2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Akşam gece mesaisi yaptık. Sürekli uyanıp yatak içinde ottrup uzun uzun duvarlara tavana felan baktı. Bölük bölçük uykudan kafamı kaldıramıyorum orası ayrı tabi. Bir kaç gün zor geçecek gibi duruyor. Bir an önce geçer umarım ya

balık yemiyor bizimki
daha 9 10 aylıkken löpür lüpür çiğneyen çocuk yok zinhar yemiyor.
püre haline getirdiğim yemekleri de ağzında bekletiyor
deli olmamak içten değil gerçekten.

Kızlar bizim mont bot vs geldi. Botları su dolu bir kabın içine koyup deneme yapıyorum şu geçiriyormu diye. Gore-tex olmasına rağmen kullanıcı yorumlarında bazısında su gecirme olayı olmuş. Sanırım üretimden kaynaklı bi hata. Deneme yapıyoruz bizde bakalım.
Mont gayet güzel. Rüzgar -soğuk geçirmiyor. İçinde göğüs ve sırt kısmında polar var. Ayak kısmında da botun altına geçirmek için lastikli. İçeri kar girmesini engelliyor sanırım. İlk izlenim gayet iyi. Sıra daha soğuklarda dışarıdaki performansı.

kızlar artık atak haftalarına bakmıyorsunuz di mi : )
biz meğer 1 aydır ataktaymışız yaa
gerçi valla normalde de atak haftalarında yaptığı huysuzluğu yapıyor, o nedenle hiç anlamadım
ilk doğum yaptığımda atak haftalarına bakıp oohoo 64. haftalar falan diyordum, geldi bile.

balık yemiyor bizimki
daha 9 10 aylıkken löpür lüpür çiğneyen çocuk yok zinhar yemiyor.
püre haline getirdiğim yemekleri de ağzında bekletiyor
deli olmamak içten değil gerçekten.
Benimki de iyice püreli yemekleri bıraktı, çoğunlukla kaşık maması, yemeye başladı. Sanırım dişten dolayı. Çünkü alt dişler kabarmış ve eli sürekli ağzında. Böyle giderse 1.5 yaşına tüm dişleri çıkmış olarak girecek.

Ben gaz dönemi bitti biteli bakmıyordum. Geçen bi göz attım baktım atak haftasındayız off dedim zaten her gün aynı yemişim atağını tüm rutinlere devam.

Bende geçen gün düşündüm kendi kendime artık hiç bakmıyorum. Bugünde bu ağustosta doğum yapan arkadaşıma demiştim sen bak o günlere dikkat et mız mız oluyorlar diye

Ben gaz dönemi bitti biteli bakmıyordum. Geçen bi göz attım baktım atak haftasındayız off dedim zaten her gün aynı yemişim atağını tüm rutinlere devam.

Bende geçen gün düşündüm kendi kendime artık hiç bakmıyorum. Bugünde bu ağustosta doğum yapan arkadaşıma demiştim sen bak o günlere dikkat et mız mız oluyorlar diye

yenidoğanda evet bi atak haftası hissediyorduk, şimdi atak haftası bitse dişi çıkıyor dişi bitse yürümeye çalışıyor yürümesi bitse aşısı geliyor aşısı bitince atak haftası başlıyor. yani bize rahat yok :) 8 yaşını bekliyorum

bu arada nasıl oldu anlamadım menenjit son iki doz aynı aya denk geldi, anam resmen kira parası aklıma güldür güldürde kızı çalışıp ayrı eve çıkınca kendine yazlık alabilen baba tiplemesi geldi.
baba aşkolsun ben o kadar çok mu para harcıyordum diyor, babası da e kızım yazlık aldım işte diyor

püre de mi yemiyor
bizimki de bir gün iyi bir gün kötü
pazar günü ağladım gerçekten

püre de mi yemiyor
bizimki de öyle çok çiğnemiyor artık, yarım somon yerdi eskiden şimdi resmen çiğnemeye üşeniyor
ben de ezip veriyorum bir çok şeyi
Bezelye yemeği yedi mesela bugün ezdim çatalla

ama kıtır şeyleri çok seviyorlar sanırım dişlerinden çıkan sesten, grisini ve wasa ver yesin kıt kıt

aynen bizimki de
onu da eğlencesine yiyor

Ayy o zaman da kurtuluş yok ön ergenlik tripleri olabilir

Merhabalar .bebeğim 14 aylık olacak 10 gün sonra .bebeğim baba ,dede,anne,mama,çak,bay bay,,sadece bu kelimeleri söyleyebiliyor.sizce. 14 ay için yeterlimi ?siZin bebeklerinizin kelime söylemesi nasıl?

Bizim de yemek sıkınti. Bugun dogru durust bir yogurt yedi. Disi patlamis ama ondandir umarim.

Bizim donem donem soyle oluyor. Bazen sadece kendisi yiyor. Bazen sadece kasikla yada catalla istiyor. Yada hep meme istedigi oluyor. Acikmasi icin bekliyorum mesela ama meme isteyip hircinlasiyor. Genelde ugrasiyoruz yemesi icin. 1 yas kontrolunde demiri dusuk cikmisti, ilaca devam ediyoruz.

püre de mi yemiyor
Yani sadece peynir ekmek tereyağı nı püre yapıyoruz, diğer yemek ve çorbaları çatalla az eziyorum. Yani bana kalsa aç kalacak çünkü yemediğinde o kadar sabırlı olamıyorum Allah’tan kayınvalide sürekli bir alternatif yapıyor yumurta yemiyor, yoğurt veriyor onu da yemezse muhallebi gibi bir şeyler ya da kaşık maması yapıyor. Velhasıl bir şeyler yapıyor illa yediriyor, iyi ki öyle yapıyor yoksa çocuk hem zayıflar hem de güçten düşer. Çünkü ardı ardına çok grip oldu son gribi sadece iki gün sürdü. Belki de sık grip oldu ondandır ama yine de güzel beslenmeyince hastalık da atlatılmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…