2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Benim 3 günde yediğimi yiyor maşallah

Ohh maşallah, 13 kiloluk tosun pasayaa.
Genetik sanırım bu kilo olayları.
Ben bir ya doğum günü için sadece albüm ve basit kutlama yapıcam.
Evi süsleyip sadece annem ve anlamlar, belki bir kaç arkadaşım, yada bir mekan da olabilir.
Sonrasında da fotoğraf çekimi yaptırırız.
Oğluma da yapmıştık, albümü var, ve inan bir gazından ona kalacak tek şey fotoğrafları oluyor :)
Gerisi bla bla..
Çünkü olayın farkında değiller, ve hatirlamayacaklar da.
Oğlum 3 yaş doğum gününden itibaren hatırlıyor.
Ben büyüdükçe daha çok ozenmeye başladım doğum günleri için.
Ama mutlaka bir abılı kardeşli, bir yaş albümümüz olacak :)

Doktora gittik geldik kuzum.
1 yaşta doğum kilosunun 3 katına çıkmasını bekleriz dedi ve açıkçası kilosunu az buldu ama 10,5 aydan beri yürüyorsa enerji harcıyordur dedi. Bende öyle düşünmüştüm.
Biraz daha alsa iyi dedi. 50 gr vermiş hatta. 9250 güncel kilomuz.
Balık yağına başlayacağız belki o da iştahına fayda eder dedi (internetten takip ettiğim doktorlar alakası yok diyor ama) gerçi bizimki genel olarak yiyor ama az yiyor hemen doyuyor. Mama sandalyesinde oturmak istemiyor. İştahsız mı sayılır bilmem
3 ay sonra kontrole çağırdı kilosunu takip edelim dedi. Ama dediğim gibi bizde persentil düşmesi var. M Mirune

Yoksa nazar değmesin diye mi böyle yazdın buraya ne yazarsam hemen tersine bir şeyler oluyor
Yok kız bugün ellerini soktu ağzına başka bir şeye ağzını açmadı meme dışında. Bazen çok güzel yiyor gerçekten. Bazen de ağzı kilitli kutu resmen. Ama gerçekten bu sabah birşey yemedi sadece emdi. Evet nazar değiyor gerçekten

Ay öyle deme ya, umarım nazarım değmemiştir. İştah stabil değilki, benim bebiş de bazen çok yiyor bazen hiç. Bu ara baya iştahlı maşallah. Geçen bi oturuşta yarım kase sebze yemeği, üstüne 2 kalem pirzola, biraz ekmek yedi. Bi süre sonra da kayısı ve karpuz. Karpuz yediğinde de min. 3 dilim (üçgen şeklinde kesilmiş) yer

Canım karpuz ishal yapıyor mu senin bebise de.

Oohh maşallah. Afiyet bal şeker olsun kuzucuğa. Biz diş ağrısı çekiyoruz bakalım ne zaman gelecek inci taneleri...

Mezura var ben 3 cm çok ölçüyorum. çok ilginç insanlar. 4 yıldır buradayım hala her şeyleri beni şaşırtıyor. Bugün Luna'nın burnu akıyor diye kreşten arayıp gelip çocuğu alın doktora götürün diye aradılar. Kreşe başladığından beri burnu akıyor açıkçası, neden bugün? Çalışacaktım bugün, hala deneme süresindeyim. Çocuğun raporu anne için de geçerli oluyormuş, rapor aldım yani. Suluğunu da unutmuşlar, sıcakta su almaya çıktık. 2 saat doktor bekledik. Hasta olmayan çocuk bu atılmada hasta olur valla.

Ancak yine de doktora görünmemiz iyi oldu. 2 buçuk aydır yattığında burnundan mukusu genzine akıyor o da gıcıklanıp öksürüyor. doktor akciğerinde bir şey birikmiş dedi. dedim ne diyorsunuz. korkma su değil dedi. ama ne olduğunu anlamadım içine içine konuşuyordu. katran dedi ama katran sigara içenlerde olur. ne birikmiş olabilir mukus diye kendim kanaat getirdim. bir öksürük şurubu verdi. kullanmasam olmaz mı dedim az doz kullanacaksınız ona yardımcı olmamız lazım balgamı atmak için. bir keresinde öksürük şurubu vermişlerdi çocuğun vücudunda kızarıklıkalr çıkmıştı 3. gün. bu seferki başka ilaç dedi. ballı dedi. dedim 1 yaşından önce bal yememesi lazım. haklısın tabi ama bu bal özlü gerçek bal değil falan zırvaladı. Eve bir geldim içeriğini okudum. Bal yazıyor asdasdadadsa şaka gibiler. güvenemiyorum. elini veren kolunu misali hiç güvenmiyorum burdaki doktorlara. verdim ama içim hiç rahat değil.

Muhtemelen bizde de persentil düşmesi var. 3 katı olması için 10.920 olması gerekirdi. 9 kilo Luna. İşthasız da değil. Beni korkutan düzgün mü beslemiyorum acaba. yaramıyor mu yaptığım yemekler. ya da daha kötüsü o bahsedilen çölayak rahatsızlığı. asıl kendi dpktorumuza gittiğimizde kan aldırıcaz. şimdiden haber verdim. son anda haber veririsem alet edavatı olmuyormuş, kan alamazmış haspam.

Canım aynı salgın burda da var.
Geçenlerde ben ve ablam olduk.
Dua ettim evlatlara geçmesin diye , bin şükür onlara gecmedi.
Ben ilaçsız atlattım, ama bulantidan, ateşten bitmistim.
Çok geçmiş olsun. Çok feci bir hastalık o ya. Elden ayaktan düşürüyor. Ben covid sandım ve gerçekten samimiyim ölücem sandım. Çok ağladım Allahım bebeğim çok küçük bensiz nasıl büyüyecek diye. Allah bebeklerimize de analarına da hastalık vermesin. Aminn.

Haklısın alerji konusunda kesin bir doğru yok tüm doktorlar başka başka konuşuyor ve tüm iş annede ve annenin sabrında bitiyor. Anne kendinden vermek zorunda kalıyor.

Keşifçi olsun ama gidip prizi ellemeye de çalışmasın . ister istemez noooogggg oluyorsun. ama evet diğer şeylerde keşfetsin istiyorum sınırlayıcı anne olmak istemiyorum.

bizim de 8 dişimiz var. başta hızlı başladı ama sonra duraksadı. şimdi herkesle eşit. ben ilk yılı 10la kapatırız diyordum ama bakalım 15 gün var daha.

Etkinlik iyi ya. minik parmakları renklere boyansın. Kreşte etkinlik yapıyorlar bu konuda haklarını yiyemem.

Ben de 2 ay kadar kullandım, her gün de kullanmadım gerçi ama bir artısını görmediğim kesin. Luna yeni yeni basmaya başladı. tvyi çok oyalamam lazım olduğunda açıyordum. yürüteci de tvyi de çıkarttık hayatımızdan. her ne kadar tvye bu sıralar yavaştan geri dönüyor olsak da. her gün sürekli açılmasına katiyen karşıyım ama arada hayat kurtarıyor bu inkan dahi edilemez wfsfsf

oooyy maşallaaaah. amma çok yiyor kız. iştahlı bebeklerden. nazar değmesinnn. günde kaç kez kaka yapıyor. bunu soracağım aklıma gelmezdi bir gün birine sdsdfszfsf ama Luna 2-4 arası yapıyor da. acaba diyorum çok mu. ondan mı kilo alamıyor.

1 kez bazen 2 günde 1 bu gun 11.ay kontrolüne götürdüm 650 grm almış doktor diyor ki sen bu cocuga ne yedirdim bu aylarda bu kadar kilo almasını istemeyiz çok yedirme hantal olmasın çocuk.dedim doktor bey 5 dakika poposu üstünde oturuyoruz ki günde ortalama 1 km yürüyor o da en az.

1 yaşta kilonun 3 katına çıkması boyunun 25 cm uzaması derler genelde. Doğum kilosu ne kadardı, bizimki minik doğanlardan. Birazda genetik yatkınlıkta oluyor.

Benim oğlumda mama sandalyesinden sıkılıyor ayaklık kısmına ayağını basıp kaldırıyor kendini korkuyorum bende. Bazen yer sofrası yapıyorum değişiklik olsun diye ya da kucağımda yemek istiyor ben yerken elimden alıyor güya ondan kalanları yiyip biraz kilo alırım belki diyordum ama nerdeee benim tabağıma salça olur bazen .

Rheaa ense kısmındaki isilik ısrarcı oluyor umarım başka sıkıntısı yoktur kuzunun. Bizde de isilik olduğunda enseyi çok kaşırdı en son o kısım iyileşti.

Yaa geçmiş olsun büyük ihtimal mukustur bence. Bizim bir kere burun tıkanıklığımız olmuştu o zaman doktor mutlaka serum fizyolojik yapın ciğerleri dolar demişti ama sen yapıyorsun hatırlıyorum inşallah atlatır da rahatlar kuzum.
Bizim de en az 10 kilo olmamız gerekiyormuş 12. Ayda. Yiyor ama az yiyor zorlamak istemiyorum. Sırf kilo alsın diye de karbonhidrat vs vermek istemiyorum (hiç vermiyorum değil dengelemeye çalışıyordum) bakalımm ne olacak sonumuz
Kötü düşünme bu arada, başlarda güzel kilo aldılar artık normal bence ya yediklerini yakıyorlar hareketliler artık bir de dengeleyecekler kendi düzenlerini bulacaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…