• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben varım canım. Benim de 157 de 1 riskli çıktı. 4 doktorla görüştüm sadece 1i perinatolog idi. Ayrıntılı ultrasona girdim. Bu 3. Gebeligim 35 yaşındayım. bakarken benim de karnima cok bastırdı daha net görebilmek için. Onlara takılma. Doktorlar en kötüsünü söyleyip sorumluluk almak istemeyebiliyorlar, bu yuzden de hemen amniyosentez yaptir diyorlar. Bu senin vereceğin bir karar. Ultrasonda baktığı organlari gördünmü hatırlıyor musun? Bunlar icin herhangi bir yorum yapmadı mı?
Hayır hiç bir yorum yapmadı çok asık suratlı . Daha sonra raporu hazırladı biz içerde bekledik. Yanımıza geldi bana kağıdı uzattı bunu doktoruna verirsin dedi ve şiddetle amniyosentez tavsiye etti. Ben o kadar yıkıldım ki ağlamaktan hiç bir soru soramadım zaten. Şimdi de raporlara bakıyorum herşey normal görünüyor sadece sol ayakta talipes var ve down sendromunu ihtimali yükseltiyormuş. Peritanologun sekreteri ile görüştüm 1 aydan önce özel randevu vermiyor çok yogunmuş. Artık tıp fakültesine randevuz gideceğim. Şansıma kim denk gelirse. Dün birkaç arkadaşımla görüştüm aynı seyleri yaşamışız biraz rahatlattilar beni. Tek fark benim bebeğimde pev var. İnan ki oğlum olacağına sevinemedik. Benim 4. Gebeligim. İlk kızım şuan 12 yaşında. İkinci gebeligim ektopikti. Sonra bir kızım daha oldu. Bu gebeligim de sürpriz oldu planlı değildi. Hatta baştan çok üzülmüştüm. Şimdi onu istemediğim için böyle oldu diye kendimi sucluyorum. Bilmiyorum herşey Allah'tan. Bana CD ve USG çıktısı verdi sakin kafayla baktığımda sağ ayağının baş parmağı ile yanında ki parmak arası açık. Araştırdım downlu bebeklerde USG bulguları arasında var.

Ayy gerçekten mi :KK70:
Valla ben de baktım baktım bütün bir vücut görcem diye
kendimi zorlaya zorlaya bunu çıkardım.
Budur galiba diye :)
Şimdi şöyle bebekler büyüdükçe ölçüler değişiyor. Mesela FL bacak boyu. Aç karın ölçüsü. Bpd baş ölçüsü. Sonra bu 3 ölçünün ortalamasını bize söylüyorlar. Seninki mesela yuvarlak içine almış doktorun orası bebek 😊

2 hafta önceki de çok belirsizdi :KK43:
Bütün görsem demiştim bir sonraki kontrolde öyle veririm demişti.
O da bu yani.. :/
Cihazdan mı kaynaklı diyorum artık detaylı ultrasona bıraktım hevesimi..
Devlet hastanesi olunca bu kadar oluyor galiba..

Artık ultrasonda tam görme kısmı geçiyor. Artık bölgesel.

Artık ultrasonda tam görme kısmı geçiyor. Artık bölgesel.

Hep parça parça bir şeyler veriyor zaten hiç bir şey anlamıyorum :(
Geçen çok hareketliydi, gözlerimle gördüm her şeyini diye
usg fotosunu umursamadım pek.
Ama bu sefer hiç hareket yoktu bir şey anlamadım ne görüntüden ne fotodan.. :kızgın:

🤗 yaaaa ❤❤❤ ayy ben kafasını seviyorum diye poposunu çok sevmişim 🙈 usg de doktor poposu burada diyince ben 🙈
Yaaa sesli guldum 😄😄
Ben valla ne tarafa elimi vursam karsilik veriyordu ama geceleri hic rahatsiz etmedi geceleri cok guzel uyuyordum dogumdan sonrada 1-2ay zorladi ama geceleri o kadar da degil
Ay bu kiz ama yok simdiden cogu gece kalkiyorum,yatarken karnimin ici agriyor
Insallah dogumdan sonra skin bi bebekolur abisine benzer 😄

Yaaa sesli guldum 😄😄
Ben valla ne tarafa elimi vursam karsilik veriyordu ama geceleri hic rahatsiz etmedi geceleri cok guzel uyuyordum dogumdan sonrada 1-2ay zorladi ama geceleri o kadar da degil
Yok karında nasıl hareketlilerse doguncada aynı devam ediyorlar valla tecrübeyle sabit 😂

Hep parça parça bir şeyler veriyor zaten hiç bir şey anlamıyorum :KK43:
Geçen çok hareketliydi, gözlerimle gördüm her şeyini diye
usg fotosunu umursamadım pek.
Ama bu sefer hiç hareket yoktu bir şey anlamadım ne görüntüden ne fotodan.. :kızgın:

Ölçüm yaptıkları için bi noktaya odaklanıyor doktorlar. Doktor da bana çok hareketli dedi ama bende hareketleri görmedim. Artık ölçüm yaptıkları içinden inceleyip ölçümleri yapıp bitiriyorlar. Usg süresi kısa tutmaya çalıştıkları için

Yok karında nasıl hareketlilerse doguncada aynı devam ediyorlar valla tecrübeyle sabit 😂
Oglum aslinda hareketliydi sadece geceleri sakinlesiyordu ben uyudugumda artik bi rahatsizlik duyup kalkmiyordum dogduktan sonrada oyle simdi 3yas 9aylik hala geceleri 8de uyur sabah 8de kalkar cok sukur
Demekki kizimiz oyle olmuycak 😄yinede hareketlensin umudum var belki gece tekme yemem uyur 😂

Ölçüm yaptıkları için bi noktaya odaklanıyor doktorlar. Doktor da bana çok hareketli dedi ama bende hareketleri görmedim. Artık ölçüm yaptıkları içinden inceleyip ölçümleri yapıp bitiriyorlar. Usg süresi kısa tutmaya çalıştıkları için

Uzun usg süresinin bebeğe zararı var sanırım öyle mi?
Bu durumda biraz rahatladım.
Drumu seviyorum aslında çok tatlı bir adam ama yeterince ilgilenmiyor mu demiştim artık.

Yaaa sesli guldum 😄😄

Oğlum karnimda hareketli ama doğunca sakindi. Geceleri hatırlamıyorum gece tek derdim sola yatmalıyım hayır hayır sağa dönmemeliyim uğraşı vermekle geçiyordu 😑

Kagan kocatepe alaninda cok ünlü bi kadın dogumcu ben onun yorumlarina cok önem veriyorum

Kesinlikle hamileligim baslarinda cok korkuyordum bi kurtjm olunca utanmaz yerimden kalkmazdik o derece bise olur diye onun videolarını izledikten sonra hic sallamiyrm artik bebek oyle uzanmaya egilmeyle ziplamayla dusmez diye bi videosu vardi hatta 🤣🤣

Oğlum karnimda hareketli ama doğunca sakindi. Geceleri hatırlamıyorum gece tek derdim sola yatmalıyım hayır hayır sağa dönmemeliyim uğraşı vermekle geçiyordu 😑
Aynen sola yatmak banada iskence ,herzaman saga yada yuzustu yatiyordum simdi heryerde bebek icin sola yatmak daha iyi diye sola yatmaya calisiyorum ,ama saga da sola da yatsam ayaklarimin arasina simdiden yastik koyuyorum yoksa daha cok agrim oluyor bilmiyorum artik nedenini 😒

Uzun usg süresinin bebeğe zararı var sanırım öyle mi?
Bu durumda biraz rahatladım.
Drumu seviyorum aslında çok tatlı bir adam ama yeterince ilgilenmiyor mu demiştim artık.

Bazı kaynaklarda öyle yer alıyor. Oyuzden doktorların genel muayeneler de kısa tuttuğunu okumuştum. Acıbadem yada memorial in kaynak olduğu bi yazıda. Birde biz türkiye de sık giriyoruz içimiz rahat etmiyor başka doktorlara da gidince falan sayısı artıyor doktorlarda en azından süreyi kısa tutuyor. Ben oğlumda 2 doktora gidiyordum 🙈 kontrol surelerinde de gidiyordum 🙈

Oglum aslinda hareketliydi sadece geceleri sakinlesiyordu ben uyudugumda artik bi rahatsizlik duyup kalkmiyordum dogduktan sonrada oyle simdi 3yas 9aylik hala geceleri 8de uyur sabah 8de kalkar cok sukur
Demekki kizimiz oyle olmuycak 😄yinede hareketlensin umudum var belki gece tekme yemem uyur 😂
1 oğlum gece durmaz si hiç babasi bile onun hareketlerinde yanım da yatamazdi doguncada çok çektirdi. 2 oğlum çok sakindi dogdugundada öyle devam etti ama şimdi düz duvara tırmanıyor 😂

4 gundur nezleyim. Dondurma yedim ardindan yuruyus yaptim hava ruzgarliydi. Once bogazim aciyordu, gozlerim yaniyordu. Simdi salya sumuk hastsyim. Oksurmekten tahris oldu bogazim. Allahima sukur atesim yok. Sadece vucut sicakligim az usuyorum ve oksuruyorum. Burun spreyi aldim hamilelere ozelmis. Zarari olmaz dedi doktor. Bal karabiber kasikladim. Bir de su icip meyve yiyorum bol bol. Baska ne yapabilecegimi bilmiyorum. Ihlamur icilirmis ama onu da gunde bir bardak olacak sekilde ictim. Bogazim cok aciyor. Sesim kisildi. Var mi bi oneriniz ? Simdiden tesekkur ederim.

Kaynamis sute karabiber bal kat ic ❤ cnm dondurma istedi markette vardir alayim bari 🤣🤣

Kesinlikle hamileligim baslarinda cok korkuyordum bi kurtjm olunca utanmaz yerimden kalkmazdik o derece bise olur diye onun videolarını izledikten sonra hic sallamiyrm artik bebek oyle uzanmaya egilmeyle ziplamayla dusmez diye bi videosu vardi hatta 🤣🤣
Ben de onun videolariyla sakinledim
Buradaki doktorlarim hicbiri ilac vermedi bana tamam biliyirum ilac cok sey yapmaz ama insan yinede bisey yaptim demek ister ,ilk bebegimde progesteron ictim ama kalbi durdu ,oglumda kullandim saglikla dogdu ,bunda sadece 28tane dufaston kullana bildim o da 3aylik olmustu bile
O videoda da diyor bebek duserse duser ilac falan tutamaz sadece tabiki yardimci olur ama sadece ilac icin tutundu olmuyor ,ondan sonra bosverdim herhalde vermiyorlar bisey biliyorlar dedim cok sukur o kadar kanamamla tutundu kizim insallah sagliklada kucagimiza aliriz♥️

Aynen sola yatmak banada iskence ,herzaman saga yada yuzustu yatiyordum simdi heryerde bebek icin sola yatmak daha iyi diye sola yatmaya calisiyorum ,ama saga da sola da yatsam ayaklarimin arasina simdiden yastik koyuyorum yoksa daha cok agrim oluyor bilmiyorum artik nedenini 😒

Omirilik yük dengesi değişmeye başladı. Ben sola yatıyorum uyuyamiyorumsağa dönüp uyuyorum sabah da ya sağ yada sırt üstü uyanıyorum 😑 kan akışı için sola yatmak gerekte olmuyor 😑

Back
X