun yönlendirmesi lazım. işte onu dicem beni yönlendir adaaaağğğmmm dicem. şeyi fark ediyorum uyanıyor ya mesela, ilk diğer gözünü açıyor, diğerini sonradan açıyor. ya da hızlı bir hareket yaptığımda ilk diğeri odaklanıyor diğeri saliseyle geç geliyor gibi geliyor. bilmiyorum belki çapaklandığı için ağır geliyordur açması hani makyaj yapınca gözlerin ağırlaşır ya. belki ciddi bir durum değildir birkaç damla ile geçecektir. yani umuyorum ki öyle olur. sen de muhakkak git göz doktoruna. herkes gitsin bence kontrole gidebiliyorsa. bir arkadaşım 4 yaşındayken çocuğunun epey epey gözlerinin bozuk olduğunu anladı. gözlük takıyor şimdi çocuk. nasıl hiç anlamamışım diyor annesi.
ah o göbek deliği içimi parçalıyor. belki diyorum bir yaranın kabuğu soyduğunda o kısım kızarık kalırsa öyle bir şey. benimkiler sadece varsayım, tek tesellim bir isin falan gelmiyor, çocuğumun keyfi iyi. çok şükür yani. doktor bilecektir ne olduğunu.
pcyi elime geçirince azıcık dertleşeyim istiyorum. diş çıkarma sürecine girdik yine. başladı 1132134 kere uyanmaya. mememle öpüşüyor resmenç mememi bulamazsa kıyafetimi yenimi falan çekiştirip ağzına sokmaya çalışıyor. artık o kadar iyi anlıyorum ki derdini. bir 10 gün böyle devam eder artık. Allahtan çalışmak zorunda kalmadım bugün. biraz rahatsızdım, 3 gündür raporluyum bugün 3. gün. 2 gündür evde yalnızım, eşim işe Luna kreşe gidiyor. yalnız olmayı çok özlemişim kelimelerle ifade edemem duygularımı. öyle iyi geldi ki. her annenin bebeğinden biraz uzaklaşmaya ihtiyacı var. dinlenmeye ihtiyacı var. inşallah darısı başınıza. 7 aylık olduğundan beri yıprandığımı yorulduğumu hissediyordum ama hiçbir şey yapamıyordum bunun hakkında terapi almak haricinde. hiçbir şeyi değiştiremiyordum ama artık zamanı geldi yavaş yavaş değiştirmek istiyorum. bu süreçte kendimi ön plana koymaya ihtiyacım var.
Şimdi öncelikle bu konuda bana çözüm yolu sunulmamasını rica ediyorum. yanıt beklediğim bir paylaşım değil. sadece dertleşmek amacıyla yazıyorum. Geleyim konuya, 1 yaşında emzirmeyi bırakmayı çok istiyorum. bu artık benim için dayanılmaz bir hal aldı. bünyem kaldırmıyor yorgunluğu. yorgun ve mutsuzum ve ne yazık ki bunun en büyük sebebi gece emmeleri. ben zaten 1 yaşından sonra bırakmak istiyordum en başından beri. emzirmek isteyen o kadar insanın sütü yetmezken ya da bir süre sonra sütü biterken Allah bana süt bahşetti, bebem de memeci oldu. derken benim 1 yıl emzirme planım biraz hayal olmaya başladı. kuralları o koyuyor inatçı ve dediğim dedik bir aslan kızı. gece emmeyi bıraksa aslında genel anlamda memeyi bırakmasak da olur. gece gündüz hala yeni doğan gibi emiyor. ki yemek de reddeder oldu çünkü biliyor ki meme var. herkesin bebeği meme seviyordur hiç şüphem yok ama bu kız resmen memeye aşık. emekleyemezken sürünüp de yanıma gelip memeye saldırıyordu, memeye ulaşmak için yürümeyi çözer o derece diyim. son birkaç aydır neden benim sütüm azalmıyor acaba diye düşünürken buldum kendimi. regl bile olmuyorum, olsam sinirlerim de rahatlıcak. 2 buçuk ay sonra değişir belki... hiç umudum yok ama neyse.
Çok geçmiş olsun grupta birçoğumuz ne yazık ki ateşli günlerle mücadele etti.Merhaba kızlar epeydir giremiyorum şifremi unutmuşum:) Hepinize geçmiş olsun. Biz de ateşlendik geçen hafta 39.5 ateşle acile gittik.Idrar yolunda enfeksiyon varmış antibiyotik vs atlattık çok şükür. Ateşi 2 gün düşmedi ölçüyorum sürekli 39 / 39.5 çok çok kötüydü.Ateş gerçekten zormuş.Bebişler ateşlenmesinİyi olurlar inşallah.
Geçmiş olsunMerhaba kızlar epeydir giremiyorum şifremi unutmuşum:) Hepinize geçmiş olsun. Biz de ateşlendik geçen hafta 39.5 ateşle acile gittik.Idrar yolunda enfeksiyon varmış antibiyotik vs atlattık çok şükür. Ateşi 2 gün düşmedi ölçüyorum sürekli 39 / 39.5 çok çok kötüydü.Ateş gerçekten zormuş.Bebişler ateşlenmesinİyi olurlar inşallah.
Cok cok gecmis olsun. Bizim ates 38.7ye kadar cikmisti, 3 gun surdu, 4. Gun kafasinda ve sirtinda kizarikliklar cikti, etrafimdakiler tarafindan atesten isilik olmus dendi, dogru mu bilmiyorum. Doktor verilen oksuruk surubunun alerji yaptigini, bebek icin agir oldugunu kesmemizi soyledi. Onu kesince gecti, belki de denk geldi sadece. Burnu 3 -4 gun iyi gidiyor, sonra yeniden tikanmis bir sekilde uyaniyor. 3 haftadir arada tikaniyor ama akmasina surekli akiyor diyebiliriz. Cocuk burnunu sildirmiyor irite oldu artik. Ilaclarini ilacin icinden cikan siringa ile iciriyorum. Basta kucuk kapakla deniyordum ustumuz basimiz calpol olunca vazgectim.
Çok geçmiş olsun grupta birçoğumuz ne yazık ki ateşli günlerle mücadele etti.
Teşekkür ederim kızlarGeçmiş olsun
Video sürekli karşıma çıktı ama izlemeye fırsatım olmadı. Müsait olunca izleyeyim, İçeriğinide az çok tahmin ediyorum. Türk bir annenin burada tuvalet iletişimi kitabı var onu okudum genel olarak bezsiz bebek kısmına ve tuvalet iletişiminin nasıl olmasına değinmiş. Tam denk geldi Yekta’nın bez takmak istememesiyle birlikte ertelediğim tuvalet iletişimine başladım ben, bezsiz zaman geçirmesine izin veriyorum sinyalleri yakalamaya çalışıyorum birkaç gündür. Atak dönemi geçince tam olarak iletişime başlayacağızNe dusunuyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?