Ben aşı oldum. Biontech tercih ettim. 3 gün kol ağrısı ve biraz baş ağrısı oldu 2 dozda daMerhabalar ben Eylül 2020 annesiyim,sanırım daha önce bu grupta tartışılmış aşı meselesi.Bana da aşı çıktı olup olmamakta kararsızım emzirdiğim için.Sizler aşı oldunuz mu?yan etkileri vs aydınlatırsanız sevinirim,teşekkür ederim
Emziriyor musun peki ?Bebekte yan etki oldu mu?süt azalması gibi bir etki oldu mu?Ben aşı oldum. Biontech tercih ettim. 3 gün kol ağrısı ve biraz baş ağrısı oldu 2 dozda da
Evet emziriyorum. İlk dozda bebekte ilk gün biraz uyku, 2. dozda da 37 civarında ateş oldu ilk gün. Başka bir şey olmadıEmziriyor musun peki ?Bebekte yan etki oldu mu?süt azalması gibi bir etki oldu mu?
süt azalması olduğunu sanmıyorum. bilmiyorum hiç anlamıyorum ben sütün nasıl azaldığını veya arttığını. emziriyorum gidiyor :)Emziriyor musun peki ?Bebekte yan etki oldu mu?süt azalması gibi bir etki oldu mu?
gerçekten ben de uğraşamıyorum böyle inan yıpranıyorum bir de işim uzak trafik çekiyordum ki taşındık işe baya yakın bir yere, inşallah daha iyi olur ama ben mükemmel annelik yapamıyorum ya da yapamadım bu son ay. hele çalış 1.5 saat trafik çek, eve gel artık bitap düşüyordum. buradaki çoğu anneden geriyimdir. bir ara pandemi yüzünden şükür hem erken çıktık hem trafik yoktu ama olduğu zamanlar yıldım.Valla canım benim kız başından beri göğüs ucum olmadığı için emmedi. Emmediği içinde sütüm hiçbir zaman çok olmadı. Sağarak 9.ayına kadar verdim sütümü kimi zaman 2-3 öğün kimi zaman tek öğün. Çok şükür aldı. Ama artık bel ağrılarım, uykusuzluk o kadar bedenimi ve psikolojimi etkilemeye başladıki çok çok azalınca (5_6 saatte 10 15 cıkınca) mecbur bıraktım. Evet anne sütü dünyanın en güzel nimeti. Keşke herkesin oluk oluk olsada sadece emzirerek büyütse ama Allah hepsinin rızkını farklı veriyor işte. Makine başında o kadarcık sütü çıkarmak için abartısız 45 dk uğraşıyordum.Şimdi bende mutluyum, oda büyük kızımda. Gece beslenmesine gelirsek Melisayı gece 1 kere besliyorum. Ama 1 aya kadar onuda kesmeyi istiyorum. Çünkü gerçekten sırf uykudan beslenme alışkanlığı için uyanıyolar.
Bu arada M Mirune kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle davran. Şu bir gerçekçi mutlu anne mutlu bebek. Çocuğun emmemesi kadar çok emmeside muhakkak çok yıpratıcıdır.Bir şekilde büyüyorlar ve anne bu süreçte ne kadar az yıpranırsa ebeveyn olarak o çocuğa daha çok yararı oluyor. Çok çabuk büyüyorlar. Ama insanın aklında güzel anılardan daha çok geçirdiği zor anlar kalıyor. Bu yüzden ilk başta kendin mutlu ol inan sonrasında herkese bulaşacak
süt azalması olduğunu sanmıyorum. bilmiyorum hiç anlamıyorum ben sütün nasıl azaldığını veya arttığını. emziriyorum gidiyor :)
Öyle düşünme. Makineyle bebiş aynı değil ki. Senin bebişin emdiği sürece sütün bitmez. Bebek emdikçe sinyal gidiyor, sütler geliyor :)ben çalıştığım için mecbur sağıyorum
keşke sağmasam da azaldığını anlamasam
ay önceden nasıl geliyordu öyle yaaÖyle düşünme. Makineyle bebiş aynı değil ki. Senin bebişin emdiği sürece sütün bitmez. Bebek emdikçe sinyal gidiyor, sütler geliyor :)
önceden hepimiz öyleydik bence başlarda ya. öyle dolu dolu memeler nerde şimdi hey gidiay önceden nasıl geliyordu öyle yaa
bi de ne kadar az diyordum ahh ahh
gerçi şimdi öyle gelse kafayı yerdim naapçam o kadar sütüama yine de böyle azalmasaydı iyiydi
Geçmiş olsun canım.Kızım da yemedi aynı şekilde kilo verdi bu süreçte.2 hafta oldu neredeyse yeni yeni yemeye başladı. Ben de sebze yediremiyorum püskürtüyor, elime vuruyor, atıyor zorlamıyorum artık ne yapayım. Oysa ki tadımlara sebze ile başlamıştım.Selam kızlar çok şükür hastalığı atlatık fakat hastalık döneminde başlayıp hala devam eden ek gıda reddi devam ediyor hastalıktan 1 haftada 500 gram zayıflamış bu sabah tartım çok üzüldüm anne sütü olsada ek gıda ile büyüyecek ben bu sorunu nasıl çözeceğim yoğurt bile yemek istemiyorağlıyor sadece meme istiyor bi doktor paylaşmisti sürekli süt içen bebek iştahsız olur sonrası bağışıklık düşer vitamin azalır enfeksiyon riski artar demişti hasta olup atlatan bebisleriniz yeme düzeni eskisi gibi mi ?
Evet var.Özellikle uyurken bir eli ile saçımı çekip yüzüme vuruyor sürekli. Isırma da mevcut yalnız olmadığıma sevindim şu an :) sürecin bir parçası o halde. Isırır gibi yaparak seviyorum onu benden mi öğrendi diyordum.4 dış ile artık sürekli ısırıyor beni birde vurma var sürekli bu iki davranış hiç hoş olmasa da hayırin ne olduğunu bilmedigi için oyun zannediyor tekrar yapıyor sizde var mı böyle davranış
Tekrar geçmiş olsunSelam kızlar çok şükür hastalığı atlatık fakat hastalık döneminde başlayıp hala devam eden ek gıda reddi devam ediyor hastalıktan 1 haftada 500 gram zayıflamış bu sabah tartım çok üzüldüm anne sütü olsada ek gıda ile büyüyecek ben bu sorunu nasıl çözeceğim yoğurt bile yemek istemiyorağlıyor sadece meme istiyor bi doktor paylaşmisti sürekli süt içen bebek iştahsız olur sonrası bağışıklık düşer vitamin azalır enfeksiyon riski artar demişti hasta olup atlatan bebisleriniz yeme düzeni eskisi gibi mi ?
Merhaba bende aşı oldum sinovac tercih ettim 2.dozuda vurulalı bir hafta oluyor herhangi bir yan etki olmadı bende de oğlumda daMerhabalar ben Eylül 2020 annesiyim,sanırım daha önce bu grupta tartışılmış aşı meselesi.Bana da aşı çıktı olup olmamakta kararsızım emzirdiğim için.Sizler aşı oldunuz mu?yan etkileri vs aydınlatırsanız sevinirim,teşekkür ederim
Bizimki de bay bay yapmıyor kime bay bay yapsın kuzum kimseyi uğurlamıyoruz kiKızlar bebeğim hala baybay yapmıyor. Sizce sorun mu? yoksa doktora sormalı mıyım?
Ben janssen oldum. Tek doz. Tr'de yok sanirim. Aşıdan 5 saat sonra yan etkileri basladi. 39a kadar ateşim çıktı, kas ve baş ağrısı, mide bulantısı, halsizlik oldu yaklasik 15 saat sürdü. Bebegim benim aşı vurulmamin ardindan tam 2 gun sonra ateslendi 3 gun surdu ama ben bunun bir yan etki olmadigini dusunuyorum, cevremdeki çoğu insan ise aşının sebep oldugunu düşündü. Burnu akiyordu, kreste üşütmüştü bilmiyorum. Su anda da burnu akiyor ama atesi yok, belki de haklilar sebebi aşıdır.Emziriyor musun peki ?Bebekte yan etki oldu mu?süt azalması gibi bir etki oldu mu?
Bizde hiç biri yok ellerini açıp kapatıyor ama bilinçli olduğunu sanmıyorum. Bugünlerde ileri geri sallana sallana popo üstünde geri geri sürünüyorBizimki de bay bay yapmıyor kime bay bay yapsın kuzum kimseyi uğurlamıyoruz kialkış var gel gel var. Bizleri de taklit ediyorlar ben sürekli şarkı söylüyorum aralarda da alkış yapıyorum o yüzden kolay öğrendi ama kimseye el sallamıyoruz şimdilik
BiZdede alkış yok, el sallayıp bye bye yok. Yani eliyle bir takım hareketleri var, ama bilinçli degil benceBizde hiç biri yok ellerini açıp kapatıyor ama bilinçli olduğunu sanmıyorum. Bugünlerde ileri geri sallana sallana popo üstünde geri geri sürünüyorişte tek gelişme bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?