- 1 Temmuz 2009
- 6.061
- 6.698
- 773
Benim 3 günde yediğimi yiyor maşallahHareket tamamen canım valla. Hic yerlerinde durmuyorlar ki, bizde Durum şöyle ortamlama saat vereyim.
8.00 uyanıp emiyor
8.20 meyve yiyor
8.30 ana kahvaltı ( yumurta peynir zeytin kiraz salata pekmez ceviz yeşillik ıhlamur )
9.30 emiyor
10.00 gibi eline bir salatalık veriyorum bir güzel hem yiyor hem diş kaşıyor
10.40 emerek uyuyor
12.00 gibi uyandığında hemen öğle yemeği çorba +yoğurt
13.00 emiyor
13.30-14.00 meyve
15.00 salatalık veriyorum eline yine
15.30 emerek uyuyor
17.00 uyandi çorba +yoğurt/ akşam yemeği
18.00 sahilde muhallebi + meyve
18.30 emziriyorum sahilde
20.30 bizimle yeniden akşam yemeği yiyor (köfte/balık/ kıymalı bir yemek + yoğurt vs)
Yemek bitince doğru odaya emerek uyutuyorum,.
Bu hesaba göre bizim kız balık krater olmalı ama çubuk kraker gibiama çok hareketli 5 dakika poposu üstünde oturduğu yok.
Israr etmiyorum sadece teklif ediyorum yemediği kalıyor. Ama vermezsem ciyak cıyak bağırıyor mama meme diye.
Bazı günler çok güzel yiyor mesela bazen bakmaya bile tenezzül etmiyor. Bebekler biliyorlar ya ihtiyacı kadarını yiyorlar.
Ohh maşallah, 13 kiloluk tosun pasayaa.Cok iyiyiz şükürler olsun.dogum günü planları basladi bile. Mevlid gibi bir dogum kutlama toplantısı da yapamasigimiz için genis bir organizasyon düşünüyorum vaka sayıları izin verirse. 2 bucukta emmeye uyandi ismail sonra sivrisinek sonra da kafamdaki doğumgünü planları uyutmadi o derece heyecan yaptim birdenöyle şirket filan degil yanarli dönerli masalar değil. Belki buyuk bir doğumgünü pastasi ve miktar olarak fazla hazirladigim atistirmaliklar. Dinlengin huzurlu eglenceli olalim istiyorum. Oglusum da yorulmadan eglensin. Bakalim neler olacak. Plani olanlar varsa paslasalim
Benimki de 13 kilo ama istahsiz diyecek kadar az yiyor canim ya anormal seviyeler olmadikca sadece izleyelim derim. Sen de haklisin tabi takip etmeli ama kaygi yapma simdilik..
Benimki ilk ek gida dönemi cok hevesliydi agI acik dolaşıyordu. Doktor kilodan dolayi azalt diyince ikimizin de hevesi kacti sonra ben teklif etsem de gurur yapti diyomusumsaka bi yana dikkati o kadar daginik algilari o kadar acik ki elindeki oyuncaktan duvardaki kara noktadan en olmadi goz bebegime elini sokma derdinden kendine gelip acıktığıni hissedip agzini acamiyor. Ama gece 3 kez acliktan dolayi emme yapiyor yoksa belki de hic uyanmayacak.
Günden güne degisiyor mesela bu sabah hiçbir şey yemedi elleri ağzında surekli sadece emdi o kadar.Benim 3 günde yediğimi yiyor maşallah
Günden güne degisiyor mesela bu sabah hiçbir şey yemedi elleri ağzında surekli sadece emdi o kadar.
Yoksa nazarGünden güne degisiyor mesela bu sabah hiçbir şey yemedi elleri ağzında surekli sadece emdi o kadar.
Yok kız bugün ellerini soktu ağzına başka bir şeye ağzını açmadı meme dışında. Bazen çok güzel yiyor gerçekten. Bazen de ağzı kilitli kutu resmen. Ama gerçekten bu sabah birşey yemedi sadece emdi. Evet nazar değiyor gerçektenYoksa nazardeğmesin diye mi böyle yazdın buraya ne yazarsam hemen tersine bir şeyler oluyor
Yok kız bugün ellerini soktu ağzına başka bir şeye ağzını açmadı meme dışında. Bazen çok güzel yiyor gerçekten. Bazen de ağzı kilitli kutu resmen. Ama gerçekten bu sabah birşey yemedi sadece emdi. Evet nazar değiyor gerçekten
Canım karpuz ishal yapıyor mu senin bebise de.Ay öyle deme ya, umarım nazarım değmemiştir. İştah stabil değilki, benim bebiş de bazen çok yiyor bazen hiç. Bu ara baya iştahlı maşallah. Geçen bi oturuşta yarım kase sebze yemeği, üstüne 2 kalem pirzola, biraz ekmek yedi. Bi süre sonra da kayısı ve karpuz. Karpuz yediğinde de min. 3 dilim (üçgen şeklinde kesilmiş) yer
Yok ishal hiç olmuyor. Aksine bizde kabızlık olabiliyor. Onun için kefir ya da komposto içiriyorum arada.Canım karpuz ishal yapıyor mu senin bebise de.
Oohh maşallah. Afiyet bal şeker olsun kuzucuğa. Biz diş ağrısı çekiyoruz bakalım ne zaman gelecek inci taneleri...Ay öyle deme ya, umarım nazarım değmemiştir. İştah stabil değilki, benim bebiş de bazen çok yiyor bazen hiç. Bu ara baya iştahlı maşallah. Geçen bi oturuşta yarım kase sebze yemeği, üstüne 2 kalem pirzola, biraz ekmek yedi. Bi süre sonra da kayısı ve karpuz. Karpuz yediğinde de min. 3 dilim (üçgen şeklinde kesilmiş) yer
Olabilir bizim bile bazen sağlık ocağı ile çocuk doktorunun ölçtüğü farklı çıktığı oluyordu illahaki ölçümden de farkeder evde sende ölçebilirsin mezura varsa, baştan topuğa ölçüyor bizim doktor metreli kalıp gibi bir şey var adı her neyse onu topuğuna çekiveriyor
Kaç kere cevap yazmaya niyetlenip yazamadım. Şimdiye kısmetmişEe bebeli olunca bayram temizliği, ince temizlik anca eşim evdeyken oluyor.. Yoksa ne mümkün.
Doktora gittik geldik kuzum.
1 yaşta doğum kilosunun 3 katına çıkmasını bekleriz dedi ve açıkçası kilosunu az buldu ama 10,5 aydan beri yürüyorsa enerji harcıyordur dedi. Bende öyle düşünmüştüm.
Biraz daha alsa iyi dedi. 50 gr vermiş hatta. 9250 güncel kilomuz.
Balık yağına başlayacağız belki o da iştahına fayda eder dedi (internetten takip ettiğim doktorlar alakası yok diyor ama) gerçi bizimki genel olarak yiyor ama az yiyor hemen doyuyor. Mama sandalyesinde oturmak istemiyor. İştahsız mı sayılır bilmem
3 ay sonra kontrole çağırdı kilosunu takip edelim dedi. Ama dediğim gibi bizde persentil düşmesi var. M Mirune
Çok geçmiş olsun. Çok feci bir hastalık o ya. Elden ayaktan düşürüyor. Ben covid sandım ve gerçekten samimiyim ölücem sandım. Çok ağladım Allahım bebeğim çok küçük bensiz nasıl büyüyecek diye. Allah bebeklerimize de analarına da hastalık vermesin. Aminn.Canım aynı salgın burda da var.
Geçenlerde ben ve ablam olduk.
Dua ettim evlatlara geçmesin diye , bin şükür onlara gecmedi.
Ben ilaçsız atlattım, ama bulantidan, ateşten bitmistim.
Haklısın alerji konusunda kesin bir doğru yok tüm doktorlar başka başka konuşuyor ve tüm iş annede ve annenin sabrında bitiyor. Anne kendinden vermek zorunda kalıyor.Canim, sağolasin.
Zor dönemlerdi, yalan yok.
BIr yandan süt olsun istiyorsun ama bisey yiyemiyorum ki süt olsun.
Bir de bizim reflü ve ses kırıklığı da eslikciydi, o da beni çok uzuyordu.
Belki teker teker olsalar takmayacagim şeyler, hepsi bir oluyorlardı.
En zoru da kim ne derde desin, bu işin, alerjinin bir bileni yok.
Kesinligi yok.
Sadece bir kaç test, o da kesin sonuç vermiyor, gerisi sabır..
Sabrın sonu selamet bin şükür ama, vücuduma da geri donusumleri olmadı değil..
Aşırı zayıfladım, kilo vermek istiyorsanız, bir tüyo vereyim, bol su içip, çok hareket edin
Ben alerji dönemi için yemeğinden hiç kismadim, geçeymiş, kekmis, borekmis yerim.
Ama almıyorum, vermesem yeter gerçi bana.
Emeklemesinde kesinlikle özgürlükten yanayım.
Yasak yok, hayır da az bir yaşa kadar bende.
Her şeyi ellesin, dokunsun, keşfetsin, hatta ağzına da alsın.
Ev onun :)
Oğlum da öyleydi, hızlı emekledikleri için geç yürüyorlar, çok da önemli değil.
3 ay önce, 5 ay sonra, sonuçta yürüyorlar :)
Yürüteç komşum verdi, arada 5 dk koyuyorum, tuvalet kapısından beni izliyor, o açıdan iyi oluyor
Mama sandalyesinde durmuyor pek, geri dönüyor, keza arabasında da uzun süre gitmeyi çok sevmiyor.
Böyle böyle büyüyorlar işte.
Dişleri de sekizledik.
Bu arada ufaktan etkinliklere de başladık.
Abisi boyama yaparken çok özeniyor.
O da biseyler karaliyor
Ben de 2 ay kadar kullandım, her gün de kullanmadım gerçi ama bir artısını görmediğim kesin. Luna yeni yeni basmaya başladı. tvyi çok oyalamam lazım olduğunda açıyordum. yürüteci de tvyi de çıkarttık hayatımızdan. her ne kadar tvye bu sıralar yavaştan geri dönüyor olsak da. her gün sürekli açılmasına katiyen karşıyım ama arada hayat kurtarıyor bu inkan dahi edilemez wfsfsfBen yürütecek düşünüyordum ki doktora sorduğumda kesin bir dille asla dedi. Bende hiç kullanmadım. O yürüteçte gezerken az biraz nefes alırım düşüncem de suya düştü bu vesileyle. İlk ayağa kalkmak istediğinde ki biz çok erken ayağa kalkmaya başlamıştı parmak ucunda kısa sürede tam taban basmaya başladı. Su anda pıtır pıtır peşimde geziyor. Yürütecin bu süreci geciktirecegini düşünüyorum ki kullanan arkadaşlarım oldu onlarda gözlemlediğim de bebekleri genel olarak parmak ucunda basiyor. Yani işin kısa ve özü ben kullanmadığım için memnunum, tabi kullanana da saygı duyuyorum tercih meselesi...
oooyy maşallaaaah. amma çok yiyor kız. iştahlı bebeklerden. nazar değmesinnn. günde kaç kez kaka yapıyor. bunu soracağım aklıma gelmezdi bir gün birine sdsdfszfsf ama Luna 2-4 arası yapıyor da. acaba diyorum çok mu. ondan mı kilo alamıyor.Hareket tamamen canım valla. Hic yerlerinde durmuyorlar ki, bizde Durum şöyle ortamlama saat vereyim.
8.00 uyanıp emiyor
8.20 meyve yiyor
8.30 ana kahvaltı ( yumurta peynir zeytin kiraz salata pekmez ceviz yeşillik ıhlamur )
9.30 emiyor
10.00 gibi eline bir salatalık veriyorum bir güzel hem yiyor hem diş kaşıyor
10.40 emerek uyuyor
12.00 gibi uyandığında hemen öğle yemeği çorba +yoğurt
13.00 emiyor
13.30-14.00 meyve
15.00 salatalık veriyorum eline yine
15.30 emerek uyuyor
17.00 uyandi çorba +yoğurt/ akşam yemeği
18.00 sahilde muhallebi + meyve
18.30 emziriyorum sahilde
20.30 bizimle yeniden akşam yemeği yiyor (köfte/balık/ kıymalı bir yemek + yoğurt vs)
Yemek bitince doğru odaya emerek uyutuyorum,.
Bu hesaba göre bizim kız balık krater olmalı ama çubuk kraker gibiama çok hareketli 5 dakika poposu üstünde oturduğu yok.
Israr etmiyorum sadece teklif ediyorum yemediği kalıyor. Ama vermezsem ciyak cıyak bağırıyor mama meme diye.
Bazı günler çok güzel yiyor mesela bazen bakmaya bile tenezzül etmiyor. Bebekler biliyorlar ya ihtiyacı kadarını yiyorlar.
Lunada yapmıyor. Hiçbir şey ishal yapmıyor ya da kabız yapmıyor. hep böyle hafif cıvık ama ishal olmayan bir kaka biçimi var. püre gibi aynıCanım karpuz ishal yapıyor mu senin bebise de.
1 kez bazen 2 günde 1oooyy maşallaaaah. amma çok yiyor kız. iştahlı bebeklerden. nazar değmesinnn. günde kaç kez kaka yapıyor. bunu soracağım aklıma gelmezdi bir gün birine sdsdfszfsf ama Luna 2-4 arası yapıyor da. acaba diyorum çok mu. ondan mı kilo alamıyor.
1 yaşta kilonun 3 katına çıkması boyunun 25 cm uzaması derler genelde. Doğum kilosu ne kadardı, bizimki minik doğanlardan. Birazda genetik yatkınlıkta oluyor.Doktora gittik geldik kuzum.
1 yaşta doğum kilosunun 3 katına çıkmasını bekleriz dedi ve açıkçası kilosunu az buldu ama 10,5 aydan beri yürüyorsa enerji harcıyordur dedi. Bende öyle düşünmüştüm.
Biraz daha alsa iyi dedi. 50 gr vermiş hatta. 9250 güncel kilomuz.
Balık yağına başlayacağız belki o da iştahına fayda eder dedi (internetten takip ettiğim doktorlar alakası yok diyor ama) gerçi bizimki genel olarak yiyor ama az yiyor hemen doyuyor. Mama sandalyesinde oturmak istemiyor. İştahsız mı sayılır bilmem
3 ay sonra kontrole çağırdı kilosunu takip edelim dedi. Ama dediğim gibi bizde persentil düşmesi var. M Mirune
Yaa geçmiş olsun büyük ihtimal mukustur bence. Bizim bir kere burun tıkanıklığımız olmuştu o zaman doktor mutlaka serum fizyolojik yapın ciğerleri dolar demişti ama sen yapıyorsun hatırlıyorum inşallah atlatır da rahatlar kuzum.Mezura var ben 3 cm çok ölçüyorum. çok ilginç insanlar. 4 yıldır buradayım hala her şeyleri beni şaşırtıyor. Bugün Luna'nın burnu akıyor diye kreşten arayıp gelip çocuğu alın doktora götürün diye aradılar. Kreşe başladığından beri burnu akıyor açıkçası, neden bugün?Çalışacaktım bugün, hala deneme süresindeyim. Çocuğun raporu anne için de geçerli oluyormuş, rapor aldım yani. Suluğunu da unutmuşlar, sıcakta su almaya çıktık. 2 saat doktor bekledik. Hasta olmayan çocuk bu atılmada hasta olur valla.
Ancak yine de doktora görünmemiz iyi oldu. 2 buçuk aydır yattığında burnundan mukusu genzine akıyor o da gıcıklanıp öksürüyor. doktor akciğerinde bir şey birikmiş dedi. dedim ne diyorsunuz. korkma su değil dedi. ama ne olduğunu anlamadım içine içine konuşuyordu. katran dedi ama katran sigara içenlerde olur. ne birikmiş olabilir mukus diye kendim kanaat getirdim. bir öksürük şurubu verdi. kullanmasam olmaz mı dedim az doz kullanacaksınız ona yardımcı olmamız lazım balgamı atmak için. bir keresinde öksürük şurubu vermişlerdi çocuğun vücudunda kızarıklıkalr çıkmıştı 3. gün. bu seferki başka ilaç dedi. ballı dedi. dedim 1 yaşından önce bal yememesi lazım. haklısın tabi ama bu bal özlü gerçek bal değil falan zırvaladı. Eve bir geldim içeriğini okudum. Bal yazıyor asdasdadadsa şaka gibiler. güvenemiyorum. elini veren kolunu misali hiç güvenmiyorum burdaki doktorlara. verdim ama içim hiç rahat değil.
Muhtemelen bizde de persentil düşmesi var. 3 katı olması için 10.920 olması gerekirdi. 9 kilo Luna. İşthasız da değil. Beni korkutan düzgün mü beslemiyorum acaba. yaramıyor mu yaptığım yemekler. ya da daha kötüsü o bahsedilen çölayak rahatsızlığı. asıl kendi dpktorumuza gittiğimizde kan aldırıcaz. şimdiden haber verdim. son anda haber veririsem alet edavatı olmuyormuş, kan alamazmış haspam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?