2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
3380 idi doğum kilomuz bu hesaba göre 10 kilo 150 gr olmalıydı. Neredeee gıdım gıdım aldık hep kiloları Doktor 10 kilo beklerdim dedi. Biraz beslenme sıklığını artıracağım az yediği için biraz böyle deneyeceğim. Bizimkiside öyle bu arada, mama sandalyesinde oturmaz anca önüne bir şeyler koyarsam yiyene kadar sonra doyup oynamaya başlıyor, bi huyu var zaten böyle önünde ne varsa eliyle masaya yedirir sıvar resmen mecburen kaldırıyorum

Aynen canım bende ölürsem babaannesine bırakma, ama benim anam da bakmaz, ne olacak bu bebeler modundaydim
Ateşten sayıkladım ya.
Peki bisey sorucam, ben dr a gitmedim canım.
Neymiş hu hastalık, bilgin var mi?

Aaaaa yalnız değilmişim. Doğum günü planları yüzünden benim de uykularım kaçtı. çok heyecanlanıyorum. inşallah hasta falan olmaz o gün. sürekli ihtimalleri değerlendiriyorum ya hasta olursa falan diye. stüdyoda fotoğraf çekimi ayarladım. önce sadece Luna'yi ardından biz ailece. ardından bebeklere özel yaptırdığım muffinlerle Lunayı kreşe vericez. Orada da fotoğraf çekimi oluyor ozel. O sirada ben evdeki hazirliklari yapicam. Miniyolu gezegenli pasta yaptiriyoruz bir de evi suslicem. Sadece esimin abisi ve ailesi ve benim ablam ve ailesi davetli. Oyle pek bir sey yapmayi planlamiyorum kek haricinde. Belki minik pizzalar ve rus salatasi fln. Bu sekilde 3 kutlama planladim ama yapabilir miyiz gorucez.

Goze burna sokma ve agiza parmak sokma var bizde de. O minik parmagi ve agzimda konusurken ısırıyorum yanlislikla. Aglamiyor da bir de bir suredir yeni huyu yediginsen bana da yedirmek. Tee zamaninda bir kere sakasina hmm yumm hamm diye yer gibi yapmistim. O zamandan beri once bana veriyor sonra kendi yiyor nasil kikirdiyor

Beni gulduren bir sey daha var. Kreşte sarki soyluyolar ingilizce iate uzun bi zürafa görürsen gul hahaha diyor şarkıda ingilizcesi kafiyeli de boyle cevirince kotu oldu. Her neyse o da guluyor hahaha diye gulemese de miyikliyor o Kisimda bir de bir timsah gorursen cigligi basmayi unutma aaaaaa diye bi ciglik kismi var orada da ciglik atiyor. Cigligi cok basarili ona lafim yok sonra bir dr asansoru o cagiriyo ve bizim katin numarasina o basiyo. katta sadece biz variz o yuzden hijyenden yana dert etmiyorum. Ama nasil da biliyo hangisine basacağını. Nasil anliyolar bu kadar ya. minicikkk daha Boyle kucuk farkindaliklari hayata katilimlari ne muazzam ne harika ne muthis asik oluyorum cagnniimm kizim benimm sen ne ara buyudum askim diyorum ne ara buyudun de anliyosun soylenenleri.

Aynen canım bende ölürsem babaannesine bırakma, ama benim anam da bakmaz, ne olacak bu bebeler modundaydim
Ateşten sayıkladım ya.
Peki bisey sorucam, ben dr a gitmedim canım.
Neymiş hu hastalık, bilgin var mi?
Ya gittim aslinda. Soyle genel bi bakti. Viruse benziyor covid olabilir test yaptir dedi. Degilse de sezonsal bi seydir iyi olursun endiselenecek bir sey yok dedi. test yaptirdim negatifti. Kusmamam icin gaviscon verdi su gebelikte ictigimden..bir de paresetemol kullandim. 1 bucuk gun surdu. Sonra iyi oldum ama soguk soguk terlemesi 4-5 gun surdu.

Sen de blw mi yapoyordun? Belki bebialerimiz ondan kolo almamistir. Ben de genelde ona birakiyorum yiyecegi kadar yiyor. Corba gibi seyleri ben yediriyorum mecbur.

Sen de blw mi yapoyordun? Belki bebialerimiz ondan kolo almamistir. Ben de genelde ona birakiyorum yiyecegi kadar yiyor. Corba gibi seyleri ben yediriyorum mecbur.
Yok canımm ama 11. Aydan beri kendi yemek istiyor ben de önüne biraz (yedikçe) koyuyorum bir yandan kendim yediriyorum. Tabi çorba vs değilse. Kendim yedirmesem erirdi heralde
Kontrolü tam ona bırakamıyorum ağzına attıkça atıyor doluyor ağzı bu sefer öğürüp çıkarıyor ağzından

Cocugun ilk 2 yas beslenmesi tum hayatini belirlermis tereyag kaymak ve eti kolestrol yapan seyleri abartmayin diyolar. Onlari abartmiyosundur zaten. Bence saglikli olduktan sonra 100 gram da 1 kilo da alsa sorun yok

Rheaa ense kısmındaki isilik ısrarcı oluyor umarım başka sıkıntısı yoktur kuzunun. Bizde de isilik olduğunda enseyi çok kaşırdı en son o kısım iyileşti.
2 ay oldu bir türlü iyileştiremedim. Çocuk doktoruna götürdüm bugün kontrolde işte bir karışım verdi onu yapcaz 6 gün sonra yeniden çıkarsa bir seye alerjisi vardır onu takip edelim bulamazsak alerji testi yaptıracağız öyle karar aldık. Sonra cildiyeye gittim ben geçmeyen saç dökülmesi için gitmişken çocuğu da gösterdim o da egzama dedi. Başka bir ilaç verdi. Önce çocuk doktorunun onerdiklerini yapacağım geçmezse cildiye doktorunun dediklerini ve verdiği ilacı söyleyip kullanıp kullanmamakta ilgili fikir alacagim. Çocuk kasimaktan telef oldu ona üzülüyorum çok.

Cocugun ilk 2 yas beslenmesi tum hayatini belirlermis tereyag kaymak ve eti kolestrol yapan seyleri abartmayin diyolar. Onlari abartmiyosundur zaten. Bence saglikli olduktan sonra 100 gram da 1 kilo da alsa sorun yok
Bu arada düzeltme yapayım 650 grm.degilmis 950 gram almış. Az önce dosyasına bakınca farkettim. Şöyle ki tereyağını nadir şekilde haftada 1 bazen 2 haftada 1 omletinde kullanıyorum. Bal kaymak daha hiç vermedim. Eti de buz küpleri şeklinde yemeklerinde kullanıyorum. Ortalama haftada 2-3 kez falan. 1 günde ızgarada köfte 1 gün balık veriyorum. Yoğurt ve meyve çok tüketiyor. Boyu da 2 cm uzamış baş çevresi de 1.5 cm.

Canım ben her gun bol bol sade yağ veriyorum.
Tereyağ değil yalnız.
Kıymayı da her gün veriyorum, bol bol.
Demir ilacı kullanmıyorum ama.
Karbonhidrat az, mümkün olduğunca.
Tahin, pekmez, meyve, sebze, lor peyniri ve pek sevmese de arada yoğurt.

Kilo alması genetik yapısıyla alakalıdır bence.
Oğlum kadar iştahlı çocuk az gördüm diyim, ve her daim çubuk kraker gibi çocuk.
Senin beslenme alışkanlığın yada hareketsizlikle ( ki değilmiş zaten )
alakası olmuyor her zaman.
Masallah maşallah diyelim :)

Çok geçmiş olsun miniğe acil şifalar diliyorum inşallah hemen iyileşir

Bizimki de geçen aylarda ala ala ortamala 40 grm 50 grm almıştı. Bu ay bir sıçramış geçip 950 grm aldi. 10.ay kontrolünden hemen sonra yazlığa annemlere geldik çünkü hep dışarıda geziyor e haliyle acıkıyor ve yiyor. Ben de esim de kilolu değiliz gerçi ben halen doğum kilolarımı veremedim ama neyse. Kiloya gideceğine boya gitsin babasına çeksin diyorum. İnşallah boyu bana benzemez zira babasıyla deve cüce gibiyiz Doğa nin yedikleri sizinkiler hemen hemen aynı tek fark biz yoğurdu çok seviyoruz günde en az 2-3 kase yoğurdumuz var. Sade yağ veriyorum derken tam anlayamadım ben sade olarak değil çorbalarini yemeklerini zeytinyağıyla yapıyorum.

E peki hergün tereyağı vermiyorsanız, sebze yemeklerini ya da çorbalarını yaparken ne kullanıyorsunuz? Sadece zeytinyağlı mı yapıyorsunuz?

Ben ilk ek gıdaya başladığımız zaman yani yaklaşık altı ay önce, sebzelerini soyarken bile seramik bıçak kullanıyordum besin değeri düşmesin diye. 10. Ayına kadar falan aşırı dikkat ettim.
Şu an bebe kebabın her türlüsünü yiyor. Tatile çıkınca çok bozdum sanki beslenme işini. Toparlanmam lazım. Bebişin hoşuna gidiyor diye dışardan çok yedirmeye başladım.

Kizlar lila6 yi merak ettim biraz. Normalde forumda hemen hemen hergun gorusurduk. Bir anda hic gelmez oldu. 22 mayisdan itibaren girmemis. Forum disinda irtibati olan varsa nasil oldugunu sorabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…