2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    293
Kizlar @lila6 yi merak ettim biraz. Normalde forumda hemen hemen hergun gorusurduk. Bir anda hic gelmez oldu. 22 mayisdan itibaren girmemis. Forum disinda irtibati olan varsa nasil oldugunu sorabilir mi?
Ben geçenlerde sormuştum. İyi olduğunu, Vakit kalmadığından giremediğini söylemişti.
 
Canım sadeyag, chee.
Tereyağından yapılıyor.
 
balık konusunda sorum olacak. o sıklıkla balık için , zor olmuyormu ? tazemi pişiriyorsunuz ? birde ne balığı ve nereden alıyorsunuz ?yani musilaj falan ??
 
balık konusunda sorum olacak. o sıklıkla balık için , zor olmuyormu ? tazemi pişiriyorsunuz ? birde ne balığı ve nereden alıyorsunuz ?yani musilaj falan ??
Şöyle ki mümkünse balığı günlük olarak yediriyorum. Yazliktayim babam hobi olarak kendisi balık tutuyor. Sahilden eve geldiğinde hemen derin dondurucuya koyuyoruz. Bazen günlük tuttuğu balığı vermeye çalışıyorum ama o hafta mümkün değilse buzluktan çıkartıp veriyorum. Sadece levrek denedim. Kılçığı az eti fazla olduğundan. Bulunduğumuz yer Saroz Körfezi bu tarafta müsilaj yok. Bazen akıntıyla ufak köpükler geliyor. O zaman ne balık tutuyoruz nede denize sokuyorum zaten bir kaç saat sonra akintiyla koy kendini temizliyor. Daha balikçidan hiç almadım balık, bu tarz imkanımız olduğu için. Şuan kış için balık stoklamasi yapıyoruz. He kışa azalırsa evdeki stok evdeki balığı cocuğa yapar kendime balıkçıdan alırım. Şöyle ki balığa zeytinyağı hafif döküp yağlı kağitla sarip fırınlıyorum. Piştiginde kılçıklarını temizleyip yağlı kağıtta kalan suyunu üzerine döküp yediriyorum çok severek yiyor.
 
Arkadaşlar merhaba, bizim annelerde derman bulamadım size danışayım dedim bir de oğlum çok güzel yiyodu hasta oldu diş çıkardı derken ağzına lokma koymuyor, eline veriyorum iki ısırıp atıyor. Yemediği için sürekli emmek istiyor o kadar yoruldum ki ilk 3 aya döndük resmen. Zayıflıcak diye çok korkuyorum
 
teşekkür ederim detaylar için :)
 
İlgileri çabuk dağılıyor sanki ya dikkatini çeken bir şey olursa hemen yemeyi kesiyor hayır demediği tek şey ekmek masada gördüğü an saldırıyor hiç ekmekçi olmasını istediğim halde meyveyi biraz yedikten sonra sıvamayı bizimki de güzel yapar. Bazen bulaşık makinesinin önüne oturtup meyve veriyorum boyayabildiği yere kadar boyamış incirdi sanırım elindeki her yer minik çekirdek ordan da alıp ellerine sürüyor oynuyor kendince. Bazı bebeklerimize maşallah güzel yiyorlar
 
E peki hergün tereyağı vermiyorsanız, sebze yemeklerini ya da çorbalarını yaparken ne kullanıyorsunuz? Sadece zeytinyağlı mı yapıyorsunuz?
Kendi adıma konuşmak gerekirse ben sevzesinde çorbasında kekinde pogacasinda krebinde pilavında kisacasi herseyinde zeytinyağı kullanıyorum.
 
Ben Oytun Erbasi cok ciddiye aliyorum. Ted konusmalarindan bilimsel icerikli videolarina bircok videosunu izledim. Hastaliklar konusunda bircok arastirmasi var, genc yasina ragmen bircok odulu var. 7 Tus derecesi var. Yani epey donanimli biri. gunumuzun en buyuk rahatsizligi damar sertlesmesini her seyiyleinceliyor anlatiyor. buna da srbep olan en buyuk etmenlerden biri yag diyor. Ozellikle bebeklere bol tereyagli verilmesine karşı bunun saglikli algilanmasini istemiyor. Buyuk insan icin yemeklerde bir yemek kasigi max olcu, bebeklerde de bir cay kasigi. Illaki yag kullanilacaksa en masumu zeytinyag diyor. Genel anlamda paylasmak istedim. Genel anlamda cok mantikli makul adam. Her seyden az az yemek gerektigini savunuyor. Ben duyduklarimdan sonra et yiyemez oldum. Kilo verme istememin sebebi de bu adam ve anlattiklari. umarim gunden gune daha da saglamlasir aliskanliklarim. saglikli bir yasam sitili edinmeye calisiyorum
 
Önceleri bende takip ederdim çalışmalarını programlarını fakat covid 19 a karşı yaptığı açıklamalardan sonra soğudum kendisinden
 
Önceleri bende takip ederdim çalışmalarını programlarını fakat covid 19 a karşı yaptığı açıklamalardan sonra soğudum kendisinden
Aslinda onun da aciklamasini yapti sonradan. Netice itibariyla yan komsu ahmet emmi bile bilir aslinda bunu, her seyin fazlasi zarar. Az az yemrk gerekir. Okinawa ve ikaria adalarinda insanlarin neden uzun yasadigi arastirilmis, az et yiyolar, bol bol salata yiyolar zeytinyagli. Sebze meyve yiyolar mevsiminde ve aile arkadaslik iliskileri guclu mutlu insanlar. En son gundemde olan arastirmalarda ilk 2 yil bebek beslenmesinin tum hayatlarni etkiledikleri yonunde. Zaten bu gruptaki herkes cok iyi besliyor bebeklerini. Hic kimsenin endiselenmesine gerek yok.
 
Bizim gene yemek yememe gunlerimiz basladi. Bu donem neye gore geliyor acaba. Bu arada ben bizim sebze yemeklerinden tuz, baharat atmadan onun icin ayirip veriyorum.

Koltuga cikmayi ogrendi ama inmesini bilmiyor simdilik biz koltuktayken cikiyor sadece, odum kopuyor ama dusecek diye.

Bu arada bazi geceler farkettim ki cisini uyurken yapmiyor, uyaninca yapiyor hepsini. Sizde de oluyor mu?

Gecen adetten konusulmustu, yazamamistim. Ben 6. Aydan sonra duzenli olmustum, simdi 2ay olacak, olamadim. Hala sık emiyor, umarim bu yuzdendir. Normalde de adet duzensizligi yasayan biriyim, duzenli olunca sevinmistim hatta. Galiba bana da doktor yolu.
 
Benim de ara ara karnim agriyir ama tık yok 15 aya kadar normalmis sanirim ama ben yine de bir doktora gorunecegim.
Canım ara ara değil de şu son on gündür diyim, kasik ağrısı, şeffaf akıntı var.
Normalde yoktu.
Belki yumurtlama zamanı regl olucam diyorum.
Bende gidicem ama..
40 imdan beridir gitmedim :/
 
Canım ara ara değil de şu son on gündür diyim, kasik ağrısı, şeffaf akıntı var.
Normalde yoktu.
Belki yumurtlama zamanı regl olucam diyorum.
Bende gidicem ama..
40 imdan beridir gitmedim :/
Senin sökulmen yakindir o zaman.Benim uc dort aydan fazladir ara ara adet sancisi oluyor geciyor sonra.Akinti hemen hemen hic yok annem de dogumdan bir yil sonra falan regl oluyormus bilemiyirum belki de genetiktir bu durum.Bir de yedi yirmi dort benim kiz emiyor belki ondan da olmuyordur.
 
Kızlar benimkinin yeni huyunu anlatmak istiyorum. Son 3haftadır falan çığlık atmaya bağırmaya başladı. Yani sevindiği zamanmı bağırıyor yoksa üzüldüğü zamanmı yoksa sinirlendiğinde mi çözemiyorum. Hatta bazen durduk yere sebepsiz bağırdığınıda düşünüyorum.
yani eskiden ağlıyordu, şimdi ağladığı zamanlar çok azaldı, ama çığlık çığlığayız :)

nasıl davranmak kazım böyle durumlarda ? Sizde de böylemi acaba ? Ne yapmalıyım ? Yoksa komşuların gelmesi yakındır :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…