Inşallah bacım, daha regl olamadan hamile olmayım daSenin sökulmen yakindir o zaman.Benim uc dort aydan fazladir ara ara adet sancisi oluyor geciyor sonra.Akinti hemen hemen hic yokannem de dogumdan bir yil sonra falan regl oluyormus bilemiyirum belki de genetiktir bu durum.Bir de yedi yirmi dort benim kiz emiyor belki ondan da olmuyordur.
Oğlum da hep çığlık atardı.Kızlar benimkinin yeni huyunu anlatmak istiyorum. Son 3haftadır falan çığlık atmaya bağırmaya başladı. Yani sevindiği zamanmı bağırıyor yoksa üzüldüğü zamanmı yoksa sinirlendiğinde mi çözemiyorum. Hatta bazen durduk yere sebepsiz bağırdığınıda düşünüyorum.
yani eskiden ağlıyordu, şimdi ağladığı zamanlar çok azaldı, ama çığlık çığlığayız :)
nasıl davranmak kazım böyle durumlarda ? Sizde de böylemi acaba ? Ne yapmalıyım ? Yoksa komşuların gelmesi yakındır :)
Ben çocukken ekmeğe sürülen sade tereyağı yerdim yani hepimiz öyle büyüdük. Bence yağın doğal olması ile de ilgili marketteki yağ maalesef tereyağı değil. Ayrıca çocuklar hazırlanan bütün menüyü silip süpürmüyor. Bazen güzel yiyor bazen hiç yemiyor. Çok düzenli yemeye başladığında öğünler yeniden gözden geçirilebilir bu da ancak 11-12 yaşlarda olur herhaldeBen Oytun Erbasi cok ciddiye aliyorum. Ted konusmalarindan bilimsel icerikli videolarina bircok videosunu izledim. Hastaliklar konusunda bircok arastirmasi var, genc yasina ragmen bircok odulu var. 7 Tus derecesi var. Yani epey donanimli biri. gunumuzun en buyuk rahatsizligi damar sertlesmesini her seyiyleinceliyor anlatiyor. buna da srbep olan en buyuk etmenlerden biri yag diyor. Ozellikle bebeklere bol tereyagli verilmesine karşı bunun saglikli algilanmasini istemiyor. Buyuk insan icin yemeklerde bir yemek kasigi max olcu, bebeklerde de bir cay kasigi. Illaki yag kullanilacaksa en masumu zeytinyag diyor. Genel anlamda paylasmak istedim. Genel anlamda cok mantikli makul adam. Her seyden az az yemek gerektigini savunuyor. Ben duyduklarimdan sonra et yiyemez oldum. Kilo verme istememin sebebi de bu adam ve anlattiklari.umarim gunden gune daha da saglamlasir aliskanliklarim. saglikli bir yasam sitili edinmeye calisiyorum
Doğal olduğu sürece, ve yakiyorsa sorun olmuyor genelde.Ben çocukken ekmeğe sürülen sade tereyağı yerdim yani hepimiz öyle büyüdük. Bence yağın doğal olması ile de ilgili marketteki yağ maalesef tereyağı değil. Ayrıca çocuklar hazırlanan bütün menüyü silip süpürmüyor. Bazen güzel yiyor bazen hiç yemiyor. Çok düzenli yemeye başladığında öğünler yeniden gözden geçirilebilir bu da ancak 11-12 yaşlarda olur herhalde
Tam olarak konu bu ya zaten. Yanlis buyumus olabilirizBen çocukken ekmeğe sürülen sade tereyağı yerdim yani hepimiz öyle büyüdük. Bence yağın doğal olması ile de ilgili marketteki yağ maalesef tereyağı değil. Ayrıca çocuklar hazırlanan bütün menüyü silip süpürmüyor. Bazen güzel yiyor bazen hiç yemiyor. Çok düzenli yemeye başladığında öğünler yeniden gözden geçirilebilir bu da ancak 11-12 yaşlarda olur herhalde
O konuda bir araştırmam olmadı kuzu ama 1 yaş kontrolümüze gittik biz, doktor artık her gıdayı her şekilde yiyebilir sizinle aynı şekilde beslenebilir dedi. Bence yiyebilir bu söylemden yola çıkarakPismemis sebze ne zaman yemeye baslayabilirler? Mesela roka? Sen kesin bilirsin A April wind
Bizim erkek yaşlıların yaş durumu 80 in üzerinde ve Türkiye ortalamasına bakarsak gayet iyi. Kadınlar daha çok yaşıyor. Sağlık öyle tek bir şeyin tekelinde değil maalesef su, hava, gürültü yani kısacası çok faktör var sağlığımızı etkileyen. Dünyanın hiçbir yerinde Yeni nesillerin beslenmesi de yaşantısı da asla eski nesilleri gibi olmayacak o kesin.Tam olarak konu bu ya zaten. Yanlis buyumus olabiliriztereyagin her turlusu kotu diyorlar artik. Onceden de saglikli diyorlardi. Hangisine inanacagi insanin kendisine kalmis.
Bizde aynı klasikay napalım yaa standart
biz de 1 yaşına girdik
9 kilo 78 cmiz
çırpı gibi kollar bacaklar
sütten kestim zaten zar zor emiyordu
1 yaş doğum günümüzü sade bir törenle kutladık
1 yaş aşılarımızı da olduk
haftaya ya da ondan sonraki hafta doktora götürüp kan tahlilleri ve menenjit aşısının kalan dozlarından birini yaptırıcaz.
canım ona sıkılıyor biraz.
denize girdik havuza girdik şükür korkmadı gayet yüzmeye çalıştı.
artık beslenmesini çeşitlendirmem lazım bal mal işte başlayacağım yavaş yavaş.
hayat koştur koştur işte çok su içiyor sizin bebekler de içiyor mu? Kafası da çok terliyor uyurken, onu soracağım bir de doktora.
yürüteç falan dert eden arkadaşlar dert etmesin, ben çok kullandım şimdi zaten istesek de binmiyor onu gördüğünde ağlıyor, karıştıramıyor ya her yeri. hadi koyduk diyelim tırmanıp içinden çıkmaya çalışıyor.
hatta televizyonda bile kısıtlamadım ben pek ama şimdi dönüp bakmıyor bile zaten açmıyorum. hep ilgi onda olsun oyun kurulsun o oynasın etrafı karıştırsın, ama karıştırırken yanında da biri mutlaka olsun istiyor.
yani artık istesek de ilgisini çekmiyor baya büyüdüler yaa kuzular.
teşekkür ederim dönüşünüz için. peki çıglık atınca acaba nasıl davranmalıyız ? yani bir şekilde yüksek sesle bağırmaması gerektigini anlatmam lazım ama nasıl anlatabilirim onu bulamadım. yoksa kendini çıglık atarak ifade etmeyi kalıcı huy edinecek. varmı bir fikriniz ?Oğlum da hep çığlık atardı.
Kizim da öyle.
Bence bizde genetik bu çığlık işi :)
Bize de geçen komşu, ay çok bağırıyor, kıyamıyoruz, arada bize verin bakalım dedi.
He dedim, oldu başka isteğin var mi :)
Kadın da tanıdık değil, ilk kez gördüm, karşımıza yeni taşındı.
Ağlamasıni tercih ederdim, mümkünse kısık sesle.
Gel gor ki scream doğurmuşum
Bizde aynı klasik
Koşturmayla geçiyor kendimi unuttum artık
Ptesi bizde 1 yaş aşılarımızı olucaz. Ateş yapar mı ki? Sizde oldu mu?
Bizde sadece 2 ay ateş olmuştu umuyorum bunda da olmayacak o zamanya bizimki covid harici hiç ateşlenmedi
o nedenle bunda da ateşlenmedi. zaten ateş ölçerimizi de yazlık evde unutmuşuz inanılmaz bir biçimde
ama calpol de vermedik yani şu anda da iyi olduğuna göre ateş yapmamış olduğunu var sayıyorum.
şu an ilk sorunumuz zayıflık 2. sorun yabancı gördüğünde çılgınlarca ağlaması
Bizimki istedigi olmazsa boyle ciglik gibi huysuz bir ses cikariyor. İstedigini yaptirmaya calisiyor. Dikkatini dagitiyorum o an yada nazik nazik konusuyorum yanina oturup. Henuz gecmedi ama bir sure sonra azalir diye umuyorumteşekkür ederim dönüşünüz için. peki çıglık atınca acaba nasıl davranmalıyız ? yani bir şekilde yüksek sesle bağırmaması gerektigini anlatmam lazım ama nasıl anlatabilirim onu bulamadım. yoksa kendini çıglık atarak ifade etmeyi kalıcı huy edinecek. varmı bir fikriniz ?
Ilacım olsa başıma sürerdim arkadaşım :)teşekkür ederim dönüşünüz için. peki çıglık atınca acaba nasıl davranmalıyız ? yani bir şekilde yüksek sesle bağırmaması gerektigini anlatmam lazım ama nasıl anlatabilirim onu bulamadım. yoksa kendini çıglık atarak ifade etmeyi kalıcı huy edinecek. varmı bir fikriniz ?
Bizim ufaklık özellikle 4-5-6 aylarda belirli dönemlerde çığlık atardı. Ben diş çıkarmaya ya da büyüme ataklarına bağlıyordum. Sonra bir anda bitti.Kızlar benimkinin yeni huyunu anlatmak istiyorum. Son 3haftadır falan çığlık atmaya bağırmaya başladı. Yani sevindiği zamanmı bağırıyor yoksa üzüldüğü zamanmı yoksa sinirlendiğinde mi çözemiyorum. Hatta bazen durduk yere sebepsiz bağırdığınıda düşünüyorum.
yani eskiden ağlıyordu, şimdi ağladığı zamanlar çok azaldı, ama çığlık çığlığayız :)
nasıl davranmak kazım böyle durumlarda ? Sizde de böylemi acaba ? Ne yapmalıyım ? Yoksa komşuların gelmesi yakındır :)
Çığlık atınca ilgilenildiğini fark ettiyse sürekli yapabilir. Aşırı tepki vermeyin.yani eskiden ağlıyordu, şimdi ağladığı zamanlar çok azaldı, ama çığlık çığlığayız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?