2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
kızlar bir kaç hafta sonra 1 yaşına basacak inşallah bebeklerimiz. 1yaşından sonra bal ve süt verecek misiniz? yoksa biraz daha bekleyecek misiniz?pastörize süt mü verilecek?
Ben sütü kek vs gibi şeylerin içinde az miktarlarda kullanabilirim ama direk içsin diye vermeyi düşünmüyorum
Bizimki de önce inmeye öğrendi ama çıkamıyor ayakları da yüksek olunca

Ben öğretmiştim ama inmesini. İnmek istediğinde sürekli ters çevirip nasıl inmesi gerektiğini gösterdim. Ters dönüp yavaş yavaş ayaklarını sallandirip iniyordu en sonunda. Öğrenene kadar sürekli yaptım ama ,

Once inmeyi ogretmek cook iyi olmus ben de her gun biraz biraz deniyorum kendi inmesini. Ciktiktan sonra da yerinde durmuyor ki. Aksi gibi koltugumuz dar ve yuksek, yuregim agzimda her ciktiginda.

Önce değil sonraki gün yaptırabilirsin naçizane. Bizde pazar günü yani yarın aile içinde kutlayacağımız için Pazartesiye bıraktım aşıyı. Ne olur ne olmaz diye

Bizimki de inmeyi bilmiyor öğretmeye çalıştığım halde. Oturuyor bacaklarıyla aşağı kaydırıyor kendini daha doğrusu poposuyla. Öyle inmeye çalışıyor sanırım bizi taklit ediyor ayakta kalmaya çalışarak
Maşallah kuzuşa bu arada

Ankee
ulasimiz neredeyysiniiizzz yazmıyorsunuz
Selam, arada sayfaya gelip okuyorumama pek yazamadım.
Bizim minişte 5 gün sonra 13 aylik olacak.Daha yürümedi ama çabalıyor:)

Bizde doğum gününü kendi aramızda yaptık.Pastasını ben yaptım
Üzerine de sevimli orman hayvanlarının resimlerini çubuklarla koydum.Hazır pastadan güzel oldu.
Özellikle bol kremalı yaptım kendisi dokunarak tadına baksın diye ..Tabi bizimki yemenin dışında kremayı eline yüzüne sürdü:)) Bende bol bol an'ı fotoğrafladım.

İstanbuldayız hava çok sıcak özellikle gece çok sık uyanıyor sabaha kadar yatakta dönüyor.

Sizlerde iyisiniz umarım❤

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun. Hareketlendikleri için maalesef oluyor böyle durumlar. Dilerim şimdi daha iyidir.

Bana ilk çocukta herşey çok daha zor gelmişti, ama bu elbette oğlumun gerçekten çok daha zor bir çocuk olmasıyla da ilgiliydi, benim ilk anneliğim olmasıyla da.

Ikinci de herşey daha bir olağan geliyor :)
Sanırım geri gelmemek üzere geçip gidiyor, ve bütün zorluklarla beraber o bebek halleri de gidiyor ya.
O yüzden başka bir sabır ve bilinç yükleniyor.
Ya daha dün doğmuş gibi kızım da büyüdü, hemde çok hızlı.
Vallahi çabuk geçiyor ya, her halleri aşk.
Oğlum daha üç günlük falandı, sarılık olmuştu, biz acildeydik, ordan başka bir anne bebeği bir yaş civarıydı.
Çok hızlı büyüyorlar demişti bana, dün gibi aklımda.
Tabi ben orda aşırı logusayim, ve de oğlum sarılık, topuk kanı bakıyorlar falan.
Aşırı duygusal modlardayim yani.

Dedim ne diyor bu ya.
Nesi çabuk büyüyor.
Benimki sanki hiç büyümeyecek gibiydi bana :)
Şimdi bu eylül de okula başlayacak.
Neyse, bebesi hala uyumayan ananın uzatmaları oynaması : D

Anafikir anlaşılmıştır :)
Evet çok zor, ama ondan daha fazlasıyla güzel :)
Ve de büyüyünce bebeklikleri cooookk özleniyor :)

Ben bazen okuyamıyorum bile
Biz de iyiyiz, yaşımızı kutladık
Ben de pastasını kendim yaptıım. Kendi aramızda kutladık. Bol bol hatıra fotisi çektik . Pastasını da Severek yedi, oynadı benimde içim rahat oldu
Daha dün gibi şurada doğum heyecanı yaşadığımız yaa Artık bir yaşları var

Süt dişlerimiz yamık çıkıyor sanki
Neden ola ki ya?
Hayırlı olsun ilk yaşınız sağlıkla büyüsün kuzucuklar. Bizimde alt dişinin biri eğri gibi üstleri normal ama. Dr ye gittiğimizde soracağım bende .
Ankee ulasimiz Feline ve bebekleri ilk yaşına giren diğer arkadaşlar kutlu mutlu olsun

Kafa terlemesi bizde de var ya emerken ve yatarken baya terliyor. Her yeri karıştırma merakı da hat safhada. Birde top oynamayı çok seviyoruz goool diyince çok hoşuna gidiyorsa ama arkasından koşturunca pert oluyoruz
Bacaklarını güçlendirmek için yaparlarmış bizim dr demişti bebeklik dönemde de yattığı yerden küt küt vururdu. Şimdi kalkmak isteyip kalkamayınca yapıyor ayakları da daire çiziyor

Teşekkür ederim canım
Ben sormayı unuttum ya. Sorunca yazarsın olar mıı?

doğduğunda minicikti, tek kolumla tutabildiğim emmesini izlediğim gözünü açınca beni görüyor mu diye sevindiğim zamanları özledim. bana ilk gülümsemesinde ağladığımı hatırlıyorum. ilk agulamaları, elini bağdaştırdığında sonra elini kullanmayı ögrendiğindeki mutluluğum, tummy time zamanlarımız. kaka yapmadı diye saydığım günleri kaka yaptığında çok mutlu olduğum rahatladığım günleri özledim. ilk dişini gördüğümüzde nasıl heyecanlanmıştık. 5-6 aylikken tombalak tombalak oluyorlar ya, yanaklari sarkiyo kollari bacaklari bogumlu oluyor. ben o zamanlarını ayrı özledim. oturmaya başladı derken ayaklandı, yakında yürümeye bile başlayacak. hala tutunuyor ama tek ele indi, yakında yürümesi de yakındır ve bu beni çok mutlu ediyor. durup durup 1 yılda ne kadar büyüdü mücize diyorum.

aması var ama. çok yıprandım. sanırım Luna da zor bebeklerden. Sanırım diyorum çünkü herkes yemek reddeden gece uyumayan bebeklere zor diyor ama Luna gece hem uyuyor doğduğundan beri, hem de yemek reddi olmuyor. ama zor mu zor. hep kendi olduğu olsun istiyor, çok inatçı bir bebeğe göre. bizler köleleri gibiyiz. en başından beri öyle. istekleri kesinlikle azalmıyor. çok talepkar. hep benim kucağımda olmak istiyor. bu parmak işi de girdi ya artık işin içine parmağıyla beni göstererek ağlıyor. bazen nefes alamıyorum. tuvalete gidemiyorum, banyo yapamıyorum, yiyemiyorum. evde başkasının olması da kar etmiyor. sadece ben ve benim kucağım. yere bıraksam da onunla oturmalıyım. değil sadece kendi ihtiyaçlarım, ayrıca işimi etkiliyor. çalışamıyorum çalışmaya çalışıyorum. böyle anlatınca tam hissiyatım karşıya geçmiyor gibi geliyor. azalacak diye diye bugünlere geldik. ama sanırım ilk 2 yıl anneyle böyle bitişik bir şekilde geçecek. beni en çok yıpratan konu gece uyanmalarıydı ama bir tüyo buldum. herkes kocasının yatağını ayırıyor, ben kendi yatağımı onlardan ayırdım. Lun babasıyla uyuyorlar, ben onlardan ayrı. mıykladığında babası su veriyor ve uyumaya devam ediyorlar. çok uyanık, bakıyor baba emziremez, uykusu ağır basıyor uyumaya devam ediyor. ben olunca uyanıyor, memeye pat pat vuruyor. ben her mıykladığında kapıdan gelip kontrol ediyorum gerçi hala. 1-2 kere emzirdiğim oluyor. ısrarla mıyklamaya devam ederse acıkmış olabileceğini düşünüp devreye giriyorum emziriyorum. ama diğer türlü yatağımı ayırmam harika oldu. minicik yatakta 3 kişi birimiz dönse diğer 2miz uyanıyordu. şimdi herkesin uyku kalitesi yükseldi. Luna gece daha az uyanır oldu. haliyle ben de. rüya görmeye falan başladım. baş ağrım azaldı. fsdfdff

haha bence de yiyebilir ama çiğ sebze olunca bira çekiniyorum. yoğurtla semizotu da yiyebilir roka acı gelirse. yani önemli olan yiebiliyor mu onu anlamak. sağ ol.

Süt dişlerimiz yamık çıkıyor sanki
Neden ola ki ya?
benim bildiğim zamanla yenisi çıktıkça onlar da kendi yerini buluyorlarmışç nerede ne zaman okudum emin değilim ama böyle bir bilgi var. dişleri hafif yamuk olabilirmiş. kendileri yerlerine geliyormuşmuş zamanla. misal dişlerinin arası ayrık gibiydi, yan dişleri çıkınca şimdi ön dişler altlı üstlü bitişik oldu. bu da aynı mantık.

Ayy bu cevap çok rahatlatıcı oldu kendi doktoruna sormayı hep unutuyordumtişikkirlir sipirmin

Mantıklı geldi bu banada.
Resim koymuştum kaldırdım tekrar koyayım kdkd
Sanki bariz sol dişi eğri çıkıyor gibi.

Eklentiler

• 8B93DE23-F2DC-45E9-95D4-1F86E7055556.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 63
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…