2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kızlar araştırma hastanelerinde doktor sevki olmadan perinatologa gidilemiyor. Bölüme kağıtla gittiğinizde randevuyu oradan şu gün gelin diye veriyorlar. Sistem değişti mi bilmiyorum ama randevu için kendi sekreteri veriyor sevkten sonra. Ayrıntılı ultrason için özellerin yada muayehanesi olan perinatolog doktorları oluyor. İstanbul da ahmet gül çok meşhur kuzenim ona gitti ama ben Alkan yıldırıma gitmiştim oğlumda. Radyoloji doktorları da yapıyor ayrıntılı onların fiyatları perinatologaa göre daha uygun oluyor

Canım çok teşekkür ederim ama radyolog düşünmüyorum.
Ayrıntılının kendi şahsım adına perinatolog tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Özgür deren kafamda net aslında.
Aynı zamanda Hacettepe tıp fakültesinde görev alıyor. Bir sorun varsa Hacettepeye direk yönlendirme yapabiliyor. Bu artılarını es geçemiyorum birde o var :)

aranızda İstanbul'da olan varsa Nifty testi ümraniye devlette ücretsiz yapılıyor. İzmir'de de bir hastanede ücretsiz. Haberiniz olsun kızlar.
Yok ben Sakaryadayım canım ama iyiymiş İstanbuldaki arkadaşlar bi baksın

allah allah nasıl veremiyorlar randevu ne enteresan
bana da bir gittiğim kadın doğumcu ayrıntılı ultrasonu muhakkak perinatologtan yaptır demişti.
şu an bu doktorlara saygı duyuyorum
ben de istanbul'dayım ve devlette aynı gün yaptırdım perinatolojiden. 2-3 ay sonraya randevu durumu olmadı bende

O konuda Sarıyer'deki Şişli Etfal Hamidiye'yi öneririm. Perinatoloji boş genelde ama gidip yerinde randevu almak gerek

valla bana bir kere gittiğim bir kadın doğumcu bile canım ayrıntılıya radylog da bakıyor ama bence hiç ona değil direk perinataloğa git diye tavsiye vermişti
evet haklısın ben de operinatoloğa gidicem
20. haftada gidiliyor değil mi

Evet canım 18-23 arası

En son oğlumda detaylıyı radyoloji bölümünde yaptırmıştım ilçedeki devlette çok ilgiliydi dr,yarım saat inceledi resmen ve banada açıklama yaptı ama artık radyoloji bölümü yok araştırmada yaptırırım bende bakalım o zaman gelsin,ben bugün için randevu aldım saat 17.00de kontrole gidicem dayanamadım1ay bekleyemedim,eşim mırın kırın etsede benim rahatlamam önemli bana göre

Tabi ki herkesin şahsi fikri, hangisi akla yatıyorsa onu tercih etmek mühim :)

Ama şu nokta kesin ki, bence tercih edeceğiniz doktoru şimdiden arayın :) Biz aralık ayında randevu alırken mart ayı bile tamamen doluydu, çok şükür tam 21'e denk gelen nisan ayına yer bulabildik.

Siz de eminimi araştırmalar sonucu bu isme ulaşmışsınızdır ve orası da çok yoğundur kesin.

Hangi doktora aldın?

Teşekkür ederim 1 ay kala yeterli olur diye düşünüyordum.
Bunun üzerine hemen aradım
1 hafta önceden aramak yeterli olur ileri tarihe randevu veremiyorum dedi. Bende bu vesile ile öğrenmiş oldum.
En iyisi arayıp doktorun kendisinden öğrenmek sanırım.

Randevu alma stresine girmemek için özelde gidiyorum perinatologa. Bir de bir şey merak ediyorum, devletteki doktorlar cep telefonundan destek veriyor mu? Vermiyorlardır muhtemelen diye düşündüğüm için, zaten işin içinde risk faktörünün yüksek olması var olduğu için açıkçası hiç uğraşmak istemedim. Ben Prof. Dr. A. Nuri Danışman'a gidiyorum. Haftaya 1. detay usg'yi yapacak. Randevu oluşturulurken asistanı "Min. 45 dakika sürüyor, lütfen buna göre ajandanızı oluşturun" demişti. Ayrıntılı ile detay usg farklı şeyler anladığım kadarıyla. Neyse, yaşayarak göreceğiz.

ben de istanbul'dayım ve devlette aynı gün yaptırdım perinatolojiden. 2-3 ay sonraya randevu durumu olmadı bende

Ayrıntılıyı mı? Muayene randevusu mu? Ben İstanbul, İzmit ve Sakarya olarak gebe takibi için muayene randevusu almak istediğimde İstanbul için 3 ay, İzmit için 25 gün, Sakarya için 17 günden önce randevu verememişlerdi. Ben de uğraşmamak için özelde gidiyorum.

O konuda Sarıyer'deki Şişli Etfal Hamidiye'yi öneririm. Perinatoloji boş genelde ama gidip yerinde randevu almak gerek

Beni de Perinatolojiye sevk ettiklerinde 182 ya da MHRS harici randevu alamazsınız, boşuna gitmeyin demişlerdi.

Kesinlikle güzelim. Benim bu konudaki mottom nenelerimizin dediği gibi, "Çocuğun yediği helal, giydiği haram". Onun için mümkün olduğunca az masraf yapmayı hedefliyorum. Hiç giydirmeyeceğim zıbın alacağıma o paraları babasının fındıklı turtasının hesabını açıp birikim yapar eğitiminde kullanırız diyorum. Rabbim gönlümüze göre versin inşallah.

Ay olsun çok iyi yapmışsınız :) İleri tarih vermiyorlarsa kimseye sıkıntı yok demektir, rahatça gidersiniz o haftalarda.

Ah bi gelsek o güzel haftalara, bahar aylarına :)

İkili testten çıktım kizlar. Burun Ense normal dedi. Kan, idrar tahlili istedi. Kanı verdim hem ikili hemde tahliller icin ama 1.5 litre su ictigim halde idrar gelmiyor hastanede bekliyorum saka gibi versemde gitsem

bak bana detaylı yaptı işte sanırım tam emin değilim bu burun kemiğine bakılan ultrason olabilir
bana da valla 15 dakika falan baktı ama küçüktü o zaman 12 haftalıktı ben de hatta çok sıkıldım
bir de bastırmak zorunda kaldığı için.
Bilsem daha uzun baktırırdım.
Bakalım şimdi gidince ne yapacak

Ay olsun çok iyi yapmışsınız :) İleri tarih vermiyorlarsa kimseye sıkıntı yok demektir, rahatça gidersiniz o haftalarda.

Ah bi gelsek o güzel haftalara, bahar aylarına :)
Ay inşallah bir an önce geçse zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…