Merhaba, hiç kafanıza takmayın demek için yazıyorum :) Gebeliğimi öğrendiğimde hemen TSH bakıldı ve ertesi gün 50 mg ilaç kullanmaya başladım, değerim 7 küsür idi. Önceki sene genel kontrolde biraz yüksek çıktığı için hemen bakılmıştı.
20 gün içinde 1küsürlere geriledi, hala da her gün aç karnına devam ediyorum ve sonuna kadar da devam edeceğim.
Bu arada referans değerler her yerde değişiyor diye biliyordum ki gördüm öyleymiş. Türkiye'de 0.27-4.2 olması gereken aralık. Bu da sizi rahat ettirsin :) O bahsedilen düşük, erken doğuma sebep olan değerler çok çok yüksek değerlermiş Allah korusun.
Evham yapma canım benim çıkmıştı oğluma hamileyken ilaç kullandım son ay artık gerek kalmadı geçti gitti inşallah ilaçlık bi durum olmaz sakin olSelamlar. Doktordan geldim az once. TSH hormonu maksimum 3.00 olmaliyken benimki 4.10'mus. Hipotiroidi diyorlar. Ilk defa duydum. Daha once bilinen bir tiroid problemim yoktu. Gebelikte olur boyle seyler diyolar. Sizin bi bilginiz var mi? Bugun yeniden kan verdim. Haftaya sonuclar cikacakmis. Ardindan hala yuksek ise eger ilac tedavisine baslayacakmisiz. Bu hormonun yuksekligi dusuk, erken dogum ya da gebelik zehirlenmesine sebep olabilir diyolar Allah korusun. Evham yapmamaya çalışıyorum ama canım sıkıldı gercekten. Umarim sizler iyisinizdir. Kucak dolusu sevgiler.
Bir de bu TSH öyle bir şey ki, çok yüksekliğinde gebelik bile oluşmayabiliyormuş zaten. Hiç kafanıza takmayın :) Başlarda ben de bir panik oldum ama bunun için gittiğim doktor o kadar rahatlattı ki beni sağ olsun.Cok tesekkur ederim hmgercekten icim rahatladi. TSH hormonu 2.50 olmali gibi gormustum arastirirken. Th3 srrbest degeri 4.00 tu maksimum. Yani cok yuksek degilse uzulecek bi sey yok. Ilacla 2 haftada hale yola koyarlar o zaman bu hormonu. Cok sevindim. Tesrkkurler.
Mullhouse Almanyayla sınırdayızaaa geçmiş olsun canım hangi şehirdeydin sen?
Canım maskeler malesef ondan korumuyor çoğunlukla ellerden geçiyor ,dışarı çıktığımız gün zaten dışardaykende hep dezenfektejeli kullanıyoruz eve girer girmez eller burun ağız yıkama herzamanki aslında .sadece markete çıkıyor eşim şimdilik işlerni evden idare ediyor o yüzden biraz rahatızKuzum yeni gordum bu mesajı.....dikkat et kendine ve ailene. o saçma sapan hastane maskeleri bi ise yaramıyor dikkat et. N-95 sipariş ver amazondan yada herhangi bi siteden eğer eczanede bulamazsan. Onu kullan sende esinde oglunda. Ve bol bol ellerinizi yıkayın. C vitamini yüklemesi yapın mutlaka, bagisiklik sisteminizi yüksek tutmanız gerekli.
Ben hala korkuyorum o yüzden en az 30u bekliyorum herşey için alışverişte dahilAy 30uncu hafta sanki çok uzak geliyor bana ya.... ohoooo hem 30uncu haftada ben balon gibi olurum Boyle giderse bakalım ne yapcaz
Korkma insallah hersey yolunda gidicek o güzel kızına kavusucaksin sağlıklaBen hala korkuyorum o yüzden en az 30u bekliyorum herşey için alışverişte dahil
İnşallah canım cümlemiz inşallah sağlıkla meleklerimize kavuşalımKorkma insallah hersey yolunda gidicek o güzel kızına kavusucaksin sağlıkla
Amin canım inşallahben 36 haftadan sonra hergün 5 tane hurma yedim ve yürüyüş yaptım 1saat
İnsallah gerek kalmasin canim. Ilık dusta baya iyi geliyo ateslerine
Evet canım doktorum bana çocuk kanala girmemiş sunı sancı deneriz olmazsa sezeryan diyince her yolu denemiştimKorunmasız iliskiyide öneriyorlar
Evet canım doktorum bana çocuk kanala girmemiş sunı sancı deneriz olmazsa sezeryan diyince her yolu denemiştim
Yalovaya gidiyorum canim ben. Kontrollerim, dogumum orda olucak. Yalovaya yakiniz. Merkez uzak geliyor. Sen nereye gidiyorsun?Bursada yaşıyormuşsun hangi hastane doktora gidiyorsun canım bende bursadayım
Ay valla kac gundur biz ayri cocuklar ayri perisan olduk seninleBakalım çok ileri gitmediği için yüzüne kafasına şu sürüyorum 38.5 olunca
Hmm ben osmangazi aritmide nagihan uzuna gidiyorumYalovaya gidiyorum canim ben. Kontrollerim, dogumum orda olucak. Yalovaya yakiniz. Merkez uzak geliyor. Sen nereye gidiyorsun?
Çok geçmiş olsunAy valla kac gundur biz ayri cocuklar ayri perisan olduk seninle
Ya o karınla nasıl olacak şimdiden merak ediyorumKorunmasız iliskiyide öneriyorlar
Ya o karınla nasıl olacak şimdiden merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?