2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben de forumda birinin yazısında denk gelmiştim. İzmir Tepecik Araştırma Hastanesi’nde yapılıyormuş.

Sağolasın güzelim. Doktordan yola çıkmaya izin çıkarsa en kötü ihtimal

Canım, ben perinatoloji sistemine kayıtlıyım. Kadım doğumcular bakmıyor bana.

Randevu için kadın doğumcu muayene edip sisteme Perinatoloji takibi gereklidir diye rapor girmesi gerekiyor, gerekçesini de belirtiyor raporda. Bende mesela yaş + myom riski var. Öylelikle telefondan ya da MHRS'den randevu alabiliyorsun canım. Fakat İstanbul içi 2-3 ay öncesi perinatolog randevusu vermiyorlar gibi bir şey.

Ben ikili tarama testini Tepecik Kadın doğumda yaptırdım böyle bir test varsa neden amniyosenteze gönderir ki
Bu testin çünkü doğruluğu %99
Diyelim down sendromlu çıktı yine en kesin %100 olarak sonuç verecek olan şey amniyosentez..
Bu testte sorun çıktığı zaman bir sonraki adım yine amniyosentez oluyor anlatabildim umarım Tabi yaptırıp yaptırmamak yine kişi elinde. Ya sonucu doğru kabul eder ona göre önlemini alır ya da %100 öğrenmek istiyorum der yaptırır.
Soruna direk cevap verecek olursam kuzum şimdi her ilde birçok hamile var bu test ücretsiz olarak yapılıyorsa eğer her risk grubundakini buraya yönlendirmesi mümkün değil..
ikincisi bu fetal DNA testi 2000-3000 lira normalde yapılması, devlette bu testten pek bahsetmiyorlar çünkü zaten adam devlete gelmiş ona tutup kan testi öneremezsin birkaç milyarlık. Ama özellerde öyle değil tabi

laboratuara bir sor istersen canım yaptıran kadınlar var o hastanede Fetal DNA. Umarım doğru bilgidir...

Doğru olmasını gönülden diliyorum. Mantığım bir yerde reddediyor. Kalacak yerim olmasa bile 3000 TL teste vereceğime, randevumu bir Pazartesi ya da Cuma gününe alır, haftasonu İzmir'de tatili yaparım diye düşünürdüm, düşünürdük, düşünmeliyiz yani.

Belki vardır ama kıstasları çoktur onun için duyulmuyordur gebeler arasında.

valla canım sanki sana doktor yönlendirmesi çıkabilir diye düşünüyorum
umarım çıkar yazık o kada rpara vermek zorunda kalmamız çok acı.

Büyük ihtimal randevuyu çok geçe veriyorlardır.2-3 ay sonrasına verecekse onunda bir önemi yok aslında. Bu stresle geçerim o süre? Borç harç bulup yaptırmak en mantıklısı olur zannımca.Zaten hemen yapılıyor olsa şu ana kadar çoktan yayılırdı. Demek var bir zorluğu.

allah allah nasıl veremiyorlar randevu ne enteresan
bana da bir gittiğim kadın doğumcu ayrıntılı ultrasonu muhakkak perinatologtan yaptır demişti.
şu an bu doktorlara saygı duyuyorum

valla canım sanki sana doktor yönlendirmesi çıkabilir diye düşünüyorum
umarım çıkar yazık o kada rpara vermek zorunda kalmamız çok acı.

Bakalım, bana da öyle geldi. Varsa şayet ben de haber veririm, koşulları da neler öğrenir detaylıca yazarım amme hizmeti olarak.

Maalesef canım, o parayı beslenmesine bile ayıramayanlar var oysa. Ne iyi olurdu ücretsiz olması.

bana da bir gittiğim kadın doğumcu ayrıntılı ultrasonu muhakkak perinatologtan yaptır demişti.

MHRS'de İstanbul'daki perinatologlar ne zaman baktıysam full. O tablo hatırladığım kadarıyla 15 gün için zaten. 182 ile aradığımda ise 2 ay, 3 ay sonrası boş görünüyor, fakat 10 gün sonra yeniden arayın. Sizi sisteme ekliyoruz. Randevu iptal olduğunda öncelikli bilgilendirileceksiniz diyorlar.

Yani ben keyfimden vermiyorum onca parayı her ay perinatologa. Kıtlık var açıkçası. Belki ayrıntılı için istisna olabilir randevu erken alınabilir, çünkü onda ayrıntılı ultrason diye randevu alınıyor, muayene gibi değil.

Bildiklerim bu kadar, tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa daha iyi öğreniriz.

ay yani allah aşkına doğum için 3 bin diyorlar biz teste de onu veriyoruz
bir bizde var zaten avrupada amerikada insanlar bu kadar para dökmüyorlar bazı şeyler için ve tutumluluk yapıyorlar, çünkü bazı şeyler zaten devlet tarafından karşılanıyor
bizde hamile kaldığın an masraflar başlıyor
kenara 3 kuruş koyabilirsek şanslı oluyoruz
bir kesimde hep borçlanıyor ister istemez.

Evet canım. Sırf bu sebeple ben de beslenme ve sağlıkla ilgili olmadığı sürece bazı şeyleri giysi gibi, ekipmanlar gibi, yeğenleriminkini kullanacağım bir süre. Bebek arabası, salıncak, araç içi puset, ana kucağı vs. Ekstradan kısa süreli şeyler için harcama yapmayı düşünmüyorum.

Evet radyoloji uzmanı yada perinatolog yapıyor ayrıntılı usgyi. Ben perinatologa gideceğim ayrıntılı için kızımdada öyle yapmıştım. Ama ikili vaktinde araştırmada radyolog var ona baktırdım ense kalınlığı ve burun kemiğine. Burdaki araştırma hastanesinde detaylılarada radyolog bakıyor.

Merhaba ikili tarama testim az riskli çıktı , amniyosentez yaptırmam söylendi ama kabul etmedim düşük riski var diye .Yaş 34
Sizlerin nasıl ? dr öyle söyleyince dizlerimin bağı çözüldü.
Merhaba, lütfen üzmeyin kendinizi. Denildiği gibi, tanı değil tarama testi bu.

Ablam 38 yaşında hamile kalmıştı, elbette risk çıktı ve amniyonsentez yaptırdı. Hocaya çok güveniyordu ve hemen kabul etmişti, Ankara'da bir profesör.

Üzerinden 6 yıl geçti, aslan gibi bir oğlu var ve diyor ki, şimdiki aklım olsa asla ama asla yaptırıp o riski almazdım..

Ayrıntılı için gidilen perinatolog Farklı oluyor ona yönlendirmeye gerek yok ama maalesef yetersizlikten dolayı normalde en az 30 dakika sürmesi gereken ayrıntılı ultrason devlette 2 dakika sürüyor şaka gibi.
Ama normal perinatolog takibi için kadın doğumcunun sevki lazım bir sebep olmalı perinatolog için.
İmkanınız varsa özeldeki perinatologlara bakmaya başlayın şimdiden ayrıntılı ultrason için. Randevuları en az 1 ay önceden full doluyor.
Konusu geçmişken bende aklımdakileri yazayım.
İstanbul için Recep Has
Ankara için Özgür Deren (Özgür Özyüncü de olabilir)
Bunlardan birine gideceğim. Ankara öncelikli benim için.

benim beşiği bile annemin bir arkadaşı getirdi allah razı olsun
ne kadar az şey alırsak o kadar iyi, zaten çoğu kısıtlı bir zaman kullanılacak.

ya ikiliyi benim kendi doktorum yaptı aslında.
ayrıntılıda ben de perinatoloğa gidicem ay onu da bir araştırmam lazım

aa canım çok sağol

Gerçi zaman var ayrıntılıya.
İnternette 18-23 haftalar yazsada 20-23 hafta daha ideal organların görülebilmesi ve fetal eko bakımından.
Ben 21+ Haftaya Ayarlayabilirsem ona göre randevu alacağım.

Öncelik Ankara ise ben de size bir isim vereyim, Mustafa Salih, radyolog.

Gebeliğimi öğrendiğimde ablamın ilk işi benim için 21. haftama denk gelen tarihe randevu almak oldu. Çevresi oldukça geniştir ve çok sağlam referanslarla gitmişti kendisi. Hatta sıra beklerken İstanbul'dan kontrole gelen bir kadın doğum doktoruyla filan tanışmış :)

Ayrıntılı ultrason bence de gebelikte en önemli nokta, Allah korusun anne karnında müdahale durumu olan rahatsızlıkları saptamak için en mühim şey.

Teşekkürler canım.
Ben de buraya en yakın büyükşehir Diyarbakır diye orada doktor araştırayım bari. Olurda 1 ay sonrasına randevu almak zorunda kalırsak şimdiden karar vermek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…