- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
3380 idi doğum kilomuz bu hesaba göre 10 kilo 150 gr olmalıydı. Neredeee gıdım gıdım aldık hep kiloları1 yaşta kilonun 3 katına çıkması boyunun 25 cm uzaması derler genelde. Doğum kilosu ne kadardı, bizimki minik doğanlardan. Birazda genetik yatkınlıkta oluyor.
Benim oğlumda mama sandalyesinden sıkılıyor ayaklık kısmına ayağını basıp kaldırıyor kendini korkuyorum bende. Bazen yer sofrası yapıyorum değişiklik olsun diye ya da kucağımda yemek istiyor ben yerken elimden alıyorgüya ondan kalanları yiyip biraz kilo alırım belki diyordum ama nerdeee benim tabağıma salça olur bazen .
Aynen canım bende ölürsem babaannesine bırakma, ama benim anam da bakmaz, ne olacak bu bebeler modundaydimÇok geçmiş olsun. Çok feci bir hastalık o ya. Elden ayaktan düşürüyor. Ben covid sandım ve gerçekten samimiyim ölücem sandım. Çok ağladım Allahım bebeğim çok küçük bensiz nasıl büyüyecek diye. Allah bebeklerimize de analarına da hastalık vermesin. Aminn.
Aynen canım, gevsetiyor bağırsakları desem daha doğru olurdu.Lunada yapmıyor. Hiçbir şey ishal yapmıyor ya da kabız yapmıyor. hep böyle hafif cıvık ama ishal olmayan bir kaka biçimi var. püre gibi aynıDD
Aaaaa yalnız değilmişim. Doğum günü planları yüzünden benim de uykularım kaçtı. çok heyecanlanıyorum. inşallah hasta falan olmaz o gün. sürekli ihtimalleri değerlendiriyorum ya hasta olursa falan diye. stüdyoda fotoğraf çekimi ayarladım. önce sadece Luna'yi ardından biz ailece. ardından bebeklere özel yaptırdığım muffinlerle Lunayı kreşe vericez. Orada da fotoğraf çekimi oluyor ozel. O sirada ben evdeki hazirliklari yapicam. Miniyolu gezegenli pasta yaptiriyoruz bir de evi suslicem. Sadece esimin abisi ve ailesi ve benim ablam ve ailesi davetli. Oyle pek bir sey yapmayi planlamiyorum kek haricinde. Belki minik pizzalar ve rus salatasi fln. Bu sekilde 3 kutlama planladim ama yapabilir miyiz gorucez.Cok iyiyiz şükürler olsun.dogum günü planları basladi bile. Mevlid gibi bir dogum kutlama toplantısı da yapamasigimiz için genis bir organizasyon düşünüyorum vaka sayıları izin verirse. 2 bucukta emmeye uyandi ismail sonra sivrisinek sonra da kafamdaki doğumgünü planları uyutmadi o derece heyecan yaptim birdenöyle şirket filan degil yanarli dönerli masalar değil. Belki buyuk bir doğumgünü pastasi ve miktar olarak fazla hazirladigim atistirmaliklar. Dinlengin huzurlu eglenceli olalim istiyorum. Oglusum da yorulmadan eglensin. Bakalim neler olacak. Plani olanlar varsa paslasalim
Benimki de 13 kilo ama istahsiz diyecek kadar az yiyor canim ya anormal seviyeler olmadikca sadece izleyelim derim. Sen de haklisin tabi takip etmeli ama kaygi yapma simdilik..
Benimki ilk ek gida dönemi cok hevesliydi agI acik dolaşıyordu. Doktor kilodan dolayi azalt diyince ikimizin de hevesi kacti sonra ben teklif etsem de gurur yapti diyomusumsaka bi yana dikkati o kadar daginik algilari o kadar acik ki elindeki oyuncaktan duvardaki kara noktadan en olmadi goz bebegime elini sokma derdinden kendine gelip acıktığıni hissedip agzini acamiyor. Ama gece 3 kez acliktan dolayi emme yapiyor yoksa belki de hic uyanmayacak.
Hahah di mi ben deAa şuan aydınlandım ben de diyorum neden cıvık kakalarıkarpusss
Gevşek o gevşekAa şuan aydınlandım ben de diyorum neden cıvık kakalarıkarpusss
Ya gittim aslinda. Soyle genel bi bakti. Viruse benziyor covid olabilir test yaptir dedi. Degilse de sezonsal bi seydir iyi olursun endiselenecek bir sey yok dedi. test yaptirdim negatifti. Kusmamam icin gaviscon verdi su gebelikte ictigimden..bir de paresetemol kullandim. 1 bucuk gun surdu. Sonra iyi oldum ama soguk soguk terlemesi 4-5 gun surdu.Aynen canım bende ölürsem babaannesine bırakma, ama benim anam da bakmaz, ne olacak bu bebeler modundaydim
Ateşten sayıkladım ya.
Peki bisey sorucam, ben dr a gitmedim canım.
Neymiş hu hastalık, bilgin var mi?
Sen de blw mi yapoyordun? Belki bebialerimiz ondan kolo almamistir. Ben de genelde ona birakiyorum yiyecegi kadar yiyor. Corba gibi seyleri ben yediriyorum mecbur.3380 idi doğum kilomuz bu hesaba göre 10 kilo 150 gr olmalıydı. Neredeee gıdım gıdım aldık hep kilolarıDoktor 10 kilo beklerdim dedi. Biraz beslenme sıklığını artıracağım az yediği için biraz böyle deneyeceğim. Bizimkiside öyle bu arada, mama sandalyesinde oturmaz anca önüne bir şeyler koyarsam yiyene kadar sonra doyup oynamaya başlıyor, bi huyu var zaten böyle önünde ne varsa eliyle masaya yedirir sıvar resmen mecburen kaldırıyorum
Yok canımm ama 11. Aydan beri kendi yemek istiyor ben de önüne biraz (yedikçe) koyuyorum bir yandan kendim yediriyorum. Tabi çorba vs değilse. Kendim yedirmesem erirdi heraldeSen de blw mi yapoyordun? Belki bebialerimiz ondan kolo almamistir. Ben de genelde ona birakiyorum yiyecegi kadar yiyor. Corba gibi seyleri ben yediriyorum mecbur.
Cocugun ilk 2 yas beslenmesi tum hayatini belirlermis tereyag kaymak ve eti kolestrol yapan seyleri abartmayin diyolar. Onlari abartmiyosundur zaten. Bence saglikli olduktan sonra 100 gram da 1 kilo da alsa sorun yok1 kez bazen 2 günde 1bu gun 11.ay kontrolüne götürdüm 650 grm almış doktor diyor ki sen bu cocuga ne yedirdim bu aylarda bu kadar kilo almasını istemeyiz çok yedirme hantal olmasın çocuk.dedim doktor bey 5 dakika poposu üstünde oturuyoruz ki günde ortalama 1 km yürüyor o da en az.
2 ay oldu bir türlü iyileştiremedim. Çocuk doktoruna götürdüm bugün kontrolde işte bir karışım verdi onu yapcaz 6 gün sonra yeniden çıkarsa bir seye alerjisi vardır onu takip edelim bulamazsak alerji testi yaptıracağız öyle karar aldık. Sonra cildiyeye gittim ben geçmeyen saç dökülmesi için gitmişken çocuğu da gösterdim o da egzama dedi. Başka bir ilaç verdi. Önce çocuk doktorunun onerdiklerini yapacağım geçmezse cildiye doktorunun dediklerini ve verdiği ilacı söyleyip kullanıp kullanmamakta ilgili fikir alacagim. Çocuk kasimaktan telef oldu ona üzülüyorum çok.Rheaa ense kısmındaki isilik ısrarcı oluyor umarım başka sıkıntısı yoktur kuzunun. Bizde de isilik olduğunda enseyi çok kaşırdı en son o kısım iyileşti.
Bu arada düzeltme yapayım 650 grm.degilmis 950 gram almış. Az önce dosyasına bakınca farkettim. Şöyle ki tereyağını nadir şekilde haftada 1 bazen 2 haftada 1 omletinde kullanıyorum. Bal kaymak daha hiç vermedim. Eti de buz küpleri şeklinde yemeklerinde kullanıyorum. Ortalama haftada 2-3 kez falan. 1 günde ızgarada köfte 1 gün balık veriyorum. Yoğurt ve meyve çok tüketiyor. Boyu da 2 cm uzamış baş çevresi de 1.5 cm.Cocugun ilk 2 yas beslenmesi tum hayatini belirlermis tereyag kaymak ve eti kolestrol yapan seyleri abartmayin diyolar. Onlari abartmiyosundur zaten. Bence saglikli olduktan sonra 100 gram da 1 kilo da alsa sorun yok
Canım ben her gun bol bol sade yağ veriyorum.Bu arada düzeltme yapayım 650 grm.degilmis 950 gram almış. Az önce dosyasına bakınca farkettim. Şöyle ki tereyağını nadir şekilde haftada 1 bazen 2 haftada 1 omletinde kullanıyorum. Bal kaymak daha hiç vermedim. Eti de buz küpleri şeklinde yemeklerinde kullanıyorum. Ortalama haftada 2-3 kez falan. 1 günde ızgarada köfte 1 gün balık veriyorum. Yoğurt ve meyve çok tüketiyor. Boyu da 2 cm uzamış baş çevresi de 1.5 cm.
Çok geçmiş olsun miniğe2 ay oldu bir türlü iyileştiremedim. Çocuk doktoruna götürdüm bugün kontrolde işte bir karışım verdi onu yapcaz 6 gün sonra yeniden çıkarsa bir seye alerjisi vardır onu takip edelim bulamazsak alerji testi yaptıracağız öyle karar aldık. Sonra cildiyeye gittim ben geçmeyen saç dökülmesi için gitmişken çocuğu da gösterdim o da egzama dedi. Başka bir ilaç verdi. Önce çocuk doktorunun onerdiklerini yapacağım geçmezse cildiye doktorunun dediklerini ve verdiği ilacı söyleyip kullanıp kullanmamakta ilgili fikir alacagim. Çocuk kasimaktan telef oldu ona üzülüyorum çok.
Tesekkurler canım inşallah iyilesir. Çocuk sıkıntıya girince biz anneler x binlerce kat sıkıntı yaşıyoruz. Bugün doktorun verdiği başka bir kremi uyguladık bakalim 6 gün sonunda belli olacak.Çok geçmiş olsun miniğeacil şifalar diliyorum inşallah hemen iyileşir
Bizimki de geçen aylarda ala ala ortamala 40 grm 50 grm almıştı. Bu ay bir sıçramış geçip 950 grm aldi.Canım ben her gun bol bol sade yağ veriyorum.
Tereyağ değil yalnız.
Kıymayı da her gün veriyorum, bol bol.
Demir ilacı kullanmıyorum ama.
Karbonhidrat az, mümkün olduğunca.
Tahin, pekmez, meyve, sebze, lor peyniri ve pek sevmese de arada yoğurt.
Kilo alması genetik yapısıyla alakalıdır bence.
Oğlum kadar iştahlı çocuk az gördüm diyim, ve her daim çubuk kraker gibi çocuk.
Senin beslenme alışkanlığın yada hareketsizlikle ( ki değilmiş zaten )
alakası olmuyor her zaman.
Masallah maşallah diyelim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?